DIY: Käpykuusi

25.11.2018

Marraskuu alkaa olla lopuillaan ja viikon päästä vietämme jo ensimmäistä adventtia. Marraskuu on mennyt hurjaa vauhtia. En oikein ole tajunnutkaan, kuinka lähellä joulua jo olemme. Nyt on kuitenkin vielä hyvää aikaa tehdä kaikenlaisia jouluaskarteluja. Minulla oli vielä vähän pieniä käpyjä jäljellä, joten ajattelin jatkaa käpyaskartelujani, kun aiemmin tekemästäni käpykranssistakin tuli niin kiva. 

Ostin Sinellistä styroksisen kartiokuusen, jota käytin pohjana tässä käpykuusessa. Sitten vain kuumaliimapistooli kuumenemaan ja hommiin. Aloitin käpyjen kiinnittämisen kartion alareunasta. Ensimmäisen kerroksen liimasin käpyjä ihan vieri viereen ja seuraavilla kerroksilla sitten yritin vähän sovitella käpyjä niin, ettei käpyjen väliin jäisi suuria rakoja, vaan ne olisivat mahdollisimman lähellä/kiinni toisissaan.
Kartion päähän yritin valikoida mahdollisimman nätin kävyn vähän kuin tähdeksi. Kuuseen jäi pakostakin rakoja käpyjen väliin. Sivuleikkureilla leikkasin käpyjä pienemmiksi ja pienityillä kävyillä sitten täytin noita rakoja. Kun käpykuusi oli valmis, kieputin vielä punaisen helminauhan sen ympärille. Ajatuksissani oli visio täysin valkoisesta heminauhasta, mutta valkoinen spraymaali ei kyllä peittänyt kokonaan helminauhan punaista väriä, joten helminauhasta jäi hennon vaaleanpunainen. Aluksi olin hiukan pettynyt lopputulokseen, mutta hetken valmista kuusta katsottuani, olinkin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Minulla oli myös pikku pussillinen erimallisia tähtiä, jotka liimasin sinne tänne kuuseen. Tähtiä olisi saanut olla enemmän, mutta nyt oli tyytyminen tähän määrään. 

Oletko sinä tehnyt jo jouluaskarteluja vai ostatko kaiken valmiina kaupasta? Vai löytyy varastoistasi joulukoristeita riittävästi menneiltä vuosilta?

14 kommenttia:

 1. Nätin kuusen teit :) Itse koitan tehdä jos tarvitsen jotain koska laatikoissa on koristeita menneiltä vuosikymmeniltä....perittyjä :) Vanhoissa koristeissa on se joku juttu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Onneli ♥ Vanhat, aidot joulukoristeet on ihania ja niissä on sitä oikeaa joulun taikaa ♥

   Poista
 2. Todella kaunis käpykuusi!
  Hyvää uutta viikkoa!❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Tästä tuli kyllä yllättävän kiva.

   Poista
 3. Ompas nätti kuusi :) eilen juuri keräilin käpyjä ja ajattelin, että jotain niistä olisi kiva askarrella. Tämä näyttää kyllä kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hilu ♥ Käpyaskartelut on kyllä kivoja ja niitä on kiva tehdä. Styrokskartion voi korvata myös taittelemalla kartongista kartion. Kannattaa kokeilla!

   Poista
 4. Aina sitä tulee jotain uutta tehtyä, koska tykkään näperrellä. Sinun käpykuusi on todella kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ No niinhän se vähän tuppaa olemaan, että joka vuosi tulee kokeiltua jotain uutta :)

   Poista
 5. Ihana kuusi♥ Minä tykkään niin kovasti luonnonmateriaaleista askartelussa ja käpyjä tulee käytettyä paljon:) Tuo helminauha on kyllä niin kivan värinen tuollaisena vaaleanpunaisenakin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivikki ♥ On tuo helminauha vaaleanpunaisena ihan kiva. Ensin jotenkin kuvittelin, että tulee sieltä liikaa esiin, mutta ei. Olen oikein tyytyväinen lopputulokseen. Sinä taisitkin jo tehdä niitä käpyhyasinttejä. Olen katsellut paljon niiden kuvia ja miettinyt, että tekisikö itse vai ei. Asia on vieläkin mietinnässä...

   Poista
 6. Kaunis käpykuusi ja tätä jo ihailinkin Instan puolella ♥
  Luonnonmateriaalit ovat koristeissa kivoja ja olen itse käyttänyt
  käpyjä myös koristeina joulun aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Instassa tosiaan esittelin kuusen jo heti sen valmistuttua. Minäkin ostin aikanaan ihan sisustusliikkeestä isoja käpyjä koristeeksi meidän hääjuhlaan. Tykkään myös havuista ja niistä tehdyistä koristeista. Minulla on vielä suunnitelmissa tehdä havukranssi ulko-oveen ennen joulua.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan