Kesäkukkahommia

25.5.2017

Vihdoin kevät on jo niin pitkällä ja ilmat sen verran lämpimiä, että on voinut pikkuhiljaa laitella jo kesäkukkia pihalle. Viime viikonlopun Haminan reissulta ostin ensimmäiset petuniat kelapöydällä olevaan vanhaan naulalaatikkoon. Petunia on yksi lempikukistani ja sitä löytyykin meidän pihalta joka kesä enemmän ja vähemmän ja monissa eri väreissä. Petunia on helppohoitoinen kesäkukka ja ehkäpä juuri siksi olen tykästynyt siihen niin kovasti, sillä minäkin saan ne pysymään hengissä pitkälle syksyyn. Väriksi valitsin tällä kertaa tumman liilan.


Tänään sitten jatkoin kesäkukkien laittoa, kun vein aamusta miehen töihin ja poikkesin samalla reissulla Prisman puutarhamyymälään. Pääsisäänkäynnin rappujen pielessä on iso vanha pata, jossa monena vuonna on ollut juuri noita mainitsemiani petunioita. Nyt päätin kuitenkin ostaa siihen pelargonioita ja padan reunalle vielä valkoista lobeliaa. Pata näyttää vielä aika haljulta, kun lobeliat eivät ole vielä kukassa, mutta uskon, että juhannuksena pata on viimeistään täydessä kukassaan.


Nyt kun tuo pääsisäänkäynnin pikku terassi on öljytty ja siistimmässä kunnossa, päätin investoida siihen yhden uuden istutusruukun. Olen pitkään haaveillut polyrottinkisista korkeista istutusruukuista ja nyt päätin sen meillekin vihdoin ostaa. Ruukkuun ostin kaksi tähtisilmää ja yhden tuollaisen köynnöstävän kasvin, jonka nimeä en muuten nyt muista. Saa vinkata, jos joku tietää nimen. Mies tykästyi heti tähän asetelmaan ja kehui kauniiksi, kun tuli töistä kotiin.

Pikkuterassilla on ollut myös vanha pyykkilauta nojallaan kaidetta vasten jo pitkän aikaa, joten suunnittelin  myös sen seuraksi pienen kukka-asetelman. Kesäkukka-amppeleista on tullut säästettyä muovisia ruukkuja, joten asettelin yhden sellaisen vanhaan sinkkiämpäriin (reijät pohjassa) ja tein siihen myös kukka-asetelman. Pataan varaamiani lobeliota jäi kaksi yli, joten istutin ne ruukun etureunaan ja taakse kaksi, mitäs muutakaan kuin petuniaa. Kävin nimittäin äidin luona käydessäni Elimäellä Mustilan Taimitarhalla ja löysin sieltä mustia petunioita. Ne olivat niin upean värisiä, että minun oli pakko ostaa niitä.



Nyt alkaa olla tuo pääsisäänkäynnin pikkuterassi kesäkunnossa, kun sain sinne nuo kesäkukat ja tuon uuden istutusruukun. Vielä pitäisi ostaa kesähuoneen yhdelle kulmalle yksi amppelikukka ja vanhan ruosteisen polkupyörän tarakalle voisi tehdä myös jonkun kukka-asetelman, kun noita vanhoja amppeliruukkuja on vielä tyhjillään. Siihen kävisi jotkut roikkuvat, köynnösmäiset kukat hyvin. Joinain vuosina minulla on ollut siinä ihan kesäkukka-amppeli puupytyssä ja on kyllä ollut upean näköinen. Ai niin ja tarvitsenhan minä vielä tuolle uudelle terassillekin ja kesähuoneeseen (sisälle) jonkun/joitain kukkia! Kesähuoneessa menestyisivät hyvin hortenssiat, kun siellä on riittävän lämmintä ja ovat siellä suojassa sateelta.

Noh, se on sitten tehtävä huomenna vielä uusi pyörähdys puutarhamyymälässä! Kukkiin saa kyllä uppoamaan aika suuriakin summia rahaa, mutta onhan niistä sitten kuitenkin niin paljon iloa, että minusta sijoitus kyllä kannattaa. Nyt vain toivotaan, ettei tule enää yöpakkasia tai kesäkuun alusta lukienhan taidetaan puhua sitten hallasta?! Joko sinä olet hommannut kesäkukkia parvekkeellesi tai terassillesi vai hankitko niitä ollenkaan?

Ps. Leikkimökille tarvitsee myös kukat vielä kukkalaatikkoon, mutta ne taidankin käydä ostamassa vasta parin viikon päästä, kun tyttärentytär tulee viikonlopuksi mummolaan. Saa pikkuinen sitten itse valita kukat leikkimökille ♥

14 kommenttia:

  1. Ihania istutuksia! Tuo pata on kiva. Pariin kertaan jo itsekin vieraillut puutarhalla eikä loppua näy❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Katja S ♥ Mä rakastan noita vanhoja patoja. Meillä oli sellaisia myös lapsuudenkodissani, joten näillä on minulle myös tavallaan tunnearvoa. Olen yrittänyt kirppareilta etsiä tälläisiä vähän pienempiä patoja. Niitä voisi sitten ripotella pitkin pihaa, kun meillä tuota pihaa kyllä riittää.

      Poista
  2. Kauniita istutuksia ja yksityiskohtia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Piia ja kiva, kun poikkesit blogiini ♥ Toivottavasti viihdyt täällä ja tulet toistekin käymään. Ajattelin itse tulla vastavierailulle sinunkin blogiisi.

      Poista
  3. Kauniita asetelmia!
    Minä en ole osannut hoitaa noita petunioita, joten moneen vuoteen minulla ei niitä ole ollut. Mutta nyt löysin mustan petunian amppelissa, joten se oli pakko ostaa. Toivotaan, ettei se heti kuole....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Milli's Little Home ♥ Riittävästi vaan vettä ja kun muistaa lannoittaa niin kukkii varmasti vielä pitkälle syksyyn.

      Poista
  4. Tosi kauniit kukat ja asetelmat! <3 Mulla ei ole koskaan ollut petunioita, kun olen kuvitellut niiden olevan työläitä ja nypittäviä/roskastavia?? Mutta ehkä munkin pitää tänä kesänä kokeilla! :)

    Ihanaa alkavaa viikonloppua sulle! <3 Koitetaas nähdä pian!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marika ♥ Suosittelen kokeilemaan petunioita. Kuivat kukinnot nypin pois, mutta se homma hoituu kätevästi kastelun yhteydessä. Kesäkukkalannoitteella saa petuniat kukkimaan tosiaan pitkälle syksyyn.

      Olisi tosiaan ihana nähdä jo pitkästä aikaa ♥ Kivaa viikonloppua Sinullekin, Marika ♥

      Poista
  5. Voi miten kaunista, aivan ihanai asetelmia olet thenyt ja tuollainen pata olisi minun unelma <3
    Minulla on ihan karannut mopo käsistä noiden kukkien kanssa...ihan niinkuin aina! Rahaa niihin saa kyllä uppoamaan, mutta iaka hyviä tarjouksia olen löytänyt.
    Itse tunnistan vain ihan peruskukat, mutta tuo ostamasi roikkuva näyttää Suikeroalpilta....minun ei tarvitse sitä ostaa, koska vieressämme on ns. jättömaa, johon vanhojen talojen mummot ovat knateneet kaikki ylimääräiset kasvinsa...haen aina sieltä uusia omalle pihalle ;)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu ♥ Hei kiitos, Suikeroalppi! Minä en myöskään ole mikään hyvä kasvien enkä kukkienkaan tuntija. Peruskukat tunnen minäkin, mutta kun minullakin on alkanut tuota innostusta ja kiinnostusta löytymään pihaa ja puutarhaa kohden nyt entistä enemmän, niin uskon, että silloin myös oppii helpommin ja mieleen jääkin jotain muistiin, kun on oikeasti kiinnostunut.

      Kivaa viikonloppua Sinullekin, Satu ♥

      Poista
  6. Ihania kukkia <3

    Mulla on vasta yksi hortensia haettuna terassin pöydälle, tosin se jäikin sitten sisääntulon portaille. Ja alkuviikosta sain ostettua jonkun hieman erikoisemman pelargoanian etupihan pöydälle. Muuten on kukkaideat vielä hakusessa. Huomenna haen entiseltä naapurilta mun erikoispelargoniat kotiin. Olivat siellä talvisäilytyksessä, palkaksi naapuri sai itselleen ja ystävälleen pistokkaita :)

    Ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Mäkin yritin talvettaa pari viime kesäistä pelargoniaa. Aika näyttää tuleeko niistä mitään. Kukat on ihania ja varsinkin nyt tuntuu siltä, että niitä voisi olla vähän joka paikassa.

      Ihanaa viikonloppua Sinullekin, Tuija ♥

      Poista
  7. Olet tehnyt ihania ja kauniita asetelmia. Minä en ole vielä hakenut kesäkukkia, pitäis kyllä mennä jo taimitarhalle käymään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tuija ♥ Suosittelen taimitarhalla käyntiä. Siellä on vaan vaarana hullaantua ihan täysin :))

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan