Kehukeskiviikko - Laitetaan hyvä kiertämään

20.3.2019

Ihanaa keskiviikkoa kaikille! Noin kuukauden ajan Kaunismäessä blogin Virpi on kerran viikossa, aina näin keskiviikkoisin, esittellyt blogissaan kivan blogin ja haastanut sen kirjoittajan mukaan Kehukeskiviikko-haasteeseen. Näin voimme kaikki löytää lisää luettavaa ja tutustua uusiin blogeihin. Kaksi viikkoa sitten oma blogini sai kunnian olla kehuttuna. Olen äärettömän onnellinen ja iloinen siitä ja kiitollinen Virpille kauniista sanoista. Juuri tuolloin minulla oli hiukan netin ja läppärin kanssa ongelmia, joten en päässyt heti vastaamaan haasteeseen. Nyt taas koneet toimii ja on aika laittaa hyvä kiertämään.Itse haluan esitellä teille itsellenikin melko uuden blogituttavuuden, Tuumasta toimeen-blogin. Blogia kirjoittaa  kolmen nuoren aikuisen tyttären äiti ja kotipalveluyrittäjänä toimiva, Leena. Leena on ihanan energinen, toimelias ja liikunnallinen aikuinen nainen. Lapset ovat lentäneet jo pesästä ja Leena asustelee nyt kahden miehensä kanssa. Leena on aina tykännyt leipoa ja laittaa ruokaa. Hän on myös kokenut juhlien järjestäjä ja laittaja. Blogista löytyykin paljon reseptejä erilaisiin ruokiin ja postauksia erityyppisistä juhlista aina rapujuhlista ja syntymäpäivistä ylioppilasjuhliin ja monenlaista siltä väliltä. Uskon, että syy, miksi jäin seuraamaan tätä blogia on se, että sen postausten aiheet ovat suoraan Leenan elämästä ja arjesta, jota hän elää. Blogi on aito, rehellinen ja elämänmyönteinen ja sen ansiosta myös mielenkiintoinen. 

Pidän myös blogin visuaalisesta ilmeestä. Blogissa on isot, selkeät ja kauniit kuvat, jotka ovat minulle todella tärkeitä niin omassa kuin seuraamissanikin blogeissa. Tämän postauksen kuvat on Leenan luvalla lainattu hänen blogistaan. Kuvat on ottanut Leenan tytär. Kuten kuvista näkyy Leena on myös taitava kattausten tekijä ja tuo ruokapöytä on niin kutsuva. Voisin vaikka heti istahtaa sen äärelle syömään. 

Onko Leenan blogi sinulle ennestään tuttu vai ihan uusi tuttavuus? Kannattaa ottaa blogi haltuun ja käydä tutustumassa siihen. Ja tästä lähtee samalla haaste Leenalle, esittele joku kiva blogi Kehukeskiviikkona ja pistä haaste eteenpäin.

Kivaa keskiviikkoa kaikille ♥

Viime viikon kirppislöydöt

18.3.2019

Ihanaa uutta viikkoa teille kaikille! Viikonloppu on takana ja uusi työviikko aluillaan. Tällä viikolla minulla onkin viikkovapaa, kun menen lauantaina töihin. Viikkovapaa on ihan tervetullut, koska saan silloin hoideltua asioita, joita ei normaalisti arkena ehdi tekemään työpäivän jälkeen. Lisäksi aion pyörähtää kirppiksellä. Nyt kun opiskelujen loppuminen on vapauttanut lisää aikaa päiviini, olen taas ehtinyt käymään kirppiksillä ja viime viikolla varasin myös pöydän itsellekin. Viime viikko olikin tosi hyvä kirppisviikko, sillä tein muutaman todella hyvän kirppislöydön.

Olen huomannut muutoksia omissa mieltymyksissäni ja alkanut pitämään entistä enemmän väreistä. Tämän myötä suloiset maatuskat ovat saaneet oman pienen paikkansa sydämestäni. Katselin maatuskoja jo Toristakin, mutta onnekseni löysin viime viikolla kirppikseltä jopa kaksi maatuskaa. Nappasin maatuskat heti koriini, kun hintakaan ei päätä huimannut. Ihan tarkkaa hintaa en enää muista, mutta olivat jotain 2-4e/kpl. Toisen maatuskan sisältä löytyy vielä kolme pienempää maatuskaa. Tuon keltaisen Fazerin kukkopeltipurkin löysin jo viime kesänä, kun kävimme ystäväni Katin kanssa yhdessä kirpparilla. Silloin nopeus oli valttia ja ehdin nappaamaan purkin ennen Katia. Meillä on aina vähän pientä kisaa, kumpi ehtii, kun pidämme aikalailla samanlaisista asioista ja esineistä. Tuosta super kivasta elokuisesta päivästä voit lukea postauksestani Ihan super kiva päivä, jonka voimalla jaksaa pitkään.


Mutta kaikista paras kirppislöytö viime viikolla oli tuo toinen keltainen, Kesko Oy:n Lady coffee peltipurkki. Olen aina keräillyt ja pitänyt peltipurkeista, mutta viime vuosina kiinnostus on kohdistunut varsinkin näihin oikeasti vanhoihin peltipurkkeihin. Tätä Keskon kahvipurkkia olen netissä ihastellut vuosia, mutta koskaan en ole törmännyt siihen millään kirpputorilla. Käsittääkseni tämä kyseinen peltipurkki on aika suosittu keräilijöiden keskuudessa ja ilmeisesti juuri siksi sen hinta usein onkin kirppiksillä aika korkea. Minua kuitenkin onnisti, koska sain oman, siistissä kunnossa olevan kahvipurkkini 18e hintaan. Kyllä ihmisen mieli on outo tai ainakin keräilijän, koska tämän purkin löydettyäni olin niin onnellinen ja hymyilin varmasti koko kirppiskierrokseni ajan kuin Hangon keksi. Vielä kun joku kerta löytäisin sen oranssin Hangon Lakritsin vanhan peltipurkin niin olisin ikionnellinen. 

Facebook on pullollaan erilaisia kirppisryhmiä. Itsekin kuulun useampaan ja paikallisen ryhmän kautta onnistuin nappaamaan itselleni puoli tusinaa Arabian Kuusamo munakuppeja. Meillä ei ollut lainkaan munakuppeja ja mies on niitä aina välillä kaivannut, joten tämä löytö menee suoraan käyttöön. Kummastelin kovasti myyjälle munakuppien halpaa hintaa ja tarkistinkin, että kyseessä oli varmasti koko setin eikä yhden munakupin hinta. Olin lukenut ja ymmärtänyt ihan oikein ja sain koko puolen tusinan setin ehjiä ja hyväkuntoisia Kuusamo munakuppeja viidellä eurolla. Tälläisiä löytöjä voisi tehdä lisää. Niinhän sitä sanotaan, että toisen romu on toisen aarre. Myyjä kertoi hintaa tarkistaessani, että haluaa vain päästä niistä eroon ja siksi hinta oli niin alhainen. 
Käytkö sinä kirpputoreilla vai kierrätkö ne kaukaa ja ostat kaiken uutena? Jos käyt, oletko tehnyt hyviä löytöjä viime aikoina? Teetkö itse vain ostoksia kirpputoreilla vai myytkö välillä ylimääräisiä tavaroita pois? Mitä mieltä olet ylipäätään kierrättämisestä? Koetko sen vastuulliseksi teoksi?

Kivaa uutta viikkoa kaikille!

Villasukkarakkautta - Jonna Nordströmin JonSukat koukuttavat

16.3.2019

Villasukkarakkautta on varmasti monenlaista. Toiset rakastavat pitää villasukkia läpi vuoden, koska ne tuntuvat jalassa ihanilta, lämmittävät ja ovat vielä kauniitakin. Neuloosiin sairastuneet rakastavat tämän lisäksi vielä neuloakin niitä. Niin on käynyt myös näiden ihanien JonSukkien luojalle Jonnalle.  Jonna on porilainen kolleegani eli lähihoitaja, joka työskentelee vanhusten parissa. Jonna sai siskoltaan 40-vuotislahjaksi pussillisen sukkalankoja. Pitkään langat olivat käyttämättöminä, kunnes Jonna otti langat esille ja mietti, mitä niistä voisi neuloa. Hetken mietinnän jälkeen langoista muodostui kauniit kirjoneulesukat, joista tuli heti hänen lempisukkansa. 


Jonna jakoi neulomiensa villasukkien kuvan pariin villasukkaryhmään facebookiin, jossa ne saivat heti paljon ihastelua osakseen. Monet kyselivät sukkien ohjetta, mutta sitä ei ollut. Jonna kertoo antaneen luovuutensa tulla puikoille ja neuloneensa hittisukiksi nousseet villasukat ilman ohjetta. Pari vuotta sitten Jonna perusti oman blogin Villasukkarakkautta, jotta saisi jaettua johonkin neulomiensa villasukkien kuvia. Villasukkarakkautta-blogin jälkeen syntyi vielä Facebook-ryhmä, Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin.  Ryhmä on saanut hurjan suosion ja vuodessa ryhmässä oli jo yli 23 000 jäsentä. Tällä hetkellä ryhmässä on jo liki 30 000 jäsentä. Tästä ryhmästä minäkin olen saanut innostukseni näihin ihaniin ja kauniisiin JonSukkiin. Ryhmästä löytyy JonSukkien ohjeet ja ne ovat maksutta ryhmäläisten käytössä. 

JonSukista on tullut ilmiö. Jonna on luonut ensimmäisten JonSukkien rinnalle paljon uusia ohjeita meidän kaikkien neulojien iloksi. Jonna ensimmäiset kirjoneulesukat olivat polvisukat, mutta nyt ohjeita löytyy myös naisten lyhyisiin sukkiin, miesten sukkiin, vanttuisiin, Marimekkokuvioisiin polvisukkiin, lasten sukkiin, pitkän muotoiseen hiippalakkiin ja vauvojen oma malli Suomi 100-teemalla. Kaikki ohjeet ovat siis ilmaiseksi kaikkien ryhmään kuuluvien neulojien käytössä, mutta ei kaupallisessa mielessä. Voit neuloa ohjeilla kauniita villasukkia itsellesi ja läheisillesi, mutta niiden myyminen ei ole luvallista. Monet JonSukkien neulojat ovat keksineen myös omia, uusia malleja JonSukka-tyylisesti. Itse en siihen taivu jonka vuoksi olenkin aivan äärettömän iloinen ja onnellinen, että löytyy tälläisiä ihania ihmisiä, jotka haluavat jakaa neulomisen iloa myös muille. 


JonSukat ovat tosi kauniita ja niiden kirjoneuleet ovat suhteellisen helppoja neuloa. Moni neuloja, kuten minä, on neulonut ensimmäiset kirjoneulesukat juuri näiden villasukkien mallilla. Voin kertoa, että oli aivan huikea tunne, kun huomasi osaavansa neuloa jotain näin kaunista. Neuloessa JonSukkien varren kuvioita pääsee jo ihastelemaan oman käden jälkeä ja siinä vaiheessa jää viimeistään koukkuun neulomiseen, koska haluaa neuloa aina vain lisää ja lisää. Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin-ryhmän motoksi onkin noussut ekat, muttei vikat. Tuo on niin totta ja pätee siis minuunkin.

Näissä sukissa voi myös leikitellä väreillä. Olen nyt neulonut kolmet JonSukat; yhden polvisukat ja kahdet naisten lyhyemmät sukat. Polvisukat ja toiset lyhyemmät sukat olen neulonut itselleni ja yhdet lyhyemmän sukat päätyivät lahjapussiin. Kaikki sukat olen neulonut eri väreillä. Valkoinen on ainut väri, joka on mukana kaikissa sukissa, mutta kaksi muuta väriä vaihtuvat mielen mukaan. Kunhan omat taitoni neulojana kasvavat ja vahvistuvat tai ehkäpä eniten luottamus omiin taitohin, aion itsekin lähteä kokeilemaan uusien, aivan omien mallien luomista. Aion laitella kuvioita hiukan eri järjestykseen ja päästää luovuuteni valloilleen. 

Villasukkien neulominen on siis tullut jäädäkseen osaksi elämääni. Vietän päivät töissä lasten parissa ja päiväni ovat tosi hektisiä. Sen vuoksi on ihanaa iltasella istahtaa nojatuoliin ja ottaa kudin käteen ja alkaa neuloa. Neulon joka päivä ainakin vähän. Jonain päivänä en ehdi tai jaksa neuloa kuin muutaman kerroksen, mutta joskus viikonloppuisin olen neulonut monta tuntia aamusta iltaan asti. Neulominen siis todellakin koukuttaa. 

Jos innostuit näistä kauniista sukista ja haluaisit neuloa niitä, voit liittyä Facessa Villasukkarakkautta ohjeet JonSukkiin-ryhmään, josta löydät ohjeet ja pääset itsekin koukuttumaan näistä ihanuuksista. 

Neulomisen iloa kaikille ♥

Salakuljettaja Algoth Niskan jalanjäljillä Helsingin Kanavanrannassa - Ravintola Niska Helsinki

14.3.2019

Ollessani pari viikkoa sitten Helsingissä Kädentaitomessuilla kävimme ystäväni Katin kanssa syömässä Kanavanrannassa sijaitsevassa uudessa ja hiukan erilaisessa pizzaravintolassa. Kyseessä oli siis viime joulun alla Helsinkiin rantautunut ravintola Niska Helsinki. Jos olet käynyt joskus Ahvenanmaalla, olet saattanut vierailla Maarianhaminassa Niska ravintoloiden ensimmäisessä pizzaravintolassa. Niska-konsepti on siis lähtöisin sieltä, kun tv-ohjelma Strömsössäkin kokkina esiintyneen Michael Björklundin mielessä syntyi ajatus perustaa uudenlainen pizzaravintola, jossa pizzat valmistettaisiin hieman erilaisella tavalla.  Myös Turussa on mahdollista päästä herkuttelemaan ahvenanmaalaisilla pizzoilla eli peltileivillä, jotka muodostavat Niska ravintoloiden ytimen. Niska ravintoloissa panostetaan korkealaatuisiin raaka-aineisiin, joista suurinosa tulee Ahvenanmaalta. Peltileivissä käytetään Ålands Mejeriet:in juustosekoitusta ja itsetehtyä tomaattikastiketta. Suurin osa käytetystä lihasta tulee myös Ahvenanmaalta. Niska ravintoloinen menu on konstailematon, mutta erittäin makurikas. Ravintoloiden ytimen muodostavat siis pizzat eli ahvenanmaalaiset peltileivät, mutta tarjontaa täydentää listalta löytyvät salaatit sekä hauska jälkiruokapeltileipä, Karolina. Siinä maukkaan pizzapohjan päältä löytyy vanilja créme fraichea, ruokosokeria, tuoreita marjoja, hunajaa sekä mintua ja sitruunamelissaa. Tätä olisi kiva päästä joskus maistamaan. Annos sopii hyvin jaettavaksi useamman ruokailijan kesken. 

Itse valitsin listalta Björklundin, jossa on tomaattikastiketta, ÅCA:n juustosekoitusta, ylikypsää naudanlihaa, punasipulia, bearnaisekastiketta & rucolaa. Kati valitsi merellisen vaihtoehdon eli Merikapteenin. Tässä peltileivässä oli tomaattikastiketta, ÅCA:n juustosekoitusta, kylmäsavulohta, tomaattia, punasipulia, mustapippuria, piparjuurikastiketta & rucolaa. Peltileivät olivat todellakin erittäin maukkaita ja molemmat pidimme niistä todella paljon. Juomalistalta valitsimme lasiin talon Rieslingiä, joka oli hyvä valinta minullekin, joka en pidä kuivista valkoviineistä.


Ravintolan sisustus on rakennettu tunnetun salakuljettaja, Algoth Niskan hengen mukaisesti. Niska tuli kuuluisaksi Suomessa ja Ruotsissa kieltolain aikaisena pirtun salakuljettajana. Tätä tunnelmaa on haettu sisustukseen hauskoilla yksityiskohdilla, kuten istuimina toimivilla rahtilaatikoilla sekä muilla merellisyyttä ja teemaa tukevilla valinnoilla. Pidin ravintolan sisustuksesta ja tyylistä todella paljon. Se oli selkeä ja ihanan rouheinen. Oikea tiiliseinä miellyttää aina silmääni. 


Ravintola Niska Helsiki saa siis minulta vahvan suosituksen ja tiedän, että tulen jatkossakin ruokailemaan Niska ravintoloissa. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja ammattitaitoista. Olisi mukava päästä ruokailemaan myös Turun ja Maarianhaminan ravintoloissa. Niska tarjoaa arkisin myös lounasta tiistaista perjantaihin klo. 11-15. Maanantaisin ravintola on siis kiinni. 

Ovatko nämä ahvenanmaalaiset peltileivät sinulle tuttuja? Oletko ehtinyt jo ruokailemaan Ravintola Niska Helsingissä vai oletko kenties vieraillut jossain muussa Niska Ravintolassa?


Niska Helsinki

Kanavaranta 3-7 D 19
00160

HELSINKI

Aukioloajat Niska Helsinki

Ma SULJETTU
Ti-To 11–21 (Keittiö sulkeutuu 20:30)
Pe 11–22 (Keittiö sulkeutuu 21:30)
La 12–22 (Keittiö sulkeutuu 21:30)
Su 13–20 (Keittiö sulkeutuu 19:30
CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan