Lähiruokaa ja siivouksia

13.9.2014

Täällä taas. Viikonloppu jo puolessa. Aika menee nykyisin niin äkkiä. Onkohan se tää ikä? Onks musta tullut vanha? No, jokatapauksessa...ihanan syksyistä viikonloppua ollaan täällä vietetty taas miehen kanssa ihan kahden. Eilen en sitten töiden jälkeen ehtinyt enkä jaksanutkaan aloittaa mitään vaatteiden läpikäyntiä, kuten suunnittelin. Niin mulle käy usein. Suunnittelen päivällä töissä, mitä kaikkea teen illalla kotona, mutta tekemättä jää. Mä olen vaan iltaisin yksinkertaisesti niin väsynyt päivän töistä ja pyöräilystä kotiin, että kotityöt jää kyllä ihan tyystin tekemättä. Mulle on monesti aiemmin sanottu, etten osaa levätä ja rentoutua. Nykyisin ei illat muuta olekaan kuin lepäämistä. Notkun koneella, syön perheen kanssa iltaruoan, käyn saunassa (tosi monena iltana viikossa) ja katon telkkaria. Sitten kun tulee viikonloppu, huusholli alkaa olla siinä kunnossa, että alkaa monesti jo ihan ahdistaa. 

Meillähän ei kukaan muu tartu oma-aloitteisesti imuriin, joten lauantaista on sitten tullut mulle ns. siivouspäivä. Mitään perusteellista siivousta en tee. Imuroin, rapsin pikku matot, pyyhkäisen vähän lattioita (kuisti, eteinen ja keittiö) ja pyhin vähän pölyjä, jos jaksan. Olohuoneen ja ruokailuhuoneen mä vaan imuroin. Lattioiden pesun teen niissä tosi (liian) harvoin. Edellisessä postauksessa kirjoitin tuosta mun vaateongelmasta ja esittelin ihan kuvinkin tota meidän kauhean sekasorron vallassa olevaa kodaria. Tänään siivoukseni ylsi myös sinne. Hassua, että pitää ensin siivota, että voi alkaa siivoamaan eli tässä tapauksessa karsimaan kaapeista ja niiden päältä ylimääräistä pois. Niin ja käymään niitä mun vaatteita läpi.


Kyllähän siellä nyt jo näyttää vähän paremmalta, kun sain taiteltua kuivat pyykit pois, mankeloitua pyyhkeet ja raivattua muutenkin jo lattialta pois niitä ylimääräisiä tavaroita. Osa lähtee huomena kirpparille ja osan laitoin pahvilaatikkoon miehen esikoiselle, joka on lähiaikoina muuttamassa omaan kämppään. Pikku hiljaa siis homma etenee. Ihanaa!


Aamupäivästä käytiin ensin miehen kanssa Lähiruokamessuilla. Ihan liian harvoin tulee käytyä missään lähiseudun messutapahtumissa. Oli tosi mukavaa kierrellä katselemassa maaseutuyrittäjien kojuilla ja popsimassa maistiaisia ja kyllähän siellä tuli tavattua muutamia tuttujakin pitkästä aikaa. Messualueella oli myös kahviloita, letunpaistajia, partiolaisten uutispuuron myyntipiste ja mitä kaikkea. Me jätettiin kuitenkin tällä kertaa nämä maksulliset ruokailut väliin ja ajettiin mun äidin luo muutaman kilometrin päähän kahville. Samalla reissulla tuli siis käytyä sielläkin kylässä ja äiti tietenkin oli iloinen meidän vierailusta. Nyt sauna lämpiämässä eli kohta saunaan ja telkun ääreen.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

6 kommenttia:

 1. On se hyvä että kirjoitat tänne blogiin kaikkia vinkkejä missä vois käydä. Mä nimittäin olin aikeissa mennä tuonne messuille myös, mutta unohdin jo koko asian... jos vaikka huomenna menis! Äsken käytiin elokuvissa katsomassa se Mielensäpahoittaja - sekin idea tuli täältä sun blogista! =D

  Ja tsemppiä edelleen siihen raivailuun! Se on itse asiassa aika hidasta ja työlästä hommaa, kun oikein ajatuksella käy tavaroita (milloin mitäkin) läpi. Ei se mene niin, että vips vaan ja homma valmis, vaan todellakin pitää joka tavaraa miettiä että mitä sille tekee... Jostain syystä sellanen on silti mun lempipuuhaa, viihdyn tosi hyvin kaikenlaisia kaappeja, hyllyjä ja kasoja peraten! Oikeasti mulla pitää olla koko ajan joku projekti meneillään... mieluiten just joku raivausjuttu. En tiiä mitä mä teen kohta kun joka paikka on käyty läpi. Kääk!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että olen ollut avuksi antamalla noita vinkkejä! Tänään ainakin ilmakin suosi noita messuja. Toivottavasti huomennakin.

   Kiitos tsempeistä! Eilen kävin jo ostamassa prismasta muutaman kannellisen muovilaatikon lisää niille tavaroille, jotka saa jäädä. Musta niissä on tosi hyvä säilyttää tavaroita eikä sitten pölytkään pääse niihin niin helposti. Se on totta, että raivaaminen on aika raskasta. Musta tuntuu, että multa meinaa loppua ihan kunto kesken tuon homman kanssa. Mäkin kyllä tykkään tuosta hommasta, kun sitten työn tehtyään näkee niin hyvin kättensä jäljen ja siisteistä paikoista tulee hyvä fiilis. Onko sulla Heli kaikki ulkovarastotkin yhtä hyvässä kunnossa (raivattuna) kuin sisällä?

   Poista
  2. Ei mulla ole ulkovarastoja. =)

   No, meillä on ulkosauna, jossa käydään tosi harvoin ja se onkin sitten lähinnä romuvarasto... tällä hetkellä sekin on onneksi kyllä aika tyhjä, koska vein sieltä matot pesulaan. Ja olen sitä muutenkin tyhjentänyt roinasta välillä, sinne kun tupataan viskaamaan vaan kaikkea pois silmistä, eli esimerkiksi teltat ja sellaset. Se on kyllä ärsyttävä paikka, en tykkää kun siellä on mitä sattuu ja miten sattuu. Mutta toisaalta se on kyllä hyvä paikka esimerkiksi just niille likaisille matoille.

   Ja aitta on sitten oma lukunsa, se on siis yhden lapsen asumus, kaksikerroksinen lämmitetty aika iso rakennus (20 + 20 neliötä), jonka yläkerrassa asuu poika ja alakerta on sitten remontin ajan ollut täys kamaa sisältä evakossa. Se on ihana aitta mutta kaameaan kuntoon päässyt, ja sinne mun sormet kyllä varmaan jossain vaiheessa syyhyää iskeä... Viimeistään sitten, kun poika joskus sieltä omaan boksiinsa lähtee, saa nähdä milloin se tapahtuu (tuskin ihan vuoden sisään, jos kahdenkaan...).

   Tää remontti on tehnyt sen, että noi aitta ja saunakin on päässy tyystin räjähtämään, en tykkää!! Mä tahtoisin, että nekin on siistit ja tyhjät/järjestyksessä.

   Niin, sitten meillä on tietty toi valtava autotalli (noin 70 neliötä) joka on ihan tyystin miehen valtakuntaa. Esimerkiksi polkupyörät saa sinne viedä talveksi vain kohtalaisen nalkutuksen jälkeen... mies ei ottais sinne mitään sellasta, kun siellä kuitenkin hitsataan ja mitä lie kaikkea. Ja talliin liittyen on sitten myös kaksi pressutallia, joissa on miehen kamaa (eli autoja ja niiden palasia...*huoh*). Mä en puutu noihin tallijuttuihin, vaikka mieli kyllä tekis...

   Mutta sellasta varsinaista pihavarastoa siis ei ole, minähän en tee mitään puutarhahommia taikka vastaavaa joten meillä ei ole mitään sellasia kamoja säilytettävänä. Kottarit ja ruohonleikkuri seilaa millon missäkin, en kauheesti jaksa niiden perään katella... =)

   Ja eipä muuten tullu sit kuitenkaan käytyä siellä messuilla, koko päivä on kotona väännetty tätä remonttia ja parit vieraat on käyneet myös. No, ehkä ensi vuonna...

   Poista
  3. Niinhän se on, että ei noihin miesten "valtakuntiin" oikein saa omia tavaroitaan viedä ;) Meidän piharakennukset on kaikki tosi huonoja ja autotallista jo romahtikin pari talvea sitten katto ja sitä on mies nyt alkanut pikkuhiljaa purkaa pois. Meilläkin tota mun mielestä turhaa rompetta löytyy kyllä pitkin pihaa, mutta minkäs teet. Huoh...

   Poista
 2. Tuo on ihan totta täälläkin, ensin on siivottava, että voi siivota ;) Heh! Kaappien raivaus tekee hyvää, itse tein sen pikaraivaksen viime viikolla ennen kirpparia, mutta vielä voisi jatkaa, kunhan ehtii ja jaksaa. Kyllä täällä seudulla on ainakin tänä kesänä ollut paljon tapahtumia, aina kun vain kerkiää, kannattaa niissä käydä, sehän se vain vahvistaa, että niitä on jatkossakin :) Että siis tapahtumat saa ihmiset liikkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy vaan yrittää jaksaa iltaisin töiden jälkeen edes pikkaisen joka päivä karsia ja järjestellä tuota tavara määrää. Hiljaa hyvä tulee ;)

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan