Arjen luksusta

23.9.2014

Minulla on ollut jo vuosia lyhyet hiukset. On minulla lapsena ja nuorena ollut pitkätkin hiukset, mutta minusta lyhyet hiukset vain sopivat minulle paremmin kuin pitkät. Lyhyessä hiusmallissa on vain yksi huono puoli. Jos aikoo pitää hiukset jatkuvasti siistenä, on käytävä tosi usein kampaajalla ja se maksaa. Mutta minkäs teet, niin vain on tehtävä.


Mun hiusten oma väri on sellainen varmaan aika yleinen maantienvärinen. Nyt jo pidemmän aikaa pohjavärini on ollut tumma. Hiukset ovat välillä olleet yksiväriset, mutta useimmiten olen halunnut niihin monivärivärjäyksen. Hiuksiini on kokeiltu monesti kirkkaitakin värejä joko näin otsalle, kuten nyt tai ohuina raitoina. Esimerkiksi kirkas punainen on ollut tehostevärinä aika useinkin. Monella punainen väri haalistuu nopeasti pois toisin kuin minulla. Nyt pitkästä aikaa otsalla on vaaleaa useamman värjäyksen tuloksena. Punainen ei vain meinannut lähteä pois.


Viime keväänä vaihdoin kampaajaa. Olin vuosia käynyt samalla, hyväksi havaitsemallani ja tutulla kampaajalla. Pikku hiljaa aloin kuitenkin kaipaamaan vaihtelua ja työkaverini suosituksesta menin Sokokselle Hyvä Olo-kampaamoon. Valinta osui nappiin. Heti alkoi tapahtua muutosta myös hiusmallissani. Oikeaa puolta kasvatellaan nyt vähän pidemmäksi.


Takaa niska leikattiin tällä kertaa hiukan kaarevaksi ja aika lyhyeksi. Päälliosaa jätettiin pituutta jo pelkästään kiusallisten pyörteiden vuoksi. Kivasti näkyy niskassa vielä värjäyksen jäljet, hih...


Vasen puoli leikataan nyt todella lyhyeksi eli mulle on hakusessa sellainen toispuoleinen malli. Tykkään.


Takaa sitten pitäisi opetella vahan kanssa muotoilemaan hiukset pörrölleen. Vitsi, miten noilta kampaajilta se käy jotenkin niin kätevästi ja helposti! Itse kun alkaa samaan hommaan niin ei vaan meinaa hommasta tulla  yhtään mitään. Tosin muotoilutuotteissakin on eroja. Itse en enää sitten raaskikaan ostaa kampaamon tuotteita, jotka ilmiselvästi ovat laadukkaampia kuin tavis kaupan vastaavat. Ehkä kuitenkin kannattais, mutta kun ei raaski.


Otsis on kanssa leikattu vähän vinoon ja vedetään sen vahan kanssa päätämyöden sivulle tai voi sitä yrittää vähän kohottaakin, kun siinä on nyt jo ihan kivasti tota pituutta.


Kulmien muotoilu on hyvän lopputuloksen kannalta aika tärkeä juttu. Itse en osaa kulmiani muotoilla, joten mieluusti teetän sen homman ammatti-ihmisellä. Jos en niin tekisi, jäisivät kulmat muotoilematta kokonaan (niin oli vuosia).Nytkin kampaaja siisti kulmat. Ensi kerralla sitten taas laitetaan kulmiinkin vähän väriä.

Tämä mun hiusmalli on vähän sellainen rock, mutta ehkä juuri siksi mä siitä tykkäänkin. Olenhan itsekin vähän kuitenkin sellainen rokkimimmi. Koska käyn töissä enkä voi siellä olla peikkona, käyn viiden viikon välein kampaajalla. Juu, tiedän, mulla menee ihan hirveä rahasummavuodessa hiuksiin! Säästäisin, jos värjäisin itse hiukseni, muotoilisin itse kulmani ja kasvattaisin pitkät hiukset, mutta en tee niin. Kampaajalla käynti on mun arjen luksusta. Nautin siitä maksoin mitä maksoi ja sitäpaitsi työskennellessäni naisvaltaisessa paikassa, olen huomannut, että mä laitan kauneuden ja ulkonäköni eteen loppujen lopuksi tooosi vähän rahaa. Uskokoon ken tahtoo!

4 kommenttia:

 1. Huomenta syksyiseen aamuun <3 Tuo tukka on makee, sopii kyllä sulle hyvin!!! :) En osais sua pitkissä hiuksissa kuvitellakkaan, nuo on niin pirtsakat!! Täällä taas nainen joka on viimeeksi käynny kampaajalla, olikohan toukokuussa, pitäskö mennä ;) Ei viitti oikein läheltä kuvailla :D hih... Mie oon vähä semmonen että lapsille ja sisustukseen voi laittaa rahaa mutta sitte ittesä unohtaa aina toviksi kunnes on jo pakko kun peilistä katsoo!!! Hauskaa viikkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos taas kommentistasi ja kehuista! Joo, kyllä tää lyhyt tuqqa on mun juttu!

   Poista
 2. Sulle sopii tosi hyvin tuo lyhyt tukka!! Oot niin nätti muutenkin!

  Ja mä voin sanoa ihan samaa kuin aiempi kommentoija... sisustukseen ja lapsiin voin laittaa rahaa, mutta itseen en kauheesti kyllä laita. Mulla on just sellanen "ei tarvii tehä mitään"-tukka, eli omanvärinen (=maantie) ja pitkä... Mä en kerta kaikkiaan raaski laittaa rahaa parturiin! Ja toinen juttu on sitten se, että mä en vaan tiiä millaisen tukan haluaisin... en osaa yhtään sitä laitella, joten parasta antaa olla vaan pitkä ja oman värinen ja vetästä ponnarin ja nutturan sekoitukselle kiinni...

  Ja tosiaan mä en myöskään suuremmin edes halua värjätä. Tykkäisin kyllä väristä, mutta en siitä millaista myrkkyä se on. Joten ainakin tällä hetkellä olen antanut olla vaan oman värin, vaikka se ihan tyhmä ja tylsä onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heli! Tiedätkö, mä niin toivoisin, että mulla olisi ja mulle kävis pitkät hiukset just ton takia, että vois vaan vetästä ne ponnarille ja nutturalle eikä tarvis käydä niin usein kampaajalla. En edes viitsi laskea, kuinka paljon mulla menee rahaa vuodessa kampaajalle. Noh, se on sitä mun arjen luksusta! Tällä hetkellä ei sitten kyllä oikein mihinkään muuhun ylimääräiseen jääkään rahaa :( Mä olen aina luottanut kampaajien ammattitaitoon ja antanut niiden suunnitella mulle mallin. Hyvin ovat onnistuneet =)

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan