Heitin sisustustrendit romukoppaan

2.9.2018

Vuosia haaveilin täysin valkoisesta, maalaisromanttiseen tyyliin sisustetusta kodista. Tein paljon muutoksia kotiimme, jotta tämä unelmani toteutuisi. Koskaan ei kuitenkaan tullut valmista. Se täydellinen valkoinen koti jäi aina saavuttamatta. Olen intohimoinen sisustuslehtien, pinterestin ja instagramin suurkuluttaja. Ahmin kauniita kuvia ja kerään niistä ideoita omaankin kotiini. Silmääni on jo pitkään miellyttänyt pastellivärit, minttu, vaaleanpunainen ja -sininen sekä upeat kuviotapetit. Myös jotkut skandinaaviset tai jopa modernitkin yksityiskohdat miellyttävät minua puhumattakaan aidosti vanhoista huonekaluista ja esineistä/astioista. Sisustusmakuni on siis aikamoinen sekametelisoppa, mutta olen nyt tullut siihen lopputulokseen, että sisustan kotini juuri niillä tavaroilla, esineillä ja väreillä, jotka minua/meitä miellyttää. Kodin pitää olla sellainen, missä sen asukkaat viihtyvät vallitsevista sisustustrendeistä huolimatta. 

Tänä kesänä ensimmäinen kuviotapetti rantautui meidän kotiimme. Ystävälläni oli jäänyt olohuoneen tapetoinnista tapettia yli ja minä ostin sitten kaiken ylijäämän itselleni todella edulliseen hintaan.  Tapettia oli juuri sen verran, että sillä sai meidän pikku makkarin yhden seinän tapetoitua. Muut seinät maalattiin valkoiseksi. Voi vitsi, miten paljon tykkään tuosta tapetista ja seinästä. Se vaan on niin kaunis. Tytön poismuuton jälkeen huoneen sisustus on muutenkin ollut vähän kesken, mutta pikkuhiljaa se on alkanut pintarempan jälkeen valmistumaan. Onnistuin kesällä löytämään ihan super ihanan vanhan lipaston erään kirppiksen loppuunmyynnistä. Kerroinkin siitä jo muutama postaus sitten. Nyt lipasto on vihdoin päässyt kotiin. Aika saa näkyä siinä eikä minua haittaa sen kolhut ja naarmut. Päinvastoin. Ne vain tekevät siitä entistä kauniimman. 


Mitenkäs teillä? Oletko orjallinen sisustustrendien noudattaja vai kuljetko omia polkujasi? Mitä mieltä olet kuviotapeteista ja väreistä sisustuksessa? Käytkö kirppiksillä vai kierrätkö ne kaukaa? 

23 kommenttia:

 1. Ihana kukkatapetti ja tuo rottinkituoli <3. Sisutus on kiva koota ihan omista mieltymyksistä tyylejä sekottaen, näin tulee persoonallisempaa jälkeä minun mielestä. Ihanaa sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Juuri näin. Omien mieltymysten mukaisilla valinnoilla kodin persoonallisuus pääsee esiin. persoonalliset kodit ovat mielestäni tosi mielenkiintoisia. Ihanaa uutta, alkavaa viikkoa Sinulle, Sari ♥

   Poista
 2. En ole koskaan noudattanut orjallisesti mitään sisustustrendiä. Trendejä nimittäin tulee ja menee mutta itse kotihan on pysyvämpi paikka.
  Olen kyllä napsinut kivoja juttuja trendeistä ja soveltanut niitä omassa kodissasi.

  Itse mietim siten, että viihtyisä ja mukava kotisisustus on aina myös asujien näköinen. Vaikka joku esine/tyyli/väri olisi kuinka muotia mutta jos se "kolahda" miksi se pitäisi tuoda omaan kotiin?

  Minusta kerroksellisuus on kotona tärkeä juttu. Kaiken ei tarvitse olla uutta ja kodissa voi olla mukana huonekaluja/esineitä ehkä jo omasta lapsuuden kodista. Itse vähän kammoksun sellaisia sisustuksia missä kaikki on upouutta suoraan kaupasta kotiin kannettua. Tunnen sen olevan liian kliinistä itselle.

  Kotia sisustustrendesissä kaikki kukat saavat mielestäni kukkia koska "koti on linnamme". Itse käyn kirppiksillä ja yhdistän vanhaa uuden kanssa. Minulla kalusteita lapsuudenkodistani ja pidempääkin sukumme historiasta. Toisaalta omistan Vitran klassikkokalusteita, Ikeaa, Alessia jne.

  Mukavaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Sinulla on varmasti tosi kaunis ja mielenkiintoinen koti. Juuri sinun näköisesi. Se on hienoa ja hyvä juttu. Persoonallisuus ja kerroksellisuus ovat hyviä asioita. Nyt vihdoin olen ymmärtänyt sen. Kivaa alkavaa viikkoa Sinulle, Marjo ♥

   Poista
 3. Kaunis tapetti ja ihana lipasto <3
  Minusta oli kivasti Ikealtakin lanseerattu se Oma tyyli juttu!!!
  Kukin sisutelee tyylillään ja jne. Itse tykkään käydä kirppareilla ja meillä onkin paljon vanhoja huonekaluja, joita olen maalaillut. Ennen tykkäsi kovasti maalaisromantiikasta mutta nyt en enää niin paljoa. Meidän koti on myös melkoinen sekametelisoppa, en tiedä kyllä mikä on tyyliltään? En enää osta juurikaan sisustuslehtiä, vaan inspiroidun blogeista ja pinterestistä.

  Ihanaa sunnuntaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minustakin tuo tapetti on tosi kaunis. Tykkään siitä tosi paljon. Kun kirpparilla näin tuon vanhan lipaston, tiesin heti, että se on minun. Sen malli ja tyyli kolahti minuun heti. Sillä hetkellä en vielä tiennyt, mihin sen laitan, mutta paikka löytyi sitten tuolta huoneesta. Kivaa alkavaa viikkoa Sinulle, Sari ♥

   Poista
 4. Ihana tapetti. Näyttää samalta, jota minulla on vaaleanpunaisin ruusuin. Onko tuossa myös pieniä lintuja? Samantapainen peilikin meiltä löytyy ja tuo kaappi on haaveideni kaappi, jollaista olen etsinyt. Meillä näyttää olevan hyvin samankaltainen sisustusmaku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Tässä tapetissa ei ole lintuja. Tapetti on ostettu aikanaan englannista eikä sitä tietääkseni saa suomesta. Tuo peili on joku halppismalli, joka on sprayattu valkoiseksi. Oli aluksi lastenhuoneessa, mutta löysi nyt paikkansa tuolta pikku makkarista. Sinulla on hyvä maku, Satu ♥ Kivaa alkavaa viikkoa, Satu ♥

   Poista
 5. Olen kymmenisen vuotta opiskellut työn ohessa sisustussuunnitelua AMK:ssa muistaakseni 60 opintopisteen verran, mutta työtä siitä ei tullut enlä omaksunut silloinkaan vain yhtä mieleistä sisustussuuntausta. Kodin sisustus meillä vaihtuukin todela hiljalleen. Mutta kerroksellinen sisustus, jossa on yli 100 v. vanhoja kalusteita ja selkeälinjaisia, laadukkaita moderneja kalusteita kestää käyttöä ja aikaa. Kirpaisi taloutta aika lailla ostaa kallis uusi, täysipuinen ruokapöytä ja antiikkituolit parikymmentä vuotta sitten yhden elämänvaiheen muutoksen pakotttamana, mutta ne ovat palvelleet hyvin ja tästä eteenpäinkin. Käyttökerroissa laskettuna hinta ei muodostukaan enää kovaksi. Vanhoissa esineissä ja kalusteissa ajan patinakin näyttää vain hyvältä ja kertoo esinen historiaa. Käsinsolmittu matto ostettin vuosi sitten varmasti loppuelämäksi, 15 v. vanha sohva pitäisi seuraavaksi laittaa vaihtoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti ollut kuitenkin mielenkiintoista opiskella sisustussuunnittelua, vaikkei siitä teekään ammattia itselleen. Teidän sisustustyyli kuullostaa tosi viisaalta, kun olette hankkineet kerralla kunnon huonekalun, josta tykkää ja joka kestää vuosia. Näin sen juuri pitäisi mennäkin!

   Poista
 6. Ihana tapetti ja tosi kaunis huone.😍❤️
  Tykkään myös käydä kirppareilla, mutta ei niin usein enää tule käytyä.
  Minäkin ispiroidun insta, pinterest ja blogi kuvista. Joskus selailen vanhoja sisustuslehtiä.
  Ihanaa sunnuntai päivää!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Huoneesta tuli kyllä tosi kiva. Vähän verhojuttuja pitäisi vielä sinne suunnitella ja hankkia ison avohyllykön eteen ja vaatesyvennyksen oviaukkoon (eivät näy kuviassa), mutta muuten alkaa olla jo valmista.

   Poista
 7. Aivan ihana tapetti!! ♥♥♥ Muutoinkin kiva sisustus, joskin mun mielestä teillä on aina näyttänyt kivalta, sen mitä minä olen päässyt näkemään. Persoonalliselta, suloiselta ja kauniilta.

  Omasta mielestäni en seuraa mitään sisustustrendejä. Olen myöskin aikanaan ihastellut vaaleaa ja maalaisromanttista, mutta kuitenkin loppujen lopuksi sisustanut vain sillä tavalla, mikä itsestä kivalta tuntuu, viis siitä onko se in tai jotain tiettyä tyyliä. Oikeastaan en edes halua sisustaa jollain tietyllä tyylillä, mieluummin vaan tällainen oman näköinen sekametelisoppa. On vanhoja huonekaluja ja Ikeaa, just sellasia tapetteja mitkä itseä miellyttää (ja näköjään ruusu/kukkatapetit mua miellyttää =D) ja sellaisia värejä minkä keskellä on mukava olla. Toki lehdistä ja blogeista saa inspiraatiota tai tulee katseltua, että ompas joku juttu kivan näköinen, mutta en koskaan hankkisi mitään vain siksi, että se on just nyt tosi pinnalla. Meidän remontti kesti kaikkineen vissiin jotain 8 vuotta ja edelleen mua miellyttää ratkaisut, joita tein esimerkiksi silloin alussa, 10 vuotta sitten. Sisustus rakentui hitaasti ja siinä samalla se oma tyyli selvisi aika lailla hyvin.

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Oma sisustustyyli on ollut vähän hakusessa, mutta pikku hiljaa se alkaa minullakin muovautumaan itselle mieluisaksi ja omanlaiseksi. Teillä on myös tosi kaunis koti ja esimerkiksi keittiön tapetti on tosi kaunis. Meillä remontti jatkuu edelleenkin, vaikka olen minäkin asunut täällä jo kahdeksan vuotta, mies 198 vuotta. Mies saa aloittaa jo toista kierrosta pintaremonteissa minun kanssani :)

   Poista
 8. Hyvä postaus. Täällä toinen trendien romukoppaan heittäjä. Aikoinaan halusin valko-harmaan kodin, kun se oli muodissa. Nyt olen aivan kyllästynyt valkoiseen ja niinpä pikkuhiljaa kotiimme on tullut murrettuja sävyjä, kodikkuutta ja lämpöä. Meidän koti!
  Mukavaa syyskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Minulla oli tuo aivan sama kuin sinulla. Valko-harmaa koti, koska muillakin oli ja se oli ajan henki. Pikku hiljaa täälläkin yritetään muovata kotia enemmän omannäköiseksi ja kodikkaaksi.

   Poista
 9. Ihana tuoli, ihana tapetti, todella kaunista ja tunnelmallista. Niin se on, koti tehdään itselle, eikä esittelytilaksi. Meillä vasta värikäst onkin, mutta saan väreistä voimaa. Toisaalta kaikki sohvat, kirjahyllyt ja seinät ovat vaaleita eli jos väreihin kyllästyisi, niin voisi vaihtaa sisustustyynyjä ym. vaihtamalla ilmettä. Joidenkin mielestä meillä voi olla hassu koti, Disneyt ym. keräilyjutut, mutta ei sillä ole väliä, pääasia on, että me tykätään. Myöskään meille ei tullut kukkakuosia, koska mies totesi, että se on ehdoton ei ja hän ei ala missään kukkalakanoissa pyörimään. Eli kompromissejakin vaatii sisustus, vaikka muuten olen saanut täysin vapaat kädet, kunhan ei vaaleanpunaista ja kukkia, hih. Miestä on kuultu. ;)

  Ihanaa tiistaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Juuri noin se kannattaakin tehdä, että on vaaleutta, johon voi sitten yhdistää värejä ja vaihdella mielen mukaan, kun siltä tuntuu. Nuo miehet ovat välillä vähän hankalia noiden mielipiteidensä kanssa, mutta pitäähän niitäkin toki kuunnella. Kivaa loppuviikkoa Sinulle, Tiia ♥

   Poista
 10. Näinhän se on, että koti saa näyttää ihan siltä kuin itse haluaa! Mielestäni kerroksellisuus kuuluu elämään. Kivan näköistä teillä on. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kerroksellisuus on hyvä asia ja omannäköisessä kodissa viihtyy.

   Poista
 11. Todella kaunis tapetti, herkkä mutta tyylikäs ♥ Mä tykkään myös valkoisesta, maalaisromanttisesta sisustuksesta mutta koska meillä on kaikki isot huonekalut tummempaa puuta, niiden seurana on hopeaa, harmaata ja rauhallista beigeä, niin ja ripaus vaaleanpunaista. Ihan meidän näköistä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Jokaisen pitääkin saada asua itsensänäköisessä kodissa. Hienoa, että teillä on juuri sellainen koti.

   Poista
 12. Oi. Ihana rottinkituoli. Täällä on myös eri sisustustyylejä omaperäisesti yhdistelevä tyyppi. Lopputulos on taatusti sitä omaa juttua, jota ei ole muilla. Olishan se tylsää, jos kaikkien kodit olis kuin samasta pakasta otettuja. Viimeisimmäksi suunnittelin hankkivani valkoiset verhot, mutta sitten mieli muuttui ja lopulta kotoa löytyikin todella tummat verhot. Ei oo mikään tusinaratkaisu kyllä, mutta itse tykkään :)p.s Olen aika uusi blogin pitäjä tervetuloa tutustumaan ja seuraamaan momentwithanna.blogspot.com

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan