Auringon vaikutus ja kukkien esikasvatus

18.3.2017

 Aurinko, pidentyneet päivät ja valon määrän lisääntyminen on tehnyt tehtävänsä. Keväinen mieli on vallannut minut. Kevät on yksi suosikkivuodenajoistani. Samalla kun lumet sulaa, aurinko alkaa lämmittää ja luonto heräilee pitkän ja pimeän talven jälkeen myös minä alan heräämään talviunestani. En voi kuin ihastella noita kauniita aurinkoisia kevätpäiviä ja nuuhkia raikasta ulkoilmaa. Kaikki tämä tuntuu vaan niin hyvältä ♥

Kuskaillessani viikolla tyttöä ratsastamaan tapasimme matkalla nämä komeat joutsenet eräällä pellolla. Nekin ovat havainneet kevään tulon ja saapuneet. Mies kertoi nähneensä meidän kotijoella jo pari viikkoa sitten ensimmäiset joutsenet. Selvä kevään merkki siis tämäkin.


Viikolla raahasin kaupasta kotiin säkillisen taimi- ja kylvömultaa, pienoiskasvihuoneen ja pussillisen petunian siemeniä. Petunia on yksi lempikukistani ja niitä löytyy kesällä useammastakin ruukusta ja padasta meidän pihalta. Intouduin siis kokeilemaan taimien esikasvatusta. Petunian siemenet olivat kyllä niin pieniä, että niitä oli melkeinpä mahdotonta käsitellä, mutta kyllä ne siitä pussista johonkin hävisivät. Toivottavasti tuonne kasvariin. Kasvariin jäi vielä yksi rivi tyhjää, joten täytyy tänään ostaa vielä yksi pussillinen noita siemeniä, että saa kaiken tilan käyttöön.


Kukkien esikasvatuksessa noiden ruukkujen pohjalle voi laittaa ensin vähän ravinteikkaampaa multaa, esimerkiksi puutarhamultaa, ja sitten päälle tuota taimi- ja kylvömultaa. Multa kastellaan huolellisesti ennen kylvämistä. Joitain siemeniä, kuten näitä petunioita, ei tarvitse peittää mullalla kylvämisen jälkeen. Kannattaa siis lukea siemenpussin kyljestä, miten pitää toimia. Valmiiden kylvöruukkujen päälle laitetaan muovi. Tälläinen pienoiskasvihuone on kyllä kätevä, kun siinä tulee mukana tuo kirkas kansi, joka laitetaan tuohon päälle. Sitten vain laatikko ikkunalle ja huolehditaan, että ruukuissa on tasainen kosteus kokoajan. 

Entiseltä työkaveriltani sain kolme mahtavaa kurpitsan tainta. Kiitos M! Toivottavasti saan pidettyä nämä hengissä ja pääsemme istuttamaan nämä tuonne pihan perälle maakellarin takana olevalle kumpareelle. Mies on siellä joskus vuosia sitten kasvattanut kurpitsoja, joten toivoa on, kunhan vain pääsen taimineni siihen vaiheeseen. Mites teillä onko viherpeukaloa alkanut syyhyttää näin kevään kynnyksellä? Miten aurinko ja valon määrän lisääntyminen on vaikuttanut sinuun vai oletko vielä talviunilla?

12 kommenttia:

 1. Aurinko ♥ ja kevätpäivä ♥ Valon lisääntyminen lisää minussa energiaa vielä entisestään. Aamulla herään ennen herätyskelloa ja on valoisaa. Kohta tuo etu kyllä menetetään hetkeksi kun siirrytään kesäaikaan. Sinulla on siellä jo hienot viljelykset kylvettynä.
  Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Sinulle, Marjo ♥ Viikon päästä tosiaan siirrytään taas kesäaikaan ja pieni muutos tapahtuu hetkellisesti noissa aamuissa. Onneksi päivä pitenee kuitenkin joka päivä ja mennään kovalla vauhdilla kohti kesää :)

   Poista
 2. Anonyymi18.3.17

  Ole hyvä ja takuuta en anna,ei ole mitään kokemusta et vaatisko kasvihuoneolosuhteet,tunkiokumpareelle minäkin meinaan ne laittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne tuolla tunkiokumpereella hyvin kasvaa, kunhan päästään sinne asti. Sellaisessa on ravinteikas maa, joten kasvuvoimaa riittää.

   Poista
 3. Kylllä täällä jo ekat kylvöt tehty ja taimia jo hoidetaan ♥ Valo ja aurinko tekevät ihmeitä, tykkään kyllä keväästä mutta samaan aikaa siihen liittyy jotain kummaa alakuloa.
  No se väistynee kesän myötä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, ettei alakulo pääse valtaamaan sinua ja pystyt nauttimaan tästä ihanasti lisääntyneestä valon määrästä ♥

   Poista
 4. Sinäkin sait joutsenia kuvaan. Mäkin kävin tänään pellolla bongailemassa...olihan niitä, mutta olivat aika kaukana. Piti rämpiä pellon poikki lähemmäksi, että sai edes jonkunnäköistä kuvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävän hyvin sainkin nuo joutsenet tuohon kuvaan, vaikka aika kaukana pellolla nämäkin olivat. Suumilla niin lähelle kun sain ja räpsis!

   Poista
 5. Ooh ihania aurinkoisia kuvia, missä se aurinko on oikein lymyillyt viime päivät, täällä ei ole näkynyt. Mukavaa viikkoa Krisse. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Nämä aurinkoiset päivät ovat kyllä super ihania. Mä niin odotan ilmojen lämpiämistä ja lumien sulamista.

   Poista
 6. Mä joskus pari kertaa koitin taimikasvatusta, mutta jos kissa ei tuhonnut alkuja ne kuoli muuten vaan, joten jätin sikseen. Nyt onkin sen verran vähemmän paikkoja kukille, että voi huoletta ostaa ne suoraan puutarhalta :)

  Onnea kasvatukseen ja aurinkoisia kevätpäiviä odotellen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Ei meilläkään ole mitää kunnon tiloja taimikasvatukselle enkä tosiaankaan tiedä, miten tulen tässä onnistumaan, mutta nyt vaan tuli sellainen fiilis, että voisin kokeilla.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan