Kurkistus kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin maailmaan

5.10.2018

Jos ihmisiltä kysytään, mikä heille on tärkeää elämässä, monelle yksi tärkeimmistä asioista on terveys. Mitä sinun mielestäsi terveys sitten on ja mitä se tarkoittaa? Moni varmasti ajattelee, että se on sairauksien poissaoloa. Niin minäkin olen ajatellut, mutta käytyäni kuuntelemassa keskiviikkoiltana Paula Heinosen luennon en ole enää samaa mieltä. Terveys on paljon enemmän. Se on energistä hyvinvointia, työn tekemisen iloa ja aktiivisen vapaa-ajan viettämistä läheisten kanssa. Terveys on hyvää oloa. Tällä hetkellä en voi sanoa itse olevani terve. Olen iloinen, että menin  kuuntelemaan Paulan luentoa. Tällä luennolla minulle selvisi se tosiasia, että sairaus on oire,  joka kertoo, että kehossa on jotain vialla. 

Sairauksien taustalta löytyy syitä, mistä ne johtuvat ja mikä niitä aiheuttaa. Itse olen taistellut kilpirauhasongelmien kanssa jo vuosia. Minulle kilpirauhasen vajaatoiminta on syntynyt vuosien kuluessa pikku hiljaa pitkittyneen kilpirauhasen tulehduksen vuoksi. Olen syönyt nyt jo useamman vuoden tyroxiinia, koska oma kilpirauhaseni ei sitä enää itse pysty tuottamaan. Lääkehoito on minulle välttämätöntä, mutta sen lisäksi voin edesauttaa omaa terveyttäni omilla valinnoillani. Valinnoilla, joiden avulla minun on mahdollista voida paremmin. Yksi tärkeimmistä valinnoista on puhdas ja oikeanlainen ruoka. Tiedän, että oma ruokavalioni on tähän asti ollut hyvinkin epäterveellistä. Ruokavalioni on sisältänyt liikaa rasvaa ja höttö hiilareita sekä turhaa sokeria. Luennolla minulle selvisi, mikä yhteys ruokavaliolla on kilpirauhaseeni. 


"Funktionaalinen lääketiede on tieteeseen ja vankkaan tutkimustietoon perustuvaa terveydenhoitoa, jossa yhdistyvät muun muassa biokemia, mikrobiologia sekä fysiologia. Funktionaalinen lääketiede ei ole vaihtoehto perinteiselle lääketieteelle. Se on erinomainen lisä perinteisen lääketieteen rinnalla, kohti tehokkaampaa kroonisten ja monimuotoisten sairauksien hoitoa ja ennaltaehkäisyä"Funktionaalisessa lääketieteessä ei keskitytä oireisiin, vaan siinä hoidetaan sairauksien taustalla olevia syitä yksilöllisesti laadittujen hoitojen avulla ja juuri tätä hoitoa on  mm. terveellisempi ja puhtaampi ruokavalio. Jokaiselle meistä on elämämme aikana muodostunut oma tapamme syödä. Usein nuo tavat ovat juurtuneet meihin tosi tiukasti kiinni, jonka vuoksi ainakin minun on todella haasteellista lähteä muuttamaan omia ruokailutottumuksiani. Luennolla minulle kuitenkin muodostui selkeä kuva siitä, kuinka monet eri asiat vaikuttavat toisiinsa eikä kaikki olekaan niin yksiselitteistä kuin voisi kuvitella. Erilaiset asiat, kuten esimerkiksi stressi, kilpirauhanen ja suolisto, ovat kaikki yhteydessä toisiinsa. Kaikki vaikuttaa kaikkeen ja juuri tämän asian hoksaaminen auttoi ainakin minua ymmärtämään, mikä merkitys esimerkiksi ruokavaliolla on meihin. 


Paula Heinonen on valmistunut vuonna 1986  Helsingin teknillisestä korkeakoulusta (nykyinen Aalto-yliopisto) soveltavan mikrobiologian, soveltavan biokemian ja teollisuustalouden diplomi-insinööriksi. Jatko-opintoinaan hän on suorittanut  tekniikan lisensiaatin tutkinnon pääaineinani soveltava mikrobiologia, biotekniikka ja elintarviketeknologia sekä ammatillisena sivuaineena teollisoikeudet. Valmistuttuaan Paula on toiminut tutkijana sekä teollisoikeuspäällikkönä ja vuodesta 1997 asti hän on luennoinut kymmenille tuhansille ihmisille työhyvinvoinnista, ravitsemuksesta ja erilaisista terveysongelmista ympäri Suomea. Kyseessä ei siis ole mikään huuhaa-tyyppi, vaan alan ammattilainen, jolla on oikeasti tietoa näistä asioista. Pitkä työura tutkijana ja teollisoikeuspäällikkönä on antanut Paulalle loistavan pohjan ymmärtää ravitsemuksen, suolistoterveyden ja biokemiallisten prosessien välisiä yhteyksiä. Lisäksi hän on omien sairauksiensa kautta elävä esimerkki siitä, kuinka FLT:n avulla voi saada apua ja voida paremmin. 

Paula Heinosen luentoa Stressi, Kilpirauhanen & Suolisto on mahdollista päästä kuulemaan marraskuussa ainakin Jyväskylässä ja Joensuussa. Suosittelen lämpimästi tätä luentoa, jos aihe on vähänkin ajankohtainen sinulle. Minulle luento ainakin selkeytti ajatuksia ja auttoi ymmärtämään asiayhteyksiä.  Omalla kohdallani nyt on aika lähteä tekemään uusia valintoja, jotka auttavat minua voimaan paremmin ja jonain päivänä saavuttamaan tavoitteeni olla terve. Tie tulee olemaan pitkä ja varmasti kivinen, mutta uskon, että sen kulkeminen kannattaa. 

* Paula Heinosen kuva lainattu hänen fb-sivuiltaan. Kuva Janne Aaltonen

12 kommenttia:

 1. Tuo luento on varmasti mielenkiintoista kuultavaa! Terveys on siitä jännä asia että sitä usein pitää ihan itsestään selvyytenä ja vasta sitten kun tuo terveys on jollain tavalla uhattuna herää huomaamaan kuinka tärkeää se on ja sitä osaa arvostaa ihan eri tavalla. Kaunista alkavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Juuri näin se usein menee. Omalla kohdallani se on juuri mennyt näin eikä sitä ymmärrä, kuinka paljon helpommalla itse pääsisi, kun tekisi ajoissa oikeita valintoja ja pitäisi itsestään huolta. Onneksi koskaan ei ole liian myöhäistä ja aina voi tehdä muutoksia parempaan suuntaan. Kivaa alkavaa viikonloppua Sinullekin ♥

   Poista
 2. Olisipa mielenkiintoista päästä kuunteemaan mutta on vähän kaukana. Olen paljon pohtinut näitä etenkin kun selkä on ollut useaan todella kipeä ja terveys on saanut ihan uuden merkityksen.
  Usein ei osaa ajatellakaan että varsinainen vaiva voi ollakin jossain ihan muualla kuin missä se oireilee. Tosiaan, koskaan ei ole liian myöhäistä alkaa huolehtimaan itsestään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tästä Paula puhui, että esimerkiksi niveroireet voivat johtua aivan muusta kuin itse nivelien huonosta kunnosta. Paula luennoi ympäri Suomea ja kannattaa seurata noita hänen fb-sivujaan, joista saa sitten tietoa kaikista tulevista luennoista. Toivotaan,että joku luento olisi teidänkin lähellä.

   Poista
 3. Voi, ihana Paula!! <3
  Hänen neuvojaan ja oppejaan olen yrittänyt ja onnistunutkin hyödyntämään jo yli 10 vuotta.
  Terveys tosiaan on hyvää oloa ja olen oppinut lukemaan monia oireita kropassani vallitseviin omiin ajatuksiini ja käyttäytymiseeni. Sairaudet tehdään monesti itse (ei perinnölliset) ihan omilla ajatuksillaan ja niillä ne myös voidaan parantaa.
  Kiitos tästä postauksesta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Ihanaa kuulla sinun kokemuksia Paulan opeista ja mikä parasta,että niistä on ollut sinulle apua. Tuo on ihan totta, että aiheutamme itse väärillä valinnoillamme itsellemme monia sairauksia.

   Kivaa viikonloppua Sinulle!

   Poista
 4. Hyvä postaus Krisse! Olen aikoinaan käynyt parillakin Paula Heinosen luennolla. Hänellä on erittäin mukaansa tempaava tapana luennoilla ja eikä asia todellakaan ole mitään huuhaata! Ehdottomasti painavaa asiaa ja kannattaa mennä kuuntelemaan Paulaa livenä jos vain mahdollista.

  Terveys nimenomaan on hyvää oloa, joka on monen asian summa. Ihminen on psyko-fyysinen kokonaisuus, jossa kaikki vaikuttaa kaikkeen.

  Kivaa perjantaita Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Marjo! Paula todellakin osasi tempaista ihmiset mukaan ja välillä sai ihan ääneen nauraa hänen jutuille. Ihanan energinen nainen,joka osasi tuoda tärkeän asian hienosti julki. Kiva kuulla,että myös sinä olet käynyt hänen luennoillaan.

   Kivaa perjantaita Sinullekin!

   Poista
 5. Mua kiinnostaa Paulan jutut nimenomaan suolistoasioissa, kun se itsellä eniten renaa. Oon lukenut hänen kirjojaan ja on kyllä hyvää asiaa. Voi kun oliskin tiennyt, että on täällä päin, olis voinut mennä katsomaan.

  Kyllä se niin on, että keho on kokonaisuus ja voi melkein ajatella, että sen vointi on sama kuin sen heikomman lenkin. Pirteys ja hyvä olo on itsellekin joku kaukainen haave vaan...

  Aurinkoa ja iloa syksyysi Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Kuten Paulan kirjoja lukeneena varmasti tiedätkin, sunkin suolisto ongelmat voivat johtua yksinkertaisesti vain stressistä. Kaikki kuitenkin tiedämme, että stressin aiheiden poistaminen elämästä ei ole helppoa, mutta stressin ja suoliston yhteys on selkeä. Kivaa syksyn jatkoa Sinullekin!

   Poista
 6. Olen kanssa ollut Paula Heinosen luennolla ja tykkäsin kovasti!
  Asiaa ja häntä on niin mukava kuunnella!

  Leppoisaa lauantaita! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Ennen luentoa pelkäsin, miten jaksan kuunnella kolmen tunnin luennon, mutta aika meni tosi nopeasti, kun luennoitsija osasi kertoa asiat elävästi ja kiinnostavasti. Paula tosiaan tietää, mistä puhuu. Kivaa sunnuntaita Sinulle, Sari ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan