Karsimista ja kirppishommia

5.9.2014

Olen viime aikoina törmännyt monessa blogissa kirjoituksiin tavaroiden karsimisesta. Tuntuu, että siitä on tullut tämän päivän yksi trendijutuista. Itse olen harrastanut tätä varmasti vähän aina. Olen aika raa'allakin kädellä laittanut tavaraa menemään, jos olen kokenut sen itselle tarpeettomaksi. Onneksi en kuitenkaan ole heittänyt tavaraa roskikseen, vaan olen pyrkinyt kierrättämään sitä. Kirppistely on aina ollut yksi harrastuksistani. Olen sekä myynyt että ostanut paljon tavaraa kirppiksiltä. Pienituloisena kirppismyynnistä on saanut kivasti lisätuloja ja ostopuolella usein pienellä rahalla on saanut hyvää tavaraa tai vaatetta lapsille ja itsellekin. Mikään minimalisti en kuitenkaan tunne olevani, koska tykkään sisustaa kotiani monilla erilaisilla pikku esineillä. Siitä huolimatta meiltä löytyy ihan älytön määrä turhaa ja ylimääräistä tavaraa. Niinpä keväällä otinkin pitkän, vuosien tauon jälkeen kirppikseltä pöydän. Myynnissä on ollut vaatteita, kenkiä, lehtiä, dvd-elokuvia, kirjoja, liinavaatteita, astioita, laukkuja ja jopa niitä sisustustavaroita. 


Kauppa on käynyt ihan mukavasti ja tyttökin on siivoillut omia kaappejaan ja antanut tavaraa sekä hänelle pieneksi jääneitä vaatteita myyntiin. Kirppikseltä tuli tienattua se viimeinen puuttuva satanen keväällä tytön mopoakin varten. Itsestä tuntuu, että mitä erikoisin ja kummallisin tavara menee kirppiksellä parhaiten kaupaksi, kunhan ei laita liian korkeita hintoja. Euro, pari on hyvä hinta, jolla kauppa käy. Harvemmin itselläni on ollut mitään myynnissä yli 10 euron hintaan. Kirppis on kirppis ja hinnat pitää olla sen mukaiset.


Yksi syy, miksi nyt olen pitänyt kirppispöytää melkeinpä läpi kesän on se, että meillä on tosi vähän säilytys- ja varastotilaa. Se taitaa olla usein tälläisen vanhemman rintamamiestalon yksi pahimmista puutteista. Meillä tilannetta pahentaa huomattavasti kylmän varastotilan puuttuminen, koska kaikki piharakennuksemme ovat todella huonossa kunnossa. Mies vei jo muutama päivä sitten yhden ikean kassillisen tarpeettomia toppatakkeja myyntiin ja äsken laputin taas lisää. Vuosien tauko kirppistelyssä siis näkyy ja myytävää riittää varmasti vielä pitkäksi aikaa. Kohta syksyn edetessä voi kaivaa luistinlaatikon esille ja viedä niistäkin kaikki ylimääräiset, pienet luistimet myyntiin. Tuntuu tosi hyvälle, kun saa ylimääräistä tavaraa pois ja samalla omia nurkkiaan hiukan siistimmäksi. Tuntuu, että meillä mitkään kaapit (ne vähäisetkään, mitä on) eivät pysy järjestyksessä, vaan ne ovat aina hirveässä sotkussa. Pinnaa alkaa kiristää, kun ei meinaa löytää etsimäänsä. Siksikin olisi niin ihanaa, kun kaapeissa ei olisi mitään ylimääräistä, vain se tarpeellinen.


Kesällä tein hirmu urakan, kun kävin meidän liinavaatekaapin läpi. Risat ja meille tarpeettomat pois ja kirppikselle ja käytössä olevat mankelin kautta takaisin kaappiin. Useampi päivä siinä meni, mutta lopputulos oli parempi kuin hyvä. Nyt kaapeista löytää tarvitsemansa, kun jokaisella on oma, nimetty hylly. Hyllyjen reunoihin laitoin vielä dymolla nimilaput, mitä missäkin on.


Mankelin päälle onkin taas kertynyt mankeloitavaa, joten taidanpa lähteä hommiin. Ai niin, mutta munhan piti ensin imuroida meidän makkari. Villakoirat meinaa iltaisin nukkumaan mennessä purra nilkat poikki. Makkarissakin pitäisi suorittaa karsimista, ainakin mun vaatekaapissa tai ainakin sen kaapin vois siivota. Hommaa siis riittää, kunhan vaan löytyisi sitä viitselijäisyyttä. Plääh...

Palataan taas pian!

8 kommenttia:

 1. Moikka Krisse <3 Ompa niin mahtava olo kun kerrankin kerkiän vierailemaan jonkun blogissa ja pitkästä aikaa jouduin oikein tositoimiin kun änkesin blogisi lukijaksi, tottakai!!! Mutta nuo työt sotkee ihanaakin ihanammat harrastukset ja tuo vanhuus ei tule yksin,ei jaksa enää kaikkea samana päivänä :D Oikein omaatuntoa nipisti kun luin postauksesi kirppisjutuista...Just tein päätöksen, avasin jätesäkin ja kippasin sinne tavaraa...Nyt ei kerkee eikä jaksa mutta paikat on saatava kuntoon ja ylimääränen tavara pois nurkista, ei mahdu! Mutta oikein tunnelmaisia syksyn aluspäiviä ja tavataan ja törmäillään <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, kun ehdit käymään ja vielä kommentoimaankin! Tervetuloa lukijakseni! Toivottavasti viihdyt uudenlaisen blogini seurassa. Työniloa ja tunnelmallista syksyä Sinullekin!

   Poista
 2. Ah ihanaa, lempihommaani raivaamista! Sillä erotuksella vaan, että minulta menee poistettavilla tavaroilla mahdollisesti tienatut rahat sivu suun, kun annan kaiken ilmaiseksi pois...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raivaamisesta tulee niin hyvä olo. Iloinen yllätys odotti tänään kyllä kirpparillakin, kun sain ilokseni huomata pöydän tyhjentyneen. Pääasiahan on,että itselle tarpeeton tavara löytää uuden onnellisen omistajan eikä joudu roskiin.

   Poista
 3. Minäkin olen miettinyt pitkin kesää, että tekisi mieli mennä myymään vaikka evakkotorille kaikkea ylimääräistä, varsinkin sisustusjuttuja on kertynyt meillä laatikot pullolleen ja tietty minulla tulee töistä helposti tuotua aina uusia kivoja juttuja, niin pitäisi päästä vanhoista eroon. Tuntuu vain, että noilla pöytäpaikoilla ei kauppa käy, vaan pitäisi mennä ihan myymään itse jonnekin.. ja siihen kun ei ole aikaa löytynyt. Millä kirppiksellä sä pidät pöytää? Käykö siellä oikeasti kauppa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on pöytä Valkealan Sisätorilla. Meillä kauppa on käynyt ihan hyvin, vaikkei niillä tuoilla tietenkään rikastumaan pääse. Meillä hinnat ovat olleet tosi alhaisia, kun päätarkoitus on kuitenkin ollut vain päästä tavaroista eroon. Evakkotorilla saisit varmasti sisustustavaroistasi paremman hinnan ja uskon, etä varmasti kävisi kauppa.

   Poista
 4. Haluan arvostaa Carl Logan Lucas Loan Lending Companian auttaakseni ostamaan lainaa, minulla on laina ilman stressiä, kun olet hyväksynyt yrityksen takaisinmaksun ehdot ja edellytykset. Jos tarvitset taloudellista apua, ota yhteyttä sähköpostitse.

  Sähköposti: lucasloanlendingcompania@gmail.com
  Whatapp: +1(857)325-5437
  Verkkosivusto: http://lucasloanlendingcompania.webs.com/

  VastaaPoista
 5. Do you need a genuine Loan to settle your bills and startup

  business? contact us now with your details to get a good

  Loan at a low rate of 3% per Annual email us:

  Do you need Personal Finance?

  Business Cash Finance?

  Unsecured Finance

  Fast and Simple Finance?

  Quick Application Process?

  Finance. Services Rendered include,

  *Debt Consolidation Finance

  *Business Finance Services

  *Personal Finance services Help

  Please write back if interested with our interest rate EMAIL: muthooth.finance@gmail.com
  Call or add us on what's App +91-7428831341

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan