Arkikuva 5/52

5.2.2017

Meidän perheen tavallista arkea. Yksi kuva viikossa, yhden vuoden ajan. Haaste bongattu Päiviltä Nakit ja Mutsi-blogista.

Tämän viikon arkikuvaksi valikoitui kuva, joka kuvaa hyvin tämän viikon iltoja. Varasin nimittäin ensi viikoksi kirppispöydän ja nyt olenkin sitten iltaisin haalinut ylimääräistä tavaraa kasaan ja hinnoitellut niitä. Ylimääräistä tavaraahan on vaikka kuinka paljon, mutta jotenkin olen taas järjestänyt itselleni stressin tästäkin asiasta. Olen nimittäin parina yönä herännyt siihen, kun olen miettinyt, mitä vien kirpparille myyntiin ja panikoinut saanko sitten kuitenkaan pöytään riittävästi myytävää. Miten ihmeessä musta on taas kuoriutunut tälläinen stressaaja?

Parasta olisi tietenkin alkaa käymään rauhassa kaappi kerrallaan tavaroita läpi ja ottaa eroon kaikki ylimääräinen. Nyt vaan tuntuu, että aika ei riitä siihen ja raavin taas tavaran sieltä ja toisen täältä kirppiskasseihin. Pientä haastetta asettaa se, että en saanut rekillistä pöytää, kun sellaisen saaminen olisi mennyt kolmen viikon päähän ja minähän halusin pöydän juuri ensi viikolle. Pointtina nopealle kirppispöydän hommaamiselle on se, että minulla alkaa ensi viikon jälkeen talviloma ja tarkoituksenani on haalia kirppismyynnillä hiukan itselleni lomarahaa. Olen lomalla nimittäin lähdössä pikku reissulle enkä haluaisi käyttää siellä meidän talousrahoja omiin menoihini. Noh, nyt vaan peukut pystyyn, että saan haalittua riittävästi tavaraa myyntiin ja osaan hinnoitella ne niin, että kauppa käy ja saan hyvän myynnin ansiosta itselleni lomarahaa. Pitäkäähän peukkuja!

16 kommenttia:

 1. Tsemppiä kirppismyyntiin <3
  Meidän lähelle avattiin loppiaisena kirppis, jossa kuulemma kauppa on käynyt hyvin. Olen tuumaillut pöydän varaamista, mutta juurikin tuo myytävän tavaran riittävyys askarruttaa. Varsinkin kun muuton yhteydessä tuli myytyä/annettua/hävitettyä jo paljon tavaraa. Toisaalta jos oikein vaikka kirjais myytävät ylös, vois vaikka löytyäkin viikon pöydälle myytävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija! Mä kerron sitten, miten mun kävi tämän kirppis homman kanssa. Ainahan sinne voi viikon varrella viedä sitten lisää tavaraa, mutta mieluummin veisin ne kaikki kerralla. Jotenkin tuntuu sitten vähän turhalta viedä hirveesti mitään parin päivän takia, paitsi jos ne menee kaupaksi. Hmmm. . . hankalaa!

   Poista
 2. Samaa täällä suunnittelen. Huomenna olisi tarkoitus käydä varaamassa kirppispöytä. Jos saisi jo torstaille aloituksen. Paljon olisi tavaraa kaapeissa myyntiin ja varastoonkin olen jo jemmannut tavaraa pikkuhiljaa. Onhan siinä aina myytävää, että saa myyntipöydän hinnan ensin kerättyä.
  Myyntionnea sinulle! Toivotaan, että tavarat saa uudet omistajat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari! Tuo on kyllä hyvä tapa, että kasailee jo etukäteen ennen pöydän varaamista tavaroita valmiiksi. Niin munkin olisi pitänyt tehdä, mutta kun keksin niin yht'äkkiä, että haluan varata pöydän ja just ens viikoksi.

   Poista
 3. Tsemppiä urakkaan! Täällä ollaan samoissa meiningeissä, minä varasin ensi viikkoa seuraavalle viikolle kirppispöydän :) Mulla tosin on päinvastainen ongelma! Mietin miten ihmeessä saan kaiken mahtumaan pöytään :D Mutta meiltä tosiaan tulee niin järkyttävästi noita lasten pieneksi jääneitä vaatteita ja tavaroita, että niitä varten pitäisi olla ihan oma pöytä...Kauhee homma hinnoitella!

  Oikein hyviä myyntejä sinulle! Ja ihanaa, että pääset ihan pian lomalle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika! Mulla tosiaan rekitön pöytä, mutta kyllä mä hinnoittelin vaatteitakin myyntiin. Osan voi laittaa pöydälle ja osan jätän isoon kassiin alahyllylle. Toivottavasti ostajat löytää ne ja penkaa reilusti niitä sieltä.

   Poista
 4. Onnea myyntiin, itse olen laiska kirputtaan tavaroita, mutta onneksi on noita vaihtorinkejä facebookissa. Kova homma tuo laputtaminen, mutta palkitsee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Toivottavasti kauppa tosiaan käyn ja ennen kaikkea pääsisin myös noista tavaroista eroon. En kyllä haluais enää raahata niitä takaisin kotiin. Mekin ollaan käytetty jonkun verran noita nettikirppiksiä ja ollaan kyllä niilläkin saatu jotain lähinnä isompia juttuja myytyä pois.

   Poista
 5. Kierrättäminen on hyvä asia, hieman työlästä mutta usein aplkitsevaa. Tsemiä urakkaan ja peukutan hyviä myyntejä ja paljon lomarahaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu! Toivotaan, että laputtaminen ja tavaroiden roudaaminen palkitaan. Olis niin kiva reissussa sitten päästä vähän shoppailemaankin. Hah, vanhat pois ja uutta tilalle :))

   Poista
 6. Hauska postaus. Kierrätys on hyvä juttu, sitä täälläkin yritetään kovasti harrastaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, että tykkäsit. Kyllä mä olen aina kannattanut kierrättämistä. Hyvää tavaraa saa tosi halvalla ja toisen romu on toisen aarre. Näinhän se menee.

   Poista
 7. Tsemppiä Krisse urakkaan :) Tuossa on puuhaa mutta kierrättäminen on silti kannatettava juttu ja olen itse vuosia jo harrastanut sitä. Olen käynyt Jäähallin kirpparilla Helsingissä myymässä tavaroitani jo 20 vuotta sitten. Nyt viime vuosina olen kokeillut pari itsepalvelukirppistä ja tuossa Vermon Raviradan parkkipaikalla on kesällä myös kirppis, josta voi myydä suoraan auton takakontista. Saat kaksi autopaikkaan ja auton toiseen ja toiselle voit sitten levittää pöytäsi, rekkisi jne. Äärimmäisen kätevää. Tosin Vermon kirppis on ulkona joten siellä ollaan säiden armoilla. Hietsun kirppis Hietalahden torilla Helsingissä on legenda mutta pariin kesään en ole ollut siellä myymässä. Onnea myyntiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Mä olen myös jo varmaan liki 20 vuotta sitten myynyt ensimmäisen kerran kirpparilla ylimääräisiä tavaroita pois ja alkanut myös tekemään itse ostoksia siellä. Mäkin olen joskus käynyt ns.peräkonttikirppiksellä myymässä, mutta mieluummin varaan pöydän ja vien ihan kirpparille tavarani myyntiin. Tykkään kyllä kierrellä kesäisin noita peräkonttikirppiksiä ja olenpa kerran käynyt tuolla Hietsunkin kirpparilla kiertelemässä.Pitääkin ottaa ensi kesän tavoitteeksi lähteä taas päiväksi Hesaan kiertelemään kirppiksiä. Osoitteet vaan ylös muistivihkoon ja menoksi :))

   Poista
 8. Omg tämän myötä muistin, että unhoitin, että Heli haastoi arkikuvahaasteeseen facessa... Yhden kuvan muistin laittaa. Kirpparille ja lahjoitukseen pitäisi antaa vaikka mitä, lapset ei mm. leiki enää leluillaan, mutta mistä edes aloittaa. Tuntuu niin ylivoimaisen isolta savotalta, että odotan jotain energiapiikkiä, jotta lähden moiseen. Mies haluaisi räjäyttää kaikki peltipurkkini ja niin minäkin aina, kun niistä pölyjä pyyhin. ;)

  Ihania pakkaspäiviä Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin tämä tuntuu aika toivottomalta savotalta koko touhu, kun ei saa aikaiseksi käydä tavaroita järjestelmällisesti läpi. Hommaa vaikeuttaa se, että ei uskalla kysymättä heittää pois mitään miehen omia juttuja. Hankalaa.

   Nämä arkikuvahaasteet on hauskoja. Voit varmasti jatkaa haastetta facen puolella, vaikka pari päivää onkin jäänyt väliin.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan