Tunnustusta eräälle äidille ja onnellisuuspohdintaa

4.5.2017
Voi vitsi, miten olenkaan nyt onnellinen! Olen aina jotenkin kuvitellut, että äitienpäivänä kunniamitalein palkitut äidit ovat kaikki todella vanhoja. Pitkän kasvatusuran tehneitä, ansioituneita naisia. Olen väärässä. Onneksi olen väärässä. Tänä vuonna yksi kunniamitaleista ojennetaan äitienpäivänä 43-vuotiaalle Hennalle ♥ Aivan loistavaa.  Henna on kuuden lapsen yksinhuoltajaäiti ja yrittäjä Iitistä eli ihan tästä meidän läheltä ja Iitissähän minäkin olen suurimman osan elämästäni elänyt ja asunut.

Olen tiennyt ja tuntenut Hennan vuosien ajan omien lasteni kautta. Olen aina ihaillut Hennan taitoa olla äiti ja kasvattaja. Vaikka omassa perheessä, lapsissa ja arjessa on ollut paljon työtä, aina on myös muiden lapset olleet tervetulleita heille. Muistan kesäkuun 2010. Olin itse silloin yksinhuoltaja ja sairastuin kesän kynnyksellä karmeaan keuhkokuumeeseen. Koulut olivat juuri loppuneet ja 11-vuotias tyttäreni aloitteli kesälomaansa. Meillä oli tarkoitus lähteä kahdestaan PowerCupiin, mutta sairastumiseni esti sen. Kuumeeni sahasi neljän-viiden tunnin välein 38-40 asteen välillä, yskä hakkasi keuhkoja ja voimat olivat tipotiessään. Tuona hetkenä Henna otti tyttöni viikoksi heille, koska minä en voinut huolehtia tyttärestäni. Kuka tekee noin? Voin sanoa, että ei varmasti kovinkaan moni. Eläimiä rakastava tyttäreni sai viettää ihanan kesäisen viikon maalla ihanien ihmisten ympäröimänä. Tiedän, että pelkkä hyvä kasvattajuus ei riitä yksinään perusteeksi kunniamitalin saamiseen. Kaikki äidit pyrkivät kasvattamaan omat lapsensa hyvin, mutta palkituista äideistä suuri osa on ollut aktiivisesti mukana kasvattamassa myös muiden lapsia tai mukana vapaaehtoistyössä erilaisissa yhdistyksissä, kuten Hennakin on ollut.

"Ihmisen tärkein asia on olla onnellinen. Elämän pitää rakentua hyvään ja onnellisuuteen". Näihin sanoihin päättyy eilisessä ESS:ssa ollut Hennan lehtihaastattelu. Juuri näin. Näin sen nimenomaan pitää olla. Onnellisuus kumpuaa ihmisistä ulospäin ja vaikuttaa aina positiivisesti myös muihin ihmisiin. Onnellisuuden ympärille voi rakentaa sitten sen kaiken muun ♥ ja kun niitä vastoinkäymisiäkin tulee kuitenkin jokaisen elämässä aina välillä, jaksaa nekin asiat kohdata paremmin, kun elämän perusasiat ovat kunnossa. Hyvyys ja tasapainoisuus on aina näkynyt Hennasta. Tiedättekö, kun sen vain näkee ihmisestä?!  Lapsista näkee sitten taas sen, miten hyvä heidän on olla onnellisessa kodissa.

Onnellisuus ei aina kuitenkaan ole itsestäänselvyys, mutta se on ehdottomasti tavoittelemisen arvoinen asia. Olen miettinyt tätä onnellisuus asiaa todella paljon. Itse olen tullut siihen tulokseen, että jokaisen tulisi karsia elämästää pois ne asiat ja ihmiset, jotka tekevät elämästä raskaan kulkea, aiheuttavat mielipahaa tai ovat ainoastaan voimavaroja kuluttavia. Miksi kantaa tälläisiä "riippakiviä" mukanaan, jos niistä ei yksinkertaisesti ole itselle mitään iloa? Itse henkilökohtaisesti olen alkanut noudattaa tätä kaavaa ja pyrin nykyisin muutenkin ajattelemaan asioita eritavalla kuin ennen. Ihan vain siksi, että haluan elää loppuelämäni onnellisempana kuin koskaan aiemmin ♥

20 kommenttia:

 1. Ihana postaus ja onnea suuresti ystävällesi. Yksinhuoltajat ovat arjen sankareita <3 Onnellisuus on toimia, niin että kuuntelee omaa sydäntä ja nauttii pienistä onnen hippusista joita eteen tulee. <3

  Kiitos kaikista Twitter tykkäyksistä, olen niin pihalla tuon Twitterin kanssa, pitäisi varmaan opetella. Maiju aina sanoo, mene Tiia kunnolla Twitteriin. ;)

  Ihanaa viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Henna on kunniamitalinsa ansainnut aktiivisena, vahvana ja rakastavana äitinä, joka ei hänkään ole säästynyt niiltä vastoinkäymisisltä elämässään. Olen onnellinen hänen puolestaan ♥

   Hei, mäkään en ymmärrä vielä oikein tuota Twitteriä, mutta siellä ollaan, ha haa... Meidän pitäisi varmaan mennä Maijun Twitter-kurssille :))

   Poista
 2. Äitien tekemä työ on maailman tärkeintä!Kohta onkin äitienoäivä,jolloin äitejä muistetaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on töistä tärkeintä ♥ Ensi viikollahan se on toukokuun toinen sunnuntai. Toivon, että jokainen äiti saa silloin ansaitsemansa huomion.

   Poista
 3. Ai miten hienoa, että ystäväsi palkitaan. Äitinä olo on tunneskaalailia laidasta laitaan joka päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri näin! Äitiydessä mennään tunteiden vuoristoradalla välillä ylös ja välillä alas.

   Poista
 4. Voi miten ihana postaus! Niin ansaittu tunnustus! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Tärkeä asia, joka ansaitsee kaiken huomioimisen ja tunnustuksen.

   Poista
 5. Kaunis kirjoitus! <3
  Onnittelut Hennalle, ansaitusti saat tunnustuksen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Henna, jos kuka, on tunnustuksen ansainnut.

   Poista
 6. Ihan mielettömän upea ystävä. Ihailen tuollaista pyyteetöntä auttamista.
  Elämässä on tosiaan tärkeintä terveys ja onnellisuus. Ilman näitä kahta asiaa elämä olisi paljon synkempi paikka elää. Maailmassa pitäisi olla enemmän Hennan kaltaisia ihmisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, Kati♥ Henna on tämän tunnustuksen ansainnut!

   Poista
 7. Aivan loistava tunnustus ja juuri oikealle ihmiselle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on hienoa, että ansioituneille äideille annetaan tunnustusta hyvin tehdystä työstä.

   Poista
 8. <3 Kauniisti kirjoitat ystävästä, hän on varmasti tunnustuksen ansainnut. Äitiys on parasta. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Äitiys on elämän parhaita asioita. Jos äideille maksettaisiin kunnon palkkaa olisin ehdottomasti hoitanut lapseni itse kotona. Olen joskus sanonutkin, että haaveammattini on kotiäiti.

   Poista
 9. Todellakin ansaittu tunnustus, ihanasti kirjoitettu! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, JohaNna ♥ ja kiva, kun jätit jäljen käynnistäsi!

   Poista
 10. Ansaittu tunnustus! Luinkin eilen tästä Hennasta ja vähän kyyneliin oli nousta silmäkulmaan. Olet tehnyt hänestä myös hienon kirjoituksen. Henna on todellinen arjen sankari ❤️
  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula ♥ Olen niin iloinen siitä, että Henna saa tämän tunnustuksen, minkä hän todellakin on ansainnut. Hänen haastattelujaan on ollut monissa eri lehdissä ja monilla eri kanavilla ja se ehkä myös kertoo hänen arvostuksestaan ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan