Lähdetään lomalle vai lähdetäänkö sittenkään?!

17.4.2018

Nyt on sitten ensimmäisen opiskeluvuoden teoriat opiskeltu ja seuraavan kerran kulutan koulun penkkejä vasta elokuussa, kun osaamisalan opinnot alkavat. Tämähän tarkoittaa myös sitä, että luokkamme oli tänään viimeistä kertaa kasassa ja nyt tiemme erkanevat. Jokainen suuntaa omalle osaamisalalleen eikä yhteisiä koko porukan oppitunteja enää ole. Onneksi jokaiselle osaamisalalle menee aina useampi meidän luokalta eli ihan yksin ei kenenkään tarvitse elokuussa uudessa luokassa opintoja jatkaa.

Vielä ei meillä kuitenkaan alkanut kesäloma, vaan edessä on vielä viiden viikon puristus perusopintojen viimeisessä harjoittelussa. Huomenna menen itse tutustumaan omaan harjoittelupaikkani ja ensi maanantaina sitten alkaa harjoittelu. Lisäksi harjoittelun ohella pitäisi suoriutua parista verkkokurssista, kun koulu keksi järjestää meille sellaista kivaa tuohon kesäloman alkuun. Noh, nuo kun saa nyt suoritettua ei niitä sitten tarvitse enää ensi talvena opiskella. Hyvähän se on tietenkin sekin!

Tänään koulun jälkeen käydessäni prismassa silmiini osui uusi kesäsesongin muumimuki; Lähdetään lomalle. Muumi -sesonkituotteet kertovat aina palan tarinaa Tove Janssonin kirjoista. Tässä uusimmassa muumimukissa Muumiperhe on päättänyt lähteä kesän kunniaksi retkelle yksinäiselle saarelle. Jokainen kerää ja pakkaa itselleen tärkeitä tavaroita mukaan. Muumien lähtöä on päivittelemässä joukko erilaisia tiedemiehiä. He tuumailevat säätä ja miettivät minkälaiseksi keli muuttuu. Kotoa lähdetään seikkailun toiveessa, mutta matkalla koetaan yllätyksiä. Muotoilija Tove Slotte on piirtänyt Muumeja Arabian astioihin 1990-luvun alusta asti. Hän muuttaa muumitarinoita Arabian Muumi-astioiden kuvituksiksi. Slotte saa innoituksensa Janssonin alkuperäiskuvituksista, joita hän sovittaa astioiden muotoon. Muumit ovat aina olleet Tove Slotten sydäntä lähellä. Hän tiivistää Muumien merkityksen yhteen lauseeseen: ”Minusta jokaisen pitäisi nauttia ripaus muumifilosofiaa joka päivä.” 

Tykästyin heti mukin kuviointiin ja värimaailmaan. Mukin kuvia katsellessani minulle tuli tosi iloinen olo ja muki piristi mieltäni. Viime päivien tapahtumat ovat vetäneet mielen haikeaksi ja huoli rakkaasta läheisestä on ollut kova. Välillä elämä on raskampaa kulkea, mutta onneksi kaikesta selvitään. Tänään minulla oli vielä mahdollisuus saada mukista -15% alennus, joten hirveän pitkään ei tarvinut miettiä ostanko mukin tänään vai en. Kotiin päästyäni tein heti kahvikoneella cafe au laten ja kylläpä se maistuikin hyvälle uudesta mukista. 

Tänään en vielä jaksa paneutua noihin verkkokursseihin, vaan ajattelin katsella vähän telkkaria ja käydä saunassa. Mukavaa rentoilua siis luvassa koko ilta. Toisaalta olen kyllä niin väsynytkin tällä hetkellä, että ei olisi kyllä mitään järkeäkään aloittaa minkään uuden asian opiskelua juuri nyt. Tänä aamuna minulla oli super aikainen herätys, kun miehellä alkoi työt jo ennen seitsemää ja menimme samalla kyydillä. Niinpä aloitin tänään aamuni kahvila-aamiaisella. Otin tabletin mukaan niin sen parissa aikakin meni nopsaan koulun alkua odotellessa. Nyt mies huutelee minua syömään, joten on aika lopettaa ennekuin käskyt harvenevat. Isäni tapasi aina käytää tuota sanontaa, jos ei väki tullut syömään ensimmäisestä kehoituksesta. 


Mukavaa tiistai-iltaa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Oi ihana tämä uusi Muumi-muki. Täytyykin ensi tilassa käydä ostamassa se, kun olen Suomen puolella käymässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Marielle Sunna ♥ Tämä uusi muki on mielestäni yksi kauniimmista ♥ Värit ja kuvat on niin hyvin sopusoinnussa tässä mukissa.

   Poista
 2. Tosi kaunis tuo uusi Muumi-muki! Tsemppiä lukuvuoden loppurutistukseen ja hauskaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu ♥ Loppuviikko menee valmistautuessa harjoitteluun ja rästissä olevia kotihommia tehden. Aina välissä voin nauttia kahvit uudesta muumimukista ♥

   Poista
 3. Hienoa Krisse, periaatteessa eka vuosi jo takana. Sinä ansaitset tuon kupin jo siitä, että olet hienosti edennyt opinnoissasi ja kyllähän se loma jo siintää täälläkin silmissä :)
  Mukavan rentoa iltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Itsekin ajattelin, että olen uuden mukini ansainnut, vaikka eihän nuo kovin kalliita ole ostaa ihan muutenkin vaan. Menee se raha monesti turhempaankin. Työniloa sinullekin ja mukavaa loman odotusta ♥

   Poista
 4. Ihana muki! Ja, tsemppiä tulevaan harjoitteluun sekä tehtävien pariin. Ja, kyllä se kesä sekä loma sieltä vielä tulee, lyhyempänä tai pidempänä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Äkkiähän tuokin harjoittelu varmasti menee, kun vaan ensin pääsee alkuun. Kesää odotan jo kovasti, vaikka varsinaista lomaa ei hirveästi tule olemaaankaan.

   Poista
 5. Aivan ihana muki kyllä on, etenkin jotenkin tuo sinivoittoinen puoli. Zemppiä Krisse rutistukseen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Minusta tämä on tosiaan yksi kauneimmista muumimukeista koskaan. Minustakin tuo kuva, missä muumimamma ja muumipeikko on muumitalon rapuilla on ihana ♥

   Poista
 6. Anonyymi22.4.18

  nämä *tapahtumamukit* ovatm oikeastaan kivempia kuin hahmot.täynnä tarinaa ja väriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä ovat poikkeuksetta aina tosi kivoja, kauniita ja värikkäitä!

   Poista
 7. Pitkästä aikaa ihastuin muumimukiin kun näin nämä kuvat! Kaapit on kyllä jo täynnä muumumukeja, joita tulee harvoin käytettyä. Antoisaa tämän lukukauden viimeistä harjoittelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna ♥ Minullakin on paljon muumimukeja. Välillä niiden keräilyinto hiipuu, mutta sitten joku helmi, kuten tämä muki, saa innostuksen nousemaan. Itsellä on käytössä kaikki sellaiset mukit, jotka ovat vielä myynnissä ja joita ei enää kaupasta löydy, ovat vitriinissä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan