Leivontavinkki viikonlopuksi

12.1.2018



Julkaisin viikolla instagramissa kuvan leipomastani gluteenittomasta suolaisesta piirakasta. Piirakasta tuli reseptikyselyjä, joten päätin julkaista reseptin nyt täällä blogissani, jotta kaikki halukkaat voivat sitä vaikkapa tulevana viikonloppuna leipoa esimerkiksi saunan jälkeiseksi iltapalaksi. Itse leivoin piirakan viikolla koulun jälkeen päivälliseksi/iltapalaksi, kun ystävättäreni tuli töistä kotiin mennessä käymään meillä. Salaattia ja nachoja kylkeen ja maittava iltapala oli valmis nautittavaksi hyvässä seurassa. Suosittelen kaikille eikä piirakkaa ole todellakaan vaikea tehdä eikä sen tekemiseen uppoa kovinkaan pitkää aikaa. Piirakan voi tehdä tavallisista vehnäjauhoista tai gluteenittomana korvaten vain vehnäjauhojen määrän gluteenittomalla jauholla. 

Kinkku-pekonipiirakka

Pohja:
100g kylmää voita
220g jauhoja
1dl juustoraastetta
1 kananmuna
ripaus suolaa

Täyte:
300g kinkkukuutioita
pekonisilppua
120g smetanaa
2dl ruokakermaa
1dl maitoa
3 kananmunaa
1dl juustoraastetta
1 ruukku persiljaa 
ripaus mustapippuria
ripaus suolaa

0,5 tl paprikajauhetta

Valmista pohja: Laita kulhoon pilkottu voi ja vehnäjauhot. Nypi sormilla tasaiseksi taikinaksi. Lisää juustoraaste sekä kananmuna. Älä vaivaa, tee vain taikinasta kiinteää!


Valmista täyte: Sekoita kerma, maito, smetana, juustoraaste ja munat keskenään. Pilko kinkku pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää myös hienonnettu persilja ja mausteet. 

Painele taikina piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reinoille. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa alatasolla noin 30 minuuttia kunnes pinnassa on kaunis kullanruskea väri ja piirakan täyte tuntuu melko kiinteältä. Paistoaika on uuni kohtaista, joten kannattaa tarkkailla piirakan paistumista. Halutessasi voit koristella vielä piirakan tuoreilla yrteillä. Sitten vain nauttimaan. 

Osallistun tällä postauksella Perjantaimyysseihin Mansikkatilan mailla blogissa. Tule sinäkin mukaan!

Ihanaa viikonloppua kaikille!


24 kommenttia:

  1. Oi, tämä menee kyllä testiin. Kiitos ja mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kaisa ♥ Kiva juttu!

      Poista
  2. Kiitti ohjeesta,otin tästä screenshotin.Mä olen tehnyt meillä aina kinkkupiirakkaa ja nyt tämä gluteeniton on siihen hyvä lisä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno juttu! Monia ohjeita voi hyvin helposti muuntaa gluteenittomaksi. Tämä ohje on yksi sellainen.

      Poista
  3. Oi, tätä tekisikin nyt mieli :)

    VastaaPoista
  4. Nam, tätä kyllä kokeilen, kiitos vinkistä Krisse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ihanaa Sari, jos ohjeesta on sinulle iloa ja hyötyä!

      Poista
  5. Onpa ihanan muhkea piirakka. Tuon pohjan ohjeen otin ylös!
    Kivaa viikonloppua Krisse!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Outi ♥ Pohja on aika perusmuropohja ja sen päälle voi tosiaan vaihdella oman mielen mukaan täytteitä.

      Poista
  6. On kyllä niin hyvän näköinen piirakka!
    Tätä täytyy kokeilla!
    Muksaa lauantai-iltaa! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marita ♥ Tällä reseptillä kyllä onnistuu aina. Kannattaa kokeilla.

      Poista
  7. Onpas herkullisen näköistä piirakkaa. Täytyy laittaa resepti talteen.
    Eilen kun olin kaupassa alkoi tehdä todella paljon mieli täytettyjä paprikoita
    joten niitä tehtiin sitten eilen illalla. Onneksi jäi vielä tällekin päivälle.
    Ihana tuo Muumikannu!
    Hyvää sunnuntaita Krisse ♥ ja kivaa alkavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Marjo ♥ Täytetyt paprikat ovat myös hyviä. Mies ei niistä tykkää, muta voisin tehdä itselleni. Kiv, jos piirakkareseptistä on sinulle iloa ja hyötyä! Muumivedenkeittimen olen saanut äidiltäni. Ihana, mutta täytenä aika raskas.

      Poista
  8. Maukkaalta näyttää! Piirakat ovat aina hyviä, tuo olis erityisesti miehenkin makuun kun rakastaa pekonia:) Tuosta muumikannusta minä haaveilen..täytyykin kurkata huutonettiin :D
    Hyvää illanjatkoaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Maiccu ♥ Uskon, että piirakka miellyttää myös miehistä makua. Muumikannu on ihana ♥ Toivottavaasti löydät omasi. Itse ostin omani ihan prismasta.

      Poista
  9. Voi että tuo piirakka näyttää sitten hyvältä..Nam:)! Mukavaa alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Sinulle ♥

      Poista
  10. Onpa muhkean näköinen piirakka! Ihanaa viikon alkua <3

    VastaaPoista
  11. Nyt on oikea suolainen piirakka viikko ollut viime viikolla. Kun täällä tehtiin vastaavaa viikko sitten ja monessa muussakin blogissa bongasin kinkkupiirakan tai vastaavan ohjeet. Ihanaa uutta viikkoa Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Tiia ♥ Suolainen piiraakka on ihana vaihtoehto lounaalle tai päivälliselle, koska on ruokaisa ja rinnalle sopii hyvin joku salaatti ja esimerkiksi nachot, kuten meillä. Lisäksi tämä on helppo ja nopea tehdä. En yhtään ihmettele, että monet tekevät näitä.

      Poista
  12. Taisit lukea mun ajatuksia, sillä kun luin tän postauksen viime viikolla, ajattelin, että sopisi mainiosti Perjantaimyysseihin!:) Ihana, kun tulit mukaan!<3
    Ehdottomasti voisin kokeilla tätä reseptiä, sillä maku on kai aikuistunut, ja monesti suolainen voittaa makean. Eikös olekin ihmeellistä?!;D
    Huomenna se onkin taas perjantai, ja meillä vietetään pikkujouluja! Parempi tammikuussa kuin ei ollenkaan.:)
    Iloista loppuviikkoa Krisse!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Taina ♥ Oli mukavaa päästä mukaan perjantaimyysseihin. Kiva, kun järjestät niitä. Minun täytyy vielä aikuistua, että pääsisin eroon makeanhimostani, mutta asia on työn alla. Mukavaa perjantaita Sinullekin, Taina ♥

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan