Syksyinen metsäretki

15.10.2018
Saimme viikonloppuna lapsenlapset meille yökylään ja koska sää oli mitä parhain, päätimme lähteä heti lauantaina retkelle läheiselle laavulle. Niinpä pakkasimme eväät reppuun ja lähdimme matkaan. Otimme tietenkin mukaan myös sienikorit, koska miehenihän on tunnetusti ihan sienifriikki eikä sieniä vaan voi koskaan olla säilöttynä liikaa. Lapsenlapsemme ovat tottuneita liikkumaan luonnossa, joten niin itse retki kuin sienestäminenkin oli heille mieluista puuhaa. Laavulle saavuttuamme lapset keksivät heti itselleen tekemistä eikä mennyt aikaakaan, kun heillä oli laavun nurkalla jo leikit pystyssä. Risuja, käpyjä, puun lehtiä ja hyvä leikkikaveri. Siinä kaikki, mitä tarvittiin hyvään leikkiin. Mies teki tulen nuotioon ja pian savu tuoksuikin jo nenässä. Itse voisin vain istua nuotiolla ja tuijottaa tulta. Jotenkin se vaan on niin rauhoittavaa. Se on muuten aivan totta, että metsään mennessä stressi ja pulssi laskevat. Menkää siis ihmiset metsään aina kun vain voitte.

Tällaisen metsäretken yksi tärkeimmistä asioista on tietenkin eväät. Tein kotona meille mukaan kolmioleipiä, joita syötiinkin melkein heti laavulle päästyämme. Myös makkaran paistaminen nuotiolla on ihan huippu juttu. Kunnon hiillosta odotellessa mies kävi lastenlasten kanssa kävelemässä metsässä pienen lenkin ja katsastamassa josko niitä sieniä löytyisi. Nyt taitaa olla suppilovahvero aika ihan parhaimmillaan ja niitähän sinne koriin sitten löytyikin. Mustia torvisieniäkin löytyi, mutta ikävä kyllä muutamana yönä olleet yöpakkaset olivat jo palelluttaneet ne. Mies rakastaa mustia torvisieniä ja oli kyllä vähän harmissaan asiasta. Miehen ja lasten saavuttua takaisin laavulle pääsimme sitten makkaranpaistoon ja kylläpä nuotiomakkara maistuikin hyvälle pitkästä aikaa.
Metsäretkemme oli kaikin puolin onnistunut. Aika kului metsässä kuin siivillä eikä lapsenlapset kertaakaan valittaneet, että olisi tylsää tai ei olisi mitään tekemistä. Nyt on myös otollinen aika kerätä metsästä materiaaleja syysaskarteluja varten. Itse löysin läheltä laavua keloittuneen puun oksan, jonka toin mukanani kotiin. Minulla on ollut jo monta vuotta haaveena saada oksa roikkumaan katosta. Siihen olen ajatellut laittaa valot ja joitain koristeita roikkumaan. Nyt oksa on kuivumassa ja kun se on kuivunut, ajattelin suhauttaa sen spraymaalilla valkoiseksi. En meinaa malttaa odottaa, että pääsen koristelemaan sitä. 

Käytkö sinä usein metsässä? Oletko sienestäjä tyyppiä vai tykkäätkö kulkea metsäpolkuja muutenvain? 

14 kommenttia:

 1. Ihana sieniretki lasten kanssa! <3
  Minä tykkään sienestää, mutta en marjastaa...enkä hirvikärpäsistä!!!
  Metsästä saa voimaa ja kuljen mielelläni siellä ilman sen kummempaa tarkoitusta, vain ihailemassa metsän kauneutta ja hengittämässä puhdasta ilmaa.
  Täällä metsät ovat erilaisia, ei mitään verrattuna koti-Suomeen, mutta joskus pieni retki luonnonpuistoon on mukavaa. =)

  Aurinkoista viikkoa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna ♥ Oli kyllä tosi kiva käydä retkellä noiden pikkuisten kanssa. Metsässä ilma on tosiaankin paljon puhtaampaa ja sitä oikein yrittää ahmia sisäänsä niin paljon kuin mahdollista. Minäkään en pidä hirvikärpäsistä. Pakkaset ovat tainneet viedä nekin, koska nyt niitä ei ollut enää yhtään. Aurinkoista viikkoa sinullekin ♥

   Poista
 2. Oi, miten ihanaa seuraa sinulla on ollut metsäretkellä. <3 Ja, mukava retki teillä ollut sekä mahtavan sienisaaliin olette löytäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seura oli ihan parasta ♥ Sienisaalis ei ollut suurensuuri, mutta se ei nyt tällä kertaa ollut pääasia. Siitä huolimatta sienet kuivattiin ja lapset saivat ne mukaansa kotiin. Mukava sitten vanhempien kanssa ruokaa laittaessa murustella niitä ruokaan ja syödä ihan itse keräämiään sieniä ♥

   Poista
 3. Minä olen sellainen metsähaahuilija, poikkea poluilta, luulen jo olevani eksyksissä, mutta lopulta löydän aina tieni kotiin :) Viikonloppuna olisi tarkoitus mennä ystävän kanssa sienimetsään, yksin en uskalla, koska en tunnista paljon sieniä, mutta hän tietää vaikka mitä.
  Ihanaa viikkoa sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en myöskään voi mennä yksin metsään. En siksi, etten tuntisi sieniä, vaan siksi, että en vaan löytäisi sieltä yksin pois. Minulla on siis aivan surkea suuntavaisto ja eksyn helposti. Muksaa alkanutta viikkoa Sinullekin, Outi ♥

   Poista
 4. Lapset ovat niin uskomattomia, kun ne keksivät leikit ihan mistä vain - ja se on suuri rikkaus tänä päivänä. Ja metsä-makkararetket ovat ihanaa yhdessäoloa ja -tekemistä.
  En mielelläni mene ns umpimetsään, pitää olla ohjatut polut. Miten äkkiä sitä voikaan eksyä kun samoilee eteenpäin, huh. Mutta toi sienestäminen pitäisi saada meilläkin vauhtiin, molemmat kun tykätään syödä niitä.
  Ihanaista viikkoa sinulle Krisse! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ♥ Olen ymmärtänyt, että sieniä tai ainakin noita suppiksia on tänä vuonna ihan kivasti. Tattiaika ja nuo mustatorvisienet ovat jo menneet tältä syksyltä, mutta suppiksia kannattaa nyt mennä poimimaan. Samalla saa hyvää hyötyliikuntaa.
   Lasten kanssa on ihan parasta olla retkellä. Omaa sydäntä lämmittää heidän aito ilo siitä, että ollaan yhdessä ♥
   Muksaa viikkoa Sinullekin ♥

   Poista
 5. Suloiset kuvat♥ Tuollaiset metsä-luontoretket on kyllä mieleisiä ja niitä mitkä lapset muistavat aina:) Metsässä eväät maistuvat kyllä ihan parhailta! Sieniä ei ole tullut katsottua ollenkaan mutta luonnossa kyllä liikutaan paljon, se on niin mukavan voimaannuttavaa! Leppoisaa alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Toivon, että nuo pikkuiset tosiaan muistavat nämä meidän yhteiset retket vielä aikuisenakin. Ulkona ruoka maistuu paljon paremmalta eikä eväitä juurikaan tarvitse kotiin kantaa. Metsä on ihana stressin poistaja ja voiman lähde. Toivottavasti ehdin pian taas uudestaan metsään. Kivaa viikkoa sinullekin ♥

   Poista
 6. Meillä on ihan vieressä pikkuinen metsä ja siellä tulee koiran kanssa käveltyä polkuja ristiinrastiin!
  Metsällä on kyllä ihanan rauhoittava vaikutus!
  Teillä on ollut aivan ihana eväsretki lasten kanssa metsän siimeksessä. Eväät maistuvat aina niin hyviltä ulkona syötyinä!
  Marjoja tykkäisin metsästä keräillä, mutta selkä ei tykkää siitä puuhasta!

  Mukavaa tiistaita! 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Toi olisi tosi kiva, jos metsä olisi ihan vieressä ja pääsisi omasta pihasta suoraan metsään. Meidän eväsretki oli kyllä tosi kiva. Minulla on vähän sama juttu tuon marjastamisen kanssa. Olen kuitenkin kahtena viime kesänä käynyt kerran kesässä mustikassa, että saa edes vähän marjoja pakkaseen. En kuitenkaan raaski niitä sitten ostaa. Kivaa viikon jatkoa Sinullekin ♥

   Poista
 7. Vaikka olenkin sydämeltäni kaupunkilainen, nautin myös metsissä samoilusta. Kodin ympäsilläkin on paljon rauhallista metsää, vaikka asunkin neljän kilometrin päässä Helsigin keskustasta ja maalla vietän syksyisin paljon aikaa sienimetsässä. Siellä saa olla omien ajatusten kanssa vain luonon äänet seuranaan j asamalla kokea löytämisen riemua sienikorin täyttyessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa kuulla, että niin lähellä kaupungin keskustaakin asuessa on noin helppoa päästä halutessaan metsään. Sienestäminen on kyllä tosi kivaa puuhaa ja kaikin puolin hyödyllistä.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan