Ajatuksia liikunnan merkityksestä ja synttäriarvonnan voittaja

25.10.2019

Lokakuu lähenee loppuaan ja eilen oli päivälleen kaksi kuukautta jouluun. Minusta tuntuu, että tämä lokakuu on mennyt jotenkin supersuurin harppauksin eteenpäin ja loppuu ennenkuin ehdin tajuta, että se edes alkoikaan. Päivät ja viikot kuluvat vauhdikkaasti töissä. Vapaa-ajalla on sitten harrastukset ja sosiaaliset kohtaamiset. Luppoaikaa ei lokakuussa juuri ole ollut, mutta ehkä se on vaan hyvä, koska niinhän vanha kansakin sanoi, että vierivä kivi ei sammaloidu.

Olen tietoisesti lisännyt liikuntaa elämääni ja arkeeni. Viikottainen liikuntasuositus olisi 2,5 tuntia reipasta liikuntaa viikossa. Määrä kuullostaa pieneltä, mutta kun alan miettimään ei se kohdallani ole useinkaan täyttynyt. Pieni puolen tunnin kävelylenkki viitenä päivänä viikossa täyttäisi tuon vaatimuksen ja sillä olisi jo merkittävä vaikutus elinikäennusteeseemme. Lisäksi se pienentäisi riskiä sairastua sydän- ja verisuonitauteihin ja aikuisiän diabetekseen. Nyt kun lapset ovat lentäneet pesästä ja on enemmän aikaa vain itselleen, on tullut mietittyä myös ennemmän omaa hyvinvointia ja terveyttä. Myös saavutettu keski-ikä ja mittarissa olevat lukemat vaikuttavat. Olen aina ihastellut niitä vanhuksia, jotka vielä yli 85 vuotiaina puuhastelevat puutarhassa ja liikkuvat ikäänsä nähden hyvin. Minulle on tullut halu olla aikanaan samanlainen, mutta tiedän, että jos en nyt harrasta yhtään liikuntaa, tuo haave jää saavuttamatta. Muistan kuinka jo pikku tyttönä olen miettinyt, että en halua koskaan kuolla. No, kukapa haluaisi ja kyllä tuo ajatus on nytkin käynyt mielessä, vaikka koskaan emme voikaan tietää, milloin on se viimeinen päivä. Siitä huolimatta haluaisin elää vielä pitkään ja kokea kauniin ja hyvän vanhuuden. Nyt on siis korkea aika tehdä voitavansa sen eteen, että tuo haave toteutuisi.Töissä minulle kertyy helposti paljon askeleita ja ulkoilukin kuuluu jokapäiväiseen ohjeelmaan säällä kuin säällä. Tämä on syy, miksi aina ei sitten kotona tee enää mieli tai ei ole jaksamista lähteä lenkille ja liikkumaan. Minua vaivanneet alaselän vaivat ovat myös rajoittaneet liikkumista työpäivien jälkeen. Esikoiseni on urheiluhieroja ja sain häneltä hyviä venyttelyohjeita vaivoihini. Lisäksi hän suositteli myös kävelyä, vaikka se vähän kipeää tekisikin, koska liikunta on lääke. Kävelyn lisäksi olen nyt ottanut viikko-ohjelmaani vesijuoksun. Vesi on elementti, josta olen aina pitänyt. Pidän vedessä olemisesta, vaikken olekaan kovin hyvä uimari. Vesijuoksu ei vaadi hyvää uimataitoa ja se on myös todella nivelystävällinen liikuntamuoto. Ystäväni Kati on houkutellut minut myös avantoon. En olisi jokunen vuosi sitten voinut kuvitellakaan, että jonain päivänä kävisin avannossa. Mutta kylmävesiuinti yhdistettynä rantasaunan löylyihin on todella rentouttavaa ja mukavaa vesijuoksun jälkeen. Kylmäähän tuo vesi jo on ja minulla tuntuu vielä kipuja nilkoissa vedessä käynnin jälkeen, mutta silti sinne vaan menen kerta toisensa jälkeen uudelleen. 


Se hyvänolontunne avantouinnin ja saunomisen jälkeen on ihan mahtava. Sen vuoksi aion jatkaa kylmävesiuintia säännöllisesti läpi talven. Sunnuntaisin käymme Katin kanssa yhdessä ja viikolla käyn töiden jälkeen yhden kerran yksin. Uintireissun jälkeen on ihana kotona kääriytyä vilttiin ja juoda kuppi kuumaa teetä. Muutenkin avantouinnin jälkeen ja jo sen aikana pitää muistaa juoda tosi paljon. Avantouinti vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja vessassa saakin sitten hypätä normaalia useammin. 

Blogin synttäriarvonta on nyt päättynyt ja Ilona Pietiläisen uuden joulukirjan; Olisipa aina joulu, voitti My Sweet Home-blogin Sari Riekkola. Voittajan arvoin netistä löytyvän arvontakoneen avulla. Onnea Sarille arvontavoitosta ♥ Olen pitkään seurannut Sarin blogia ja Sari on yksi oman blogini aktiivisista seuraajista, joten mieltäni lämmitti todella paljon, että saan lähettää kirjan juuri hänelle. Sari on jo saanut tiedon asiasta ja ensi viikon alkupuolella pääsen käymään postissa ja kirja lähtee matkaan. 

Mukavaa tulevaa viikonloppua kaikille ♥

20 kommenttia:

 1. Täällä on myöskin lokakuu mennyt sellaisella vauhdilla, että ei ole ehtinyt kuin kalenterin sivun vaihtamaan. Kuukausi on ollut töiden puolesta todella rankka, onneksi nyt näyttää helpottavan.
  Ja, eilen juuri mietin että enää kuukausi ja joulukalenterinluukkuja saa alkaa avaamaan. :)
  Ihanaa syksyistä viikonloppua! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Tämä syksyon täälläkin ollut kokonaisuudessaan tosi työntäyteinen ja ehkä juuri siksi tuntuukin, että aika on mennyt tosi nopeasti. Joulukin on tosiaan jo aika lähellä, vaikkei vielä tunnukaan yhtään siltä.

   Ihanaa syyssunnuntaita sinulle, Kaisa ♥

   Poista
 2. Liikunta on kyllä tärkeää, auttaa jaksamaan ihan huomattavissa määrin. Pienetkin teot. Juuri luin tällä viikolla UKK instituutin uusia suosituksia ja hienosti oli huomioitu että pienetkin purot kasvattavat isoa virtaa. Siksikin pidän itse liki kynsin hampain kiinni mahdollisuudestani mennä salille.

  Rentouttavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Liikunnasta saa lisäbuustia kiireiseenkin arkeen ja se auttaa jaksamaan työssäkin paremmin. Minusta on hienoa, että noissa suosituksissa huomioidaan nyt myös nuo pienetkin liikuntasuositukset. Itselläkin kun tulee työssä varsinkin tuota hyötyliikuntaa tosi paljon.

   Mukavaa sunnuntaita sinulle, Satu ♥

   Poista
 3. Kuukausi on kyllä kulunut hurjalla vauhdilla, ensi viikolla ollaankin jo marraskuussaa, huh huh!
  Avantouinnilla en ole koskaan käynyt, en tiedä uskaltaisinko.
  Kivaa viikonloppua sinulle Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Ensi viikonloppuna tosiaankin käännetään jo kalenterista taas uusi lehti. Hurjaa vauhtia tämä loppuvuosi on mennyt. Minäkään en kuvitellut koskaan pystyväni menemään avantoon, mutta niin vaan ystävän houkuttelemana menin ja kokeilin. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos siihen joskus tulee tilaisuus.

   Kivaa sunnuntaita sinulle, Outi ♥

   Poista
 4. Kauniita syksyisiä kuvia! Minun mielestäni lokakuu kuluu nopeasti. Kohta on joulu :D Avantouinti ei ole minun juttu - ainakaan vielä. Eihän sitä koskaan tiedä, josko rohkenen kokeilemaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja K ♥ Avantouinti ei ole itsellekään vielä kivutonta, mutta sen jälkeen tulevan hyvänolon ja muiden terveysvaikutusten vuoksi haluan jatkaa avannossa käymistä. Kannattaa kokeilla, jos siihen tilaisuus joskus tulee.

   Joulu ei tosiaankaan ole kaukana, vajaan kaksi kuukautta enää h-hetkeen. Yritän välttyä joulustressiltä ja nauttia joulun odotuksesta ja tunnelmasta sitten, kun siltä alkaa tuntua.

   Mukavaa sunnuntaita sinulle, Tarja K ♥

   Poista
 5. Minustakin kuukausi on kulunut nopeaan, vaikka olen nyt kesälomalla pitkän sairauslomani jälkeen. Avanto uinnilla olen joskus käynyt, mutta se ei ollut juttuni.

  Niin huippua, että voitin tuon upean kirjan, ihanaa!!!
  Mukavaa viikonlopppua Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Ei avanto sovi varmastikaan kaikille eikä se minullekaan ole vielä täysin kivutonta, kun kroppani ei ole vielä tottunut hyytävän kylmään veteen. Haluan kuitenkin vielä kokeilla, josko tottuisin siihen.

   Olen niin iloinen, että juuri sinä voitit tuon arvonnan. Minusta on ihanaa saada lähettää joulukirja juuri sinulle, koska olet uskollisesti kulkenut jo vuosia mukanani täällä blogissani. Olen siitä todella onnellinen ja kiitollinen ♥

   Mukavaa sunnuntaita sinulle, Sari ♥

   Poista
 6. Ihan mahtavaa, että olet saanut liikuntaa lisättyä arkeesi. Mun kohdalla aika ironista on se, että kun siirryin päiväkodista työhön liikuntahankkeessa, oma liikunta tipahti rajusti! Työssä lähinnä istun autossa tai tietokoneen ääressä. Nyt joudun oikein kalenterin kanssa miettimään missä välissä liikunnalle on tilaa...

  Ihanaa viikonloppua sulle! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥ Ajatukset liikunnan merkityksestä ovat nouseet pintaan noiden alaselän ongelmien vuoksi ja kun mietin aikaa hiukan taaksepäin voin todeta, että ongelmat selän kanssa alkoivat, kun siirryin toimistohommiin. Ennen olin kokoajan jalkojen päällä ja liikkessä työssäni ja se piti varmasti myös selän paremmassa kunnossa. Istuminen ei ole hyväksi selälle.

   Ihanaa sunnuntaita sinulle, Virpi ♥

   Poista
 7. Kauniita syyskuvia. Hienoa, että olet saanut lisättyä liikunnan määrää. Minulla on siinä vielä tekemistä.
  Kivaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rva Kepponen ♥ Katsotaan nyt kuinka kauan innostus minulla jatkuu. Hyvä tietenkin, kun siitä tulisi ek+lämäntapa, mutta se vie aikansa. Kivaa loppuviikkoa sinulle ♥

   Poista
 8. Upeita syyskuvia! Hienoa, että olet pystynyt lisämään liikunnan. Itsellä kun on nelijalkainen karvakaveria tulee niitä palkollisia lenkkejä jo 3 per päivä. Minulla menee lähes päivittäin kyllä rikki 10000 askeleen raja mutta tulee sitten joskus sellaisia "löysäilypäiviä" että askeleet jäävät siitä. Portaat on pakko kävellä joka päivä kun meidän pienoskerrostalossa ei ole hissiä.

  Hyvää sunnuntaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Minnie on hyvä liikuttaja. Meillä ei sellaista ole eikä tuo isäntäkään ole mikään lenkkeilijätyyppi, mikä on kyllä minusta harmillista. Lenkille lähteminen olisi varmasti helpompaa, kun olisi kaveri, joka pyytäisi mukaan. Minullakin tuo 10 000 askelta tulee monena päivänä täyteen, kun töissä liikun niin paljon. Eilen jo pelkästään töissä tuli n.9 000 askelta.

   Poista
 9. Arkiliikunta on sitä parasta ja hyvä että olet saanut lisättyä liikkumista.Kukaan meistä kun ei nuorru, vaikka työ pitäisikin mielen virkeänä niin kroppa kaipaa huoltoa. Hyvää alkanutta viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Onneli ♥ Kropassa sen vanhenemisen tosiaan huomaa, vaikka mieli pysyykin nuorena. Myös kehonhuolto on tärkeää. Olen vetkutellut pitkään hierojalle menoa. Hierominen tuntuu hyvältä, mutta kun se ei ole ihan halpaa, niin olen aina vain siirtänyt ja siirtänyt sinne menoa. Huomenna olisi työpäivän jälkeen aika. Odotan sitä kovasti.

   Poista
 10. Lokakuu on täälläkin mennyt yhdessä vilauksessa.
  Liikunta mun pitäis ainakin lisätä. Olen yrittänyt lisätä ns. arkiliikuskelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arkiliikunnan lisääminenkin on hyvksi. Kaikki liikunta auttaa. Mukavaa tulevaa marraskuuta sinulle, Tuija ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan