Pikkuterassin öljyäminen

23.5.2017

                                                                                                                  kaupallinen yhteistyö: Coloria


Meidän pääsisäänkäynnin yhteydessä on pieni katettu terassi ja tietenkin portaat. Portaat on myös tehty painekyllästetystä laudasta, kuten itse terassikin tai siis sen lattia. Laudat ovat vuosien saatossa kovasti haalistuneet ja muuttuneet ihan harmaiksi. Parina viime kesänä olen pitänyt terassilla mattoja terassin lattian peittona, että se näyttäisi edes vähän kauniimmalta. Viime syksynä aloimme jo suunnittelemaan terassin käsittelyä puuöljyllä ja kun minulle nyt tänä keväänä tarjoutui mahdollisuus yhteistyöhän Colorian kanssa pääsimmekin heti ilmojen lämmettyä tuumasta toimeen.


Meillä oli tarkoitus käsitellä puuosat tumman harmaalla puuöljyllä, mutta noutaessamme puuöljyä Väriuitosta, jossa öljy meille sävytettiin, päädyimme kuitenkin ihan mustaan sävyyn. Valinta osui kyllä ihan nappiin, koska huolellisella puhdistuksellakaan emme saaneet ihan kaikkia tahroja pois, mutta musta puuöljy peitti kyllä sitten loputkin tahrat.


Käyttämämme puuöljy oli siis Colorian puuöljyä. Se on ulkokäyttöön tarkoitettu lunnonöljypohjainen ja vesiohenteinen puuöljy, jolla voi suojata erilaisia puupintoja, kuten terassit, pihakalusteet, portaat, aidat, kaiteet, laiturit, kukkalaatikot ja vaikkapa ovet. Colorian Puuöljy sopii kesto-, kova-, jalo- ja lämpökäsitellylle puulle. Puuöljy levitetään ohuina kerroksina öljyttävälle pinnalle. Jos puu imee huonosti öljyä, ylimääräinen öljy pyyhitään pois. Vesiohenteisena puuöljy oli helppo levittää ja öljyämisen jälkeen työvälineet oli helppo puhdistaa. 


Nyt puuöljyllä suojattu terassi kestää paljon paremmin kosteutta ja likaa. Lisäksi puuöljy vähentää puupinnan halkeilua. Colorian puuöljy on sävytettävissä markinoilla olevien kuultavien värikarttojen mukaan. Vaikka meidän valitsemamme sävy olikin musta, ei lopputuloksesta tullut lainkaan niin tumma kuin olisi voinut kuvitella. Puupinta jäi mukavasti tuollaiseksi eläväpintaiseksi. Mitäs pidätte? Kannattiko?

12 kommenttia:

 1. Kyllä kannatti ja kuten sanoit, ei väri näytä liian tummalta ollenkaan.
  Ihanaa tiistai-iltaa Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Mä jopa mietin tarviiko laittaa lisää öljykerroksia, mutta ainakin vielä mennään tällä.

   Poista
 2. Hyvältä näyttää. Kuinka tuollaiset pienet hommat jäävätkään niin helposti tekemättä. :) Nyt on tehty ja terassi on taas kuin uusi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Niinpä. Eihän tuo terassilla konttaaaminen tietysti ole mitään kaikista helpointa ja mukavinta hommaa, mutta nyt tämä terassi tehty ja tosiaan ihan kuin eri terassi.

   Poista
 3. Tulipa kivan ja siistin näköinen terassi! Eikä ollenkaan niin musta kuin olisin värin nimen perusteella kuvitellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tweety Blue ♥ Nyt vain hommaamaan kesäkukkia tuolle terassille niin pääsee kunnolla oikeuksiinsa.

   Poista
 4. Tuli niin siisti ja hieno ♥ Kyllä omakotitalossa puuhaa riittää, mutta onhan siinä sitten se oma rauha ja ihanuus kun istuskelee omalla pihalla ihailemassa käden jälkeään ♥ Ihanaa päivää Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja ♥ Kesäaikaan riittää tekemistä niin paljon kuin vain jaksaa tehdä. Meillä tosin mies on se joka niitä hommia tekee ja minä keskinyn siihen nautiskeluun, hih...

   Poista
 5. Oikein hyvännäköinen lopputulos. Pitäisi itsekin käsitellä terassi öljyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Meillä loppukesälle vielä isomman terassin öljyäminen talon toisella puolella.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan