Aarrekartan avulla unelmista totta

11.1.2019

Olen nyt alkuvuoden aikana törmännyt parissa blogissa aarrekarttaan. Itse en ole aarrekarttaa koskaan tehnyt, mutta näiden näkemieni aarrekarttojen kautta oma kiinnostus sellaisen tekemiseen on kasvanut. Koulussa teimme loppusyksystä kyllä ammatillisuuden aarrekartan. Tykkäsin leikata lehdistä kuvia ja tekstejä sekä liimailla niitä sitten kartongille. Ehkäpä juuri tuon työn vuoksi oman elämän aarrekartan tekeminenkin alkoi kiinnostaa minua. Aarrekartta auttaa selkeyttämään omia tavoitteita. Kun tiedää, mitä haluaa ja tarvitsee, voi kurottautua haaveita kohti ja tehdä niistä totta 

Kaunismäellä blogin Virpi oli tehnyt oman unelmakarttansa netistä ladattavalla ilmaisella canvas-ohjelmalla. Itsellä ei kotona ole tällä hetkellä yhtään leikkaamattomia lehtiä, joten canvas-ohjelma kuullosti hyvältä ja vaivattomalta tavalta lähteä työstämään omaa aarrekarttaa. Jollain tavalla olin kai alitajuntaisesti jo työstänyt omaa karttaani, koska sen tekeminen oli aika helppoa eikä minun enää tarvinut juurikaan miettiä, mitä asioita siihen laitan.Minullakin karttaan pääsi neljä osa-aluetta, jotka tuntuivat enemmän tai vähemmän tärkeiltä. Yläreunasta vasemmalta lukien:

Kokonaisvaltainen hyvinvointi

En halunnut ottaa tähän vain pelkkää liikuntaa, koska se ei ole koko totuus asiasta, jota tavoittelen. Tavoitteenani on ulkoilemalla ja liikkumalla lisätä omaa hyvinvointiani ja pysyä ainakin yhtä terveenä kuin olen nyt. En tavoittele hullua treenaamista, vaan jatkuvaa liikkumista jollain tavalla. Tavalla joka pitää minut säännöllisesti liikkeellä ja aktivoi minua. Tiedän, että se varmasti auttaa minua voimaan entistä paremmin.

Terveellinen ruoka

Viimeisten vuosien aikana oma ruokavalio on heittänyt totaalisesti häränpyllyä. Tiedän, mikä siinä on pielessä ja millä tavoilla sitä voisi korjata ja parantaa. Tähän mennessä en vain jostain syystä ole saanut tehtyä asialle juurikaan mitään. Kuullostaa ehkä kohdallani jo kliseeltä, mutta tavoitteenani on pienin askelin muuttaa ruokailutottumuksiani terveellisempään ja itselleni paremmin sopivaa ruokavaliota kohden.

Villasukkaprojekti

Viime syksynä alkanut villasukkienneulosmisharrastukseni on tullut jäädäkseen. Neulomisesta on tullut minulle rakas harrastus ja erittäin hyvä tapa rentoutua. Tämän vuoden tavoitteenani on viedä neulominen ihan uudelle levelille. Tavoitteenani on neuloa itselleni pitkät marisukat.

Työpaikka

Kuten varmasti olen jo aiemmin tuonut julki, valmistun uuteen ammattiin kevättalvella. Niinpä yksi tärkeä tavoite tälle vuodelle on löytää itselle sellainen työpaikka, jossa viihdyn ja josta pidän. Sellainen työpaikka, johon jaksan herätä päivä toisensa jälkeen ja jonne on kiva mennä joka päivä.


Usein tietämättämme unelmat viitoittavat arkisia valintojamme. Parhaimmillaan ne toimivat selkeinä tavoitteina. Aarrekartta on hyvä apuväline saavuttaa omat tavoitteet ja unelmat. Canvas-ohjelmalla tehdyn unelmakartan voi ladata itselleen ja laittaa kännykkään vaikkapa taustakuvaksi. Näin oman unelmakartan näkee joka päivä. Aina unelmat eivät toteudu. Aika ei ole vielä kypsä tai jokin selvittämätön asia voi estää unelman saavuttamista. Mutta jos uskoo omiin unelmiinsa ja ne ovat realistisia, aidosti sinun omia unelmiasi, ne toteutuvat. Ihmisen oma mieli luotsaa niitä haluamaamme suuntaan. 

Oletko sinä tehnyt aarre- tai unelmakarttaa tai oletko ylipäätään asettanut itsellesi mitään tavoitteita tälle vuodelle?

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. Ihan mahtava idea tuollainen ohjelma. Olen tehnyt joskus yli 10v sitten kun tein muutosta elämän monilla osa-alueilla ja mulla se toimi hyvin. Pidin sitä jääkaapin ovessa ja muistin joka kerta ovea avatessa mikä oli tavoitteeni:) Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Tuo Cancas-ohjelma on kyllä muutenkin hyvä. Siellä on paljon mallipohjia, joita muokkaamalla pystyy tekemään monenlaisia juttuja. Pitää vielä kokeilla tehdä jotain muutakin, vaikka banneri fb-sivuille.

   Toivon, että unelmakartta toimii. Hienoa, että sinä olet onnistunut sen avulla.

   Kivaa viikonloppua Sinullekin, Maikku ♥

   Poista
 2. Ihanaa kun säkin teit unelmakartan :) Canvalla tulee tosiaan kivan näköistä jälkeä, varsinkin ollakseen ilmaisohjelma. Toivotaan että ne meidän unelmat etenee kohti toteutumistaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vielä kerran vinkistä, Virpi ♥ Canvalla oli tosi kätevä tehdä tuo unelmakartta. Muuten en olisi hommaan ryhtynyt. Nyt tosiaankin toivotaan, että unelmat käy toteen.

   Poista
 3. Aarrekartan tekeminen on mukavaa!
  Joskus koulutuksessa olen sellaisen tehnyt, mutta siitä on jo aikaa!
  Tuo liimaa leikkaa puuha on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin teimme koulussa tuon ammatillisuuden aarrekartan ja tykkäsin kyllä siitä leikkaa liimaa puuhasta. Nyt tuntui vain sopivammalta tehdä tuolla ohjelmalla.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan