Blogini on viisi vuotias - miten tästä eteenpäin ja synttäriarvonta

7.10.2019


                                                                                                                  Yhteistyössä Docendon kanssa

Syyskuussa viisi vuotta sitten kirjoitin ensimmäisen postauksen tähän blogiin. Olin sitä ennen kipuillut jo jonkin aikaa blogien parissa saavuttamatta kuitenkaan mitään sellaista, mikä olisi miellyttänyt minua tai mikä olisi tuntunut täysin omalta. Kirjoittaminen on aina ollut lähellä sydäntäni ja olen tuntenut sen olevan myös hyvin terapeuttista elämäni vaikeinpina hetkinä. Viisi vuotta sitten aloittaessani tätä blogia en tiennyt, kuinka pitkä elinkaari blogillani tulee olemaan. Blogini on nyt saavuttanut viskari-iän. Näihin viiteen vuoteen on mahtunut paljon ja myös blogimaailma yleisestikin on muuttunut sen aikana hyvin paljon. Bloggaaminen on entistä useammalle jo ihan ammatti ja ainut tulonlähde. Se on hienoa, vaikken itse olekaan koskaan halunnut tehdä kirjoittamisesta minulle ammattia. En koe blogini olevan niin suosittu, että voisin edes lähteä tavoittelemaan ammattibloggausta eikä minulla riittäisi millään resurssit siihen, että alkaisin työni ohella työstämään asiaa. Viime vuosina blogien rinnalle on tullut instablogit. Moni bloggaja onkin siirtynyt kokonaan instaan sen helppouden vuoksi tai instasta on tullut ainakin hyvin tärkeä somekanava blogin rinnalle.  Itse otin instagramin käyttöön keväällä 2015 eli hyvin pian blogin perustamisen jälkeen. Kuvia päivittelen sinne melko aktiivisesti, mutta insta storyn käyttö on vielä opetteluasteella. En vaan aina jotenkin muista käyttää sitä, vaikka hurjasti siitä tykkäänkin. Bloggaaminen on minulle rakas harrastus, jota ilman en enää osaisi kai elääkään. Julkaisen postauksia blogiini hyvin epäsäännöllisesti, koska aikaa postausten tekoon ei aina töiden ja muiden harrastusten ohella vain ole riittävästi. Olen myös tosi tarkka (ehkä liiankin) siitä, millaisia postauksia blogissani julkaisen. Postausten kuvat tulee olla hyviä ja selkeitä ja postauksella pitää olla jokin aihe, minkä pohjalle lähden sitä rakentamaan. Sen jälkeen kun aihe löytyy, kirjoittaminen on usein tosi helppoa, mikä merkitsee sitä, että postauksesta myös tulee aito ja minunnäköiseni. 


Tämä blogi on minun luomani media ja siksi voin tehdä tätä juuri kuten itse haluan. Minulla on oma tyylini ja tapani toimia, mutta välillä toivoisin olevani itselleni hiukan armollisempi. Toivoisin voivani ottaa hiukan rennommin blogin ja postausten suhteen. Selasin hiukan blogin tilastoja ja viimeisen vuoden aikana blogini luetuimmiksi postauksiksi ovat nousseet neulonta-aiheiset postaukseni. Neulomisesta onkin tullut minulle kuluneen vuoden aikana rakas harrastus ja paras tapa rentoutua. Se on hyvää vastapainoa työlleni ja onnistuu hiukan väsyneenäkin toisin kuin blogipostauksen kirjoittaminen. Kirjoitan nimittäin poikkeuksetta aina postaukseni aamulla, koska silloin olen virkeimmilläni ja minusta tuntuu, että silloin ajatus kulkee paremmin ja tekstikin syntyy helpommin. Haluaisin tuoda blogiini enemmän meidän arkista elämäämme avaamalla niitä arkisia asioita hiukan enemmän ja tarkemmin teille seuraajilleni. Olkoon tämä haaste minulle itselleni tulevalle, uudelle blogivuodelle. 

Blogini syntymäpäivien kunniaksi sain Docendolta arvottavaksi tänne blogiini yhden Ilona Pietiläisen uuden joulukirjan; Olisipa aina joulu ♥ Kirjaan on jälleen koottu Ilonan tarinoita hänen vieraillessaan kauniissa kodeissa. Hän rakastaa joulun odotusta, lumisten hankien kimallusta, hetken kauneutta ja kotia. Kaikkea tätä ja paljon muuta ihanaa ja jouluista löytyy tästä kirjasta.


Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 20.10 klo.18 Arvontaan voit osallistua kirjautumalla sivupalkissa blogini lukijaksi. Anonyymit eivät siis ikävä kyllä voi osallistua arvontaan. Toisen arvan saat, kun käyt tykkäämässä Arjen Helmiä blogin facebook sivuista. Tällä kertaa on mahdollisuus saada vielä kolmaskin arpa, jos seuraat tai liityt nyt seuraajakseni myös Instagramissa. Kirjoita osallistumisestasi kommentti tämän postauksen alle ja kerro monellako arvalla olet mukana arvonnassa. Halutessasi voit myös antaa palautetta blogistani. Mistä olet tykännyt ja mitä voisin ehkä muuttaa tai kehittää.


Onnea kaikille arvontaan ♥


Blogin ensimmäinen postaus; Alkumietteitä
Bloggaja esittely; Blogin takana
Instagram; @arjenhelmia

51 kommenttia:

 1. Mukaan jouluisen kirjan arvonnassa. Seuraan Bloggerin kautta sinua. Ja onnea synttäriblogille. Salli.moilanen35@gmail.com

  VastaaPoista
 2. Blogger-ja fblukijana mukaan!
  hamalainentmatgmail.com

  VastaaPoista
 3. Onnea blogille! :) Mukana ja yhdellä arvalla bloggerin lukijana.
  minna1995(at)gmail.com

  VastaaPoista
 4. Onnea blogille! Kolmella mukana ihanan kirjan arvonnassa. Itsekin olen noissa kaikissa mukana blogillani tai omalla nimelläni, mutta nuo Instastoryt eivät ole minulle vielä auenneet.
  Mukavaa syksyä sinulle!

  VastaaPoista
 5. Kolmella mukana,Facessa tosin omalla nimelläni (A.L.)

  VastaaPoista
 6. Mukana kivassa arvonnassa kolmella arvalla! Blogiasi on aina ilo lukea❤ Mukavaa uutta viikkoa.

  VastaaPoista
 7. Onnea 5v:lle! Mukana kirjan arvonnassa kolmella arvalla. Ihaillen katselen sukkiasi kun en itse osaa tehdä. Hyvää syksyn jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 8. Onnea viisivuotiaalle!

  Instastoryille olen lämmennyt kovastikin. Mikä tällaisen kirkkaana ruskapäivänä on kulkiessaan napsia kuvia, mutta saa nähdä kuinka paljon talvella tulee kuvia tai videota storyihin laitettuna sitten kun on pimeää ja vähän ankeaa.

  En miltei koskaan julkaise postauksia välittömästi ja usein työstänkin niitä useassa erässä enene ajastamista. Välillä valmiina voi olla vain kuvia, mutta ei niitä tukevaa tekstiä, välillä on teksti valmiina, mutta kuvia puuttuu. Ruoka-aiheisia postauksia saatan kuvata ja ideoida jo kauan ennen julkaisua, jos ne eivät ole kovin sesonkiin sidottuja. Silloin kuvista täytyy vain muistaa tehdä myös mihin tahansa vuodenaikaan sopivia. Talvella kuvausmahdolliset ovat lähinnä viikonloppuisin puolilta päivin, enkä siihen aikaan syö mitään. Olenkin ottanut keskitalven ruokapostauksiin jo paljon kuvia etukäteen.

  VastaaPoista
 9. Oikein paljon onnea viskarille! Kolmella arvalla mukana ja jatka vain samaan malliin.

  VastaaPoista
 10. Paljon onnea ihanalle blogillesi, en muuttaisi mitään hyvä juuri noin <3
  Mukana kivassa arvonnassa kahdella arvalla.

  VastaaPoista
 11. Mukana yhdellä arvalla.
  Mukava oli lukea blogiasi, jotenka onnea tosi paljon.
  Mä tykkään lukea juuri omannäköistä tekstiä. Hyvää jatkoa blogillesi.

  VastaaPoista
 12. Onnea kivalle blogille. Yhdellä arvalla mukaan.

  VastaaPoista
 13. Anonyymi7.10.19

  Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 14. Paljon onnea :) Mukana kolmella arvalla :)
  anna_88@luukku.com

  VastaaPoista
 15. Mukana kolmella arvalla. Onnea isosti!!
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
 16. Onnea! Blogisi kirjautuneena lukijana yhdellä arvalla mukana!

  VastaaPoista
 17. Ehdin!:)
  Onnea Krisse!<3 Suurin osa postauksen ajatuksista oli kuin omasta päästäni.:D Miten kauemmin on blogannut, sitä korkeammalle rima nousee postausten suhteen. Toisaalta myös työelämä on muuttunut koko ajan kiireisemmäksi tämän kuuden vuoden aikana, jona itse olen blogia kirjoittanut.

  Ilman muuta olen mukana arvonnassa kolmella arvalla!:)

  VastaaPoista
 18. Paljon onnea! Yhdellä mukaan kivaan arvontaan. :)

  hippohiiri@gmail.com

  VastaaPoista
 19. Paljon onnea 5-vuotiaalle! Mukana ajoulukirja-arvonnassa.
  rahola94@gmail.com

  VastaaPoista
 20. Kahdella arvalla mukana.Onnea 5v🎶😀

  VastaaPoista
 21. Yhdellä arvalla mukana, kun käytän vähän facebookia ja Instan poistin kokonaan. Olen jo pitkälti päälle 60 v. mutta blogiani päivitän silloin tällöin. Sieltä löydän elämäni kohokohtia. Aloitin blogini surutyönä, kun mieheni menehtyi työtapaturmassa. Lokakuun lopussa on taas vuosipäivä, 13 v. Käyn lukemassa täällä ja toivotan sinulle jaksamista vaativassa työssäsi. Vuorotyö on tosi raskasta. nina40fi@gmail.com
  🍁🙋‍♀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea arvontaan ja voimia sinulle vuosipäivään ♥

   Poista
 22. Paljon onnea 5-vuotiaalle blogillesi ♥ Kolmella arvalla mukana ihanana joulukirjan arvonnassa :)

  VastaaPoista
 23. Paljon onnea blogillesi😊
  Yhdellä arvalla mukana.
  miakinnun75@gmail.com

  VastaaPoista
 24. Paljon onnea! ❤️
  Ihana arvonta!
  Mukana yhdellä arvalla!

  VastaaPoista
 25. Mukana kahdella arvalla :)
  hilsan@luukku.com

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan