Vuosi on vaihtunut

2.1.2019

Vielä kerran oikein hyvää alkanutta, uutta vuotta 2019 teille kaikille ♥ Meillä vuosi vaihtui flunssan kourissa. Kerroinkin käyneeni loppuviikosta auttamassa kuopusta muutossa, kun hän oli kuumeessa. Itsekin olin silloin jo vähän kipeän oloinen, mutta aatonaattona alkoi sitten vielä kunnon nuha, joka oli pahimmillaan juuri uudenvuodenaattona. Meillä on siis sairastettu oikein kunnolla ja tuntuu, että tauti kiertää meidät kaikki läpi vuoron perään. 

Lastenlasten piti tulla ensin meille uudeksivuodeksi, mutta suunnitelmat muuttuivat ja olimmekin sitten miehen kanssa kahdestaan kotona niinkuin monena vuonna aikaisemminkin. Emme ole mitään suuria uudenvuoden juhlijoita ja nyt kipeänä ei oikein suuremmin ollut muutenkaan mitenkään juhlatuulella. Ostimme kuitenkin kaupasta tortillatarpeet ja perinteiset nakit ja perunasalaatin. Uudenvuoden aattona söimme pitkästä aikaa tortilloja ja uudenvuodenpäivänä sitten nakkeja. 

Raketteja emme ole ostaneet enää moneen vuoteen emmekä siis ostaneet niitä tälläkään kertaa. Jos olisin ollut terveenä, olisimme varmasti menneet keskustaan katsomaan kaupungin ilotulitusta, joka on kuulemani mukaan ollut tälläkin kertaa hieno. Ilma alkoi myös muuttumaan entistä tuulisemmaksi, joten jäimme suosiolla kotiin ja katselimme raketteja, joita lähialueen asukkaat ammuskelivat pitkin iltaa. 

Tinan valaminen uutenavuotena on monille perinne, josta halutaan pitää kiinni. Lapsuudessa muistan valaneeni tinaa ainakin mammani kanssa. Tinoja sitten tutkittiin tarkasti ja pohdittiin, mitä niiden muodot oikein tarkoittivat ja kertoivat tulevasta vuodesta. Vuosi sitten uutisoitiin, että tinan valaminen loppuu tinojen sisältämän suuren lyijymäärän vuoksi. Onneksemme näin ei kuitenkaan ole käynyt, koska tuttuja hevosenkengän mallisia tinoja sai kuin saikin ostettua tänäkin vuonna. Tinakengän ulkonäkö on pysynyt samana, mutta niiden sisältämä terveydelle ja myös ympäristölle vaarallinen lyijy on nyt korvattu tinalla. Itse emme tänä vuonna valaneet tinaa lainkaan, mutta kuulemani mukaan uusi tinakenkä käyttäytyi ihan samallalailla kuin vanhakin "lyijykenkä". 

Ulkona on tällä hetkellä aikamoinen lumimyrsky. Lunta on meillä tullut viime päivien aikana ihan reilusti. Eilen lämpötila oli ihan nollassa ja vesi tippui räystäistä. Yön aikana lämpötila on kuitenkin painunut pakkasen puolelle. Mies lähti juuri ulos tekemään hiukan lumitöitä, että pääsemme päivällä auton kanssa pois pihasta. Minulla on nimittäin loppuviikko/-loma töitä ja liikkeelle olisi siis pakko päästä. Onneksi minulla on tänään kuitenkin iltavuoro, niin ei tarvinut olla liikkeellä vielä heti aamusta. Toivotaan myös, että vointini antaa myöden ja jaksan olla töissä. Enköhän, kun nenä ei enää vuoda yhtenään, kuten pari päivää sitten.

Lumimyrskyn jatkuessa on pakko pistää lisää puita uuniin ja uloslähtiessä on hyvä pukeutua kunnolla. Muistetaan myös varata automatkoille riittävästi kaikille lämmintä vaatetta mukaan, jos matka jostain syystä vaikka katkeaa niin ei kukaan sitten palellu tuolla tien päällä apua odotellessa. Toivotaan, ettei näin kuitenkaan kenellekään käy. Itse lähden nyt valmistautumaan iltavuoroon. Vähän taas kyllä jännittää, kun en ole vähään aikaan ollut tuolla töissä. Toivotaan, että jännitys osoittautuu illan aikana turhaksi. 

Miten teidän vuodenvaihde sujui? Ammuitteko raketteja vai kävittekö katsomassa ilotulitusta kaupungilla? Valoitteko tinaa vai onko se teille perinne uutena vuotena? 

Kivaa tammikuun alkua kaikille!

Kaikki postauksen kuvat on lainattu netistä.

16 kommenttia:

 1. Hyvää alkanutta vuotta 2019 sinulle💕

  VastaaPoista
 2. Onnentäyteisiä päiviä vuoteesi 2019 ja pikaista toipumista!
  Perheeni lomailee Suomessa, joten vietin uuden vuoden ystävien kanssa syöden ja saunoen.
  Ilotulitus oli vallan hieno tänä vuonna, mutta tinat jätimme valamatta. Se ei täällä edes kuulu perinteisiin.
  Keskiyöllä Espanjalaiset popsivat 12 viinirypälettä kellon tahtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ♥ Kiva kuulla, että olet vastaanottanut uuttavuotta ystäviesi kanssa. Hauskoja perinteitä siellä tuntuu olevan :)

   Poista
 3. Tunnelmallisia kuvia ♥ Ihan kotosalla oltiin ja tänäänkin oltu kun täälläkin lunta tuiskuttanut koko päivän. Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Kuvat on siis lainattu netistä kuvapankista, kun en kipeyteni vuoksi jaksanut itse nyt kuvailla. Lunta onkin tullut nyt ihan reilusti. Onneksi sade lakkasi jo eilen, mutta tuuli on edelleenkin navakkaa.

   Poista
 4. Voi kurjuus, toivottvasti tauti helpottaa pian!<3 Ei ole kiva sairastaa lomalla, jos ei muutenkaan, mutta varsinkaan lomalla!:(
  Kyllä meilläkin on nuo juhlat olleet aina tosi rauhalliset jo vuosia.:D Täällä vaan olla ölllötetään.:P Uusi sivu käännetty, oikein hyvää uutta vuotta sinulle ja perheellesi Krisse!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Pikku hiljaa alkaa tauti helpottaa, mutta vielä tulee toisinaan kovia yskänpuuskia, kun kurkkua alkaa yks'kaks kuivaa. Eihän tämä lomalla sairastaminen ole mitään kivaa, kun muutenkin on niin vähän näitä lomia, mutta toivotaan, että tässä oli nyt mun tämän talven sairastelut.

   Poista
 5. Ihanaa alkanutta vuotta ja pikaista paranemista! <3

  VastaaPoista
 6. Minäkin olen viettänyt vuodenvaihdetta flunssan kourissa, mutta olen silti nauttinut lomasta ja yhteisestä ajasta perheen kanssa. Mies on onneksi kunnostautunut hoitamalla lumityöt ja koiran lenkityksen mun lepäilessä viltin alla :) Ihanaa alkanutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Kaikenlaista tautia tuntuu nyt olevan liikkeellä aikalailla. Hyvä, että olet pystynyt lepäämään mieshen touhutessa kotiaskareita. Lepo on kuitenkin se paras lääke.

   Poista
 7. Hyvää uutta alkanutta vuotta Krisse ♥

  Kivoja ja tunnelmallisia kuvia. Ikävää, että flunssa on iskenyt koska aina kun on vähääkään kipeä
  se vähän kuitenkin himmentää menoa. Toivottavasti tautikierre nyt päättyy.

  Mukavaa loppiaista Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Monesti lomien aikana tai viikonloppuna tulen kipeäksi, kun "stressi" opiskeluista/töistä helpottaa. Toivon, että tämä oli nyt tämän talven ainut ja saisin olla lopputalven terveenä. Hyvää loppiaista Sinullekin ♥

   Poista
 8. Toivon mukaan olet jo selättänyt flunssan lopullisesti! Pitää olla niin varovainen ja malttaa hoitaa tauti kunnolla pois ettei tule jälkitauteja. Ikävää, että osui just loma-aikaan, voih.
  Meillä vaihtui uusivuosi ihan rauhallisesti, samoin tämä Loppiaisviikonloppu.

  Hyvää alkanutta vuotta Sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ♥ Flunssa alkaa olla melkein jo ohi. Taisin päästä loppujen lopuksi aika helpolla sen kanssa. Minä olin loppiaisviikonlopun töissä, mutta muuten oltiin kotona rauhakseltaan.

   Hyvää alkavaa uutta viikkoa Sinulle, Maarit ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan