Yksin juhannuksena

24.6.2018

Niin alkaa taas yksi juhannus olemaan loppusuoralla. Lämpimän ja jopa helteisen toukokuun ja alkukesän jälkeen juhannuksen sääksi ilmaantui kuin ihmeen kaupalla tuulta, sadetta ja kylmää ilmaa. Noh, pitäähän sitä perinteitä kunnioittaa ja tälläisiin ilmoihinhan sitä ollaan täällä suomessa juhannuksena totuttu. Pauliina-myrsky riepotteli suomea ja moni sai viettää pitkiäkin aikoja ilman sähköjä. Meillä sähkökatkoksilta vältyttiin, mutta kyllä välillä tuntui, että talosta lähtee katto, kun tuuli oikein kovassa puuskassa osui kohdalle. Toivottavasti teillä kaikilla on ollut kiva juhannus ja olette saaneet viettää sitä juuri niinkuin olette halunneetkin. 


Itse olen ollut töissä koko juhannuksen. Tämä oli odotettavissakin, koska kesäsijaisena nakki napsahtaa melko todennäköisesti juuri viikonlopuksi ja juhannukseksi. Onneksi minulla on ollut kiva kesätyöpaikka ja työkaverit siellä, joten aika töissä on mennyt kuin iltamissa. Meillä myös mies on ollut juhannuksen töissä ja koska hän tekee tällä hetkellä reissutöitä, olen ollut työvuorojen välissä sitten ihan yksikseni kotona. Yksin olo kotona ei ole minulle ongelma. Tässä iässä, kun lapset ovat jo lentäneet pesästä, osaan nauttia omasta ajastani enkä vietä sitä moppi kourassa, vaan annan aikaa itselleni ja myös ystävilleni. 

Juhannus on minun mielestäni kalenterivuotemme toiseksi suurin juhla heti joulun jälkeen. Silloin ihmiset kokoontuvat yhteen perheiden, ystävien ja tuttavien kanssa, kuten joulunakin. Syödään hyvin ja juodaan, mutta ennenkaikkea vietetään aikaa yhdessä. Ihmiset hakeutuvat veden äärelle mökeille ihastelemaan yöttömän yön kauneutta. Minusta mökkijuhannus olisi ihana, kun saisi uida ja saunoa sielunsa kyllyydestä ja kenties yön viimeisinä tunteina katsella vastarannalla palavaa kokkoa. Empä muista olenko koskaan tuollaista juhannusta viettänyt, mutta jotenkin se vain mielestäni kuuluisi juhannukseen kaikista parhaiten. 
Juhannus on vähän kuin joulu. Kenenkään ei pitäisi viettää sitä yksin. En olisi rehellinen, jos sanoisin, että olen nauttinut juhannuksestani yksin kotona. Rehellisesti sanottuna olen hiukan kateellisena katsellut somesta toisten juhannuskuvia notkuvista ruokapöydistä, mökkimaisemista ja yhteisistä hetkistä läheisten kanssa. Olen tässä työvuorojen välillä ollut aika väsynyt, joten en ole jaksanut hakeutua muiden ihmisten seuraan eikä minusta juhannuksena olisi edes sopivaa kutsua itseään kylään esimerkiksi jonkun mökille tai grillin ääreen. Minusta kutsu pitää tulla ihan toisesta suunnasta. Kaikesta väsymyksestä huolimatta olen siis kaivannut mökkielämää, muiden ihmisten ja ennenkaikkea läheisteni seuraa sekä ihania juhannusruokia. Toki olisin voinut koristaa kotia juhannukseksi koivuilla ja kukkakimpuilla sekä nauttia grilliherkuista, mutta jotenkin en vain halunnut tehdä sitä yksin minulle. Onneksi leffat ja tv-sarjat on keksitty eli olen sitten kääriytynyt  työvuorojen välissä viltin sisään ja katsellut telkkaria. Hyvän ohjelman sattuessa kohdalle olen hetkeksi unohtanut yksinäisyyteni ja saanut aikani kulumaan. Nyt haen vielä yhden kupillisen kahvia ja sen jälkeen alankin sitten taas jo valmistautumaan tulevaan iltavuoroon, jonka jälkeen koittaa jälleen ihana, tavallinen arki.


Mukavaa toista juhannuspäivää teille kaikille!

19 kommenttia:

 1. Kiitos, Satu ♥ Minulla tuota yksinoloa on arkenakin ihan riittämiin nyt, kun mies on reissuhommissa ja laoset maailmalla. Arkena sen kestän ja siitä nautinkin, mutta näin juhannuksena yksinolo kääntyi minua vastaan. Kiva, että olet nauttinut sinulle erilaisesta juhannuksesta maalla ♥

  VastaaPoista
 2. Ikävä kuulla, että juhannuksesi tuntui kurjalta *halaus*. Juhlat ovat kyllä sellaisia aikoja, jolloin ei välttämättä yksin oloa kaipaa. Muista, että kuitenkin toit monelle ihmiselle juhannukseen iloa, kun olit töissä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos halauksesta ♥ Viihdyn kyllä yksikseni normiarjessa, mutta tälläisinä juhlapyhinä kaipaan ihmisiä ympärilleni. Oman työn arvostus unohtuu välillä. Kiitos muistutuksesta!

   Poista
 3. Hyvin olet yksinäisyyden kääntänyt myös omaksi iloksesi, hyvä leffa viltin alla saa hetkeksi unohtamaan kaiken ulkopuolisen.Halaus ja jaksamista työviikonloppuun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Nyt on työviikonloppu tehty ja juhannus ohi. Pian yksinäisyyskin helpottaa.

   Poista
 4. Kuten jo puhelimessa totesin sinulle niin todella ikävä on viettää juhannus yksin ♥
  Mutta joskus vain asiat menevät näin niin ikävältä kuin se tuntuukin. Onneksi hyvä leffa on saanut hetkeksi ikävän unohtumaan. Minä etähalaan sinua ystäväni ♥ ja toivotan vielä kerran mukavaa työpäivää. Eikös me nähdä ensi viikolla.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo, kun soitit ♥ Se piristi minua paljon, kun sai jutella hetken kanssasi. Työt on nyt tältä päivältä ja viikonlopulta tehty. Huomenna sitten uudet kujeet ja todellakin, me näemme muutaman päivän päästä ♥

   Poista
 5. Täällä on oltu kotona perheen kesken, mutta eipä tässäkään nyt mitään juhlallista tai muutenkaan tunnelmallista ole ollut. Isäntä katseli telkkaria, minä luin kirjaa, lapset missä lie koloissaan. Että ei tuntunut juhlalta, eikä sen kummemmin edes miltään yhdessäololta. Laitoin juhannusaattona yöpaidan päälle klo 20.30 ja se siitä sitten. Kelihän oli toki aikamoinen, ei siinä hirveemmin ees minnekään tehnyt mieli mennä... meiltä mm. lenteli palasia katon harjasta. (Kattoremonttia odotellessa, hohhoijaa.)

  Minäkin miellän juhannuksen tuollasena: iloisena yhdessäolona järvenrantamaisemineen ja saunoineen. Mutta en ole sellaista myöskään tainnut koskaan kokea. Ja kyllä, voin sanoa, että todella olis kivaa jos olis vaikka joku tuttavaperhe, kenen kanssa viettäisi juhannukset, uudet vuodet jne. Tää on tätä ainaista kotona kökkimistä vaan ja useimmiten ainakin tuntemusten tasolla hyvinkin yksinäistä.

  Mukavaa arkeen paluuta sinne! Ja hei, kivat kuvat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Minulle olisi riittänyt se, että perhe olisi ollut kotona, vaikka sitten jokainen omassa kolossaan jotain puuhailemassa, kunhan vain olisi ollut kotona. Ymmärrän kyllä, että sinua harmittaa, jos yhteistä tekemistä ei ole ollut. Harmillista.

   Poista
 6. Hienot kuvat❤ Ikävä ettet päässyt tänä vuonna viettämään sellaista juhannusta kuin haluaisit:( Halauksia! Täälläkin mies oli töissä melkeinpä koko juhannuksen, tänään yövuoron jälkeen pääsi vapaille ja pienen miniloman viettoon. Mukavaa sunnuntai-iltaa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Kiva, että olet saanut miehesi kotiin ja pääsette toivottavasti viettämään yhdessä minilomaa. Niin tärkeää ♥

   Poista
 7. Ihanan seesteiset ja rauhalliset kuvat. Mulla sama kuin Sadulla, kun työ ja arki on suepr hektistä, yksinolo tekee pelkästään hyvää. Tosin juhlapyhinä se voi vähän kirpaista, kun näkee varsinkin somessa perheidylliä.

  Ihanaa uutta viikkoa kuitenkin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taru ♥ Kuten aiemmin jo mainitsinkin minäkin nautin normiarjessa yksinolosta, mutta näin juhlapyhinä se kirpaisee.

   Poista
 8. Mieheni on aina tehnyt reissutöitä. Ennen lapsia koin joulut ja juhannukset kurjiksi, jos mies oli töissä. Lasten myötä juhlapyhät ovat löytäneet oman muottinsa ja osaan nauttia pyhistä (niin kuin kuluneestakin juhannuksesta) vaikka mies töissä olisikin.
  Ymmärrän hyvin sinua. Haleja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Ilman lapsia juhlapyhät ovat kurjia, jos joutuu olemaan yksin. Minullakin lapset jo lentäneet pesästä ja viettivät juhannusta omilla tahoillaan, joten kun mies oli reissutöissä, minä olin yksin. En nauttinut.

   Poista
 9. Anonyymi26.6.18

  Ihania kesäkuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja ♥ Kuvat ovat viime kesältä juhannukselta ja miehen enon mökiltä, jossa poikkesimme kerran maakunta-ajelulla.

   Poista
 10. Kauniita kuvia! Minä olen viettänyt juhannuksia töissä ja mökeillä. Tänä vuonna ajoin lasten kanssa yhdeksi yöksi maalle. Mies oli Pietarissa jalkapallon MM-kisoissa. Eli ei ihan tavallinen ja kaikista ihanteellisin juhannus meilläkään. Olisihan se ollut kivaa olla koko perhe koossa. Ehkä sitten lomalla heinäkuun lopussa...
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna ♥ Onneksi sinulla oli ne lapset siinä seurana, ettei tarvinut olla ihan yksin. Mukavaa loman odotusta ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan