Päiväkahvilla vanhassa viljamakasiinissa

17.6.2019

Olemme miehen kanssa tämän alkukesän aikana käyneet muutaman kerran viikonloppuisin ajelemassa. Minusta on ollut hämmentävää huomata, että tässä omassa kotikaupungissakin on paljon paikkoja, joita en ole koskaan nähnyt tai joissa en ole koskaan käynyt. Aina ei siis kannata mennä merta edemmäs kalaan.










Eilen lähdimme taas sunnuntaiajelulle ja tällä kertaa suuntasimme Korian kautta kohti Anjalaa. Olen toki käynyt Anjalassa ennenkin ja miehen tämänhetkinen työmaakin sijaitsee siellä, mutta Vanhassa Makasiinikahvilassa en ollut käynyt koskaan aiemmin. Viime keväänä sinne yritimme kerran mennä, mutta silloin se oli vielä kiinni. Nyt kahvila oli auki ja pääsimme kahvittelemaan sen ihanalle aurinkoterassille.  

Maksiinikahvila sijaitsee Anjalan kartanon vanhassa viljamakasiinissa, joka on rakennettu vuonna 1842. Kahvilakäyttöön makasiini on kunnostettu ja otettu vuonna 1958. Makasiini on kaksikerroksinen ja vuonna 1977 sen toisessa kerroksessa alkoi pienimuotoinen taidenäyttelytoiminta, kun silloinen yrittäjä asetti yläkertaan tauluja esille. Perinne jatkui seuraavina vuosina kehittyen lopulta Anjalankosken kaupungin ylläpitämäksi ”Anjalankosken taidetömäys”-näyttelyksi. 2000-luvun alussa nimeksi vaihtui ArtPurha. Nykyisin Ankkapurha Art -näyttelyt esittelevät paikallisia taiteilijoita. Taidenäyttelyt toteutetaan yhteistyössä Kouvolan taiteilijaseura Kouta ry:n kanssa. 

Minä rakastan kahviloita. Makasiinikahvila oli ihana ja sen hyvä kahvi ja herkulliset jäätelöt ovatkin saaneet suuren suosion. Kahvista tuli hetkessä vieläkin parempaa, kun se kaadettiin vanhoihin Arabian kahvikuppeihin. Vitriinistä löytyi useampaa erilaista kakkua, macaronceja sekä Kymenlaaksolainen perinneruokauutuus Läppä, jota meidänkin piti tietenkin maistaa. Ruisläppää löytyy lammas- ja kasvistäytteillä. Lammasläpässä ruiskuoren päällä on palvilammasta rouheena sekä emmental-juustoa. Kasvisversio taas pitää juuston lisäksi sisällään rakuunalla maustettua punasipulia ja porkkanaa.  Leivonnaisen juju on siinä, että yksi reuna käännetään kaksinkerroin. Silloin syntyy pieni läppä, josta on helppo pitää kiinni. Suolaisen alkupalan lisäksi piti tietenkin ottaa myös jälkiruokaa ja se oli sitten jotain makeaa. Mies valitsi appelsiinisorbetin ja itse otin juustokakkujen ystävänä mangojuustokakkua. Minusta oli hienoa, että jäätelöpallot laitettiin esille pieniin lasisiin purkkeihin pahvisten pikarien sijaan. Leivonnaiset ja jäätelöt olivat kaikki todella hyviä eikä niitä oltu pilattu edes liian korkeilla hinnoilla. Leivonnaiset leivotaan Nuorisokeskus Anjalan keittiössä kivenheiton päässä. 


Makasiinikahvila sijaitsee todella kauniissa miljöössä Anjalan kartanon mailla. Itse kartano on vielä tällä hetkellä remontissa, mutta aukeaa yleisölle jälleen heinäkuussa Asuntomessujen alkaessa ja on avoinna joka päivä klo.12-18 kuukauden ajan. Kartanon historia alkaa jo 1600-luvulta, mutta nykyinen päärakennus on rakennettu 1800-luvun vaihteessa. Kartano oli Wrede-suvun omistuksessa 1837. Kartano edustaa varhaista uusklassismia ja toimi kartanomuseona vuosina 1957 – 2010. Vuodesta 2017 kartano on ollut yksityisomistuksessa ja Ankkapurhan kulttuurisäätiön hallinnassa. Kannattaa siis suunnata Asuntomessujen aikaan myös Anjalaan, Ankkapurhan kulttuuripuistoon. Messualueelta on noin 20 kilometrin matka Anjalaan. Ankkapurhan kulttuuripuisto ja siihen sisältyvät Alvar Aallon suunnittelemat mestaritalot Inkeroisissa muodostavat yhden asuntomessujen etäkohteen. Messuvieraat pääsevät tutustumaan oheiskohteisiin maksutta koko asuntomessujen aukiolon ajan. 

Ankkapurhan kultturipuistossa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia ja ohjattuja kierroksia, joiden aiheina ovat mm. historia, arkkitehtuuri ja myös alueen kummitukset. Tapahtumista voit lukea lisää heidän nettisivuiltaan.



Miten sinun viikonloppusi sujui? Harrastako sinä maakuntamatkailua vai lennätkö mieluummin sinivalkoisin siivin lämpimään? Oletko aikeissa tulla asuntomessuille Kouvolaan? 

Hyvää alkavaa uutta viikkoa sinullekin ♥

18 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää tuo paikka ja nuo kukka-asetelmat sinkkipaljuissa ovat tosi kauniit. Kahviloissa käyminen on kivaa ja varsinkin jos paikka on ennestään tuntematon niin sitä parempi. Ulkomaanmatkailu on melkein kokonaan lakannut kiinnostamasta, mutta kotimaahan haluaisi päästä tutustumaan enemmän. Ensi kuun Helsingin-matkaa odotan jo malttamattomasti.
    Oikein hienoa juhannusviikkoa sinulle !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina ❤️ Kotimaan matkailu on aika kallista ja siitä syystä tuleekin ajeltua ihan vain päiväseltään lähialueilla. Suomessa on kyllä tosi paljon ihania ja käymisen arvoisia paikkoja. Minäkin olen kesän aikana menossa Helsinkiin siskoni luokse.

      Poista
  2. Ihana mitä kuvia! <3 Niin kaunis paikka! Kesällä lomaillaan kotimaassa ja syksyllä pieni reissu ulkomaille tiedossa. Tykkään molemmista tavoista matkustaa, ennen piti päästä pois Suomesta, mutta onhan tämä nyt ihana paikka lomailla tämäkin. Etenkin kesällä <3 Asuntomessut tosin jätetään väliin, ei ole yhtään kummankaan meidän juttu.

    Ihanaa juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Satu ❤️ Tuo oli kyllä ihana paikka ja koko miljöö oli tosi kiva. Suomen kesä ja luonto on kaunis, joten kyllähän siinä riittää ihasteltavaa ja paljon kivoja paikkoja, missä lomailla. Itse haaveilen pääsystä edes kerran johonkin mökille saunomaan ja uimaan 😊

      Poista
  3. Kylläpä onkin kaunis paikka, kivaa, kun teette tuollaisia kesäajeluita!

    Kaikkea hyvää juhannusviikkoosi Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Kesäajelut on tosi kivoja ja tuovat mukavaa vaihtelua normiarkeen. Ihan liikaa tulee muutenkin nökötettyä vaan kotosalla.

      Mukavaa juhannusviikkoa sinullekin, Sari ♥

      Poista
  4. Onpa ihanan näköinen paikka!
    Tuolla olisi kyllä kiva istahtaa kuuman kupposen ääreen herkuttelemaan ja tuo jätskikin näyttää niin herkulliselle!
    Meillä täällä Suomessa on kyllä paljon käymisen arvoisia paikkoja.
    Tykkäisin kanssa tuollaisista sunnuntai ajeluista ja lomalla vaikka useamminkin.

    Mukavaa keskikesän juhlan odottelua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ♥ Makasiinikahvila on tosi kiva paikka ja mieskin kehui kovasti noita jäätelöitä. Ensi kerralla täytyy itsekin maistaa niitä. Loma-aikaan ehtii varmasti tehdä vähän pidempiäkin päiväreissuja. Kuten sanoitkin käymisen arvoisia paikkoja on suomessa tosi paljon.

      Mukavaa juhannuksen odotusta sinullekin ♥

      Poista
  5. Onpa kyllä aivan ihanan näköinen paikka ja koko miljöö! Nyt kyllä alkoi jäätelöä tekemään mieli :)
    Ihanaa juhannusviikkoa sinulle Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Tuo koko miljöö on tosiaan hurjan kaunis ja ihan Kymijoen rannassa. Hienoa, kun tälläisiä vanhoja rakennuksia on säilytetty ja otettu uudelleen käyttöön.

      Kivaa juhannusviikkoa Sinullekin ♥

      Poista
  6. Ihana paikka kahvitella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Tälläiset paikat ovat ihania ja niihin yleensä hakeudunkin, jos olen menossa johonkin kahville.

      Poista
  7. Onpas viehättävän näköinen paikka. Juuri tuollaiset paikat ovat minunkin suosikkejani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä rakastan kahviloita. Niissä on erityinen tunnelma ja aina plussaa, jos kekseliäisyyttä on käytetty esimerkiksi kahvilan sisustuksessa. Totta kai myös vitriinin sisältö on tärkeässä roolissa. Maksiinikahvilaan aion mennä kyllä uudestaankin.

      Poista
  8. Oi miten kaunis paikka☀️☀️Itsekin tykkään maaseutumatkailusta. Oikein ihanaa ja aurinkoista juhannusviikkoa☀️☀️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kristiina ♥ Olen tottunut jo lapsena vanhempieni kanssa käymään maakuntamatkoilla. Silloin reissujen kohokohta oli nakkarilla poikkeaminen. Maakuntamatkoilla on ihana katsella myös suomen niin kaunista kesäistä luontoa ja maisemia.

      Poista
  9. Ihanan näköinen kahvila. Minä tykkään myös näistä kivoista kahviloista ja niitä on kiva löytää ja herkutella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kahvilat ovat mun heikkous. Rakastan niiden tunnelmaa ja tarjontaa. Täälläkin oli ihanaa, kun kahvin sai juoda vanhoista Arabian kahvikupeista ♥️

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan