Olohuoneen pystyuunin maalaus

19.1.2018

                                                                                                                  Kaupallinen yhteistyö:Coloria

Marras-joulukuun vaihteessa teimme olohuoneeseen pintaremontin, jonka yhteydessä myös olohuoneessa oleva pystyuunikin sai uuden värin. Aloitaessamme suunnittelemaan olohoneen pintaremonttia oli itsestäänselvää, että myös uuni maalataan ja sen väri muuttuu. Uusi väri ei heti ollut selvillä ja sen löytäminen vaati hiukan pohdintaa ja keskustelua miehen kanssa. Värivaihtoehtoja oli kolme: musta, valkoinen ja harmaa. Ihan helpolla ei lopputulosta saatu aikaan, mutta lopulta päädyimme samaan väriin millä ruokailuhuoneessa oleva pystyuunikin on maalattu.

Uunin aiempi väri oli nimeltään toffee. Sama väri, mikä seinissäkin oli. Vanha väri ei siis enää istunut huoneeseen, varsinkaan sen jälkeen kun uunin takana oleva seinä sai tehostetapetin ja sekä katto että seinät maalattiin uudelleen. Sain uunin maalaamiseen maalin kaupallisena yhteistyönä Colorialta. Coloria on vuonna 2003 perustettu kotimainen maalifirma, jonka maalitehdas sijaitsee Nokialla. Colorian toiminta-ajatuksena on palvella asiakasta mahdollisimman hyvin. Asiakas on meille kuningas ja asiakkaan tarpeet kaiken toiminnan lähtökohta. Se tehdään, mitä luvataan ja tehdään se hyvin ja nopeasti! Kaikki Colorian maalit ovat vesiohenteisia, ympäristöystävällisiä ja sävytettävissä eri värikarttojen mukaan. Tämän ansiosta meidänkin oli helppo saada juuri sama sävy uunimme maaliin kuin, mikä meidän ruokailuhuoneen uunissa on.


Sain hyvää opastusta Colorialta myös siitä, millainen maali uunin maalaamiseen sopii. Colorian valikoimasta löytyy kalustemaali, joka soveltuu erityyppisillä maaleilla maalattujen metallipintojen maalaukseen. Tälläisiä voivat olla esimerkiksi lämpöpatterit, pönttöuunit, ilmastointikanavat ja putkistot. Maali on vesiohenteinen, erikoisakrylaattipohjainen kalustemaali; Coloria Deco Akva 20. Sama maali sopii sisätiloissa myös niin uusille kuin jo aiemmin maalatuille tai lakatuille puu-, metalli- sekä rakennuslevypinnoille, kuten ovet, ikkunanpuitteet, kaapistot, listat, porraskaiteet ja paneelit. Lisäksi maali soveltuu myös tartuntapohjamaalilla maalattujen rappaus- ja tasoitepintojen maalaukseen (ikkunapenkit, -pielet, porraskäytävät jne.) 

Käyttämämme maali Deco Akva 20 on kiiltoasteeltaan puolihimmeä. Se siliää kauniisti ja oli erittäin helppoa maalata. Maalin voi sivellä, telata tai ruiskuttaa. Meillä uuni maalattiin sivelemällä. Ennen maalamista vanhaa maalipintaa ei tarvinut kuin hiukan karhentaa karhunkielellä ja lisäksi me pesimme uunin pinnan soodavedellä. Maali on hiukan hyytelömäinen, joka helpottaa erityisesti pystypintojen käsittelyä, koska maali ei niin helposti valu. Käyttämämme sävyn koodi on TVTM497.


Olemme lopputulokseen todella tyytyväisiä. Värivalinta oli meidän mielestä juuri oikea ja uuni istuu nyt erittäin hyvin ympäristöönsä. Maali oli todella peittävää, jonka vuoksi uunia ei tarvinut maalata kuin yhden kerran. Maali myös tasoitti hyvin vanhan uunin pintaa ja peitti siinä olevia kolhuja ja naarmuja. Kahden kuukauden käyttön jälkeen maalipinta on edelleen hyvä eikä se ole lähtenyt esimerkiksi uunin luukkujen ympäriltä kupruilemaan kuumuuden vuoksi. Maalasimme myös samalla maalilla uunin ympärillä olevan muurin ja puiden säilytyspaikan päällä olevan tason. Uunin edessä oleva laatoitus oli tuossa jo vanhastaan, mutta sekin sopii erittäin hyvin nykyiseen olohuoneen värimaailmaan. Kiitos jälleen kerran Colorialle saamastamme maalista! Voimme suositella Colorian kalustemaalia kaikille.

Mitä pidät lopputuloksesta? Oliko värivalinta oikea? Olisitko valinnut jonkun ihan muun värin? Onko sinulla remonttia tiedossa? 

19 kommenttia:

 1. Hyvä väri, tykkään!
  Meilläkin pitäis tehdä pikku remppaa alakerrassa, mutta taitaajäädä tältäkin vuodelta.
  Mukavaa perjantaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ No, onneksi vuotta on vielä reilusti jäljellä, joten eihän sitä tiedä, jos vaikka vielä teilläkin jossin vaiheessa maalisudit heiluu. Kiva perjantaita Sinullekin ♥

   Poista
 2. Tosi hyvän värinen, sopii toisten seinien kanssa.
  Eikä ole liian tumma, musta olis minusta pompannut liikaa esille.
  Tuossa kokonaisuudessa silmä lepää !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Minustakin käy hyvin tuohon kokonaisuuteen.

   Poista
 3. Anonyymi19.1.18

  En tykkää ollenkaan , hapan maito. Ei erotu taustasta mitenkään ? miksi ? Punainen tai musta olisi ollut upea. En tykkää mutta makuasioitahan nämä ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista sinulle anonyymi! Nämä ovat todellakin makuasioita ja jokainen voi kertoa mielipiteensä. Punainenkin on kiva väri, mutta mielestäni ei sopisi meidän kotiin ainakaan näin hallitsevaan ja isoon osaan.

   Poista
 4. Minusta tuo näyttää oikein hyvältä, kaunis väri! Meillä ei mitään isoja remontteja (ainakaan toivottavasti:)) ole tulossa, ollaan asuttu kohta 2v täällä uudessa kodissa ja olikin kiva muuttaa kun ei tarvinnut tehdä yhtään mitään muuta kuin pistää vain tavarat paikalleen muutossa. Pidän vaaleista väreistä ja pienet tehosteväritkin on kivoja! Mukavaa viikonloppua♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Me asumme vanhassa rintamamiestalossa ja tuntuu kyllä, että aina on joku paikka, mitä pitäisi remontoida. Olisi ihanaa, kun olisi koko talo ihan valmis, mutta näillä mennään. Kiva viikonloppua, Sinullekin ♥

   Poista
 5. Hyvä väri ja sopii teille! Rintamamiestaloon sopiva värisävy.
  Mukavaa talviviikonloppua Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Marjo ♥ Sun täytyis tulla tsekkaamaan uuni ihan livenä.

   Poista
 6. Siitä tuli hieno! Meilläkin pönttöuuni tuossa ruokahuoneessa ja joskus aikoinaan maalasin sen sellaisella "röpölöisellä" maalilla. Olisikohn joku sirotemaali oikea sana? Meillä se oli ennen keltainen!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Kivoja uuneja nuo pönttöuunit, kun niiden ilmettä voi muuttaa helposti maalaamalla. Kivaa sunnuntaita Sinullekin, Marita!

   Poista
 7. Anonyymi22.1.18

  Hieno on. Mietin mahtaako samaisella maalilla voida maalata vuolukivi takkaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymi23.1.18

   Moikka. Kyllä muuten voi! Tärkeätä on pestä pinta ensin kaikista tahroista, varsinkin rasva pitää saada pois! Vuolukivihän on aika huokoista ja imee varsinkin rasvaa syvälle! Kokeile soodapesua ensin ja jos ei mahdolliset tahrat häviä niin sitten ensin Sinolia tai puhdistettua bensiiniä. Vuolukivi imee koteutta, joten ensin uuni lämpimäksi - ei kuumaksi. Veikkaisin, että kertasively voisi riittää, jos sävy ei kovin radikaalisti muutu tummemmaksi tai vaaleammaksi. Mutta varmasti toimii tuo maali! Tsermppiä ja rohkeasti uutta ilmettä pintaan! :D

   Poista
  2. Mies kävikin puolestani vastaamassa sinulle. Toivottavastti vastauksesta löytyi se, mitä haitkin. Mukavia maalaushommia Sinulle ♥

   Poista
 8. Näyttää erittäin hyvältä. Mielestäni teitte oikean valinnan, olisi kiva nähdä minkälainen olohuoneesta tuli kokonaisuudessaan. Ainakin tuon viimeisen kuvan perusteella erittäin tyylikkäältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
 9. Nätisti maalattu uuni. Meiltä ei tuollaista ihanuutta valitettavasti löydy, mutta vanhat patterimme maalasin viime keväänä säädön yhteydessä. Samalla maalilla laitoin myös ikkunapuitteet ja lopputulos oli todella pirtsakka.

  VastaaPoista
 10. Hei. Näyttää oikein hyvältä. Meillä olisi tulossa myös maalaus pönttöuunille, kiitos siis vinkeistä.
  Kiinnostaisi tuo uunin yläosassa oleva juttu että mikä se on? Meillä on takassa tuollainen samankaltainen mutta joku edellinen asukki on maalannut sen umpeen. Pohdittu että mikä virka sillä on, kannattaako siis koittaa jollain konstilla maalia poistaa siitä

  VastaaPoista
 11. Hyvä tietää, että on olemassa maalia, joka sopii erityisesti erityyppisten metallipintojen maalaukseen. Meillä on myös maalausurakka mökillä odottamassa ja mietin juuri, että millaisella maalilla ilmastointikanavan osat voi maalata. Uunista tuli oikein hienon värinen. https://www.iv-lipasti.com/tuotteet

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan