Kuvamuistoja

13.5.2017

Haasteet on aina välillä ihan hauskoja, mutta tämä Lauran Mamma rimpuilee-blogista lähtenyt haaste on ihan huippu. Tässä haasteessa pitää siis paljastaa kaikki viimeisen kymmenen vuoden facebook-profiilikuvat. Ha haa, aikamoinen haaste varsinkin tälläiselle ihmiselle kuin minä, joka ei ainakaan omasta mielestään onnistu ikinä missään valokuvissa, mutta rohkea rokan syö ja niin nappasin haasteen mukaani.

Ensimmäinen facebookin profiilikuvani on maaliskuulta 2008. Ihan ei siis päästä kymmenen vuoden päähän, mutta tästä kaikki lähti alkuun. Muistan hyvin tuon ajan ja sen kuinka vaikeaa oman kuvan laittaminen julkisesti nähtäville oli. Vaikeaa ensinnäkin siksi, ettei minusta ollut valokuvia ja toiseksi olin hyvin itsekriittinen oman ulkonäköni suhteen. Näin yhdeksän vuoden jälkeen voin vain todeta, että ollappa vielä nuori ja nätti.Seuraavan syksyn aikana rohkaistuin vaihtelemaan omaa profiilikuvaani suht tiuhaan. Sain silloin ilmeisesti itselleni jonkinlaisen kameran. Ylärivin vasemman puoleinen kuva on siskoni ottama kuva, kun hän vei minut Helsingissä Boathouseen syömään rapuja. Oli muuten ensimmäinen kerta eläissäni, kun söin rapuja ja varmasti siksi tuollainen ilme siis minulla, ei ravulla. Ylärivin oikean puoleinen kuva on sen sijaan hauska yhteiskuva keskimmäisen tyttäreni kanssa. Muistaakseni yritin aluksi ottaa yksityiskuvaa, mutta joku halusi välttämättä mukaan kuvaan. Alarivissä sitten pari elämäni ensimmäistä selfietä tai jotain sen suuntaista ainakin.

Seuraavan kuvakollaasin kuvat ajoittuvat ajalle huhtukuu 2009-maaliskuu 2010. Tuo oli sitä ero- , sinkku- ja yh-äiti aikaa tuo. Ylärivin vasemmassa kuvassa yritän epätoivoisesti poseerata kameralle. Lopputuloksen näkee kaikki. Oikean puoleinen kuva on otettu Anttolanhovissa, jossa olin Aslak-kuntoutuksessa. Siellä laitoin ajatuksia järjestykseen ja eroprosessi lähti käyntiin. Alarivin vasemman puoleinen kuva on vaan joku ihme virnistyskuva jälleen kerran ja vieläpä erittäin huonolaatuinen sellainen. Oikeanpuoleisessa kuvassa poseeraan silloisen hankipallojoukkueemme peliasussa.

Sitten seuraavana onkin se samainen kuva, joka minulla oli vuonna 2010 profiilikuvana Match.comissa. Tällä kuvalla nappasin sitten itselleni nykyisen mieheni. Silmät olivat kuulema se, mihin hän oli ensimmäisenä kiinnittänyt huomiota.

Seuraavissa profiilikuvissa elän varmasti elämäni onnellisinta aikaa tai ainakin katselin maailmaa todella vaaleanpunaisten lasien läpi. Laitettiin nykyisen mieheni kanssa kimpsut yhteen ja siitä se yhteiselo sitten lähti aikamoisella rytinällä käyntiin. Alarivin vasemman puoleisessa kuvassa olen Kuopiossa juhannuksena 2011. Oikeanpuoleinen kuva on myös samalta vuodelta mutta tammikuulta. Tässä kuvassa olen maistraatissa ja nimettömääni on juuri pujotettu vihkisormus ♥

Nämä mun kollaasien kuvat ei nyt ihan ole lookisessa järjestyksessä, mutta antakaa anteeksi. Näistä seuraavista kuvista oikeanpuolinen on heinäkuulta 2011 ja vasemmanpuoleinen tammikuulta 2012. Kuvista on selkeästi nähtävissä, että mamman posket ovat alkaneet pyöristyä, kun pääsi kunnon kokkimiehen lihapatojen ääreen. Molemmat kuvat on otettu kotoa.

Seuraava kuva on miehen tytön auton takapenkiltä nappaama kuva, kun olimme tulossa kotiin joltain perheen yhteiseltä reissulta ja itse olin auton ratissa. Minusta aika kiva kuvakulma.

Nyt ollaan päästy vuoteen 2012 ja eletään tosi helteistä kesää. Kuva on otettu miehen serkun häistä, jossa saimme olla vieraana. Seuraavana päivänä meillä olikin sitten ensimmäisen lapsenlapseni ristiäiset. Aikaa tästä on siis melkolailla viisi vuotta.

Tämä kuva on sitten helmikuulta 2013, jolloin avioliittomme siunattiin nykyisen kotikuntamme kirkossa. Jännittävä kirkko-osuus on tässä takana ja mies yrittää epätoivoisesti saada tuota puuhkaa minun hartioille kirkon rappusilla ♥

Monet naiset laihduttavat ennen häitään, mutta minä laihdutin niiden jälkeen. Kuvissa näkyy jo vähän tuloksiakin. Vasemmanpuoleisesta kuvasta tykkään ihan hurjasti ja voin rehellisesti sanoa, että nyt harmittaa ihan hurjasti, kun kaikki laihduttamani kilot ovat tulleet korkojen kanssa takaisin. Oikeanpuoleisessa kuvassa olen arvaten tullut juuri kampaajalta ja pitihän se kuva tietenkin ottaa uudesta hiuslookista.


Seuraavan kollaasin kuvat ajoittuvat helmikkuulle 2015 - kesäkuulle 2016. Näistä kuvista on selkeästi nähtävissä, että se oma tyyli on vielä hakusessa. Ylärivin vasen kuva on tytön ottama kuva meidän pihalta. Yritettiin ottaa samalla kertaa myös joitain asukuvia ja niitä julkaisinkin muutamia blogissani täällä. Oikeanpuoleisessa kuvassa olen ollut Zizzissä stailauksessa ja kuva sieltä. Alarivin vasemmanpuoleinen kuva on elokuulta 2015. Ekan kerran leikkautin kampaajallani sivusiilin ja sitä tässä kuvassa olen yrittänyt kuvata. Oikeanpuoleinen kuva on viime keväältä koulujen päätöspäivältä, kun olemme lähdössä hoitopoikani ylioppilasjuhliin. Miten ihmeessä mun hoitolapset on jo ylioppilaita? Uskomatonta.

Toiseksi viimeinen profiilikuva on viime elokuulta (2016) ja ihka aito selfie. Oikeanpuoleinen kuva on tammikuulta, kun annoin sen aidon persoonallisuuteni tulla reilusti esille ja kampaajani leikkasi minulle irokeesin eli kummatkin sivut ja niska ajettiin kuusi millisellä terällä lyhyeksi ja päälliosa on pidempi. Tällä mennään edelleen :))

Tässä minun koosteeni facebookin kuvahaasteeseen. Ihan kiva oli tehdä tätä ja mielelläni tulen katsomaan myös sinun kuvamuistojasi, jos päätät napata haasteen mukaasi. 

27 kommenttia:

 1. Vitsi miten hauska ja ihana tuo kuva, jossa on pinkki mekko häissä ja omaa hääkuvaasi unohtamatta. Oonkohan edes ollut facessa 10-muuten ja aluksi en edes rohjennut julkaista omaa profiilikuvaa, hih.

  Ihanaa äitienpäivää 😘😘😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Häihin puin ensimmäisen ja viimeisen kerraan päälleni pinkin mekon. Tuossa profiilikuvassa vielä ihan kivaannäköinen, mutta kokokuva ei imartele mun vartaloa, vaikka silloin painoinkin vähemmän kuin nyt. Nyt kun katselen kkuvaa toivoisin olevani edes tuon kokoinen eli vaikeaa on mulla tuo itsensä hyväksyminen sellaisena kuin on. Aina on jotain vialla, ainakin omasta mielestä.

   Ihanaa äitienpäivää Sinullekin, Tiia ♥

   Poista
 2. Tämä on nyt toinen profiilikuvahaaste jonka näen ja pakko tämä on itsekin tehdä. Kiva oli nähdä kuvia sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tuli ihan sama tunne, kun olin itse nähnyt parissa blogissa tämän haasteen.

   Poista
 3. Onpa hauska haaste - ja tosi kivoja kuvia. Ja kyllä - en ollenkaan ihmettele, jos miehesi silmiisi ihastui <3
  Ihanaa äitienpäivää, Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Lady of The Mess ♥ Silmistäni olen saanut elämäni aikana eniten positiivista palautetta ja kyllä minä itsekin tykkään niistä.

   Poista
 4. Älyttömän kiva haaste ja kuvasarja. Itse olen ollut tosi laiska päivittämään fb-kuvia, joten niiden perusteella tulisi aika tylsä setti. Hyvää äitienpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Belladonna ♥ Nykyään ajattelen niin, että olisi kiva, jos profiilikuva olisi ns. ajantasalla eli näyttääisi siltä, miltä oikeasti nyt näytän. Hyvän kuvan ottaminen on vaan mulle tosi vaikeaa.

   Poista
 5. Kiva kuvasarja ja kertomuksesiavulla pääsee kurkkimaan elämääsi. Muistaakseni olen poistanut vanhat kuvani, voi mikä harmitus nyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirkko ♥ Harmi, että olet poistanut vanhat profiilikuvasi. Olisi ollut kiva päästä kurkkimaan sinunkin elämääsi ;)

   Poista
 6. Kivoja kuvia :) Sulle sopii kyllä tämä uusi tyyli tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ No niin kampaajanikin sanoi, mutta itse olen miettinyt, että korostaako helpommin pyöreitä kasvojani?!

   Poista
 7. Mahtavaa. Hienoja kuvia!
  Mukavaa äitienpäivää!

  VastaaPoista
 8. Olipa kiva haaste. Löytyiskö multa noin monta kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Eihän niitä kuvia tarvitse näin paljon olla. Jokaisella on se oma määrä ja se on hyvä.

   Poista
 9. Onpa ihana haaste ja niin kaunis nainen kuvissa! <3
  Mä oon aikojensaatossa poistellut facen profiilikuvakansiosta paljon kuvia ja nyt vähän harmittaa. Vaikka samalta mä oon aina näyttänyt, eipä sillä :D Sinä senkun kaunistut ja hehkut!
  Ihanaa äitienpäivän iltaa sinulle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Tämä haaste on kyllä hauska ja on ollut mukava käydä katselemassa muidenkin kuvia.

   Poista
 10. Nyt kuule! Niin kauniit kuvat sinusta!<3 Ihan turhaan dissaat itseäsi! Nokka pystyyn ja ole ylpeä itsestäsi!<3
  Tämä on kiva haaste, pääsee kuvien tarinoihin ja oppii tuntemaan ihmisiä ihan uudella tavalla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Itsensä hyväksyminen on vaikeaa, kun on aikanaan lytätty täysin 30-40 kiloa pienempänäkin. Miten voisi siis nyt olla kaunis jne.? Vaikeita asioita.

   Poista
 11. Ihanasti pääsee tutustumaan sinuun pitemmältä ajalta, kuva postausidea 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Postausidea on tosiaan lähtöisin Lauralta Mamma rimpuilee-blogista ja minustakin tosi kiva haaste.

   Poista
 12. Tosi kiva postaus ja sinä oot kaunis <3
  Musta on tosi vähän kuvia, en tykkää yhtään olla kuvattavana ja toisaalta se kyllä harmittaa kun ois kiva kattella näin vuosien jälkeen miltäs sitä onkaan joskus näyttänyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Niina ♥ Ei minustakaan paljon noita kuvia ole. Varsinkin tällä hetkellä kartan kameraa, kun olen lihavampi kuin koskaan. Eihän se sitä tosiasiaa miksikään muuta, mutta aika kivuliasta on katsella nykyisiä omakuvia.

   Poista
 13. Ihanat kuvat! Ja näiden kuvien kautta oli kiva päästä tutustumaan sinuun vähän paremmin.
  Ja sinäkö et onnistu kuvissa, höpön höpön. Monissa kuvissa sinä ihan säteilet.
  Ajattelin, kun näitä facebook-kuvia alkoi näkyä, että skippaan koko haasteen, minulla ei ole tarpeeksi profiilikuvia.
  Mutta tänä aamuna tämän tein, varsin irrallisista kuvista.
  Hauska postausidea! Mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan