Ei pidä olla tai esittää olevansa mitään sellaista, mitä ei ole

28.4.2016

Mä olen aika tarkalleen puolitoista vuotta pitänyt tätä blogia ja kirjoitellut meidän Arjen Helmistä (ja vähän muustakin). Viime päivinä on ollut pinnalla suomen suosituimmat blogit ja bloggarit, kun viime viikonloppuna Helsingin Kattilahallilla (kirjoitin tohon ensin, että Kattilatehdas, ha haa...) vietettiin huikeita Inspiration Blogs Awardseja. Mä olen tosi iloinen siitä, että kaksi seuraamaani blogia oli kutsuttu tuonne paikalle - Nakit ja Mutsi-blogin Päivi ja Onnistain on puolet sinun-blogin Katri. Noita partypostauksia lukiessa olen pysähtynyt jälleen kerran miettimään tätä mun omaa pikkuista blogiani. Mitä se on vai onko se mitään? Mihin blogikategoriaan blogini kuuluu vai kuuluuko mihinkään?


 Niin paljon kuin sisustamisesta pidänkin ja kodin laittamisesta, en pidä itseäni minään sisustusbloggaajana. En millään pysty tuottamaan jatkuvasti uutta sisustuspainoitteista sisältöä lukijoilleni. Meidän koti ei ole niin justiinsa. Iän karttuessa ja ajan kuluessa olen alkanut keskittyä kotona entistä enemmän siihen, miten kodin seinien sisäpuolella voidaan. Toki kauniissa ja viihtyisässä kodissa on mukava olla ja tykkään edelleenkin laittaa kotia, mutta se ei enää ole se pääjuttu. Mä en myöskään ole mikään inspiroiva blogi, jonka ylläpitäjä jakaisi keksimiään ideoita eteenpäin. Enkä mä ole puutarhaihminenkään enkä mikään muotibloggarikaan! En tosiaankaan! Samoissa kletjuissa kuljen päivästä ja viikosta toiseen, kun satun jotkut kivat löytämään, mitkä mahtuu päälle ja missä on kiva olla. Mä luulin jo tossa jokin aika sitten löytäneeni sen mun oman tyylini, mutta en mä tiedä! Tai ehkä se oma tyyli kirjoittaa onkin löytynyt, mutta ne aiheet, mistä kirjoitan onkin sitten eri juttu. Mä huomaan olevani aika tarkka aiheista, mistä kirjoitan blogissani ja siksi välillä postausten väli saattaa olla turhankin pitkä. Tässäkin kohtaa se sisälläni asusteleva pikku perfektionisti taas istuu olkapäälläni ja alkaa määräillä mua ja mun tekemisiäni. Kurja kaveri! Mä aion kuitenkin päästää päiviltä ton kaverin ja höllätä hiukan noiden postausten aiheiden suhteen.


Mä tykkään ihan hirmusti Päivin blogista Nakit ja Mutsi. Se on jotenkin niin aito ja rehellinen. Sellainen mäkin haluan olla ja omasta mielestäni olen ollutkin sen jälkeen, kun olen lopettanut turhan yrittämisen. Ei pidä olla tai esittää olevansa mitään sellaista, mitä ei ole. Päivin nimitys mokkapalamutsi on just mulle sopiva nimi. No, sehän mä oon! Ihan tavallinen, perheellinen suomalainen, muodokas äiti-ihminen, jolla on aina välillä taikinaa tukassa. Ikää mulla nyt on vähän enemmän kuin esimerkiksi Päivillä, mutta ikä on vain numeroita. Onko ihan tavalliselle bloggarille omaa portaalia tai kategoriaa (miksi niitä oikein edes kutsutaan?) ? Mä nimittäin kuulun sinne. Olkoon se portaali sitten vaikka tavis-bloggarit. Mä haluan olla ja olen sellainen ja vieläpä ylpeä siitä.


Toivotan tässä samalla kaikki uudet blogini lukijat tervetulleiksi seuraamaan tämä mun entistä rennompaa sekametelisoppaa. Blogia, joka kertoo minusta, meidän perheen arjesta ja minun sydäntäni lähellä olevista asioista ♥ Arjen Helmistä ♥ Toivottavasti viihdytte kaikki blogini parissa mahdollisimman pitkään.

Ps. Facebookin puolella lupasin tänään tänne blogiin testikuvia, koska mulla on uusi kamera. No, tässä ensimmäiset! Ei ole hienoja tiiliseinätaustoja sun muita, mutta näillä mennään :))

40 kommenttia:

 1. Täällä ilmoittautuu myös mokkapalamutsi ja tavis-bloggari :)) Ihanaa että annoit meille nimen :) Multakin kysytty mistä aiheesta bloggaan, ööö, ihan mistä vain jos se on mun sydämen asia ja tai sellainen joka mua ilahduttaa ja jonka haluan jakaa eli vain taivas on rajana. Itse tykkään että on monenlaisia blogeja joista valita < Ihanaa iltaa!
  VastaaPoista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Juurikin näin se menee...vain taivas on rajana :))

   Poista
 2. Melki viiskymppinen mokkapalamutsi täälläkin ja kirjoittelen sekametelisoppa-blogia, jota kaiketi sivistyneemmissä piireissä saatettaisiin kutsua lifestyleksi 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo voisi olla minun kirjoittamani lause. Samikset ♥

   Poista
 3. Hyvän nimen keksit Krisse meille Taviksille, joihin tunnun myös kuuluvani :)
  Kaikenlaisista aiheista tulee mullakin kirjoiteltua ja välillä ei keksi yhtikäs mitään kirjotettavaa ja silloin ei kirjoteta, ei väkisin!
  Mulla on kyllä aika paljon sisustelua, mutta olen nyt hieman rohjennut laittaa omiakin kuvia blogiin jne.
  Hyvä kirjoitus Krisse, mitä parhainta loppuviikkoa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Väkisin ei kannata kirjoittaa. Parhaat postaukset tulevat kuin itsestään, ainakin mulla. Minusta on kiva, kun bloginpitäjä saa ns. kasvot laittaessaan blogiinsa kuvia myös itsestään ♥

   Poista
 4. Tavis-bloggari on oikein hyvä...ja siihen minäkin kuulun. Ainakin omasta mielestäni. Luen oikein mielelläni juuttuja ihan tavallisesta elämästä. Kauheasti en jaksa innostua kauneusjutuista ja siksi seurailenkin mieluiten näitä lifestyle- bloggaajia...tai siis sitä sekametelisoppaa. Minä kirjoitan omaa blogiani sellaisella "brain storm"-tyylillä ja vähän päiväkirjamaisesti. Tekstiä tuntuu tulevan milloin mistäkin aiheesta. Välillä lukijoita on enemmän ja välillä vähemmän. Edelleenkin kirjoitan vain ja ainoastaan omaksi huvikseni, en varsinaisesti millekään kohderyhmälle (jos sukulaisia ei lasketa). tyyliäni en aio muuttaa. Jatketaan jokinen omalla tavalla ja tyylillä, just sellaisella postaustahdilla kuin itselle sopii ts. jatka samaa tyyliin vaan! ;) Ja mukavaa loppuviikkoa ja lähestyvää Vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavallinen elämä on just sitä parasta. Mä saan siitä ainakin hirmusti vertaistukea. Tiedän, etten ole yksin kaikkine ongelmineni ja murheineni, vaikka kyllä tässä tavallisessa elämässä riittää niitä ilonkin hetkiä. Mulla myös lukijoiden ja kommenttien määrä vaihtelee suuresti tilanteiden mukaan. Välillä mun päivitykset kiinnostaa ja välillä ei. Sellaista tämä vaan on. Mäkään en ole nimennyt itselleni mitään kohderyhmää enkä missään nimessä tunne kirjoittavani vain joillekin tietyn tyyppisille ihmisille. Kaikki ovat tervetulleita tähän blogiin.

   Poista
 5. Täällä kanssa yksi lähempänä viittäkymppiä kuin neljääkymppiä, Tavis-mokkapala-mutsi bloggari ja tykkäänkin lukea juuri näitä tavis-blogeja, kiva kun meilläkin on nyt oma nimi 😊. Ei minusta tule ikinä sisustusbloggaajaa, ei näillä sisutuksilla, vaikka tykkäänkin ideoita hakea ja kuvia katsella toisten blogeissaa. Oman blogin tekstit syntyy ihan oman fiiliksen mukaan, enemmänkin omaksi iloksi ja muistoksi, toiseksi sitten muiden luettavaksi.

  Kivoja kuvia ja jatketaan just näin, näin on oikein hyvä👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuo sama juttu, että haen paljon ideoita muista blogeista, mutta siltikään en tunne olevani mikään sisustusbloggari. Lähestylkoonkaan kaikki saadut ideat, kun eivät koskaan meillä välttämättä valmistu ja pääse edes jatkojalostkseen. Fiilis pohjaltahan tätä hommaa tehdään ja just niin on hyvä!

   Poista
 6. Tavis bloggaaja täälläkin elelee tavallista arkea :D
  Aiheita on laidasta laitaan. Välillä tulee tuunausinspis, välillä leivontainspis ja joskus ei ole inspiksiä ollenkaan :) Itsekin seuraan mieluiten ihan tavallisia blogeja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se menee, että aiheet vaihtelee ja välillä ei oikein synny mitään. Jokainen bloggaa sillä omalla tyylillään.

   Poista
 7. Täällä ilmoittautuu yksi Tavis-blogin pitäjä. Hyvä postaus! Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja aurinkoista loppuviikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 8. Tavisbloggari täälläkin :) En voi missään tapauksessa olla yhden tien kulkija, vaikka joku aihe vähän enemmän kiinnostaakin. Kivan nimen keksit tavisbloggareille :) Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei tarvitse olla vain yhden tien kulkija, vaan voi olla juuri sellainen kuin haluaa ja oikeasti on. Ihanaa viikonloppua Sinullekin ♥

   Poista
 9. Mä voisin olla juustokakku-mutsi :) (koska tykkään tehdä ja SYÖDÄ juustokakkuja). Tykkään kirjoittaa sekameteli blogiani ja kuten sanoit, en tunne kuuluvani oikein mihinkään kategoriaan. Voisko olla silleen, että sisustusblogit, ruokablogit, kauneusblogit ja sekameteliblogit :)
  Ihanaa iltaa ja kivaa vappuista viikonloppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Juustokakut onkin hyviä, namskis! Meitä vaan on niin monia ja joitain kiinnostaa useampi asia, joten silloin syntyy sekametelisoppa. Mukavaa vappuviikonloppua Sinullekin, Outi ♥

   Poista
 10. Tuo sekametelisoppa kuvaa mielestäni ainakin omaa blogiani täydellisesti! :D Tykkään kirjoitella niin monista asioista - niistä jotka vain yksinkertaisesti ovat osa elämääni. Milloin se on luonto, milloin eläimet, milloin koti, milloin mikäkin.

  Milloin innostuu leipomaan ja esittelemään kuvia ihmisille, milloin sisustamaan ja avaamaan kotiian, milloin vain hämmästelemään luonnon loputonta kauneutta, joka saa henkeni salpautumaan aina vain enemmön, mitä vanhemmaksi tulen. Sitä, tätä ja tuota, eli vähän kaikkea mitä elämääni nyt mahtuukaan :)

  Olen huomannut että luen myös itse mielelläni samantyylisiä ns. sekametelisoppablogeja. Erittäin ihania! :) ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen miettinyt omalla kohdallani aiemminkin tätä samaa, kun kiinnostuksen kohteet vaihtelee aina ajoittain. Mä en siis olekaan ainut kummajainen tai mussa ei ehkä olekaan mitään vikaa?! JEEE!!! Monipuolisuus taitaa olla tässäkin kohden ihan hyvä juttu :))

   Poista
 11. Hahhaa, tavisbloggari täälläkin, joka juuri kirjoitti ripulipostauksen :D En nyt sanoisi, että kirjoitan niistä innostavista ja itseä inspiroivista asioista :P Mutta omakohtaisista kokemuksista ja omasta pienestä elämästä kyllä :)
  Minä en suostu menemään minkään kategorian alle, mutta täytyy sanoa, että mun postauskynnyskin on matala ja kirjoitan juuri mitä milloinkin on mielessä sen kummemmin ajattelematta kiinnostaako se lukijaa :P

  Iloista vappua! Ja hei, ihana uusi kevätväri sun hiuksissa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Mokkapalamutsin hiuksia on vaalennettu nyt kaksi kertaa. Tuli tarve saada välillä vähän jotain muutakin ainaisen tumman tilalle. Hiuksissakin mennään kohti aitoa, omaa väriä. Iloista vappua Sinullekin, Marika ♥

   Poista
 12. Ihana postaus! En taida edes olla mokkapalamutsi, tosin jos leivon niin juurikin niitä. Koskaan en aamulla tiedä mitä blogiini päivän aikana suollan ja olen hyväksynyt sen, että blogini on sillisalaatti blogi. Jos jossain olen samaa mieltä, niin oma aito itsensä on maailman paras olotila ja niillä eväillä mennään, no kas kun en muuta olotilaa edes osaa. Onneksi me miltei viiskymppiset osataakin olla luotenvasti omia aitoja itseämme.

  Hauskaa vappua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Onneksi mäkin vihdoin liki viiskymppisenä uskallan ja osaan olla oma itseni enkä enää yritä olla toisten mieliksi ja tee sen vuoksi asioita jollain tietyllä tavalla. Toivottavasti nykyajan nuoret oppisivat tämän aiemmin kuin meidän ikäpolvi. Hauskaa vappua Sinullekin, Tiia ♥

   Poista
 13. Ihan tavis bloggari ilmoittautuu täälläkin..joskus tulee tuo inspis ja saa hyvin juttua ja kuvia, mutta joskus taas se on kiven takana! Bloggaan suloisessa sekamelskassa leipomuksia, sisustusta, maisemia...ihan mitä vaan! Jatketaan vaan samaan malliin niin hyvää tulee!
  Mukavaa vappua sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo valokuvaaminenkin on bloggauksessa aika haastavaa. Millaisia valokuvia saa otettua ja mitä "voi" blogiin laittaa? Tämäkin asia varmasti herättää keskustelua.Mutta jokainen bloggaa tyylillään ja se hänelle suotakoon. Mukavaa vappua sinullekin, Marita ♥

   Poista
 14. Just hyvä teksti Krisse! Ja olen tosi otettu, että mainitsit mut! <3 Mä kyllä koen olevani todella Tavis isolla alkukirjaimella. Toisin ku just esim. Päivi, joka on ihan Superstar! :) <3 Enkä oikein sitten osaa myöskään asettua mihinkään muottiin... mut ehkä meidän ei tarttekaan! Kirjoitetaan vaan siitä mikä milloinkin mieleen juolahtaa ja hyvältä tuntuu. Ja sitten ollaan välillä pitkänkin aikaa kirjoittamatta ja möllötellään. Kyllä mäkin välillä mietin tosi paljon samanlaisia juttuja, mutta sitten oon ihan vaan päättänyt olla välittämättä mistään ja olla oma itseni. Eihän tässä muuten osais ollakaan. :)

  Mutta sä oot ihana just omana itsenäsi. Ja sun blogi on huippu just tällaisena, sun näköisenä. <3

  Hauskaa vappua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi ja kehuistasi, Katri ♥ Mun mielestä tässä bloggaamisessakin on tärkeintä just se, että ollaan aitoja. Tehdään tämäkin homma niinkuin parhaaksi näemme ja mikä tuntuu omimmalta tyyliltä/tavalta. Hauskaa vappua Sinullekin, Katri ♥

   Poista
 15. Tavis-bloggari se täällä huutelee hyvää vappua! :)

  VastaaPoista
 16. Aivan ihana postaus ! Samat tuntemukset täälläkin , ihan tavis blogi on minullakin se kategoria johon oma blogini taatusti kuluu. Mutta minä ainakin tykkään lukea näitä :) Ihanaa vappua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Dioriina ♥ ja ihanaa vappua Sinullekin!

   Poista
 17. Bloggaamiseen kuuluu aika ajoin syvät alhon hetket, joiden aikana mietitäään syntyjä syviä; blogin ja elämän merkitystä sekä sitä, onko ylipäätäämn millään bloggaamiseen liittyvällä mitään merkitystä. Ihaillaan muiden blogeja; mietitään, mistä bloggaajakollegat repäisevät loistokkaat aiheensa ja tunnetaan pistos sydämessä: "kun mä en ole noiden muiden rinnalla oikein yhtään mitään".

  Trust me - mä tiedän. Minäkin olen ollut siellä.

  Varmasti jokainen, joka on käynyt kommentoimassa sinulle, on ollut siellä, myöntävät he sitä julkisesti tai eivät.

  Luovaan työhön kuuluu mielettömät hypetykset ja onnen hetket, joista yhtäkkiä romistaan alas ja mikään ei tunnu miltään eikä mistään saa hetkeen kiinni. Se on vain osa prosessia.

  Hengähdä, ota aikaa itsellesi, mieti ihan muita ajatuksia, tee jotain, joka saa ajatuksesi pois bloggaamista, mutta silti tuottaa sinulle iloa. Yhtäkkiä huomaat, että olet täynnä uutta virtaa - ja ennen kaikkea uusia ideoita. Ja bloggaaminen sujuu taas kuin soliseva vesi kevätpurossa.

  Sulla on Krisse ihana blogi <3! Ja nyt viikonloppuna on hyvä hetki ottaa tovi blogiin etäisyyttä: iloista vappua ja kevään juhlaa <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I trust. Mä olen miettinyt näitä paljonkin ja monta kertaa. Mä olen viime viikkoina olosuhteiden pakostakin ottanut etäisyyttä blogiini. Hengähtänyt. Miettinyt paaaljon muitakin asioita. Tutkinut itseäni. Kasvattanut itseluottamustani. Yrittänyt opetella ottamaan rennommin. Mä luulen, että olen nyt löytämässä sen rohkeuden kirjoittaa ja blogata mahdollisimman aidosti.

   Kiitos Rva Sana kommentistasi ja kehuistasi ♥ Iloista vappua ja kevään juhlaa Sinullekin!

   Poista
 18. Juuri näin :) itselläni blogi on elänyt vähän hiljaiseloa - mutta blogin takana eletään ihan täysillä - olen vain ollut kyllästynyt omaan blogiini - se kun on sellainen kuvien heittelyblogi ,jonne sitten heitetään muutama ajatus jos sitäkään..! Silti en siitä luovu ja koen,että se elää mukanani sen mitä elää. Sinä olet todella tarmokas blogisi suhteen ja sitä on nautinto lukea - juurikin sitä rehellisyyttäsi arvostan..ja monipuolisuutta. Juuri sinun näköinen blogi ja ihana sellainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Anne ihanasta kommentistasi ♥ Mä haluan olla rehellinen ja jo ihan normiarjessa ja elämässäkin peräänkuullutan sitä kaikilta. Vihaan teennäisyyttä ja valheita. Mä rakastan sun kuvia ja olen iloinen, että olet päättänyt pitää sun blogin ♥ Sekin on minusta aito ja rehellinen.

   Poista
 19. Minäkin ilmittaudun tavisbloggaajaksi. Mielestäni juuri tavisbloggaajat on se mihin ihmiset samaistuvat. Ei tarvitse kulke muotivaatteissa, olla jotain mitä ei ole ole. Riittää, että on aito. Mulle riittää se mitä olen itse saavuttanut, enkä edes kaipaa mitään awards palkintoja tai ehdokuuksia. Kirjoitan lukijoilleni ja riittää, kun he pysyvät ja lukevat ;) Näin mä ajattelen asiasta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tavisbloggariin on helppo samaistua ja löytää niistä niitä ihan samoja asioita ja piirteitä, mitä itsessäkin on. Se on sitä aitoutta ja olen tosi iloinen, että tavisbloggareista pidetään ja meillekin löytyy se oma lukijakunta, vaikken suoranaisesti kirjoitakaan millekään tietylle kohderyhmälle.

   Poista
 20. Voi Krisse, tämä oli minusta aivan mahtava postaus! <3
  Miten paljon samoja ajatuksia oman blogin ja bloggaamisen suhteen! <3
  Keitä kirjoitukseni oikeasti kiinnostaa, sillä samat kuvakulmat on nähty jo useampaan otteeseen, ja välillä oman kodin sisustaminen tuntuu niin.. vaatimattomalta. ;) Ja niin monesti sitä on miettinyt, että jotain kivaa haluaisi postata, mutta jostain syystä en saakaan tekstiä kirjoitettua. Tai jos kirjoitan, niin monesti mietin, onko se ja sama julkaisenko postausta ollenkaan. ;)
  Toisaalta sitä haluaisi yhtä "hienon" ja mielenkiintoisen blogin kun jollain suosikkibloggaajallani, mutta silti tiedän, ettei se kuitenkaan tuntuisi omalta, sellaiselta kuin oikeasti olen.
  Ehkä olenkin ihmisenä vaatimaton ja sen vuoksi blogini kuvastaa minua hyvin juuri vaatimattomuudellaan. ;) :D
  Loppujen lopuksi olen alusta lähtien ollut samoilla linjoilla kuin sinäkin, olemalla juuri sellainen kuin olen, enkä mitään muuta. :)
  Toivottavasti ei ollut kovin sekava kommentti..! ;)

  Ihanaa toukokuuta sinulle sinne! <3

  T: Emppu / Iloa & Unelmaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Emppu ♥ Mulla on tullut nyt ihan totaalinen ähky sisustamisen ja varsinkin siitä bloggaamisen kanssa. Juuri niinkuin sinäkin kirjoitit, ne samat kuvakulmat on jo niin nähty moneen kertaan ja minäkin olen yrittänyt olla yhtä hieno kuin ne muut, ne parhaat sisustusblogit, mutta kun se ei vaan multa onnistu eikä ole aidointa, oikeaa minua niin annan olla. Käytän sen ajan sitten ihan johonkin muuhun...tärkeämpään!

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan