Rippijuhlien suunnittelua

31.5.2017Hei vaan kaikille! Kaikki jotka ovat seuranneet blogiani pidemmän aikaa tietävät, että rakastan juhlia ja varsinkin niiden järjestämistä. Meillä on muutaman viikon päästä viimeiset rippijuhlat perheessämme, kun mieheni nuorimmainen pääsee ripille. Olenkin saanut järjestää kaikki lasten rippijuhlat yksiä lukuunottamatta ♥ Kaikki minut tuntevat tietävät myös sen, että olen todella järjestelmällinen ja aloitan juhlien suunnittelun jo hyvissä ajoin. Suunnitelmien ja monien erilaisten listojen tekeminen alkaa aina jo monta kuukautta ennen varsinaisia juhlia. Teen listoja tarjoiluista, vieraista, ostoksista, lainattavista tavaroista ja melkein mistä vaan. Monet saattavat ajatella, että tuo kaikki on ihan turhaa, mutta ei minusta. Hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty.

Hyvin suunniteltuna voi jaksottaa valmisteluja pidemmälle ajalle ja itse juhlaviikolle jää enää pakolliset leipomiset, siivoamiset ja kodin somistaminen juhlaa varten. Suunnittelen juhlatarjoilut niin, että voin tehdä mahdollisimman paljon tai ainakin osan tarjottavista jo pakkaseen, esimerkiksi pasteijat ja tuulihatut sekä täytekakkupohjan. Viime aikoina olen myös oppinut, että kaikkea ei tarvitse tehdä itse. Niinpä olenkin tilannut jo tuleviin rippijuhliin macaronit sekä kakkujen koristeruusut läheisestä konditoriasta. Nyt juhlien järjestäminen on siinä vaiheessa, että olen siistinyt kotona nurkkia siihen kuntoon, että ne kestävät kaikista uteliaimmatkin katseet. Terassit on laitettu kuntoon, samoin pihaa ja puutarhaa on siistitty. Muutamia kesäkukkia aion vielä tällä viikolla ostaa ja mies lupasi öljytä kesähuoneen lattian.Tänään hain roskalavaryhmän kautta hommaamani lisäpöydän ja sovin yhden puutarharyhmän lainaamisesta puutarhaan. Ikkunoiden pesua pitää vielä hetki odottaa, koska siitepölykausi on juuri nyt pahimmoillaan. Äidin kanssa olen sopinut pöytäliinojen lainaamisesta ja kun ehdin vain noutaa ne, voinkin sitten jo mankeloida ja silittää ne valmiiksi.Huomenna käydään miehen kanssa ostamassa jo valmiiksi servetit, kakkupaperit ja kaikki muu ns. käyttötavara, mitä juhliin tarvitsee. Kutsut onkin jo lähetetty reilu viikko sitten, joten juhlien järjestely on lopun perin jo aika hyvässä mallissa.

Itse juhlaviikolla sitten hoidan loput leipomiset ja hommaan kukat. Toivon ilmojen lämpämistä, että luonnon kukkakauppa saisi ovensa auki. Aion asioida nimittäin siellä. Itse juhlissa vastaan itse kahvin keitosta ja tarjottavien esillelaitosta ja noutopöydän ylläpidosta. Minusta voin aivan hyvin hoitaa ne itse, koska rippilapsen molemmat vanhemmat ovat juhlissa paikalla eikä vieraita ole kuitenkaan tulossa ihan mielettömän paljon. Toki aion ehtiä myös itse kahvittelemaan ja seurustelemaan vieraiden kanssa. Jos tarve vaatii, jään konfirmaatiokirkon ajaksi kotiin viimeistelemään tarjoiluja.

Tällä viikolla monessa kodissa juhlitaan ammattiin valmistuneita ja uusia ylioppilaita. Kiireiset, mutta minusta samalla myös ihanat hetket ovat menossa. Niinpä haluan toivottaa kaikille juhlien järjestäjille voimia ja jaksamista valmisteluihin. Vaikka hoidettavia asioita on "miljoonia", yritetään nauttia tästä kaikesta ja iloita niistä meille niin rakkaista nuorista ♥

13 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvin suunnitelluilta ja ihanilta kesän juhlilta :) Muistat vaan itse myös juhlapäivänä rentoutua ja iloita vieraiden kanssa ;) Tiedän, se on vaikeaa!!

  Minäkin kovasti odotan luonnon kukkakaupan avautumista <3 Vaikka onhan tuolla nyt jo niin tuoksuvat ja kauniit tuomen kukat, voikukat ja kielot kauneimmillaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun aloitaa ajoissa ja jakaa valmisteluja pidemmälle ajalle, ei väsykään niin paljon ja jaksaa myös juhlapäivänä.

   Luonnonkukkakauppa on ihan parasta ♥ Meillä omenapuu nyt ihan täydessä kukassa. Niin kaunis ♥

   Poista
 2. Etukäteen mäkin valmistelin juhlat. Se helpotti paljon varsinaista juhlapäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä helpottaa! Näin säästyy turhalta stressiltäkin.

   Poista
 3. Mä olen myös suunnittelija/valmistelija mutta samalla kova juhlastressaaja.
  Ja totta puhuen, olen iloinen kun juhlat ovat ohi ja onnistuneet. :D

  Kivaa loppuviikkoa Krisse!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elisa ♥ Mä olen monet juhlat järjestäneenä päässyt tuosta turhasta stressistä. Pikku jännitys tietysti on aina, varsinkin tälläisissä suuremmissa juhlissa, mutta muuten en enää jännitä. Kyllä itselläkin on sitten juhlien jälkeen aina hyvä ja onnellinen olo, jos/kun kaikki on mennyt hyvin.

   Poista
 4. Kiitos, Satu ♥ Voi, mä en muistaisi millä ostaa kaikkea ilman kauppalistaa. Takuuvarmasti unohtuisi ainakin joku yksi pakollinen raaka-aine leivontaan ja mikä ärsyttävintä, kun joutuisi lähtemään kesken hommien sitten hakemaan sitä.

  Teillä onkin juhlat jo lähellä ♥ Toivottavasti ilmat suosisi, että voisi olla myös ulkona. Ihania juhlia Teille, Satu ♥

  VastaaPoista
 5. Täällä toinen joka suunnittelee juhlat (ja yleensäkin) hyvissäajoin, listoja kaikista asioista. Ja, miten se nyt menikään: hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.
  Mukavia juhlien järjestelyja ja itse juhlia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Pari viikkoa vielä aikaa. Onneksi viimeinen viikko jo lomaa, niin voi omistautua täysin juhlien järjestämiseen ♥

   Poista
 6. Sinä taidat olla täydellinen juhlien suunnittelija joten varmasti juhlista tulee todella onnistuneet :) Toivotaan, että aurinko vielä paistaisi ja voisitte olla ulkosalla ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kyllähän minä olen aika monet juhlat jo järjestänyt, joten tietty rutiinikin hommaan löytyy. Tällä kertaa ajattelin hiukan muuttaa muutamia juttuja. Nähtäväksi jää ovatko kannattavia ratkaisuja. Toivotaan todella, että olisi lämmintä ja poutaa, niin pystyisi hyödyntämään isoa pihaa ja terasseja.

   Poista
 7. Voi itku olet mahtava. Juhlien järjestäminen on minulle kauhistus ja etenkin kakkusten teko. Upeita tarjottavia kuvissa. <3

  Ihanaa viikkoa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Kuvat ovat mun nuorimmaisen rippijuhlista muutaman vuoden takaa. Kakuista minut tunnetaan lähipiirissä, joten niihin pyrin aina myös panostamaan. Nyt voileipäkakkujenkin kohdalla päätimme miehen kanssa tehdä vähän toisella mallilla. Katsotaan, miten kannattavaa se sitten on!

   Kaikki eivät ole juhlien järjestäjiä, joten ole huoleti Tiia. Kaikesta ei tarvitse tykätä eikä kaikkea tarvitse osata. Minulle juhlien järjestämisestä on tullut mieluisaa ihan noiden kakkujen kautta.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan