Kodin rakkain huonekalu/esine

14.11.2018

Mansikkatilan mailla blogin Taina toteutti blogissaan lokakuun alkupuolella Deko-lehdestä lähtöisin olevan alkujaan instan puolella olleen haasteen, jossa piti kuvata kodin rakkain esine tai huonekalu. Haaste vaikutti kivalta, joten minäkin innostuin sitten kuvailemaan oman kotini rakkaimman huonekalun.


Pidän todella paljon vanhoista huonekaluista ja niitä löytyykin kotoamme jo muutamia. Osan olen saanut lapsuudenkodistani, kuten vanha puusohva ruokailuhuoneessa sekä eteisessä oleva vanha kaappi, ja osan olen sitten ostanut itse. Vanhojen huonekalujen kunnostuksessa mieheni ja ystäväni Kati ovat auttanut minua aina tarvittaessa. Viime kesänä kävimme Katin kanssa yhden kirpputorin loppuunmyynnissä, josta löysinkin itselleni taas yhden vanhan aarteen kotiini. Tuosta reissusta kerroinkin heinäkuussa blogissani. Voit palata postaukseen tästä linkistä. 


Kotimme minulle kaikista rakkain huonekalu on vanha emännänkaappi. Vuosia haaveilin tuollaisesta kaapista, mutta sopivaa ja sopivan hintaista kaappia ei vaan löytynyt ihan helposti. Aika ajoin jo luovutin asian suhteen, kunnes taas kerran otin asiakseni selailla myynti-ilmoituksia ja säästää rahaa kaappia varten. Torista löytyikin sitten juuri sopiva emännänkaappi minulle. Kaappi tosin oli aika pitkässä matkassa, mutta en luovuttanut. Olin päättänyt saada tuon kaapin ja lopulta kaikki järjestyi hienosti, kun ystävällinen myyjä lupasi tuoda työmatkallaan kaapin minulle kotiin asti. 

Ystävällinen, vanhempi herrasmies, kantoi emännänkaapin sisälle ruokailuhuoneeseen mieheni kanssa. Onneksi mieskin sattui olemaan tuolloin kotona, koska kaappi on aika painava. Kaapin väri oli minulle ja kotiimme sopiva eikä toisin paikoin vähän rapisseet maalit haitanneet minua, joten emännänkaappi ei vaatinut minkäänlaista kunnostusta. 

Pidän todella paljon tämän aikakauden keittiökalusteista ja huolisin niitä kyllä lisääkin kotiimme. Ehkäpä säännöllinen torin ja nettikirppisten selaaminen tuottaa vielä jonain päivänä tulosta. Näitä vanhoja huonekaluja kun ei vaan voi mennä ostamaan silloin, kun siltä tuntuu, vaan niiden hommaaminen vaatii kärsivällisyyttä ja pitkäjänteisyyttä. 

Mikä on sinun rakkain huonekalusi/esineesi?

12 kommenttia:

 1. Olipa kiva lukea juttusi, minulla on nimittäin lähes samanlainen kaappi täällä kotona,sama värisävykin vielä :) Etsiskelin myös kaappia pitkään ja odottelin, että saisin sen hieman edullisemmin. Muutaman vuoden jälkeen kaappi löytyikin kotipaikkakunnalta ja asustaa nyt meidän keittiössä. Kaapilla on ikää ainakin 50v. ja ajattelin, että se se kestää koko loppuikäni. Näin tein meillä "keittiöremontin" ja sain kaappitilaa lisää. Jos olisin ostanut tavallisen keittiökaapin, se pitäisi uusia 20v. kuluttua ja päätyisi kaatopaikalle. Vieläkin olen tyytyväinen ostokseeni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Lea kiertoidea ja kiva, kun poikkesit blogiini! Mukavaa, kun aina välillä joku uusikin lukija ilmestyy tänne. Toivottavasti viihdyt jatkosssakin blogini parissa.

   Näissä emännänkaapeissa tuo hintahaitari on tosi laaja. Sinnikyys palkittiin, kun saimme molemmat lopulta omat kaappimme kohtuulliseen hintaan. Minäkään en usko, että luovun tästä ihanuudesta koskaan. Emännänkaappi on kaunis, kestävä ja ajaton.

   Poista
 2. Aivan ihana tuo emännänkaappi, kiva kun tuollainen löytyi! Mukavaa keskiviikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle, Päivikki! Kaappi on yksi aarteistani,joita toivon saavani pikkuhiljaa lisää.

   Poista
 3. Mun mummolla omi tuollainen kaappi joskus.Joten hyvin nostalginen muisto tuosta kaapista tulee mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiehtoo kaikki tämän ajan huonekalut. Niissä on juuri tuota ihanaa mummola nostalgiaa.

   Poista
 4. Jos olisi ihan pakko valita vain yksi, niin kyllä se taitaisi tuo meidän piano olla se minulle rakkain.
  Aivan ihana tuo kaappi ja sopii teille täydellisesti. Mikä tuuri, että ei vaatinut mitään kunnostusta. Hyvää kannatti odottaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää kannatti tosiaan odottaa ja ihan parasta, kun kaapin sai suoraan vain kantaa sisälle. Pölyt vain pyyhin pois ja se oli siinä ♥

   Poista
 5. Tuo sinun emännänkaappi on todella kaunis ja sopii teidän ruokailutilaan niin hyvin! Teit kyllä melkoisen löydön kun sinun ei tarvinnut edes alkaa kunnostamaan sitä.

  En taida osata nimetä vain yhtä kotini rakkainta esinettä/huonekalua. Yksi on voisi olla vanha äitini puinen pesusoikko hänen lapsuudestaan. Tai ruokapöytäni tuolit, jotka on isoäitini isän tekemiä. Toisaalta pidän myös tietyistä vanhoista lasi ja posliiniesineistä, joilla on tunnearvoa paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, Marjo ♥ Ymmärrän hyvin, että on aika vaikeaa nimetä vain yhtä oman kodin rakkainta esinettä/huonekalua. Sinulla taitaa olla paljon ihania, tunnerakkaita aarteita kotonasi ♥

   Poista
 6. tuo kaappi on kyllä ihana. Ihailen sitä aina kun käyn blogissasi.
  Mulla olisi tuolla vanhalla puolella samantyylinen, mutta ikävä kyllä ei mahdu meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä niin kaunis ♥ Kiva kuulla, että siitä on iloa sinullekin näin blogini kautta. Harmi, ettei sinun kaappisi mahdu nykyiseen kotiisi.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan