Keskikesän kukintaa omalla pihalla

20.6.2019

Juhannus on jo ihan ovella ja edessä on kolmen päivän miniloma. Itsellä kun ei tänä kesänä ole lainkaan varsinaista kesälomaa, tuntuu kolmen päivän vapaatkin jo ihan ruhtinaalliselta. Tämän viikon työt on tehty ja nyt pitäisi kotona hiukan siivoilla ja laittaa koti juhannuskuntoon. Mitään suurempaa siivousta en aio tehdä. En siis aio vaihtaa puhtaita mattoja lattialle enkä uusia verhoja ikkunaan. Joskus on näinkin ollut, mutta ei enää. Nyt mennään siitä, mistä aita on matalin ja yritetään nauttia kesästä ihan täysillä.
Kuvailin tähän postaukseen lukuisia kesäkukkia, mitä meidän pihalta löytyy. Meillä piha on liian  suuri ja sinne saisi uppoamaan ihan loputtoman määrän kukkia. Perennoja meillä ei vielä paljon ole, vaikka luulisi, että isolla pihalla niitä olisi pilvin pimein, mutta eipä ole. Olen aina ollut enemmän ruukkupuutarhuri, koska olen ollut sitä mieltä, että en oikein omaa minkäänlaisia puutarhurin taitoja. Näiden kesäkukkienkin suhteen aina innostun kovasti alkukesästä, mutta melkeinpä joka vuosi innostus sitten loppukesää kohti hiipuu, kun en enää jaksa panostaa niiden hoitoon ja kasteluun. Mutta vielä kukkii ja komeasti. Tänä vuonna kaikki kesäkukat tuli luonnollisestikin hankittua ennen valmistujaisiani. Valmistujaisista on nyt kolmisen viikkoa (vajaa kuukausi) aikaa ja ottamistani valokuvista huomasin, kuinka paljon kukat ovat jo siinä ajassa taas kasvaneet. Kyllä se jokailtainen kastelu ja suht'säännöllinen lannoitus vaan auttaa.

Petuniat ja miljoonakellot ovat suosikkejani kesäkukissa. Niitä ostan joka vuosi niin yksittäisinä taimina kuin amppeleinakin. Melko uusi ihastus on tuo harmaa hopeaputous, jota löytyy tänä vuonna kahdesta eri asetelmasta. Sekin on aluksi ihan pieni taimi, mutta kasvaa kesän aikana nimensä mukaisesti upeaksi, riippuvaksi köynnökseksi. Suosittelen sitä kaikille, koska on edullinen, helppohoitoinen ja näyttävä kesäkukka. Monesti otan noista petunia amppeleista tuon ripustuskoukun pois ja laitan itse amppeliosan sinkkiämpäriin tai johonkin muuhun astiaan. Tuon vanhan fillarin tarakalla on joka kesä tälläinen amppelikukka. Kesähuoneessa minulla on vielä riippapelargonia, jonka sain appivanhemmiltani ennen valmistujaisia. Kesähuoneen ulkopuolta löytyy sitten puolestaan valmistujaislahjakseni saama kaksivärinen petunia-amppeli. Niin kauniita molemmat.Samettikukan alkuja ostin keväällä paikallisen fb-kirppiksen kautta ja kasvatin ne itse. Nyt laskin, että samettikukkia on ainakin kahdeksassa eri paikassa. Kauniita ja perinteisiä kesäkukkia nekin ja eikös ne pidä kaikki öttiäisetkin loitolla?!


Mutta nyt lopetan höpinät kesäkukista, toivotan sinulle oikein ihanaa juhannusta ja aloitan pikasiivouksen. Huomennameille saapuu pieniä juhannusvieraita, joten meidän juhannus menee rauhallisissa merkeissä lasten ehdoilla. Grillataan, saunotaan ja ollaan vaan. Nautitaan yhteisestä ajasta. 

Millaisia juhannussuunnitelmia sinulla on? Menetkö mökille vai vietätkö juhannusta kaupungissa? Onko mökillepääsy sinulle juhannuksena ihan must-juttu vai voiko juhannusta viettää muutenkin?

16 kommenttia:

 1. Tänä vuonna vietetään juhannusta kaupungissa. Ajattelin nähdä siskoanikin huomenna.
  Aivan ihanat kukat muuten <3 Kaunista ja aurinkoista juhannuksen aikaa sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Kiva, kun tapaat myös siskoasi juhannuksena ja uskon, että kaupunkijuhannus on myös hyvä vaihtoehto viettää juhannusta.

   Poista
 2. Oi miten ihana piha teillä on. Upeita kuvia. Voin melkein tuntea kaikki pihan kesäiset tuoksut. Ihanaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, KastehelmiB ♥ Meidän pihalle mahtuu monenlaista ja siksi kukkiakin niin paljon. Ihanaa juhannusta ♥

   Poista
 3. Mielettömän kauniita🌼😍🌼Ihanaa juhannusta Krisse 🤗🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Hyvää juhannuspäivän iltaa sinullekin ♥

   Poista
 4. Ihania kukkia! Niin mielettömän kauniista! Ja vitsi että jaksat hoitaakin niitä vielä! Minä saan siis kaikki parveke kukat kuihtumaan hetkessä, tai sittenhukutan ne kaikki. Ihan toivoton olo niiden kanssa :D Mutta onneksi voi ihailla muiden puutarhataitureiden aikaansaannoksia.

  Ihanaa juhannuksen jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Innostus on keväällä ja alkukesästä kova, mutta hiipuu kesän kuluessa. Minun kukillani olisi varmasti vielä paljon elinaikaa jonkun muun hoivissä, mutta loppukesästä minun kukkani yleensä päätyvät kuivina kompostiin.

   Ihanaa juhannuspäivän iltaa sinullekin ♥

   Poista
 5. Upeaa kukkaloistoa! Enpä voinut kuin huokailla ihastuksesta kuviesi äärellä!

  Täällä lempeää leppostelua ja kiitollisuutta yhdessäolosta rakkaimpien kanssa.

  Suloista mittumaarin jatkoa ja kesälumoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannah ♥ Teidän juhannus kuullostaa hyvältä. Lepo ja läheiset on niitä tärkeimpiä asioita, mitä voi vapailla olla. Ihanaa juhannuspäivän iltaa sinullekin ♥

   Poista
 6. Miten upeaa kukkaloistoa täältä löytyikään! Me tultiin mökille jo viikko sitten ja ollaan vähän juhannuksen ylikin. Mukavaa juhannusta ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maikku ♥ Teidän mökkijuhannus ja -loma kuullostaa kivalta. Meillä ei ole mökkiä, mutta uskoisin viihtyväni mokkimiljöössä hyvin. Hyvää sunnuntaita sinulle, Maikku ♥

   Poista
 7. Todella kaunista kukkaloistoa ❤
  Oikein mukavaa juhannuksen jatkoa ja sydänsuven aikaa toivottelen täältä merituulten tuiverruksesta sinne sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku ja ihanaa keskikesän jatkoa sinullekin ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan