25 satunnaista faktaa minusta

25.3.2017

Olen muutamassa blogissa törmännyt hauskaan haasteeseen, jossa pitää paljastaa 25 satunnaista faktaa itsestään. Marjon matkassa blogista sitten viimein nappasin haasteen itsellenikin. Minulle tämä oli aika vaikea haaste, koska olen blogissani aika avoimesti kertonut itsestäni ja tekemisistäni. Yritin kuitenkin löytää faktoja, jotka eivät olisi teille ennestään tuttuja. Kirjasin faktat tähän postaukseen siinä järjestyksessä, kun ne mieleeni juolahtivat eli täysin satunnaisessa järjestyksessä.

1. En ole koskaan lasketellut ja luulenpa, että en koskaan tule laskettelemaankaan. Olen kai sen verran arkajalka, että en vaan uskaltaisi kokeilla.

2. En ole koskaan käynyt 3D-leffassa. Pidän elokuvissa käymisestä, mutta siitä huolimatta käyn elokuvissa tosi harvoin. Niinpä kohdalleni vaan ei ole vielä koskaan sattunut elokuvaa, joka olisi 3D.

3. En pidä maksasta enkä maksaruoista. Maksan maku ei miellytä minun makuhermojani. Syön sitä, jos joku osaa sitä valmistaa hyvin, mutta en koskaan syö sitä vapaaehtoisesti.

4. Minulla on surkea suuntavaisto, jonka vuosi eksyn herkästi. En voi lähteä yksin esimerkiksi marjastamaan tai sienestämään, koska eksyn takuuvarmasti enkä löydä pois metsästä. Minun ei tarvitse kuin kääntyä kerran metsässä ja suuntavaistoni on täysin sekaisin.

5. Pelkään käärmeitä ja liskoja. Käärmepelkoni vuoksi en esimerkiksi viime syksynä marjastanut lainkaan, vaikka oli hyvä mustikkavuosi ja olisimme kaivanneet lisää mustikoita talven varalle. Käärme- ja liskokammoni vuoksi en voisi kuvitella meneväni koskaan esimerkiksi johonkin viidakkoon, jossa on paljon käärmeitä ja liskoja.

6. En osaa ajalla mopolla. Olen eläissäni kokeillut vain kerran mopolla ajoa ja silloinkin "ajoin" mopon melkein talon seinään. Niinpä ihailen suuresti kuopustani, joka ei halunnut itselleen skootteria vaan vaihteellisen mopon ja opetteli ajamaan sillä.

7. Rakastan kahviloita. Voisin istua kahviloissa vaikka kuinka kauan siemaillen kahviani ja katsellen siellä asioivia ihmisia. Olisi ihanaa myös itse pitää omaa kahvilaa. Jos voittaisin lotossa, perustaisin heti oman kahvilan.

8. Tulen hyvin toimeen ihmisten kanssa, mutta jos minua kohdellaan huonosti muutun "hankalaksi" ja minun kanssani ei ole helppoa tulla toimeen.

9. Edellisestä johtuen olen aika pitkävihainen. Minun pitää käsitellä asiaa melko pitkään ennenkuin  pystyn antamaan anteeksi ja unohtamaan asian.

10. Olen aika huolehtivainen äiti-ihminen. Lasten mielestä välillä liiankin huolehtivainen, kun kysyn tai muistutan samasta asiasta moneen kertaan.

11. Rakastan valokuvia ja niiden katselemista. Instagram on aivan ihana paikka, jossa voin selailla pitkiäkin aikoja kuvia. Blogin pitämisen kautta olen myös itse alkanut harrastamaan valokuvaamista. Omat valokuvaustaidot ovat vasta lasten kengissä, mutta vain kuvaamalla voin oppia lisää. Ihailen valokuvissa erilaisia ja normaalista poikkeavia kuvakulmia.

12. Ensimmäinen nimeni on Minna eli toinen nimeni on kutsumanimeni.

13.Olen harrastanut nuorena kansantanhua. Kyllä. Minulla oli jopa oma kansallispuku ja kippurakärkiset tanhukengät. Harjoittelimme kerran viikossa ja kesäisin kävimme esiintymässä kansantanssijuhlilla mm. Viitasaarella ja Miehikkälässä.

14. Minulla on vasemmassa korvassani kolme lävistysreikää, joista olen ainakin yhden tehnyt itse hurjina teinivuosinani. Olin aikamoinen nuori kapinallinen ja tein paljon asioita vastoin vanhempieni tahtoa. Vanhemmillani ei tosiaankaan ole ollut helppoa kanssani. Anteeksi!!!

15. Olen pitänyt aina itseäni lihavana. Jo ala-asteella minua kiusattiin kokoni vuoksi eikä tilanne korjaantunut ensimmäisen pidemmän parisuhteenikaan aikana. Päinvastoin. Olin silloin mielestäni normaalipainoisenakin lihava. Menneisyyden tapahtumat ovat jättäneet minuun ikuiset arvet enkä vieläkään pysty näkemään itseäni kauniina tai olemaan sinut kokoni kanssa. Kuten kuvista näkyy painoni on vaihdellut paljonkin elämäni aikana. Välillä on vähän pyöreämmät posket ja välillä vähän kapeammat.

16.Olen matkustellut tosi vähän elämäni aika niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

17. Jännitän uusia tilanteita ja asioita. En voisi kuvitella matkustavani yksin esimerkiksi lentokoneella mihinkään. Pelkäisin eksyväni sielläkin ja päätyväni johonkin ihan muualle kuin mihin pitäisi. Jos olen menossa uuteen paikkaan, jossa en ole käynyt koskaan aiemmin, otan ennakkoon tarkkaan selvää, millainen paikka on ja missä siellä on mitäkin. Pelkään etten löydä perille tai osaa toimia oikein uudessa tilanteessa.


18. Vihaan kiirettä ja siksi herään aamuisin tosi aikaisin, että ehdin rauhassa tehdä kaikki valmistelut ennen töihin lähtöä. Kiireessä tulen helposti kärttyisäksi.

19. En syö aamupalaa heti herättyäni kuin hotellissa tai laivalla. Olen kahviholisti ja juon aamuisin vain kahvia. Sitä meneekin sitten useampi mukillinen ja heti töihin päästyäni sitä pitää saada lisää.

20. En pidä silittämisestä. Vaatteet, jotka kaipaavat silittämistä jäävät kaapin perukoille eikä niitä tule käytettyä. Silitän vain pakon edessä pääasiassa pöytäliinoja. Olen joskus sanonut leikkisästi etten ymmärrä, mihin silistysrautaa oikein tarvitaan.

21. Kuulen huonosti vasemmalla korvallani. Olen lapsena sairastanut lukuisia korvatulehduksia, joiden vuoksi korvani on jouduttu puhkaisemaan. Tämän seurauksena en kuule kaikista korkeimpia ääniä, kuten heinäsirkan soittoa tai kuumemittarin piipitystä.

22. Tapasin nykyisen mieheni netissä Match.comin kautta. Olin lukenut mieheni profiilin moneen kertaan, mutta siirsin sen aina syrjään, kunnes mieheni otti minuun yhteyttä ja siitä se sitten lähti. Ensi tapaamisen jälkeen se olikin sitten menoa. Kaksi kuukautta myöhemmin muutimme yhteen, neljä kuukautta myöhemmin menimme kihloihin ja seitsemän kuukautta ensi tapaamisemme jälkeen menimme naimisiin.


23. Meidät on vihitty maistraatissa ja avioliittomme on siunattu kaksi vuotta myöhemmin, joilloin vietimme lähimpien sukulaistemme ja ystävimme kanssa ikimuistoisen hääjuhlan.

24. Olen työskennellyt muutaman vuoden kunnallisena perhepäivähoitajana. Jäin kotiin hoitamaan lapsia, kun esikoiseni aloitti koulun. Hoitoala sekä lasten ja nuorten kanssa työskentely kiinnostaa minua edelleenkin.

25. En omista hyvää kieli- enkä matikkapäätä. Osasyynä tähän on varmastikin se, että en panostanut aikanaan riittävästi koulun käyntiin. Muut asiat olivat silloin tärkeämpiä ja tämä kyllä harmittaa minua näin jälkikäteen.

Tässä olivat 25 satunnaista faktaa minusta. En haasta ketään mukaan tähän haasteeseen, mutta halutessasi voit napata haasteen mukaasi. Vinkkaa minulle, jos teet haasteen. Tulen mielelläni lukemaan sinun faktasi.

35 kommenttia:

 1. Et voisi tulla meille sitten koskaan kylään, meillä asustaa kaksi kuningaspythonia :)
  Maksasta en tykkää itsekkään.
  Kivaa lauantaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marina ♥ No, en tosiaankaan voisi tulla! Pythoneita. Hui, en voisi esimerkiksi nukkua asunnossa, jossa olisi käärmeitä.

   Poista
 2. Hui miten monta samaa, kahviloihin voisin muuttaa, matikkapää nolla, käärmeet hui kauhistus, paino jojottelee ees ja taas, meidätkin on vihitty maistraatissa ja siunattu sitten Latviassa kirkossa, inhoan ylikaiken silittämistä. En syö aamuisin vaan juon vaan kahvia, hih olipa kivaa lukea tämä.

  Kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ No löytyipä tosi monta meitä yhdistävää asiaa! Nämä tälläiset hasteet on kyllä tosi kivoja tehdä ja lukea toisten kirjoittamia haasteita.

   Poista
 3. Tää on ihana haaste! Tosi paljon juttuja mitä en olisi sinusta arvannut! Minna, mysteerinainen! :D ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva tietää, mitä juttuja et olisi minusta arvannut, hih...

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Näistä saattaa paljastua aika yllättäviäkin juttuja :))

   Poista
 5. Mulla on myös huono matikkapää...ja silittämistä vihaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voit siis hyvin samaistua minuun näissä asioissa?!

   Poista
 6. Minulla on ihan tosi huono suuntavaisto! Siksi ajelenkin vieraissa paikoissa aina taksilla👍🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tämä huono suuntavaisto on kai sukuvika. Onneksi navigaattorit on keksitty.

   Poista
 7. Paljon meistä löytyy yhteisiä asioita:) nämä ovat ihan parhaita postauksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aah, okey! Tätä oli kyllä hauska tehdä, kun ensin pääsi vauhtiin :))

   Poista
 8. Kiva postaus, näitä on aina kiva lukea! Jännä ajatella, jos sua kutsuttaiskin Minnaksi... ei, kyllä sä oot ihan Krisse!!

  Olen usein ajatellut tehdä tuon itekin, mutta tuntuu vaikealta keksiä noin monta asiaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti sanoa vielä, että ihana tarina tuo teidän match!! <3

   Poista
  2. Kiitos, Heli ♥ Minustakin tuntui aluksi, etten mitenkään keksi näin montaa asiaa, mutta kyllä ne vaan sieltä löytyivät lopulta aika helpostikin. Näitä on kyllä kiva lukea, joten jos teet haasteen, tulen ehdottomasti lukemaan sen blogiisi.

   Meidän match eteni nopealla temmolla. Ajattelin silloin, ettei tässä iässä (41v.) ole enää aikaa jäädä vuosiksi pohtimaan ja miettimään. Niinpä heittäydyin mukaan ja päätin, että paikkaillaan sitten ruhjeita matkan varrella, jos niitä tulee. Välillä on vähän naarmuja tullut, mutta yhdessä mennään vielä kuitenkin eteenpäin ♥

   Poista
 9. Näitä on tosi kiva lukea. Meiltä löytyy tosi monta samaa juttua, laskin, että 10 kohtaa. Minäkin olen harrastanut tanhuja lapsena :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tykkäsit ♥ Tanhu oli ihan mukava harrastus ja olihan se jännää päästä aina vähän reissaamaan harrastuksen tiimoilta ja yöpymään koulumajoitukseen :))

   Poista
 10. Mellu26.3.17

  Voi Krisse!koita nyt uskoa että olet näyttävä isokokoinen Nainen,et lihava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mellu ♥ Se ei ole kuule helppoa ymmärtää, kun on kerran oikein kunnolla lytätty tarpeaksi alas.

   Poista
 11. Kiva oli lukea postaustasi. Mullakin on huono suuntavaisto.

  VastaaPoista
 12. <3 Olipa kiva postaus, paljon tuli uuttakin vaikka joitain tiesinkin :) En itseasiassa tiennyt miten ootte M:n kanssa tavanneet, ihana tarina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni ♥ Joo, aika nopealla sykkeellä mentiin! Ei sitä enää tässä iässä jääty vuosiksi pähkäilemään onko tää nyt se oikea vai ei. Päätin, että sitten paikataan ruhjeet, jos tää homma ei kanna. Toistaiseksi on kantanut vaikka välillä on tuntunutkin, että upotaan.

   Poista
 13. Kiva postaus ja hauska lukea asioita sinusta :)

  VastaaPoista
 14. Minäkin varmaan perustaisin lottovoiton jälkeen kahvilan. Kivoja faktoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oma kahvila on sellainen hyvin kaukainen haave ♥

   Poista
 15. Kiva postaus. 🙂 Meidän ei ainakaan kannattais lähtee yhdessä retkelle minnenkään tuntemattomaan paikkaan... minäkin oon täysin suuntavaistoton. En niinkään metsissä, mut kaupungeissa, sairaaloissa, laivoilla... niitähän riittää. Kun muutin Helsinkiin, ni huh hei. Tulipa eksyttyä aika monet kerrat. Mut sit keksittiin navigaattorit, luojan kiitos! En selviäisi ilman. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna ♥ Joo, mä olen kyllä aika huono suunnistaja ihan kaikkialla, ellen tosiaan tunne paikkoja entuudestaan. Mun miehellä taas on joku sisäinen navigaattori päässä. Hänen ei tarvitse katsoa kuin kerran karttaa ja sen jälkeen hän osaa mennä uuteenkin paikkaan tosta vaan. En ymmärrä. :))

   Poista
 16. Hauska postaus ja lukiessa tuli mieleeni, että minä olen tainnut tehdä myös vastaavanlaisen postauksen. Minulla on samanlaisia kokemuksia mopolla "ajosta". Kerran kokeilin ja ehkä kaksi metriä ajoin ja olin jo hiekkakasassa ja siihen se mopoilu sitten jäikin. Laskettelua kokeilin kerran ja sekin jäi siihen kertaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ IHanaa kun löytyy näitä kohtalotovereita.Kakspyöräset moottorivehkeet ei vaan, Heli, ole meitä varten eikä suuret mäet... :))

   Poista
 17. Olipa ihana teksti <3 minäkään en pidä maksasta, mutta maksalaatikko on herkkuani (se kun ei maksalta edes maistu) :-D Taidanpa tehdä samanlaisen postauksen itsekin jossain välissä! Näitä on aina niin mukava lukea.

  VastaaPoista
 18. Olipa kiva lukea tämä postaus! Minä tykkäisin maksasta, mutta pyrin nykyään syömään kasvisruokaa.

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan