Aika kuluu vai kuluuko se?

9.4.2020

Olen ollut tämän viikon lomalla. Työt ovat vähentyneet ja henkilökuntaa on pyydetty tai vähintäänkin suositeltu pitämään lomia pois. Kukaan kun ei tiedä, millainen kesä meillä on edessä. Voihan olla, että silloin ei lomien pitäminen ole edes mahdollista. Tässä kohdassa loma on tuntunut levolta, kiireettömyydeltä ja omalta ajalta. Ei kuullosta siis lainkaan hullummalta, mutta miten se lopulta on mennyt, kun liikkumista on rajoitettu eikä auki ole kuin kaupat, huoltoasemat ja sairaalat?

Iltaisin nukkumaan käydessäni mieleni on vallannut pieni ahdistus. Jotenkin on tuntunut pelottavalta käydä nukkumaan. Olen toivonut, että yö olisi nopeasti ohi. En tiedä mistä tämä tunne johtuu. koska tälläistä minulla ei ole koskaan aiemmin ollut. Voi olla, että uusi elämäntilanteeni aiheuttaa sen tai sitten alitajuntaisesti nämä poikkeusolot ja koronan vuoksi hämärän peitossa oleva tulevaisuus. Aamulla nousen kuitenkin hyvillä mielin. Keitän aamukahvit vanhaan totuttuun tapaani ja juon ne ilman kiireettä selaillen somea. Tänään en jaksanut heti nousta keittämään kahvia, vaan kuuntelin BookBeatista hetken kirjaa. Hetken päästä havahduin kuitenkin unen rajamailta enkä muistanut pätkääkään kuuntelemastani kirjasta. Ihan kiva keksintö tuo kirjojen kuunteleminen. Latasin sovelluksen muutama päivä sitten ja olen nyt opetellut käyttämään sitä. En ole kova kirjojen lukija, mutta ajattelin, että kuunnellen asia hoituisi ehkä helpommin. En tiedä. Jotenkin on vaikea hakea ja löytää sopivaa ja mielenkiintoista luettavaa. Hyviä kirjavinkkejä otetaan siis vastaan.

Olen tottunut olemaan vapaa-ajallani paljon kotona, joten se ei ole minulle mikään ongelma. Ihmisen mieli on kuitenkin ihmeellinen. Ulkopuolelta tulevat määräykset, jotka rajoittavat omaa liikkumistamme, alkavat ahdistaa koti-ihmistäkin. Silloin kun joudumme olemaan kotona toisen käskystä, vaikka normaalisti kotoilemme mielellämme ja tunnemme kodin turvapaikaksemme, olo alkaa tuntumaan kurjalta ja vähintäänkin yksinäiseltä. Onneksi olen ainakin vielä saanut päivät kulumaan aika nopsaan omien harrastusteni ja kotitöiden lomassa. Asun nyt uudessa kodissa, joka on minun  turvapaikkani. Paikka, missä on helppo hengittää. Muuttolaatikot on purettu ja tavarat ovat löytäneet paikkansa. Jotain juttuja vielä puuttuu, mutta kuten kaikki muutkin huonekalut ja tavarat olen hankkinut käytettynä, odotan kuumeisesti, että pääsisin jälleen kiertelemään kirppiksiä ja tekemään löytöjä. 

Tykkään tehdä lasten kanssa palapelejä ja siitä innostuneena kävin ostamassa itselleni vähän isomman palapelin. Ajattelin, että siinäpä mukavaa puuhaa eristykseen. Ostin sitten heti suoraan tuhannen palan palapelin ja voin sanoa, että onhan niitä, paloja nimittäin, aikamoinen määrä. Hetki voi siis vierähtää ennekuin palapeli on valmis. Tyttäreni vinkkasi minulle palapelimatosta, jonka päälle palapelin voi rakentaa. Se on siitä kätevä, että sen avulla keskeneräisen palapelin voi rullata pois pöydältä ja levittää taas uudelleen, kun jatkaa sen tekemistä. En ollut koskaan aiemmin kuullutkaan tälläisestä, mutta Suomalaisesta kirjakaupasta sen löysin. Nyt, kun etsin linkkiä Suomalaisen kirjakaupan verkkosivuilta tähän postaukseen, huomasin tuotteen olevan loppuunmyyty. Joku muukin on siis innostunut kokoamaan palapelejä. No, en ihmettele, onhan se mukavaa ajanvietettä ja sen parissa hujahtaa helposti tunti tai kaksi!

Kokoaikaa ei kuitenkaan jaksa tehdä samaa puuhaa, joten vaihtelua pitää olla, että viihtyy kotona mahdollisimman hyvin. Työkaverini kutsui minut virkkaamaan isoäidinneliöistä poikkeustilapeittoa. Neulominen olikin juuri sopivasti tauolla, joten kaivoin langat ja koukut kaapista ja aloitin. Pieni hetki oli kulunut edellisestä kerrasta, kun olin neliöitä virkannut, joten piti taas katsoa YouTubesta ohjevideo. Hakuun kun laittaa isoäidinneliö niin löytyy monta hyvää ohjetta. Nyt taas muistan tämän työn ajan, miten se tehdään. Virkkaaminen on kivaa puuhaa telkkarin katsomisen lomassa. Itse olen katsellut tähän asti ohjelmia läppäriltäni, mutta tänään saan pienen telkkarin. Yritän nimittäin säästää tätä läppärivanhustani, että tämä kestäisi vielä jonkin aikaa eikä tarvitsisi ihan vielä ostaa uutta. Ja voihan telkkarista katsella vähän laajemmin ohjelmia kuin läppäriltä. 

Miten te olette saaneet ajan kulumaan eristyksessä? Onko teillä jotain hyviä vinkkejä, mitä voisi puuhastella yksin tai yhdessä, jonkun toisen kanssa? 

16 kommenttia:

 1. Uskon, että jo oma uusi elämäntilanteesi saada asiat korona asiat pyörimään päässä ihan eri tavalla kuin aiemmin. Pandemia on meille kaikille uusi ja pelottavakin tilanne. Olen itse ottanut taktiikan sopeutua niin aika kuluu paljon nopeammin kuin "taistelemalla vastaan". Asun maakunnassa, jossa liikkuminen pois ei ole nyt sallittua mutta ei sekään minua häiritse. Vietän aikaa nyt kotona koska ehdin liikkumaan taas kun pandemia on ohi. Kotona on hyvä olla ♥
  Tsemppiä Krisse, me selviämme tästä kyllä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kyllä me tästä selviämme ja täytyy sanoa, että aika yksin kotona on sujunut yllättävänkin hyvin. Osaan nauttia omasta ajastani ja uusi kotini on minulle turvasatama, jossa on hyvä olla ja helppo hengittää.

   Tsemppiä sinullekin, Marjo ♥

   Poista
 2. Olemme tehneet pitkiä kävelylenkkejä kun ulkoilla kuitenkin saa ja sitä suositellaankin. Ihan tässä Helsingin keskustan lähettyvilläkin löytyy rahallisia reittejä kun hieman miettii missä kulkee. Olen myös leiponut, lukenut ja puuhaillut kaikkea pientä jota normiarjessakin tulee puuhailtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilu on saanut koronan myötä ihan kuin uuden merkityksen ja sen suosio on varmasti kasvanut paljon. Mukavia puuhailuja olette keksineet kotipöiviin. Itse tutustuin ensimmäisen kerran äänikirjojen ihmeelliseen maailmaan.

   Poista
 3. Kiva oli lukea kuulumisia! Tsemppiä kovasti sinne! Toivotaan niin kovin että pian arki palaisi normaaliksi ja taas päästäisiin tekemään kaikkea sitä mitä ennenkin ja päästään näkemään ystäviä/läheisiä! Täällä on ulkoiltu paljon ja tehty piha/kotihommia, pelailtu lautapelejä ja katsottu vanhoja kotivideoita;) Leppoisaa pääsiäisen aikaa😍🐥🌷

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Minäkin kaipaan eniten sitä, että saa taas tavata läheisiä ja ystäviä ihan livenä. Omakotitaloihmisillä varmasti tulee tänä keväänä pihatyöt tehtyä hyvin ja ajoissa. Itselläni niitä ei enää ole, mutta nautin istuskelusta lasitetulla parvekkeella. Siitä tulee minun oma kesäkeitaani ♥

   Poista
 4. Mukava oli lukea kuulumisiasi <3 Kuluuko aika vai tuleeko sitä lisää... Palapelien kokoaminen on tosi kivaa tekemistä ja tehdessään joutuu keskittymään eikä ajatukset kierrä samaa rataa. Ristikoiden tekeminen on myös kivaa ajankulua. Sievät värit sinulla käsityössäsi. Minäkin teen käsitöitä ja siinä aika kuluu. Päivät menee etätöitä tehden. Työn rajaaminen (aika ja määrä) on ollut vähän haastavaa, kun päivät venyvät. Eiköhän rytmi löydy tässä aikaa myöten. Leipominen on taikinaterapiaa - aika kuluu sukkelaan. Videopuhelut on mukavia, kun voi olla kasvotusten etänä . Hyvää pääsiäistä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työn ja vapaa-ajan erotteleminen kotona on nyt varmasti haasteellista. Minun työtäni ei onneksi voi tehdä etänä, joten saan edes hiukan sosiaalisia kontakteja elämääni. Palapelit, ristukot ja kösityöt tekevät hyvää monella tapaa ja ovat hyvää aivojumppaa sen lisäksi, että niiden parissa aika kuluu ja ikävät ajatukset jäävät kuin huomaamatta taka-alalle.

   Poista
 5. Ihana peitto sinulla tekeillä. Olen itsekin noita virkannut, mutta nyt en muutamaan vuoteen ole tehnyt. Aika on kyllä kulunut ihan mukavasti tavallisia normihommia tehden. Meillä on se onni että voimme olla joko kotona tai sitten mökillä kun "melkein vierekkäin" molemmat sijaitsevat. Lapsia ja lastenlapsia on ikävä kun emme nyt ole mahdollisten tartuntojen ehkäisemisen vuoksi tavanneet.
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Kiva, että pääsette nyt myös mökille. Siellä on varmasti ihanaa olla myös näin keväällä. Pidetään peukkuja, että rajoituksia voitaisiin pikku hiljaa alkaa purkamaan ja voisimme jälleen tavata rakkaita läheisiämme.

   Poista
 6. Poikkeustilapeitto, mahtava idea, varsinkin yhdessä tehden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä peitosta muistaa sitten aina tämän erikoisen kevään, jollaista tuskin tulee ihan äkkiä uudestaan.

   Poista
 7. Mulla on vissiin mennyt jotakin ohi, kun vasta oivalsin että olet muuttanut. Tpivottavasti kaikki on kuitenkin hyvin ♥ Onhan tämä aika jota elämme, aika erikoista. Viikon kohokohta on kauppareissu, joka sekin pitää tehdä nopeasti ja kohtakteja välttäen.
  Lapsenlastakaan en ole voinut nähdä ja mökille meno on vain haave.

  Ihanaa pääsiäisen aikaa kuitenkin ja onnea uuteen kotiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Kyllä tämä on aika erikoista aikaa, mitä nyt elämme. Tämän jälkeen arvostaa varmasti ihan eri tavalla asioita kuin ennen.

   Poista
 8. Täällä sama, yöt on vaikeita ja uni ei tule, silloin se ahdistus tihkuu. Päivä kerrallaan, odottava mieli ja aamuisin ajattelen, tästä tulee hyvä päivä, mutta kyllä se siitä taas lätsähtää. Kohta mietin, että tottuuko tähän jossain vaiheessa, että vapaus tulee tuntumaan sitten oudolta.

  kovasti tsemppiä halausten kera sinne. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Ihan varmasti rajoitusten poistuminen ja vapaus tuntuu oudolta, kun se aika jossain vaiheessa tulee ajankohtaiseksi. Voisin veikata, että ihmiset suorastaan kirmailevat sitten ympäriinsä :)

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan