Katsaus menneeseen vuoteen 2018

1.1.2019Vuosi 2018 oli tosi raskas monellakin tavalla. Opiskelu ja perhepiirissä tapahtuneet asiat verottivat voimia, mutta kaikesta on kuitenkin selvitty. Onneksi vuoteen sisältyi myös mukavia asioita, jotka unohtuvat liian helposti huolien ja murheiden keskellä, mutta joiden voimalla jaksoi taas eteenpäin. Toivon todellakin, että nyt alkanut uusi vuosi olisi edeltäjäänsä parempi ja toisi vastauksia avoinna oleviin kysymyksiin. Päätin vielä kuitenkin hiukan palata viime vuoteen tarkemmin ja tehdä siitä kuukausikatsauksen, jollaisia on nähty näin vuodenvaihteessa monissa muissakin blogeissa. 

Tammikuussa palasin työntäyteisen joululoman jälkeen takaisin kouluun. Opiskelu tuntui hyvältä ja motivaatio oli korkealla. Elämä oli tavallista arkea ja totuttelimme ajatukseen, että asuimme nyt kahden kotona kuopuksen muutettua joulukuun alussa omilleen. Puolessa välissä kuuta vietimme miehen kanssa hääpäiväämme ja kävimme sen kunniaksi syömässä Amarillossa. 


Helmikuussa olin työharjoittelussa ja tykkäsin. Jännitin tuota harjoittelua tosi paljon, mutta aivan turhaan. Puolen kuun jälkeen yllätimme kuopuksen perheen kanssa kokoontumalla yhdessä syömään Frans&Roseeseen Kouvolaan tyttären vanhojen päivän kunniaksi. Helmikuussa myös lapsenlapset olivat mummolassa ja loppukuusta kävin ensimmäisen kerran elämässäni avantouinnilla. 


Maaliskuu alkoi kirpeällä pakkassäällä ja hiihtolomalla, jonka olin pääasiassa töissä. Maaliskuussa maalasin eteisen puolipaneelit valkoiseksi ja saattelimme miehen isotädin viimeiselle matkalleen. Maaliskuu päättyi blogitreffeihin Kaakonkulman bloginaisten kesken.


Huhtikuussa kävin ystäväni ja hänen poikansa sekä lastenlasteni kanssa Sikin sokin sekaisin saduissa jääshowssa Kouvolan jäähallissa. Huhtikuussa lumet olivat jo sulaneet pois ja ilma oli tosi lämmin. Kevät alkoi rytinällä ja kävin kuun puoli välissä Kevätmessuilla Helsingissä. Huhtikuun lopussa treffasin Mansikkatilan mailla-blogin Tainan Lahdessa iki-ihanassa Sisustuskahvila Wanha Justiinassa aamukahvien merkeissä. Samalla reissulla kävin ystäväni Katin kanssa Lahden messukeskuksessa Pihapiiri-messuilla.


Toukokuu oli harvinaisen lämmin ja elämä siirtyi ulos. Äitienpäivänä kokoonnuimme äitini luo kahvittelemaan lasteni ja sisaruksieni kanssa. Omenapuut kukkivat viime vuonnakin kauniisti ja toukokuun lopussa sain viettää blogiystäväni Marjon kanssa yhteisen kevätpäivän Porvoossa


Kesäkuussa vietimme esikoiseni valmistujaisia, joita olin laittamassa heidän luonaan Lahdessa. Pääsin mukaan myös lastenlasteni kevätjuhlaan. Valmistujaisten jälkeen aloitin kesätyöt. Mies oli reissutöissä ja vietin ensimmäisen kerran juhannuksen yksin kotona. Loppukuusta kävin treffaamassa 40+ blogien muita bloggaajia Linnanmäellä, kun pääsimme tutustumaan siellä uuteen ravintolamaailma Herkkulinnaan. 


Heinakuussa kesä jatkui helteisenä ja käytiin lastenlasten kanssa mm. jätskeillä kävelykatu Manskilla Kouvolan keskustassa. Loppukuusta kävimme ystäväni kanssa erään kirpputorin loppuunmyynnissä, josta teimme peräkärrillisen verran hyviä löytöjä. 


Elokuussa helteisestä säästä huolimatta koulu alkoi. Kävin alkukuusta ystäväni kanssa mustikassa ja uimassa. Pidimme myös pihakirppiksen ystäväni pihapiirissä. Töiden vuoksi lapsenlapsemme olivat meillä ihan liian vähän viime kesän aikana, mutta onneksi elokuussa saimme viettää heidän kanssaan ihanan viikonlopun. 


Syyskuussa kirjoittelin siitä, kuinka vihdoin olen heittänyt kaikki sisustustrendit romukoppaan. Syksy teki tuloaan ja alkukuusta kävimme miehen kanssa Pilkanmaa Vintage tapahtumassa Marttilan tilan navetan vintillä. 


Lokakuussa talvi teki jo tuloaan ja kävin kuvaamassa pakkasaamun kauneutta. Askartelin kesällä kerätyistä kävyistä käpykranssin ja kävimme lastenlasten kanssa mukavalla syysretkellä. Pikkuiset keräsivät sieniä ukin kanssa ja yhdessä paistoimme makkaraa läheisellä laavulla sekä söimme mukanamme olevia eväitä. 


Marraskuussa  huomasin, että olin jäänyt koukkuun neulomiseen. Löysin neulomisesta uuden harrastuksen, joka osoittautui hyväksi rentoumismuodoksi opiskelujen ja arjen keskellä. Askartelin lopuista kävyistä hauskan käpykuusen. Kuun lopussa kävin ystäväni kanssa myös Suomen Kädentaito messuilla Tampereella


Joulukuussa olin miehen mukana Haminassa Kaakkois-Suomen Aluetoimiston ylentämis- ja palkitsemistilaisuudessa. Itsenäisyyspäivän jälkeen juhlistimme meillä toisen tyttäreni valmistumista sairaanhoitajaksi. Pikku hiljaa aloin valmistautua jouluun ja osallistuinkin Koiskalan kartanon joulutapahtumaan kuun puolessa välissä. Ennen joulua sain kaikki teoriaopintoni suoritettua ja jäin siis ihan hyvillä mielin joululomalle, joka on ollut pidempi kuin vuosiin. 


Sellainen oli minun vuoteni 2018. Pääpaino vuodessa on tietenkin ollut opinnoissani ja ne ovat vieneet pääasiassa kaiken aikani ja voimani. Loppuvuotta kohden mennessä perheen sisäisen huolet ovat verottaneet voimia ja elämä on tuntunut väliin vähän liiankin raskaalta kulkea. Mutta vuoteen mahtui myös paljon mukavia tapahtumia ja kohtaamisia, joista olen iloinen ja kiitollinen, totta kai. Kaksi tyttäristäni valmistui ammattiin, kaikki kolme tytärtäni ovat löytäneet hyvät kumppanit itselleen ja lapsenlapset sinällään ovat sitä elämän parasta antia. Vuoteen sisältyi myös mukavia kohtaamisia ja tapahtumia ystävien ja miehenkin kanssa. Tästä on hyvä lähteä avoimin mielin uuteen vuoteen. 

Hyvää Uutta Vuotta 2019 kaikille ♥

6 kommenttia:

 1. Vuoteesi on mahtunut paljon mukavia tapahtumia!
  Hyvää ja onnellista uutta vuotta!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä blogin puolella en ole kirjoittanut niistä kaikista suurimmista huolistani, koska ne koskettavat myös monia muita ihmisiä enkä halua tuoda koko elämääni tänne. Mutta kuten sanoit, monta mukavaa tapahtumaan mahtui viime vuoteen ja olen iloinen niistä kaikista ♥

   Poista
 2. Mukava postaus :)
  Toivotaan että huolet haihtuisivat ja tästä vuodesta tulisi teilläkin kaikin puolin onnellinen ♥
  Mä rajaan omaa blogia ihan samoin, omista henkilökohtaisista suruista voi kerron mutten niistä jotka koskettavat muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Tässä kohdassa ei voi kuin toivoa parasta. Tuo on hyvä rajaus, koska kaikkea ei vaan voi tuoda julki.

   Poista
 3. On kiva lukea näin vuoden loputtua tapahtumia blogikavereiden elämästä. Toivottavasti loppuvuoden huolet ovat väistymässä.
  Valoisaa ja elämänmakuista vuotta 2019 sinulle toivottaen! t. Krisse

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Krisse ♥ Toivomme, että ainakin löytyy jotakin helpotusta asioihin. Sekin on jo paljon.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan