Vuosi vaihtui

1.1.2018Hyvää uutta alkanutta vuotta kaikille! Vuosi on jälleen vaihtunut ja uusi vuosi on edessämme kuin kirja, jonka sivut ovat tyhjiä. Jokaisella meillä on oma kirjamme ja voimme jokainen itse täyttää kirjan sivut haluamallamme tavalla. Jokaiseen kirjamme sivuille piirtyvään tarinaan emme voi itse kuitenkaan vaikuttaa, mutta toivon, että meidän kaikkien vuosikirjaan muodostuu vuoden mittaan mukavia, aitoja ja omannäköisiämme tarinoita ♥

Meillä vuosi vaihtui rauhallisissa merkeissä. Itse olin uuden vuoden töissä, kuten olen ollut melkein koko joululomani. Toinen joululomani vapaapäivistä sattui vuoden toiseksi viimeiselle päivälle ja silloin halusin ehdottomasti saada lapsenlapsemme meille pitkästä aikaa yökyläilemään. Koko syksy on ollut opintojeni vuoksi todella työntäyteinen ja joulukuulla sitten työharjoittelun jälkeen pääsin jo ihan alan töihinkin (sijaiseksi), joten millekään muulle ei oikein ole jäänyt aikaa. Olemme joka vuosi pikkuisten kanssa ennen joulua leiponeet joulupipareita, mutta tänä jouluna sekin jäi väliin. Asia harmittaa minua, mutta onneksi tiedän, että lapset kuitenkin leipoivat kotona pipareita tädin kanssa eli ilman piparihommia ei lasten joulu mennyt tälläkään kertaa. 


Lapsenlapset olivat taas kasvaneet ihan hurjasti. Varsinkin kolme vuotias poika on venynyt pituutta ihan hurjasti ja äitinsä kertoikin, että uusia, pidempiä housuja saa ostaa vähän päästä. Pikkuisten vieraillessa mummolassa teemme aina yhdessä kaikkea kivaa. Nyt lapsenlapset ovat jo niin isoja, että myös erilaisten pelien pelaaminen onnistuu yhdessä. Onneksi meiltä löytyy erilaisia pelejä omien lasten jäljiltä. Niinpä domino, muistipeli, inkan aarre ja kimble on nyt kaivettu naftaliinista. Poika tykkää tietenkin myös paljon kaikista autoista ja koneista ja itsenäinen leikkiminen kummitädin autoilla oli hellyyttävää katseltavaa. Saunominen lasten kanssa on myös ihan vakkarijuttu. Pikkuiset ovat kovia saunomaan ja saunan lauteilla me, isovanhemmat, saimme jälleen kuulla lasten mukavia juttuja ja vastailla mitä hauskempiin kysymyksiin. Saunan jälkeen makkaran paistaminen tikun nenässä on lapsille mieluista puuhaa ja kyllähän se nokimakkara maistuu meille aikuisillekin.

Lauantaina pikkuiset ulkoilivat ukin kanssa sillä aikaa, kun minä olin nuorimmaisen kanssa lääkärissä. Meillä täällä Kakon kulmalla on ollut valkea joulu ja vaikka sää on välillä ollutkin reilusti plussan puolella, lunta riittää edelleen. Lauantaina sää oli jälleen nollan tuntumassa ja ukki pääsi tekemään lasten kanssa lumilyhtyjä, joihin tietenkin laitettiin myös kynttilät palamaan ja illan hämärtyessä käytiin ottamassa lyhdyistä kuvat. 

Huomenna minulla on vielä työpäivä ja keskiviikkona alkaakin sitten taas arkinen aherrus opintojen parissa. Huomenna ennen iltavuoroa käymme vielä tytön kanssa yhdessä labrassa. Tällä poissuljetaan mahdollisuus, että lääkärin diagnoosi ei olisikaan paikkansapitävä. Tässä kohdassa voin jälleen todeta, että huoli lapsista ei lopu koskaan ♥

Miten teidän vuodenvaihteenne sujui? Onko teillä jotain perinteitä, mitä noudattatte joka vuosi? Entäs ne lupaukset? 

14 kommenttia:

 1. Vuosi vaihtui naapurissa rellestäen... taitaa olla melkein jo perinne se. Ihanaa, kun viime vuosi jäi taakse, se oli niin vaikea, että en tahtois kyllä uusintaa. Uudesta vuodesta odotan ihanaa monella tavalla. Uskon, että siitä tulee hyvä vuosi!!

  Lupauksiakin on tehtynä... katsotaan miten toteutuvat. Aika perinteisiä lupauksia kyllä tein, ja sitten pari muutakin, koskien esimerkiksi työtä.

  Oikein ihanaa uutta vuotta sulle! ♥

  (Täytyy sanoa, että iski hirmuinen makkaranhimo, kun mietti tuollasta tikkumakkaraa... enkä mä ees lihansyöntiaikoinani syönyt makkaraa, saatikka nyt!! Liekkö syynä tämänpäiväinen hiukan heikko happi moiselle mieliteolle...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Varmaan juuri noiden seuraavan päivän olojen vuoksi mä en nykyisin juo juuri lainkaan. Vuosi sitten olen viimeksi ottaanut enemmän kerralla. Kiva kuitenkin kuulla, että teillä oli hauska vuodenvaihde ja totisesti toivon, että alkanut uusi vuosi on edellistään parempi.

   Poista
 2. Ihanan iloisia uudenvuoden juhlijoita! <3
  Oikein ihanaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Noiden iloisten juhlijoiden kanssa on aina niin mukavaa viettää aikaa ♥

   Poista
 3. Ihanat pikkuiset ♥ Teistä on kyllä suuri apua, kun autatte pienten kanssa! Mukavaa uuden vuoden alkua ☻

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Itsestä tuntuu, että ihan liian harvoin pystymme ottamaan lapsia meille. Opiskelu ja työ haittaa mummoilua.

   Poista
 4. Teidän vuoden vaihtuminen näyttää ja kuulostaa oikein mukavalta:) Suloisia pikkuisia♥ Täällä tuo vuodenvaihtuminen otettiin vastaan töitä tehden:) Oikein hyvää alkanutta vuotta 2018, tuokoon se mukanaan kaikkea mukavaa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Minäkin olin töissä sitten aattona, kun pienet lähtivät kotiin. Tässä iässä ei tuo juhlinta enää ole kovin railakasta.

   Poista
 5. Hyvää ruokaa, tähtisadetikkuja (ehdoton ei raketeille eläinten hyvinvointiin vedoten) ja sauna, siitä koostui jälleen kerran vuoden vaihtumisen juhla. Iloa alkaneeseen vuoteen sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pauliina ♥ Teidän vuoden vaihtumisen juhla kuullosti oikein hyvältä. Mekään emme ole ostaneet enää moneen vuoteen raketteja. Minusta aika turhaa rahan menoa. Ilotulituksia voi mennä katsomaan kaupungille, jos haluaa.

   Poista
 6. Ihanalta kuulosti ja näyttää teidän vuodenvaihde. Nuo lapsenlapset kasvaa aina ihan hurjaa vauhtia! Todella suloiset lapsukaiset siellä makkaran paistossa <3

  Ihana alkanutta vuotta Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Souliina ♥ Vuodenvaihde oli ihan kiva ja oli ihanaa saada nuo pikkuiset pitkästä aikaa tänne mummolaan. Lapset tosiaan kasvavat niin nopeasti, että perässä ei meinaa pysyä.

   Poista
 7. Ihanan kuuloinen vuodenvaihde ja kauniita, tunnelmallisia kuvia! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan