Taidelainaamo

27.2.2017


Käydessäni reilu viikko sitten blogiystäväni, Marjon, kanssa Kuusankosken Taideruukissa törmäsin yhteen aika hauskaan asiaan. Taideruukissa toimii nimittäin Taidelainaamo. Taidelainaamosta voit lainata taidetta itsellesi kuukausimaksua vastaan. Miten kätevää. Taideteoksen ostaminen ei ole helppo homma ja vaatii suurta harkintaa. Lainaamalla teosta voit kokeilla sopiiko teos suunnittelemaasi paikkaan. Taideteokset ovat myös melko hinnakkaita eikä kaikilla ole aina välttämättä varaa ostaa niitä itselleen. Taidelainaamon avulla on siis kenen vain mahdollista saada taidetta omaan kotiinsa tai vaikkapa työpaikalle. Kuukausivuokrat ovat ihan kohtuullisia ja jos sitten haluatkin jossain vaiheessa ostaa teoksen itsellesi jo maksetut kuukausivuokrat toimivat teoksen osamaksuna. Kuukausivuokrat ovat 20e:sta ylöspäin. Esimerkiksi ylimmäisessä kuvassa olevan Sanna Majanderin teoksen Kruunu 1:n kuukausivuokra on 30e. Toisessa kuvassa oleva Ulla Sinkkosen Minäkö muka itkupilli ja kolmannessa kuvassa oleva Sanna Majanderin Ja lehmät lentää-teos ovat vuokrattavissa 20e:n kuukausihintaan. Minusta tälläinen Taidelainaamo on ihan huippu hyvä juttu. Itse en ollutkaan kuullut tästä koskaan aikaisemmin. Tämä Kaakon Taidelainaamo on Suomen ainoa taidelainaamoketju. Siihen kuuluvat Kouvolan ja Lappeenrannan Taidelainaamot, joita ylläpitävät paikalliset taideseurat.Taideruukissa toimii myös vuonna 2015 avattu Patoklubi, joka on aivan uudenlainen kulttuuriklubi. Siellä on jatkuvasti vaihtuvia näyttelyitä sekä erilaisia kultturitapahtumia ja paikka soveltuu hyvin myös erilaisten musiikki- ja teatteriesitysten pitopaikaksi. Patoklubi on vuokrattavissa myös yksityiskäyttöön esimerkiksi juhlien pitopaikaksi. Patoklubin Galleriassa oli helmikuussa esillä Johanna Ryönänkosken näyttely Näkyjä. Tämän kuvasarjan ylimmässä kuvassa oleva taulu ei ole Johannan vaan Samuli Heimosen teos Sininen ja valkoinen. Teos oli kuitenkin niin vaikuttavan näköinen, että halusin ottaa sen mukaan tähän postaukseeni. Luulenpa, että aika moni on huokaillut pysähtyessään tuon teoksen eteen. Teos on muuten myös vuokrattavissa (300e/kk), mutta Taide Tupa PikkuSelman kautta.

Poiketkaa ihmeessä siis Taideruukissa, kun käytte Kuusankoskella. Hyvällä omallatunnolla voin sanoa, että se kannattaa. Taideruukin tiloissa toimii myös monia muita liikkeitä, joista voi ostaa erilaisten käsityöläisten valmistamia tuotteita. Lisäksi Taideruukista löytyy kirpputori ja iki-ihana kahvila, Cafe Ruukitar, mutta siitä lisää joku toinen kerta.


16 kommenttia:

 1. On taidetta ja erikoista.Tuo koira sinisellä sohvalla on hauska ja työ lapsiaiheinen kuva kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taideruukista ja Taidelainaamosta löytyy paljon erilaisia taideteoksia moneen eri makuun. Kannattaa ehdottomasti tutustua heidän tarjontaansa.

   Poista
 2. Toi koirataulu on hieno!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, se on todella iso taulu ja erittäin vaikuttava!!

   Poista
 3. Hyvä idea, tälläistä lisää :) On aikaa uniikkeja taideteoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on tosi hyvä idea ja osa teoksista on todella uniikkeja.

   Poista
 4. Taidelainaamo on kyllä tosi hyvä. En ole käyttänyt, mutta olen tutustunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkään en ole käyttänyt itse, kun vasta tosiaan kuulin tästä, mutta ehdottomasti hyvä juttu. Uskon, että tällä tavalla uusillakin taiteilijoilla on mahdollisuus saada paremmin töitään esille ja ihmisten tietoisuuteen.

   Poista
 5. Tuo Taideruukki ja näyttelyt olivat yksi päiväreissuni kohokohta Kuusankosken vierailulla. Taidelainaaminen on todella fiksu tapa hankkia taidetta. Edelleen ihailen noita Johanna Ryönänkosken tauluja. Upeat värit ja leppeä tunnelma!
  Mukavaa keskiviikkoa Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Olen kyllä tosi iloinen, että onnistuin valitsemaan päiväämme sellaista ohjelmaa, joka kiinnosti sinua. Taidelainaamo oli tosiaan minulle ihan uusi tuttavuus. Hieno keksintö!

   Poista
 6. No oho. Kylläpä kuulostaa melkoisen kohtuullisilta nuo vuokrat. Jotenkin olen ajatellut, että pitää maksaa satasia. Ja voihan se olla, että jostain arvokkaasta jutusta pitääkin, mutta ajatuksena kyllä tosiaan kiva se, että lainaamossa voi käydä vähän niinkuin kirjastossa ja jatkaa laina-aikaa, jos siltä tuntuu tai palauttaa kuukauden päästä, jos ei :).

  Meillä oli lapsuudenkodissa (ja on edelleen) ihan hirveästi (liikaa) tauluja seinillä ja mulle on siitä jäänyt vähän sellainen taulutrauma :). Nyt ei ole seinillä mitään. Joskin pikkuhiljaa alan taipua sille kannalle, että vois jo jotain sinne ripustaakin. Ei kumminkaan mitään massiivisia öljyväritöitä, joita isällä oli/on tapana ostella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä isommista ja arvokkaimmista teoksista kuukausivuokrakin on sitten isompi, jopa useamman satasen, mutta hinta on kuitenkin teokseen nähden edullinen. Hyvä vertaus tuo kirjastoon vertaaminen!!

   Ymmärrän hyvin tuon taulutraumasi. Entisaikaan tauluja lätkittiin seinille, missä vain oli vähänkin vapaata tilaa ja siksi niitä sitten oli monessakin kodissa ihan liian kanssa. Taidelainaamossa on juuri sekin etu, että pääsee sovittamaan esimerkiksi taulua omaan kotiinsa ja jos se ei olekaan sopiva, taulun vooi palauttaa. Ei ainakaan tarvitse ostaa sikaa säkissä.

   Poista
 7. Ihanat Marjo ja sinä <3 Vaikuttava paikka ja hienoja ja persoonallisia teoksia. :)

  Ihanaa päivää Krisse ihanainen,muiskuja <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sinulle, IhanaNainen Tiia ♥ Osa teoksista oli tosiaan aika persoonallisia. Meillä oli niin kiva päivä Marjon kanssa ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan