Valmistujaiset - sinetti kahden vuoden opinnoille

1.6.2019

Tänään vietetään monissa kodeissa ylioppilasjuhlia ja valmistujaisia. Koulunsa päättäminen on aina hieno saavutus ja ansaitsee arvoisensa juhlan. Itse sinetöin oman kahden vuoden opiskeluni Kouvolan seudun ammattiopistossa viime keskiviikkona ja Helatorstaina sain juhlia opintojen päättymistäni sukulaisten, perhetuttujen ja muutaman ystäväni kanssa.

Olin jo kauan sitten päättänyt, että pidän juhlat, kun valmistun. Minusta uuteen ammattiin opiskeleminen ja koulusta valmistuminen on senverran suuri saavutus, että sitä kelpaa kyllä juhlia. Minulle oli myös itsestäänselvyys, että menin mukaan koulun järjestämään valmistumisjuhlaan. Istuessani muiden valmistuneiden kanssa Kuusankoskitalon penkissä kuuntelemassa rehtorin puhetta ajattelin hiljaa mielessäni, että olipa hyvä, että tulin. Virallinen valmistumisjuhla puheineen, todistusten ja stipendien jakoineen realisoi ainakin minulle sen, että nyt ihan oikeasti koulu on ohi ja olen valmis, ammattitaitoinen lähihoitaja ja lastenhoitaja. Juhlia aloin suunnittelemaan jo hyvissä ajoin kevättalvella. Niinhän sitä sanotaan, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, vaikka puuhaa riitti kyllä ihan juhlien viime metreille asti. Juhlissa on aina monen monta hommaa ja paljon tekemistä ennekuin pääsee kilistelemään vieraiden kanssa kuohuvaa. Jossain vaiheessa meinasi ehkä usko hiukan loppua kesken ja mietin, että mitä ihmettä olen mennyt tekemään, kun olen itselleni tälläisen homman järjestänyt. Mutta hyvällä suunnitelulla ja aikataulutuksella sain kaikki tehtyä määräaikaan mennessä niinkuin olin suunnitellutkin ja itse juhla palkitsi moninkertaisesti kaiken puurtamisen.

Vähän ennen juhlia alkoi sitten pienoinen jännitys. Olen järjestänyt paljon juhlia, mutta aina muille. Itse en ole ollut juhlien sankari juuri koskaan, ainakaan yksin. Mietin, kuinka pystyn huomioimaan kaikki vieraat tasapuolisesti ja miten juttu luistaa. Paras päätös näiden juhlien järjestämisessä oli se, että pyysin erään ystäväni avukseni keittiöön. Voin sanoa, että ilman häntä olisin ollut pulassa ja juhlat olisivat olleet osaltani aivan toisenlaiset. Ystäväni kielsi minulta kokonaan keittiöön menon ja ihmeekseni pystyin noudattamaan tätä käskyä oiken hyvin.Tarjoilut tein pääosin kaikki itse tuulihattujen kuoria ja macaronseja lukuunottamatta. Tein kaikki tarjottavat gluteenittomana ja laktoosittomana, jos se vain suinkin oli mahdollista. Valmiina ostin kaupasta coctailpiirakat, jotka sulatettiin ja lämmitettiin mikrossa juuri ennen tarjoilua. Tarjoilut noudattivat jo tutuksi tullutta kaavaa; voileipäkakkuja, suolaista piirakkaa ja coctailpiirakoita munavoilla sekä täytekakku, hyydykekakut, tuulihatut, macaronsit ja kahvikakku. Aina pitää kuitenkin olla mukana myös jotakin uutta. Tällä kertaa se oli omena-kuohuviinikakku, josta sain vihiä Mansikkatilan mailla-blogista. Ohje kakkuun löytyy Kodin Kuvalehdestä 9/2019. Juhlissa minulle on aina tärkeää, että tarjottavat eivät lopu kesken. Tälläkin kertaa tarjoilut riittivät hyvin ja makeita tarjottavia riitti vielä perjantaina töihinkin vietäväksi. 

Yksi elinehto onnistuneille juhlille oli aurinkoinen ja ennenkaikkea poutainen sää. Tilasin hyvän juhlasään jo hyvissä ajoin ja onnekseni se ehti ajoissa perille. Meillä sisätilat ovat rajalliset, vaikka omakotitalossa asummekin. Niinpä kesäisessä säässä terassit, kesähuone ja piha täyttyi iloisesta juhlaväestä. Minusta oli mukava istua vieraiden kanssa ulkona vaihtamassa kuulumisia. Sää kruunasi juhlat ja aurinko hymyili kilpaa kanssani.


Juhlat onnistuivat yliodotusten kaikin puolin. Oli ihanaa nähdä sukulaisia, perhetuttuja ja ystäviä. Vieraat viihtyivät hyvin ja tarjottavat maistuivat kaikille. Sain ihan hurjan paljon ihania lahjoja, ruusuja ja muitakin kukkia. Lähisukulaiset olivat mieheni avustuksella hommanneet minulle yhdessä ihan huikean valmistujaislahjan. He nimittäin ostivat minulle uuden polkupyörän. Työmatkani on tällä hetkellä aika tarkalleen seitsemän kilometriä ja kyllä nyt kelpaa kulkea uudella fillarilla töihin. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille saamistani lahjoista ja suurkiitos ihan parhaalle keittiöapulaiselleni ♥ Te kaikki teitte päivästäni juhlan, kun saavuitte paikalle. Tuosta päivästä jäi ihanat muistot, joita on mukava muistella vielä vuosienkin päästä.

Onnea kaikille ammattiin valmistuneille, uusille ylioppilaille ja koulunsa päättäneille ♥

19 kommenttia:

 1. Kiitos,Suvi. Haluan aina panostaa tarjoiluihin kaiken osaamiseni.

  VastaaPoista
 2. Onnittelut vielä kerran upeasta suorituksesta ♥ Jaksoit urheasti opiskella ja nyt olet sitten valmis.
  Ihan huippujuttu! Uraa ja työtehtävää voi vaihtaa myös myöhemmällä iällä ja olet tästä
  oiva esimerkki.

  Teillä on ollut todella upeat tarjoilut ja niin kauniina koti tätä juhlaasi varten.
  Pahoittelut vielä kerran etten päässyt juhlistamaan helatorstaina suurta hetkeäsi mutta
  onneksi huomenna nähdään ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Marjo ❤️ Uraa ja työtehtävää voi tosiaankin vaihtaa myöhemmälläkin iällä. Minulle oli heti selvää, että lähden opiskelemaan uutta ammattia, kun tieto irtisanomisesta tuli. En halunnut jäädä tuleen makaamaan.

   Minulle on tärkeää, että koti on siisti ja paikat kunnossa, kun on jotkut juhlat. Tarjoiluihin haluan myös panostaa. Ymmärrän,ettet voinut tulla Helatorstaina, mutta huomenna tosiaan tapaamme. Olet sydämellisesti tervetullut ❤️

   Poista
 3. Onnittelut valmistumisen johdosta! Hienot juhlat olet järjestänyt ja mikä kaunotar tuossa kuvassa hymyileekään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ❤️ Juhlat onnistuivat hyvin. Olen niitä niin monet jo järjestänyt,etten enää tee mitään suurempia"virheitä".

   Poista
 4. Onnittelut vielä tätäkin kautta. Ihan mahtavat tarjottavat sinulla on ollut. Kyllä valmistumista onkin syytä juhlia, on se aina sellaisen puurtamisen tulos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Minusta tuntuu, etten oikein ehtinyt noiden kahden opiskeluvuoden aikana muuta tekemään kuin opiskelemaan tai sitten olin töissä, kun tein keikkatöitä heti ensimmäisen harjoittelun jälkeen. Kaikki muu elämä jäi vähemmälle. Nyt on ihanaa, kun opiskelut on ohi ja voi elää ihan normaalia elämää.

   Poista
 5. Tuhannet onnittelut!

  VastaaPoista
 6. Paljon onnea sinulle! ❤️
  Ihanat tarjottavat olit loihtinut juhliisi.
  Mukavaa sunnuntaita! ☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Tarjoilut onnistuivat hyvin ja maistuivat kaikille. Minusta on kiva tarjota juhlissa itse valmistamiani leivonnaisia. Kivaa sunnuntaita sinullekin!

   Poista
 7. Onnea opintojen loppuun saattamisen suhteen. Hyvältä näyttää tarjonnat ja kukat on niin upeita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiju ♥ Mä rakastan kukkia ja niillä saa niin kivasti somistettua juhliakin.

   Poista
 8. Paljon onnea valmistumisen johdosta! Hieno suoritus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Olen itsekin niin iloinen ja tyytyväinen, että sain opintoni suoritettua ja itselleni uuden ammatin.

   Poista
 9. Huikean hieno saavutus, mitä kelpaakin juhlia! Onnea sylin täydeltä!!♥

  Kerrassaan upeat juhlat järjestit, oi noita tarjoiluja ja hurmaavia kukkasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah ❤️ Olen itsekin niin onnellinen, että suoriuduin näin hyvin opinnoista ja sain uuden ammatin. Juhlat olivat ihanat ja kaikki meni hyvin.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan