Kymin Huvila ♥

22.2.2017


Viime viikon lauantaina sain vieraakseni blogiystäväni Espoosta. Tiesin ystäväni Marjon suureksi blinien ystäväksi, joten päätin viedä hänet Kymin Huvilalle nauttimaan blinibuffeesta. Kymin Huvila sijaitsee aivan Kuusankosken keskustan läheisyydessä Kymintehtaan tuntumassa. Moni on varmasti kulkenut paikan ohi, mutta ei ole kuitenkaan huomannut koko paikkaa. Niin oli käynyt myös minulle. Siinä ehkä syy, miksi minäkään en ollut käynyt siellä vielä koskaan aikaisemmin. 

Kymin Huvila on rakennettu vuonna 1873 ja sen on piirtänyt arkkitehti Deodor Decker. Huvila on aikanaan toiminut Kymin paperitehtaan johdon edustus- ja asuinpaikkana. Nykyisin paikka toimii siis ravintolana sekä juhlapaikkana. Huvilan päärakennukseen mahtuu noin 100 juhlavierasta. Kesäaikaan piha- ja terassialue mahdollistaa tarvittaessa myös suurempien juhlien järjestämisen. Huvilan yläkerrassa on kolme viihtyisää sviittiä, joissa on mahdollista yöpyä vaikkapa juhlien jälkeen. Huvilan 70-luvulla rakennetusta lisäsiivestä löytyy vielä tilat erilaisten yritystilaisuuksien ja kokousten pitämiseen sekä lisää huoneita majoittumista varten.


Olin tavannut blogiystäväni vain pikaisesti yhden kerran aikaisemmin, joten mikäpä olisikaan ollut parempi tapa tehdä tuttavuutta kuin istua saman pöydän ääreen syömään ja juttelemaan. Itse olin syönyt vain pari kertaa aikaisemmin blinejä, joten edessä oli varsin mielenkiintoinen ruokahetki. Blinibuffetissa oli tarjolla blinien lisäksi savumuikkuja, sillikaviaaria, muikunmätihyydykettä, graavilohta, kirjolohenmätiä, smetanaa, sipulia, suolakurkkuja, hunajaa ja metsäsienisalaattia. En ole kyllä koskaan aiemmin syönyt niin hyviä blinejä kuin mitä nuo olivat. Blinit olivat tosi maukkaita ja niissä oli ihanan rapea kuori. Blinien jälkeen pääsimme vielä herkuttelemaan ihanilla jälkiruoilla. Tarjolla oli juustokakkua, voisilmäpullia, suklaata sekä kahvia tai teetä. Kaikki oli edelleenkin tosi hyvää, slurps! Kymin Huvilalla on muuten mahdollista käydä nauttimassa arkisin myös lounasta. Buffetlounaan hinta on 10e ja keitto- ja salattilounaan hinta on 8e. Itse ajattelin käydä testaamassa Kymin Huvilan lounaan heti, kun minulla vaan on seuraavan kerran viikolla vapaata tai lomaa. 


Kymin Huvilan tilat jakautuvat neljään erilliseen huoneeseen, joten myös pienempien juhlien järjestäminen onnistuu täällä hyvin. Meidän pöytämme oli huvilan valkoisessa salissa. Pidin todella paljon huvilasta ja sen tunnelmasta. Huvila on kalustettu kauniilla kustavilaistyylisillä kalusteilla ja on kyllä mielestäni tosi juhlava paikka. Olen tosi iloinen, että pääsin vihdoin tutustumaan ja käymään Kymin Huvilalla. Hyvällä omallatunnolla voin suositella paikkaa myös kaikille muille.

Ystäväni, Marjo, kirjoittaa blogia Marjon matkassa ja sieltä löytyy myös hänen postauksensa Kymin Huvilan blinilauantaista. Kiitos Marjo, kun otit kutsun vastaan ja tulit tutustumaan kanssani tähän ihanaan pitsihuvilaan! ♥

10 kommenttia:

 1. Kaunis ravintola ja upeat tarjoilut. Blinejä olen joskus tehnyt, ja ovat kyllä hyviä. Kiva, kun sulla tuollainen blogiystävä. Täytyypä käydä katsomassa Marjon postaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset vanhat pitsihuvilat on kyllä tosi kauniita ja ihania paikkoja. Minusta on hienoa, että niille löytyy tällätavalla uuskäyttöä.
   Marjon blogissa kannattaa tosiaan käydä tutustumassa. Sieltä löytyy paljon postauksia kivoista paikoista niin kotimaasta kuin ulkomailtakin.

   Poista
 2. Ihastuttava huvila ja oi mitkä herkut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, sekä paikka että ruoka olivat hyviä!

   Poista
 3. Todella kaunis paikka ja mitkä herkut, namskis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kyllä! TUlee varmasti joskus mentyä uudestaan, kun oli tosiaan niin kiva paikka ja ruokakin oli hyvää.

   Poista
 4. Todella hurmaava huvila 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset pitsihuvilat on kyllä niin kauniita ♥ Tykkään.

   Poista
 5. Kiitos Krisse vielä kerran kun kutsuit minut vieraaksi Kuusankoskelle ♥
  Meillä oli hauska päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Marjo, ilo oli kokonaan minun puolellani ♥ Olen iloinen, että tulit ja sain tutustua sinuun paremmin.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan