Minun suosikkiosastoni Kevätmessuilla - Ideapuutarha

15.4.2018

Olen käynyt nyt kahtena vuonna Kevätmessuilla Helsingin Messukeskuksessa ja molemmilla kerroilla oma ehdoton lemppariosastoni on ollut Puutarhaetsivien Tiinan ja Tainan luoma Ideapuutarha. Tänä vuonna Ideapuutarha oli rakennettu Liisa Ihmemaassa-sadun ympärille. Ehkäpä hullaantumiseni juuri tähän kyseiseen osastoon kertoo jotakin minusta ja luonteestani.Koko Idepuutarha on huikean kokonaisuus, joka pitää sisällään monta erilaista osiota Liisa ihmemaassa-sadusta. Itseasiassa tämä kyseinen satu ei ole minulle se kaikista tutuin, mutta siitä huolimatta olin aivan lumoutunut kulkiessani tuossa sadunhohtoisessa puutarhassa. Teekutsut nurkkaus on ihanaa värien iloittelua. Kauniisti katettu teepöytä ihanine kukka-asetelmineen ja suloisine astioineen oli niin kaunis. Huovasta oli askarreltu kauniita kukkia ja perhosia. Teepöydän yläpuolella roikkui pelikorteista ja ruokailuvälineistä tehty kattokruunu. Ehkä mekin kiireiset nykypäivän ihmiset voisimme ottaa hiukan mallia tuosta sadusta, jossa vietettiin syntymättömyyspäiviä ja kello oli pysähtynyt kuuteen iltapäivällä, mikä merkitsi sitä, että teekutsut jatkuvat ikuisesti. Elämässä on aina aihetta juhlaan ja sitä voisi hyvinkin iloisesti juhlistaa rakkaidensa kanssa vaikkapa kauniisti katetun teepöydän äärellä.


Katsellessani näitä ottamiani kuvia tuolta Ideapuutarhasta en voi kuin ihastella Tiinan ja Tainan sekä Lyhty Ry:n tekemää valtavaa työtä. Ensinnäkin on sanomattakin selvää, että kyseessä on ollut todella ammattitaitoinen porukka, joka tämän kaiken on luonut ja saanut aikaan. Ihailen aina ihmisten kykyä luoda jotakin uskomatonta ja tämä on juuri sitä. Ideapuutarhasta löytyy kolme erilaista lampea. Sadun Irvikissa on saanut oman lampensa ja löytyyhän lammelta toki myös itse Irvikissa; väriävaihtavana ja savua suustaan puhkuvana. Lammen takana on Hatuntekijän nurkkaus, jossa jokainen voi halutessaan sovitella itselleen erilaisia hattuja. Lammen laidalla olevat lukuisat erilaiset ja eri aikaa käyvät kellot liittyvät oleellisesti kyseiseen satuun. Muistatko sinä miten?

Sadun alussa Liisa näkee taulussa Valkoisen Kanin ja seuraa Kania maalaukseen. Ideapuutarhassa kaneja on ympäriinsä ohjailemassa messukävijöitä; hulluille teekutsuille, kaninkoloon, pelottavaan peilisaliin ja Hullun Hatuntekijän luo sekä loikkimassa ihan muuten vain. Valkoinen Kani löytyy esimerkiksi Piironkilähteellä olevasta suihkulähteestä. Lammen yläpuolella roikkuu huovasta tehtyjä Yökorentoja. Vesi on itselle tärkeä elementti ja sen mukaanolo puutarhassa on minulle tärkeä asia. Niinpä toivon, että oman pihamme suihkulähde saadaan taas tulevana kesänä toimimaan muutaman vuoden tuon jälkeen.

Sadussa Liisan kyynelistä muodostuu Kyynelten lampi, joka löytyy myös Kevätmessujen Ideapuutarhasta. Surullinen Liisa seisoo lammessa pidellen sateenvarjoaan, josta suihkuaa vettä. Itse tulin Ideapuutarhaan Peilisalin kautta, jossa lukuisat peilit luovat omanlaisensa fantasiamaailman. Tunnelma peilisalissa sekoitti ilmeisesti ajatukseni ihan täysin heti alkuunsa, koska minulla ei ole sieltä harmikseni yhtään valokuvaa.

Ideapuutarha on huikea kokonaisuus, jossa on käytetty myös paljon aitoja kukkia, kuten tulppaaneja, magnolioita, santpaulioita ja liljoja sekä paljon erilaisia viherkasveja ja syötäviä kasveja. Ideapuutarhasta löytyy myös puita ja pensaita. Mitäs mieltä olette tuosta Hullu Hatuntekijä linnunpelättimestä? Minusta se on hieno enkä pistäisi pahakseni, jos tuollainen seisoskelisi tuolla meidän marjapensaidemme vahtina.

16 kommenttia:

 1. Varmaan arvaat mikä olisi ollut minunkin suosikki ;) Kivaa päivää Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Taidampa tosiaankin arvata. Sinun olisi kyllä myös pitänyt päästä tuonne.

   Poista
 2. Liisa Ihmemaassa oli minunkin suosikkini juuri tämän sadunomaisuuden ja kekseliäisyyden takia.
  Siksi minun oli pakko mennä katsomaan se on torstai iltapäivällä :D
  Kiitos vielä kivasta tapaamisesta perjantaita ja mukavaa sunnuntai iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Ymmärrän hyvin, miksi halusit mennä katsomaan tämän jo torstaina. Itsekin olisin voinut seikkailla tuossa ihanan tunnelmallisessa puutarhassa toisenkin kerran.

   Oli ihana tosiaan nähdä ja odotan jo innolla seuraavaa tapaamistamme ♥

   Poista
 3. Oho..olipas tosiaan upea! Todella taidokkaasti ja kekseliäästi tuo ideapuutarha toteutettu! Kiva kun pääsit näkemään, on ollut paljon ihasteltavaa tuolla messuilla:) Mukavaa päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ Messuilla riitti tosiaan katseltavaa eikä kaikkia edes yhdellä kerralla ehtinyt näkemään. Ideapuutarhan toteutus on kyllä todella huikea ♥

   Poista
 4. Sama suosikki täälläkin. Aivan upea osasto ja täynnä aina vaan toistaan kauniimpia yksityiskohtia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, paljon ihania yksityiskohtia ja lumoava tunnelma ♥

   Poista
 5. Olet juurikin kuvannut sen minun lempparini messuilla! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, niinkö? Uskon, etä tämä osasto on kyllä ollutt monen suosikki ♥

   Poista
 6. Wau, tuo pelle on ehdoton suosikkini! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä pelätin on tehty kuvaamaan Hullua Hatuntekijää Liisa Ihmemaassa sadusta. Todella taidokkaasti tehty.

   Poista
 7. Hauska toteutus kyllä! Itse en vaan osaisi ajatella tuollaista omaan puutarhaan :D Taidan olla vähän tylsä. Kevätmessuilta saa kyllä inspiraatiota ja uusia kivoja ideoita ihan tuhatpäin! ❤ Ja ne valtavat tulppaanikimput! Oih!

  Kivaa alkanutta viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidokas toteutus, mutta Ideapuutarha onkin ehkä enemmän sellainen fansiamaailma ja minä "satutätinä" olen tietenkin lumoissani tuolla. Variksenpelättimen kyllä voisin ottaa omalle pihalle. Minusta se on hauska ja puutarhassaiin voi olla ripaus hauskuutta.

   Kevätmessut on oikea ideapankki. Tykkään.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan