Neulontapäivä ja valepalmikon ohje

20.1.2019

Tämä viikonloppu on tainnut olla talven kylmin. Meillä ainakin täällä kymenlaaksossa pakkanen on laskenut lähelle -20 astetta. Koska työharjoittelussa tulee ulkoiltua säässä kuin säässä, olinkin sitten eilen vastapainoksi koko päivän sisällä. Minusta on ihanaa, kun ei vapaapäivänä tarvitse lähteä mihinkään, vaan saa olla kotona ja tehdä itselle mieluisia asioita tai sitten olla vaan. Minulle neulomisesta on viime syksyn aikana tullut rakas harrastus ja hyvä rentoutumismuoto. Viime päivinä ja jopa viikkoina en ole kauheasti ehtinyt neulomaan, mutta onneksi siihen oli eilen aikaa.

Päätin viedä eilen oman neulomiseni seuraavalle levelille ja opetella hiukan jotain uutta. Olin netistä katsellut monia valepalmikoiden ohjeita. Katsoin myös yhden youtube-videon sen neulomisesta ja koska ohje ei vaikuttanut vaikealta, päätin kokeilla. Kannatti kokeilla. Valepalmikon ansiosta resorista tuli heti paljon näyttävämpi ja niin kaunis. Valepalmikko sopii siis hyvin resoreihin, koska joustaa ihan samallalailla kuin tavallinenkin joustin.

Ohje valepalmikon neulomiseen:

Luo tarvitsemasi määrä silmukoita. (viidellä jaollinen, jotta voi tehdä valepalmikkoa)

Neulo sukan resori valepalmikkoa seuraavasti:

1-3krs: *3o, 2n*
4. krs: *1o neulomatta, 2o, vedä neulomatta nostettu silmukka neulottujen yli, 2n*
5. krs: *1o, langankierto, 1o, 2n*

Toista kerrokset 1-5 haluamasi määrä. Itse neuloin neljä. 

Tekemässäni unelmakartassa yksi haave tälle vuodelle oli marisukkien neulominen itselle. Olin heti joulun jälkeen ostanut sitä silmällä pitäen lisää yksivärisiä Novitan seiskaveikkojakin, mutta koska en ole sitten kouluvuosien neulonut mitään kuvioneuleita, ajattelin näin aluksi vain lähteä kokeilemaan villisti erilaisten kuvioiden neulomista sukan varteen. Mielessä pyöri ajatus lapsellisen värikkäistä, pitkistä villasukista, joita voisin käyttää päiväkodilla ollessani ja kotona. Olen huomannut, että olen vähän liian väritön ja tummanpuhuva pukeutuja päiväkotimaailmaan, joten nyt pitää saada väriä pukeutumiseen.

No, aika tummanpuhuvasti tuo sukka alkoi, mutta menköön! Aloin siis neulomaan mustalle pohjalle palloja. Resorin jälkeen neuloin muistaakseni kolme kerrosta mustalla pohjavärillä ennenkuin aloitin kuvion. Samalla lisäsin kahdella puikolla langankierrolla yhdet silmukat, että sain kaikille puikoille saman silmukkamäärän. Kokemattomuus astui kuvaan tässä kohdassa. Netistä olin löytänyt pallokuviolle piirroksen ja nyt tiedän, että valmiit piirrokset kannattaa ensin piirtää oman työn silmukkamäärälle sopivaksi ennekuin aloittaa neulomisen niin ei tarvitse purkaa niin paljon. Lopulta sain silmukkamäärät ja kuviot kohdalleen. Ihan kivanäköistähän siitä sitten lopulta tuli vai mitä?

15 kommenttia:

 1. Valepalmikko on kyllä kiva keino saada vähän enemmän ilmettä resoriin. Jännä, miten erilainen ohje sulla on. Taidan seuraavksi kokeilla tuolla 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä löysin tämän ohjeen ja luin myös sieltä, että ohjeita on monenlaisia. Tämä oli ainakin helppo tälläisen aloittelijankin tehdä.

   Poista
 2. Sukkien tekeminen on kyllä niin mukavaa. Täälläkin muutamat valmistuneet taas!
  Hyvännäköiset sukat olet aloitellut ja kiva väriyhdistelmä! :)
  Kotoilua on tullut täälläkin harrastettua nyt viikonloppuna. Niin mukavaa!
  Mukavia työharjoittelu päiviä sinulle Krisse! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Mä olen kyllä ihan hurahtanut nyt villasukkien neulomiseen. Kokoajan on paritkin sukat yhtäaikaa tekeillä. Kotoilu on jatkunut tänäänkin ja mä niin tykkään ♥

   Poista
 3. Huh huh miten kylmää teillä on ollut! Meillä mittarissa aamulla -10C.

  Ihanan näköiset sukat ja pidän tuosta väriyhdistelmästä paljon. Kotoilu on ihanaa
  ja sitä on kiva harrastaa joskus. Myös pyjamapäivät ovat ihan parhautta silloin tällöin.
  Voi ladata rauhassa akkuja villasukat jalassa ilman meikkejä ja olla vaan rentona.

  Kivaa uutta alkavaa viikkoa ja tsemppiä työharjoitteluun Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Täällä on ollut nyt tosi kylmää ja tuntuu, että pakkanen taas vain kiristyy. Luntakin on tosi paljon. Viime yönä satoi taas reilusti lisää.

   Kotoilu on niin hyvä keino ladata akkuja ja levätä. Pyjamapäivät on kivoja.

   Poista
 4. Voi, onpa kaunista palmikkoa! <3
  Minulla eivät puikot sormissa pysy, joten jään ihastelemaan sinun käsityötäsi.

  Mukavaa sunnuntaita sinne lumenvalkeaan kauneuteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ♥ Tuo palmikko on kyllä kaunista ja antaa kivasti näköä resoriin. Uusien juttujen opetteleminen on myös palkitsevaa, kun huomaa, että osaa ja näkee heti oman työnsä tuloksen.

   Poista
 5. Kivat sukat sulla tulossa!<3 Lapset tosiaan tykkää (pienet ainakin), että aikuisetkin käyttää värejä.:) Itse olen niin maanläheisten värien käyttäjä, että en varmaan pukeutumiseni puolesta pääse alaluokkalaisten tai isompienkaan "paraspukeutuja"-listalle.;D Mutta jokaisen pitää pukeutua niin, että itsestä tuntuu hyvältä!:)

  Sain nyt viimein ne pojan Adidas-sukat valmiiksi. Seuraavaksi meinasin Novitan juhlavuosi peittoa, mutta voi olla, että rinnalla teen muutakin, sillä se lienee pidempiaikainen projekti!

  Kivaa viikkoa Krisse!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Mä olen aina tykännyt "lapsellisesta" pukeutumisesta, mutta en ole sitä käyttänyt, koska olen kuvitellut olevani entistä suuremman näköinen sellaiset vaatteet päällä. Siinä myös syy tummanpuhuvaan pukeutumiseeni. Ehkäpä näin pian viiskymppisenä voisi jo uskaltaa pukeutua omien mieltymysten mukaan.

   Näin sun addusukkien kuvan. Ihanat ovat ja olisi ihana tehdä itsekin sellaiset ♥

   Poista
 6. Oi, kaunista. Tuon mallin, valepalmikon minäkin voisin opetella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Kannattaa opetella, kun ei ole edes vaikea ja saa niin nätin resorin sukkiin.

   Poista
 7. Aivan ihana väriyhdistelmä ja kuvio ♥ Kyllä toiset osaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Kyllä tämä minulla on vielä aikamoista opettelua, mutta onneksi valmistakin syntyy pikku hiljaa.

   Poista
 8. Suvi, juurikin näin! Siksi varmasti juuri tartuin siihen ja aloin tehdä sitä.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan