Epätodellinen olo kahden kirjaimen johdosta

1.10.2014


Hei kaikille!
 
Täällä istun koneella pää ihan tyhjänä. Töissä heitettiin tänään ihan puun takaa pommi meidän kaikkien niskaan. Maanantaina alkaa YT-neuvottelut. YT:t koskee 38 työntekijää, joista yhdeksän tullaan irtisanomaan. Olen itse ollut vasta vajaan kaksi vuotta tässä kauan haaveilemassani kokoaikaisessa päivätyössä, jonka kuvittelin olevan mun eläkevirka. Shokki on aikamoinen ja vaikka tiedän, että ei kannattaisi surra asioita etukäteen, en voi sille mitään, että nyt pelottaa. Pelottaa kuinka meidän perheen talouden käy, jos minäkin joudun työttömäksi. Miten käy meidän kodin? Mies irtisanottiin toukokuussa eikä hän ole vielä saanut uutta työtä. Syyslomaviikolla selviää kuka saa jäädä ja kuka lähtee. Piinalliset kolme viikkoa edessä.


Aika kivat lasipurkit, vai mitä? Ostin ne sunnuntaina Ikeasta (2,99/kpl). Tykkään tosi paljon. Voi pitää myös maljakkona. Nuo kynttilät on kanssa Ikeasta (1,49e/4kpl). Ostin kaksi pakettia. Mukaan tarttui näiden ja lipaston lisäksi myös pussillinen pussinsulkijoita (0,99e), kaksi muivista säilytys/eväsrasiaa (1,99e/2,99e), kaksi pakettia kuusi osaisia laatikkosettejä lipastoihin (5,99e/kpl), hauska halloween valosarja (heräteostos 4,99), kaksi lyhtyä (4,90e kpl), kaksi koria olohuoneen kirjahyllyyn leluille (12,99e/kpl) sekä kuusi tablettia ruokailuhuoneen pöydälle (3,99e/kpl). Nyt on lipastokin jo kasattuna ja laatikot täytetty. Sopii musta tosi kivasti olohuoneeseen tuohon peilin alle. Laitan kuvaa joskus myöhemmin.
 
Tyttö on ollut koko viikon poissa koulusta. Flunssaa. Mies käytti eilen aamulla labrassa, kun kurkku on niin sairaan kipee. Ottivat angiinan pikatestin, joka oli sitten negatiivinen. Epäilivät jo pusutautia, mutta ei sitten onneksi ollut sekään. Nyt vain lepoa, juotavaa ja särkylääkettä. Hoitaja määräsi koko viikoksi kotiin lepoon. Huoh...


Muistinpa juuri, että tänään on miehen ja mun kihlajaispäivä. Molemmat unohdettiin se totaalisesti. No, eipä me olla sitä koskaan mitenkään juhlittu! Tämä neljäs kihlajaispäivä jää kyllä mieleen päivällisten tapahtumien vuoksi.

10 kommenttia:

 1. Voi ei mitä uutisia!!! Oikeastaan olen kyllä tosi hämmästynyt, että tuo nimenomainen firma joutuu tuollasen toimen eteen. Toisaalta onhan viime aikoina ollut puhetta myös kaupan alan työpaikkojen vähentymisestä, joten saa nähdä onko mulla enää työpaikkaa mihin palata opintovapaalta, siis jos sinne pitää palata. Mieshän mulla on myös saman firman työpaikassa, mutta niillä taitaa kyllä olla töitä niin paljon, että ylitöitäkin on välillä. Mutta mistäpä sitä koskaan varmaksi tulevaisuutta tietää. Toivottavasti sä saat pitää työpaikan, kauhea tilanne jos molemmat joutuu työttömäksi.

  Mullakin oli tänään huonojen uutisten päivä, kun en saanutkaan harjoittelupaikkaa, jonka saamista pidin lähes varmana... tosi hankala tilanne, kun harjottelu alkaa jo ens maanantaina... Olen aika toivottoman tunteen vallassa kyllä nyt, vaikka ei tää nyt niin iso asia olekaan kuin noi YT:t. Tosin jos en saa harjoitteluja tehtyä, en saa papereita opiskelusta...

  Pitää pistää mieleen noi Ikean lasipurkit, näyttää kivoilta!

  Pikaista paranemista lapselle - meidän naapurin tytöllä muuten oli se pusutauti just.

  Ja hyvää kihlajaispäivää, kaikesta huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli!

   Kaupan alan kiristyneen kilpailutilanteen vuoksi tähän ollaan ajauduttu. Meillä liikaa väkeä työtehtäviin nähden. Koskaan en ole työttömänä ollut. Siitä onnellisessa asemassa olen saanut elää tähän asti. Uskon, että asiat järjestyy, kävi mun sitten miten tahansa. Siitä huolimatta pelottaa, ahdistaa jne.

   Tosi kurja juttu tuo sun harjoilttelupaikan menettäminen. Toivotaan, että löydät uuden paikan ja saat harjoittelutkin suoritettua, kun olet tehnyt ison työn opiskellessasi työn ja perheen ohella. Pidän peukkuja.

   Poista
 2. Voi hitsit :/ Eilen kuuntelinkin radiosta kun siellä puhuttiin jostain YT neuvotteluista ja mietin, miten kurjaa olisi olla sellaisen uhan alla. Työstressi on tuttua minullekin, kun olemme yrittäjäperhe, mutta stressin muoto vain on eri. Yksi huolenaihe tietenkin kaupan alalla meillä se, että kuinka ihmiset ostavat kun kaikki ostovoima otetaan niiltä pois. Elinkustannukset nousee jatkuvasti.

  Pidän peukkuja puolestasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämähän tuntuu olevan ajan trendi, että jokapuolella käydään yt-neuvotteluja. Todella kurjaa! Yrittäjällä työmaailmassa toisenlaiset paineet. Toivottavasti teillä kuitenkin töitä riittää!?

   Kyllä, juuri tuosta kaupan alan tämän hetken huono tilanne johtuu! Minun toimialallani yt-neuvotteluja ollaan pitkitetty viimeiseen asti. Aluksi yritetty keksiä yhdessä muita säästökeinoja, mutta nyt on ajauduttu tähän...ikävä kyllä! Meillä irtisanottavien määrä on tästä ryhmästä varsin suuri, yli 20%. Aika hiljaiseksi tämä vetää.

   Poista
 3. Lämpöiset onnittelut kihlajaispäivän johdosta teille!
  Kurjia ovat nuo yt-neuvottelut, toivottavasti saat pitää työpaikkasi!
  Tsemppiä noihin kolmeen viikkoon, yritä keksiä kaikkea kivaa tekemistä, ettet niin mietiskele<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!

   Ei tässä nyt oikein voi muuta kuin toivoa. Jotenkin tuntuu, että päätökset on jo tehty, mutta nimiä ei vielä paljasteta. Nyt on vasta kulunut niin lyhyt aika (vuorokausi), että vielä ei pysty olemaan ajattelematta tuota asiaa. Ehkä tämä toivon mukaan tasaantuu tästä lähipäivien aikana. Se on kuitenkin varmaa, että pitkät kolme viikkoa on edessä.

   Poista
 4. Myöhästyneet kihlajaispäiväonnittelut!

  Ja aha. Voihan vee... :/ Toivottavasti saat jatkaa töissä sinne eläkeikään asti. Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri <3 Toivossa on hyvä elää. En ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon. Joka päivä asia mietityttää ja siitä töissä tietenkin paljon puhutaan, mutta ajastaan sitten selviää, kuinka käy. Toivon kuitenkin, ettei näiden hartioiden tarvitse kantaa enää toista irtisanomista puolen vuoden sisään.

   Poista
 5. Anonyymi3.10.14

  Mä toivon parasta. Isosti!!! Hali.
  K ;)

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan