Arki ja sisustusähky

6.5.2016

Elämä on pääosin arkea. En voi sanoa, että tuttua ja turvallista, koska yhteiselämää tämän kokoonpanon kanssa on takana vasta reilu viisi vuotta. Tarinamme alussa olin varma, että arki rullaa. Noh, kyllä se tavallaan rullaakin, vaikka välillä tiellä onkin vähän kuoppaisempaa! Tällä hetkellä aikuiset käy töissä, miehen lapset koulussa, mun tyttö pitää välivuotta ja isommat lapset asuvat jo omillaan. Sekalaista seurakuntaa sanoisin. Suurin osa kuukaudesta ollaan kolmistaan, mutta osan aikaa yhden teinin sijaan meillä onkin niitä kolme. Kolme täysin erilaista persoonaa.Lasten mukana arkeen kuuluvat myös kaverit ja poika/tyttöystävät. Välillä tuntuu, että ruokapöydässä loppuu paikat kesken ja kuistin lattialla tila kaikkien kengille.


Meillä mies kokkaa ja hoitaa pihatyöt, minä leivon ja hoidan siivoukset. Pyykkiä pesee se, kuka ehtii ja muistaa. Minä mankeloin liinavaatteet, kun innostun (harvoin), mies ei taas ymmärrä yhtään, miksi tälläinenkin homma pitää tehdä. Kaupassa käy se, kummalla sattuu olemaan rahaa tai sitten mennään yhdessä. Lapset eivät rasitu kotitöistä. Mä olen ollut tosi huono delegoimoimaan niitä. Omien huoneidenkin siistinäpito tuntuu olevan riittävän haasteellinen homma. Huoneiden siistinäpidossa ja siivoamisessa riittä ihan tarpeeksi ruinaamista, pyytämistä, kehoittamista ja käskemistä tekemään edes jotakin asian eteen. Tästä pitäisi sitten löytää ne onnen hetket.
 


Välillä tuntuu, että olisin valmis heittämään pyyhkeen kehään ja painamaan ulko-oven viimeisen kerran kiinni perässäni. Toistaiseksi vastapuoli on kuitenkin saanut tunteen häviämään ja ollaan jatkettu eteenpäin. Lauantaina olen menossa Virtakiveen kirppikselle...myymään, en ostamaan. Olen kutsunut itseäni sisustushulluksi. Koti on täyttynyt toinen toistaan kauniimmista sisustustavaroista. Nyt niistä suurin osa on pakattu laatikoihin, joiden kanssa suuntaan lauantaina Virtakiveen. Minut paremmin tuntevat ihmettelevät nyt, mikä minuun on mennyt. Edelleenkin pidän kauniisti sisustetuista kodeista ja vanhoista esineistä. Tässä kohden haluan vain todeta, että tästä eteenpäin aion panostaa entistä enemmän siihen, miten tämän kodin seinien sisäpuolella voidaan. Millainen ilmapiiri täällä vallitsee?! Enkä tarkoita tällä nyt sitä, että aion haudata mopin ja pölyhuiskun pihavaraston taakse multiin. Koti voi olla kaunis ja siisti ilman, että joka paikka on täynnä erilaisia somisteita ja kippoja ja kuppeja. Tästä eteenpäin vähempikin riittää. Sitä paitsi minusta on ollut äärimmäisen helpottavaa pakata tavaroita pois laatikoihin. Vain parhaat ja suurimmat "aarteeni" saavat nyt jäädä.

31 kommenttia:

 1. Tyhjentäminen tekee niin hyvää! Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Se tuntuu todella hyvälle! Kiitos, Kaisa ♥

   Poista
 2. Välillä tulee halu raivata tilaa, niin on käynyt täälläkin!
  Hyvä kirjoitus Krisse, se, että kodissa on hyvä olla on kaikkein tärkeintä, ei ne tavarat, vaikka nättejä ovatkin!;)
  Mukavaa kirppistelypäivää, toivottavasti saat paljon myytyä!
  Haleja ja mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Meinaan pitää edulliset hinnat, että pääsisin ylimääräisestä tavarasta vain eroon. Toki rahallekin olisi tarvetta, mutta...vähän kakspiipuinen juttu.

   Poista
 3. Kyllä välillä itsekukin kyllästyy tavarapaljouteen....ja väenpaljouteen..:)

  VastaaPoista
 4. Sama täällä, turhista tavaroista luopuminen tekee hyvää...tiedän uusperheen äitinä kuinka haastavaa välillä on...jaksaajaksaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Ylimääräisestä tavarasta luopuminen on todella puhdistavaa ja voimaannuttavaa. Ja kyllä täällä jaksetaan ihan hyvin, vaikka välillä pitääkin laskea lukua :))

   Poista
 5. Voimia sinne arkeen ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Täällä myös kerätään kirppiskamoja kasaan. Se on ihana tunne, kun saa kaappeja tyhjäksi ja tavaraa kiertoon :) Toivotan hyvää myyntiä sinulle ja aurinkoista viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Tuonne Virtakiveen onkin nyt tuossa myös ulos pöytiä, kun kesä yllätti meidät. Toivotaan, että väkeä riittää. Niin myyjiä kuin ostajia.

   Poista
 7. Arki ei aina ole kummoista, mutta onneksi siihen mahtuu niitä hyviä hetkiäkin, niiden voimalla jaksaa niiden "ei niin hyvien" hetkien yli. Hieno kirjoitus! tsemppiä kirpparille 👍🏻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anu ♥ Mä niin toivon, että pääsen noista tavaroista eroon. Hyvien hetkien voima kantaa kyllä todella pitkään ja paljon...onneksi ♥

   Poista
 8. Mä oon ihan kateellinen tuosta raivaushommasta! Mulla on joku "saatantarvitatätäjoskus"-kierouma päässä. Joskus tuleekin eteen tavaroita joita en muistanut olevankaan ja mietin et "jee, onneks en oo hävittäny tätä!" Mut aika usein olisin oikeesti pärjänny vaik olisinki hävittäny.. ;)

  Onnea myyntiin! Olis kiva tulla mutta ollaan tosiaan menossa anoppilaan just samaan aikaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura ♥ Mä tiedän ton "kierouman". Olen nähnyt ihmisiä, joilla tavaraa vaan kertyy. Mä olen ollut aina kova laittamaan tavaroita kiertoon. En ole katunut. Ainoastaan joitain lapsuuden aikaisia juttuja ehkä.

   Poista
 9. Vaikkei minulla uusperhettä olekkaan niin väen ja kenkien paljous kylläkin. Niin tiedän miltä se välillä tuntuu. Mutta elämä kantaa.
  Tuuppas käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
  Hyvää viikonloppua sulle.

  VastaaPoista
 10. Pirullista on kun on sellainen persoona, että siistiä olla pitää tai muutoin ahdistaa. Sitten ahdistaa myös se jatkuva siistiminen. Mankeloi en, enkä ikinä edes silitä paitsi joitain pakollisia vaatteita. Uusperheen hommat tuttuja täälläkin, tosin kaikki muksut asuivat/asuvat meillä. :)

  Aurinkoista äitienpäiväviikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin. Mä sain mankelin miehen mummon peruina muutama vuosi sitten. Kotona äiti aina mankeloi lakanat ja pyyhkeet. Siitä on jäänyt mullekin se tapa, mutta vähän laiskaa meinaa vaan olla tuo tahti millä hommaa hoidan. Lakana pino on tälläkin hetkellä mankelin vieressä. Kun joku vetäis ne lakanat mulle valmiiksi :))

   Poista
 11. Meillä oli vappu viikonlopun vaihtolava pihassa. Autotallin romujen lisäksi lavalle meni puutarhajätettä ja vanha paviljongi ynnä pihakalusteet. Hyvää teki.
  Ensi viikolla taidan varata kirppispöydän. Olisi hieman sisustustavaraa myytävänä täälläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tekee tosi hyvää, kun saa paikkoja siistittyä ja tavaroita vähemmäksi. Vielä jäi myytävää mullekin, joten tarvinnee alkaa jo miettimään, missä niitä seuraavan kerran kauppaisi.

   Poista
 12. Mellu7.5.16

  Kaikki hyvin?rivien välistä aistin jotain huolestuttavaa.

  VastaaPoista
 13. Itse olen todennut, että mitä vähemmän somisteita ja krääsää on, sitä helpommalla pääsee siivouksen aikana :) Toivottavasti sait mukavasti tavaraa kaupaksi.
  Voin vain kuvitella minkälainen rumba teidän kotona välillä on. Tsemppiä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati ♥ Jotenkin koti tuntuu muutenkin paljon siistimmältä, kun tavaraa on nyt vähemmän. Jännää.

   Poista
 14. Tyhjentäminen tekee hyvää - vähemmän on enemmän <3 uusperhe tuo omat haasteet - eikä sitä tarvitse olla virheetön ja täydellinen - kunhan osaa olla ihmisiksi :) ja sinä osaat <3

  VastaaPoista
 15. Uusperheen elämää eletään täälläkin. Kuulostaa tutulta. Minä kerran vuodessa kannan ylimääräistä tavaraa pois kaapeista ja varastosta. Tyhjentäminen puhdistaa, ja ensimmäisen kerran jälkeen siivous helpottui.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen yrittänyt karsia jo pari vuotta ylimääräistä tavaraa pois eikä tunnu missään. Edelleenkin tuntuu, että kaikki paikat on täynnä tavaraa. Meillä on se vanhojen talojen ongelma eli huonot säilytystilat.

   Poista
 16. Tyhjentäminen virkistää. Meidän täytyisi myös tuo urakka keväällä tehdä. Paljon on tavaraa, jota ei tarvitse. Vaihtolava täytyisi jostain myös hankkia, uskon nimittäin että sitä tavaraa lähtee meiltä melko paljon.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan