Aikuisbloggaajien Tampere-päivä

11.5.2017

Viime lauantaina sain olla mukana aikuisbloggaajien blogitapaamisessa Tampereella. Dioriina-blogin Marina oli päivän takana ja järjestänyt meille muille aikuisbloggareille hurjasti erilaista ohjelmaa ja tiiviin aikataulun lauantaipäivällemme.

Kuva @lumolifestyle


Päivämme alkoi herkullisella aamiaisella Tuomiokirkonkadulla sijaitsevassa Bakery Cafessa. Harmikseni olin vain syönyt hetkeä aiemmin aamiaisen myös hotellilla, joten kaikkea ei millään jaksanut syödä, vaikka olisi halunnutkin. Aamiaisen ohessa saimme kuulla katsauksen kevään hiusmuodista sekä kotimaisista hiustenhoitotuotteista, koska paikan omistajilla on kulman takana myös kampaamo, Hair Garage.

Kuva @lumolifestyle

Blogipäivämme toinen etappi oli ihan huikea äijämesta, nimittäin Dick Johnson Barber Shop. Tämä miehille suunnattu partuliike sijaitsee Aleksanterinkadulla ja on ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka. Paikan sisutustyyli miellytti minua erityisen paljon. Miesväki pääsee parturin tuoliin myös ilman ajanvarausta, mutta silloin kannattaa varautua siihen, että joutuu hetken aikaa jonottamaan. Barber Shopissa on myynnissä paljon  erilaisia hiusten- ja parranhoitovälineitä sekä muuta Dick Johnson kamaa. Herätti muuten hiukan hilpeyttä, kun reilu kymmenen naisen "lauma" pöllähti Barber Shopin ovesta sisään. Olisittepa nähneet noiden miespartureiden ilmeet, ha haa...Kuva @lumolifestyleSeuraavaksi suuntasimme kaikkien sisustusharrastajien unelmapaikkaan, Sisustus Kantriinaan. Laukon torin laidalla sijaitseva sisustusliike on valittu vuonna 2016 vuoden sisustusliikkeeksi Suomessa. Kantriinan valikoimiin kuuluu niin huonekalut kuin monenlaiset tunnelmanluojatkin.

Trendit kevät/kesä 2017: Suosikkeina ovat viherkasvit, hennot pastellin sävyt ja myös tummansininen ja vihreä. Kauniit meritähdet pitävät seuraa rouhean hapsuisille tyynyille ja matoille!


Ennen lounasta pääsimme vielä käymään Tampellan tehtaan entisessä verstaassa toimivassa Museokeskus Vapriikissa. En pidä itseäni suurena taiteen tuntijana tai ystävänä, mutta täytyy kyllä sanoa, että tämä Qing-dynastian (1644-1911) aikaiseen palatsielämään keskittynyt Kielletty kaupunki-näyttely oli ihan mielenkiintoinen. Tälläinen amatöörikin sai oppaan ja hänen opastuksensa ansiosta näyttelystä vähän enemmän irti.


Vapriikin näyttelyssä kävijät pääsevät kurkistamaan Kielletyn kaupungin loisteliaaseen ja yltäkylläiseen hovielämään: mitä syötiin, miten huviteltiin, mitä harrastettiin, miten kaunistauduttiin. Tutuksi tulee myös Kielletyn kaupungin arkkitehtuuri ja sen symboliikka, uskontokäsitykset sekä keisarillinen hallintojärjestelmä virkamiehineen ja eunukkeineen. Näyttely tarkastelee myös naisia ja naisten asemaa aina keisarinnoista jalkavaimoihin.

Lounaspaikkamme oli vanhan pellavakutomon tiloissa sijaitseva Ravintola Tampella. Täällä pääsimme nautiskelmaan tuoreista raaka-aineista valmistettua ruokaa upeassa miljöössä. Mutkattoman tyylikäs menu on maailmalta inspiraatiota hakenut, perinteitä vahvasti kunnioittava kokonaisuus. Hurmaava henkilökunta ja nostalgiset puitteet tekevät Ravintola Tampellasta helposti lähestyttävän ja kiehtovan ruokapaikan keskellä kaupungin arvostetuinta aluetta.
Ennen blogitapaamisemme päiväosuuden viimeistä kohdetta oli pakko vähän fiilistellä  kevätauringossa kylpeviä Tampellan tehtaan kauniita rakennuksia ja Tammerkosken (rakkauden) siltaa.
Ennenkuin osa porukastamme joutui lähtemään kotimatkalle pääsimme vielä yhdessä vierailemaan Verkatehtaan kadulla olevassa Hyväntuulen puodissa.  Puoti oli täynnä toinen toistaan romanttisempia sisutus- ja lahjatavaroita. Hyväntuulen puodissa oli myynnissä mm. Mailegin ja Greengaten tuotteita.


Kiitos kaikille aikuisbloggaajien Tampere-päivään osallistuneille seurasta ja erityiskiitos Marinalle päivän järjestämisestä ♥

Marina oli neuvotellut meille ilmaisen pääsyn ja opastetun kierroksen Vapriikin Kielletty kaupunki-näyttelyyn sekä aamiaisen Bakery Cafessa. Dick Johnsonin Barber shopista, Kantriinasta ja Hyvän Tuulen puodista saimme muutamia tuotenäytteitä.

20 kommenttia:

 1. Oi mikä ihana päivä teillä onkaan ollut! Olisipa kiva ollut päästä mukaan. Ja aurinkokin teitä vielä hemmotteli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, meillä oli tosi kiva päivä ja ilmakin oli puolellamme! Kaunis aurinkoinen sää kruunasi päivämme. Minusta on tosi mukavaa tavat muita aikuisbloggareita. Näistä tapaamisista saa aina niin paljon uutta puhtia bloggaamiseen.

   Poista
 2. Teillä on kyllä ollut niin kivan kuuloinen ja näköinen päivä. Kivoja juttuja tuo Marina oli järjestänyt.
  Mukavaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Marina oli tehnyt ison työn järjestäessään tätä päivää. Kiitos hänelle ♥

   Poista
 3. Tosi hauskan näköinen päivä ja ihana auringonpaiste! Tampere on kiva kaupunki, meidän mökkimatkan varrella, joten pitääkin pistää korvan taakse nämä menovinkit :)

  Kivaa viikonloppua sulle Krisse! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Minäkin tykkään kyllä Tampereesta kaupunkina tosi paljon. Vapriikin Kielletty kaupunki-näyttely on avoinna lokakuulle asti ja samalla pääsylipulla pääsee katsomaan ja tutustumaan kaikkiin muihinkin Vapriikissa oleviin näyttelyihin. Kivaa viikonloppua Sinullekin, Marika ♥

   Poista
 4. Oli kyllä ihana päivä <3!

  VastaaPoista
 5. Oli kyllä kiva päivä ja kelikin osui kohdalleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ihana ilma oli kyllä kuin piste iin päälle. Oli mukava tavata ja viettää päivää yhdessä ♥

   Poista
 6. Ihanasti kerroit "nippelitietoa" vierailtujen paikkojen taustoista. Oli kyllä kiva päivä, vol kakkosta odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Päivä oli ihana ja seura mitä parhainta. Kiitos seurasta, Tuija ja toivottavasti nähdään taas pian uudestaan!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Eikös vaan! Mukava tavata toisia samanhenkisiä ihmisiä, vaihtaa kokemuksia ja viettää aikaa yhdessä ♥

   Poista
 8. Vau mikä päivä...tuo näyttely ois kyllä varmasti katsomisen arvoinen.
  Mukavaa viikonloppua 💖

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Näyttely on ehdottomasti katsomisen arvoinen ja opastettu kierros antaa siitä vieläkin enemmän.

   Poista
 9. Oli mahti päivä ja koko viikonloppu onnistunut niin sään kun seurankin osalta ♥ Kiitos ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi ♥ Oli mukava olla pitkästä aikaa yhdessä reissussa ♥

   Poista
 10. Ihanaa, kun tulit mukaan, kiitos <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kivan päivän järjestämisestä! Oli kiva olla mukana.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan