Miten elän tänään?

24.4.2020

Kun minulta kysytään, miten voin?, vastaan aina, että ihan hyvin...kai? Elän päivän kerrallaan enkä tällä hetkellä jaksa kantaa huolta tulevasta. Kaikki voimani menevät siihen, että saan tehtyä työni ja vietyä päivän aamusta iltaan. Toki toivon, että korona saataisiin kuriin ja pääsisin jo pian tapaamaan läheisiäni ja ystäviäni. Ikävöin niin kovin niitä yhteisiä hetkiä, kun istumme saman pöydän ääreen vaihtamaan kuulumisia ja kahvittelemaan. Rupattelua, naurua ja jopa kyyneliä. Sitä kaipaan.Viihdyn myös hyvin kotona. Kodin merkitys on viimeaikaisten tapahtumien johdosta vain kasvanut. Se on minulle turvasatama, jossa on hyvä olla ja helppo hengittää. Kotona voin olla juuri niin kuin itse haluan. Ajatella vain itseäni ja toimia sen mukaan. Tämä ajattelutapa on minulle vielä vaikeaa, koska en ole koskaan aiemmin asunut ihan yksin. Perheeseeni on aina kuulunut toinen aikuinen tai ainakin ne omat lapset. Nyt olen yksin ja minun on ajateltava ennenkaikkea omaa hyvinvointiani. Sitä, mikä minusta tuntuu hyvältä. Minusta on jopa outoa, kun voi tulla ja mennä niin kuin itse haluaa eikä sitä rajoita tai säätele mitkään asiat. Ehkä tähän vielä oppii, mutta se vaatii vielä hiukan työtä, koska eihän tätä yksin elämistä ole vielä takana kuin reilu kuukausi. Se on lyhyt aika eikä sen aikana ole pystynyt vielä luomaan mitään pysyviä muutoksia. 

Olen aina elänyt niin, että toisten etu on mennyt oman edun edelle. Se on varmasti meille naisille ja varsinkin äideille varsin yleistä. Nuorempana elin vielä niin, että halusin olla kaikkien mieliksi. Tein asioita ja omia valintojani niin, että ne miellyttivät mahdollisimman monia. Kuullostaa tosi naivilta ja jopa tyhmältä, mutta niin vain toimin. Mistä tämä johtui? En tiedä johtuiko siitä, että en silloinkaan tykännyt vihanpidosta tai riitelystä. En siis tiedä liittyvätkö nämä asiat yhteen. Nykyisin teen päätöksiä ja asioita niinkuin minusta tuntuu oikealta ja parhaalta. En anna muiden mielipiteiden vaikuttaa päätöksiini. Voin kysyä neuvoa läheisiltäni, mutta päätökset asioista teen kuitenkin ihan itse. Hiukan vielä saatan miettiä sitä, mitä muut siitä ajattelevat, mutta onneksi olen pikku hiljaa pääsemässä siitäkin piirteestä eroon. Kyseessä on kuitenkin minun elämäni ja minä itse olen oman elämäni herra (tai rouva). Minulla on oikeus tehdä elämästäni juuri sellainen kuin itse haluan ja toimia ja elää niinkuin parhaaksi näen.

Yksi asia, mikä on vuosiin tuntunut hyvältä on ollut liikkuminen tai tarkemmin sanottuna liikunta. Ystäväni teki polkupyörääni pienen keväthuollon ja olen nyt käynyt muutaman kerran pyöräilemässä. Pyöräileminen on ollut parempi vaihtoehto kuin ihan lenkkeily, koska toisessä lonkassani on vähän kulumaa (tämä ikä, huoh...). Nuorena pelatessani sarjassa pesäpalloa pyöräilin tosi paljon harkkoihin ja takaisin, joten kai tämä pyöräily on vähän kuin verissä. Nyt se on taas vaan kaivettu esiin. Kävin jo yhtenä päivänä pyörällä töissäkin. Vitsi, miten hyvä fiilis siitäkin tuli! Työpäivän jälkeen sai kivasti nollattua työasiat pois päästä puoli tuntia kestäneen kotimatkan aikana. 

Alapuolella olevat kuvat ovat viime viikonlopun pyörälenkiltäni. Miten ihania ja kauniita paikkoja voikaan löytyä ihan läheltä kaupungin keskustaa. Tulen jatkossakin varmasti pyöräilemään tuolla monen monta kertaa. Miten kaunista tuolla onkaan, kun luonto alkaa vihertää ja puihin tulee lehdet.


Mitä teille kuuluu? Miten olette saaneet ajan kulumaan kotona? Saatteko liikunnasta lisää energiaa tai käytkö kenties polkupyörällä töissä? 

Mukavaa perjantaita teille kaikille ♥

17 kommenttia:

 1. Kuulostaa siltä että alat pikku hiljaa tottua uuteen tilanteeseen ja muodostaa ihan ikiomia tapoja ja traditioita siihen ja se on hyvä! Ei voi olla ihan helppoa sopeutua elämään ilman muita samassa kodissa kun on aina tottunut jakamaan sekä arjen että pyhät jonkun kanssa.
  Korona-aika ei ole minun elämääni suurestikaan vaikuttanut, paitsi siihen ettei lapsia ja heidän perheitään nyt olla tavattu yhteisten ateriointien merkeissä. Nyt kun pääsee pihalle tonkimaan, niin aika kuluu ihan mukavasti kunhan saa olla terveenä. Pyöräilyä haluaisin harrastaa, mutta pari kertaa kun olen pyörällä kaatunut, niin pelko sen uudelleen aloittamiseen on iso.
  Terveyttä sinullekin ja mukavaa kevättä<3

  VastaaPoista
 2. Varmasti vie aikansa tottua uuteen. Eipä sitä tiedä, mitä uusi tuo vielä tullessaan. Minun päivät menevät etätunteja laatiessa ja suorituksia seuratessa.

  VastaaPoista
 3. Suomenniemi on väärällään kauniita, upeita, ainutlaatuisia paikkoja, usein ihan lähelläkin. Vaaditaan vain aikaa ja pysähtymistä kaiken kauneuden huomatakseen. Miten se käykin niin paljon helpommin "jossain kaukana", lähinurkissa ei useinkaan huomaa hiljentää, nauttia hetken ja paikan lumosta.

  VastaaPoista
 4. Ihanat kuvat, niinkuin sulla aina ♥ Uusi elämäntilanne vaatii sopeutumista ja ottaa aikansa, että alkaa löytymään ne kaikki positiiviset puolet. Tää aika varmasti korostaa myös yksin asuvilla monia asioita, kun ei sais juuri ketään tavata.

  Liikunta on kyllä se, mikä voimaannuttaa ja käynkin päivittäin useamman kerran lenkkeilemässä koirien kanssa. Ei se hikiliikuntaa ole, mutta tekee hyvää kokonaisvaltaisesti.

  Hyvää viikonloppua ♥

  VastaaPoista
 5. Uuteen opettelu on aina voimia vievää, mutta yleensä lopussa kiitos seisoo! Uskon, että kaikki kääntyy hyvin ja sinä ansaitset olla oman elämäsi kuningatar <3
  Rakastan pyöräilyä, koska minulla on tuo polvivaiva (vanhuusko?), mutta nyt ollaan alettu käymään kävelyillä ukkelin kanssa ja tällä viikolla ollaan kävelty jo 40 kilometriä...hurjaa :)
  Ihanaa viikonloppua sinulle Krisse <3 ja kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 6. Varmasti vie oman aikansa❤️Olet vahva ja rohkea ja pärjäät ja opit varmasti vielä nauttimaan ihan siitä omasta olosta ja päätäntävallasta vaikka varmasti vie oman aikansa. Ihan hurjan kauniilta kotisi näyttää.

  Jotenkin on kohtuutonta, että tämä kaikki tuli koronan aikaan, kun et voi nähdä ystäviä ja läheisiä, yksinäisyys korostuu. Eli koko sydämestäni toivon tsemppiä ja selviät tästä entistä vahvempana ja itseesi luottaen, susta on mihin vaan.❤️

  Sydämellistä viikonloppua Krisse❤️

  VastaaPoista
 7. Uusi elämä tuntuu varmasti aluksi vaikealta mutta se on myös uusi mahdollisuus! Kuten kirjoititkin niin nyt itse voi vaikuttaa kaikkeen tekemällä päätöksiä vaikka kodistasi,sen sisustamisesta ja elämästäsi yleensäkin. Olet oman kotisi "herra".

  Vallitseva koronapandemia vaikuttaa nyt myös ikävästi niihin jokapäiväisiin asioihin ja kohtaamisiin itselle rakkaiden ihmisten kanssa. Uusi elämä olisi ihan varmasti ollut helpompaa aloittaa maailmassa, jossa voisi mennä ja tulla sekä tavata ystäviä ja läheisiä mielin määrin. Mutta tähän asiaan me emme voi vaikuttaa vaan meidän on sopeuduttava ja elettävä annettujen ohjeiden mukaisesti.

  Nyt on hyvää aikaa tehdä tässä käännekohdassa päätöksia siitä mitä haluaa jatkossa elämässään tehdä ja mihin suuntaa elämäänsä haluaa kuljettaa. Sinä olet osoittanut vahvuutta ja se tulee vielä lisääntymään kun saat kaiken jäsenneltyä päässäsi.

  Sinä selviät kyllä voittajana maaliin - minä luotan, että kaikki menee juuri niin kuin sen
  pitääkin mennä. Me tapaamme sitten kun se on pandemian takia mahdollista ja turvallista. Nyt on hyvä hakea mielenrauhaa sekä luonnosta että liikunnasta.

  Hyvää viikonloppua ystäväni ♥

  VastaaPoista
 8. Vie aina oman aikansa oppia uusia juttuja ja rutiineja. Itse olen ulkoillut enemmän, se antaa energiaa paljon. Keskityn kotona pienten projektien edistämiseen jotka ovat arjen kiireessä jääneet tekemättä. Nyt niille on aikaa taas.

  Sinä ja me muut selviämme kyllä. Se vaatii aika tavalla mutta kyllä tästä selvitään. Kaikki yhdessä.

  VastaaPoista
 9. Varmasti kestää ennenkuin tilanne mielessäkin tasoittuu. Voimia ja jaksamista - ja jossain vaiheessa mielikin ymmärtää sen, että uusi alku on uusi mahdollisuus.
  Se, että voi ja saa päättää itse ihan kaikesta, on avartavaa ja sen ymmärtää kun aikaa on kulunut.

  Olen itse opetellut nyt parinkymmenen vuoden aikana pitämään itsestäni huolta sillä lailla, että teen niitä asioita mistä pidän ja mitkä tuottavat hyvää mieltä. Eli tervettä itsekkyyttä. Näin voin paremmin, olen iloisempi ja tyytyväisempi ja pystyn antamaan itsestäni läheisillenikin enemmän. Suosittelen lämpimästi harjoittelemaan sitä - oman itsensä takia <3

  Korona-aika on sujunut kotona ja nyt mökillä - emme käy missään emmekä ole ottaneet kotiimme ketään edes käymään. Luen paljon, laitellaan ruokaa, leivon ja mitä nyt milloinkin. On tavallaan ollut rauhoittavaakin, että kaikki menemiset on nyt loppu.

  Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 10. Paljon voimia sinulle Krisse ♥ Kaikkeen tottuu aikanaaan, aluksi asiat tuntuvat vain oudoilta.
  Olen saanut sinusta niin positiivisen ja ihanan kuvan täällä blogissa, että varmasti selviät kaikesta, olet vahva ♥

  Korona aikana olen ollut töissä, koska työtäni ei voi tehdä etänä. Kaupassa ollaan käyty ja nähty omaa perhettä. Äidin luona olen käynyt vain pikaisesti, muistaen turvavälit, viemässä kauppatavaroita. Kyllä tämäkin joskus on ohi ja onneksi elellään kevättä.

  Kaikkea hyvää sulle ja hali ♥
  Korona aika

  VastaaPoista
 11. Tuo korona aika jäi tuohon kummittelemaan...

  VastaaPoista
 12. Uuteen opettelu ja uusien rutiinien sisäistäminen on aina vaikeaa. nyt etenkin kun ne kaikki jouduttiin laittamaan uusiksi. Sitten kun on suunnitellut jonkun tietyn tavan toimia niin voiki huomata, että ei se oikeasti toimi ja onnistu. Sen jälkeen saakin aloittaa alusta sen rutiinin luonnin.

  Meillä korona on tarkoittanut kotikonttoria ja töitä, paljon enemmän koneen tuijottamista kuin yleensä ja lapsiperhearjen keskellä toki myös vähän erikoisiin kellonaikoihin. Sopeutumista toki sekin vaatii, mutta hiljalleen. Muutoin opetellaan lapsen kanssa kokkaamaan ja istuttamaan yrttejä, ollaan potkulautailtu (hän, en minä) ja käyty ulkona paljon. Sen vähäisen oman aikani olen käyttänyt treenaamisen lisäksi katselemalla sisustusohjelmia ja virkkaamalla.

  Paljon voimia ja jaksamista!

  VastaaPoista
 13. Luonto alkaa todellakin vihertämään, vapun jälkeiset sateet ja siihen päälle lämpö niin avot! Korona kyllä vaikuttaa töiden tekoonkin kun ei halua sinne viedä pöpöjä eikä kotiin päin niin aika rajoittunuttahan tämä elämä on. Onneksi saa ulkoilla, onneksi pystyy ulkoilemaan. Tuntemuksiisi yhtyen, elämä on arvaamaton mutta kuitenkin elämisen arvoinen. Tämä talvi on minulle ollut menetyksen ja samalla uuden alku, kaikella on ihan varmasti tarkoituksensa. Auringon pipanoita päiviisi <3

  VastaaPoista
 14. Kiitos kaikille yhteisesti kommenteista ja kauniista,kannustavista sanoista ♥️ Tosi vähän on tullut vietettyä aikaa blogeissa, mutta katsotaan tuleeko tähän jatkossa muutos.

  Ihanaa kevättä teille kaikille ♥️

  VastaaPoista
 15. Iso elämänmuutos. Tottuminen vie aikansa, mutta elämä löytää uomansa. Käy töissä ja vapaalla keskity olennaiseen - omaan jaksamiseen. Lepää,syö hyvin,liiku ja tee asioita, joista sinulle tulee hyvä mieli. Kaikkea hyvää sinulle ❤

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan