Omenahillo

7.9.2014

Meillä on tosi iso piha. Kerran miehen kanssa laskettiin, että sieltä löytyy kaikenkaikkiaan 17 eri puulajiketta. Aikamoinen määrä. Omenapuita meillä taitaa olla kolme. Kaikki kolme vähän eri puolilla pihaa. En edes tiedä mitä lajikkeita ne ovat. Ei ainakaan mitään punaista kanelia tai vaaleaa kuulasta. Niinpä en nosta puiden arvoa kovinkaan korkealle. Yksi puu on oikeastaan vain vaivaksi, koska tekee sellaisia pienen pieniä sormenpään kokoisia omenia, jotka saan sitten kerätä ja kärrätä puun alta kompostiin. Noh, onhan se keväällä kaunis, kun kukkii...hetken!


Kaksi muuta puuta sitten tuottavat vähän satoakin eli niistä on meille jotain hyötyäkin. Omenat ovat kyllä aika kirpsakoita, mutta soveltuvat hyvin leivontaan ja hillon tekoon. Täytyy kyllä tunnustaa, että aika laiskasti olen omppuja käyttänyt. Hyi hyi, tuhma minä... Joskus aikanaan tein omenahillon mehumaijassa höyryttämällä. Se on kuitenkin aika vaivalloinen ja hidas tapa. Iän myöden sitä alkaa etsiä helpompia keinoja joka asiaan...omenahillon tekoonkin. Tässä toisenlainen hyvä ja helppo ohje, jonka haluan nyt jakaa teidän kanssanne.


Raaka-aineet:
1 kg omenalohkoja
1 dl vettä
3 dl hillosokeria
1 kanelitanko
1/2 sitruunanmehu

Poista omenista siemenkodat ja paloittele ne. Kiehauta vesi ja sokeri. Lisää omenalohkot ja mausteet. Keitä kunnes omenat ovat soseutuneet.

Poista kanelitanko, huuhtele ja laita talteen seuraavaa kertaa varten. Aja sose tasaiseksi sauvasekoittimella. Omenia ei siis tarvitse kuoria, kun käytät sauvasekoitinta. Kaikki isommat kuoren palaset hienontuvat hienoksi. Näin säästät paljon aikaa ja vaivaa. Purkita. Itse säilytän hillopurkit jääkaapissa, vaikka niiden pitäisi kyllä säilyä avaamattomina myös ihan huoneenlämmössä. Kellari olisi tietenkin paras ja ihanin vaihtoehto. Meidän kellari(kin) pitää ensin remontoida ennenkuin siellä voi mitään säilyttää.

 Tarjoile hilloa ohukaisten/pannukakkujen/vohveleiden kanssa, levitä bostonpullan väliin tai sujauta kahvikakku- tai muffinssitaikinaan. Nauti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan