Erilainen kevät

29.5.2017

Tämä kevät on ollut monella tapaa erilainen kuin edeltäjänsä enkä nyt tarkoita kylmää ja vaihtelevaa kevätsäätä. Moni asian vaan on muuttunut enkä ole itse voinut vaikuttaa siihen. Olen vain mennyt mukana ja yrittänyt soputua uusiin tilanteisiin. Yksi merkittävä muutos on se, että ilmeisesti ulkoillessani, joku puutarhakärpänen on päässyt puraisemaan minua. En ole koskaan pitänyt itseäni minään puutarhaihmisenä ja olen siitä täällä blogissanikin joskus kirjoitellut, mutta nyt on tapahtunut jotain. Olen muuttunut.Olen ikuinen esteetikko ja kaunis viehättää minua erityisen paljon myös luonnossa. Kevät on aina ollut yksi lempivuodenajoistani, koska silloin luonto herää eloon ja tuntuu kuin se olisi kaiken uuden alku. Tänä vuonna se on kirjaimellisesti totta. Tänä keväänä olen löytänyt itseni kitkemästä kukkapenkkiä, myrkyttämästä rikkaruohoja, suunnittelemasta asetelmia meidän japanilaishenkiseen kivikkopuutarhaamme ja tutkimasta perennoja taimimyymälässä. Se mikä tässä kaikessa on ollut uutta ja ihmeellistäkin on se, että olen tehnyt sen kaiken omasta vapaasta tahdostani ja se on vieläpä tuntunut kivalta.


Ruoste ja rustiikkisen esineet ovat aina viehättäneet minua ja blogiani pidempään seuranneet tietävätkin, että ruostetta löytyy myös meiltä sisältä. Ostin Kesä Puutarhassa-lehden ja sitä lukiessa olen saanut monta inspiraatiota ja ideaa omaan kivikkopuutarhaamme (joka on ollut monta vuotta aika huonolla hoidolla). Minua sivusta seuranneet ovat varmasti hymyillen naureskelleet, kun saatan singota yks'kaks ylös tuolistani ja kipaista puutarhaan katsomaan, miten saisin taas yhden uuden idean toteutettua omassa puutarhassani. Milloin on mallattu vanhaa uuninluukkua kiven viereen ja milloin etsitty hevosenkenkää somisteen tekoa varten. Milloin mitäkin, mikä nyt sattuu sillä hetkellä tuntumaan sopivalta ja mihin löytyy tarpeet omasta takaa. Kierrätys on minulle tärkeä juttu myös puutarhassa.
Tänä keväänä kokeilin myös taimien esikasvatusta. Äärimmäisen pienistä petunian siemenistä kasvoi kuin kasvoikin pieniä taimia, jotka odottavat nyt ulospääsyä purkeissaan. Vielä en ole niitä hennonut kuin käyttää pikaisesti lämpiminä päivinä ulkona, koska nämä suomen kesäsäät tuppaavat olemaan niin vaihtelevia. Keväällä sain myös kolme kurpitsantainta entiseltä työkaveriltani. Luulin jossain vaiheessa jo tappaneeni ne, mutta isompi ruukku ja lannoitevesi taisivat pelastaa taimeni. Tänään miehen kanssa sitten istutimme taimet tuonne pihan perälle kompostin päälle. Mies haki vielä kompostoitunutta ja ravinteikasta multaa istutuskuoppaan ja minä kastelin taimet hyvin ennen  ja jälkeen istuttamisen. Nyt vain toivotaan, ettei hallaöitä enää tule ja ilmat muutenkin lämpiää. Mies on tuolla paikalla kasvattanut joskus ennenkin kurpitsoja, joten olen toiveikas. Saatamme saada ihan oikeasti satoakin ♥

21 kommenttia:

 1. Varo vaan! Tää on paha tauti, tää puutarhahurahdus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Vaaralliselta vaikuttaa tämä tauti ja kun on päässyt vielä ihan salaa hiipimään päälle.

   Poista
 2. Hyvältä kuulostaa :)Kukkaterapia on ihan parasta kesässä. Mulla tämä puutarhainnostus on myös varsin tuoretta. Kolmas kesä vasta alkamassa. Ihanaa alkanutta viikkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit ♥ Kiva kuulla, että on muitakin tuoreita tapauksia, hih... Mä luulen, että tämä tulee olemaan hyvää terapiaa tulevana kesänä.

   Poista
 3. Heh, mä oon kans hurahtanut mutta tosin vain parvekeviljelyyn :)Onneksi tauti ei ole ollenkaan vaarallinen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Tähän tautiin ei tarvita lääkkeitä, korkeintaan lisää kukkia ja taimia :))

   Poista
 4. Mä vielä odotan tuota oman intoni puhkeamista, toivottasti se pian iskisi minuunkin. Kivan nähdä onnistuuko teidän kurpitsan kasvatus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varo vaan, kyllä se pian hiipii sinuunkin! Kurpitsankasvua täällä tullaan varmasti ihmettelemään koko kesä. Tulen raportoimaan aiheesta :))

   Poista
 5. Kuulostaa selkeästi puutarhakärpäsen puremalta :) Nyt jäädään jännityksellä odottamaan kurpitsojen kasvamista ja lisäkuvia puutarhan osalta. Silloin kun kävin teillä oli vielä lunta mutta uskon, että niin kauniissa pihapiirissä vihertää hyvin nyt kesällä ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhakuvia on varmasti tulossa lisää pitkin kesää, kun lomaakin tänä vuonna normaalia enemmän. Kyllä täällä vihertää jo kovasti ja kun tuota alaakin on ihan reilusti niin puutarhaan mahtuu kaikenlaista. Sun täytyy kyllä tulla katsomaan meidän piha myös kesäasussa.

   Poista
 6. Puutarha vie kyllä mennessään, mutta se on ihanaa. Aina tulee vastaan jotain uutta ja mieleenkiintoista. Tähän harrastukseen ja intohimoon ei kyllästy koskaan.
  Ihania puutarhahetkiä! 🌸

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina ♥ Mulla on niin paljon opittavaa vielä. Mun puuhailuja kun juuri jarruttaa se, kun ei oikein ole tietoa ja taitoja, mutta onneksi on teidän ammattilaisten blogeja, mistä saa paljon tietoa, kun vain jaksaa lukea niitä. Ihanaa puutarhakesää Sinullekin, Riina ♥

   Poista
 7. En pidä itseäni viherpeukalona, mutta parvekkeen tuppaan täpötäyteen kesäksi, pidän sellaisesta miniröyhypuutarhasta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että parvekkeesi on tosi kaunis ja viihtyisä. Jäänkin odottamaan sinun postaustasi teidän parvekepuutarhasta.

   Poista
 8. Nyt vaan toivotaan, että into säilyy ja saan jotain oikeesti aikaiseksikin tuolla pihalla. Parasta olis tietty myös oppia ihan uusia juttuja.

  VastaaPoista
 9. Pihan laitto ja kukkien istuttelu keväällä ja kesällä on niin ihanaa puuhaa. Puutarhakärpänen on selvästi puraissut sinuunkin.
  Onnea kurpitsasadon odotukselle! :)
  Blogissani arvonta, tervetuloa kurkkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Nyt on kurpitsasato uhattuna heti alkuun. Viime yönä oli hallaa. Toivottavasti kurpitsamme eivät ole paleltuneet. Olisi pitänyt suojata.

   Ps. Käyn kurkkaamassa blogisi ja arvonnan. Kiitos, kun vinkkasit ♥

   Poista
 10. Mekin muutettiin pienempään, että pääsisin pihatöistä. Nyt on pieni piha vailla istutuksia ja mopo meinaa karata käsistä ennen kuin yhtään taimea on ostettu :)

  Mukavia hetkiä puutarhassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Oi oi, teilläkin sitten mukavia puutarhahetkiä luvassa!

   Poista
 11. Mitkä ihanat kukinnot <3
  Kurpitsantaimen voisi itsekin nakata tuonne pihan perälle, jos vaikka onnistaisi :)
  Sen sijaan kasvihuoneessa on omat taimet jo pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei ole kasvihuonetta. Kasvarista saa varmasti hyvin satoa. Kurpitsat viihtyy käsittääkseni hyvin just kompostipenkeissä. Nakkaa vaan sinne pihan perälle omat taimesi.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan