Mini-loma ja ajatuksia tulevasta harjoittelusta

21.1.2018

Minulla on tässä ihana mini-loma menossa eli kolmen päivän vapaa koulusta. Ihan parasta ja niin tervetullutta vieläkin, vaikka viime viikonloppukin meni todella rennoissa ja mukavissa merkeissä. Ilmeisesti sitä on tiiviin syksyn ja loppuvuoden jälkeen ihan paikallaan välillä vähän hengähtääkin. Tein jo viikolla yhtenä päivänä, kun koulu loppui vähän aiemmin, siivouksen täällä alakerrassa, niin ei tarvinut nyt viikonlopuksi kuin imuroida. Vein oikein matot ulos ja pesin lattiatkin. Iän myötä minusta on tullut hiukan laiska noiden siivousten suhteen. Olen ennemminkin näin  talviaikaan kääntänyt valoja pienemmälle ja ollut enemmän hämärissä, niin ei ole juuri pölypallot häirinneet. Tällä viikolla kevätaurinko kuitenkin näyttäytyi ja totuus kotimme siisteydestä läjähti vasten kasvoja kuin märkä tiskirätti. Noh, nyt on alakerta siivottu ja voi taas hetken ottaa siltä osin rennommin.

Tämä mini-loma osui muutenkin ihan hyvään saumaan, sillä meillä alkaa huomenna toinen työharjoittelu. Viiden viikon työssäoppimisjakso siis edessä. Odotan tosi paljon tuota harjoittelua ylipäätään, koska tykkään ennemmin tehdä kuin lukea oppikirjoista. Ainakin tuolla ensimmäisellä harjoittelujaksolla opin ihan hurjan paljon enemmän tekemisen kautta kuin kirjoista lukemalla koulussa. Kävin viikolla tutustumassa tulevaan harjoittelupaikkani. Paikka vaikutti hyvältä ja mikä parasta minut otettiin siellä tosi hyvin vastaan. Vierailustani jäi hyvä fiilis, koska kaikesta näki, että paikassa panostetaan opiskelijoihin eivätkä opiskelijat ole heille vain yksi käsipari lisää auttamassa. Lisäksi tämän perusopintojen jakson näyttökriteerit pitäisi olla tuolla helposti toteutettavissa, joten kaiken järjen mukaan minun pitäisi selvitä jaksosta ihan hyvin. 

Olen kuitenkin miettinyt todella paljon sitä, miten osaan suhtautua paikan asukkaisiin. Tässä asumispalveyksikössä asuu nimittäin kehitysvammakuntoutujia enkä ole koskaan juuri ollut kehitysvammaisten kanssa tekemisissä. Nyt ei pidä ymmärtää väärin, minulla ei todellakaan ole mitään kehitysvammaisia kohtaan, mutta koska asiakasryhmä ei ole minulle entuudestan tuttu, on se vetänyt minut hiukan mietteliääksi. Asia helpottaa kyllä se, että paikan asukkaat ovat käsitykseni mukaan hyvin omatoimisia. Työni tuolla tulee siis olemaan asukkaiden arkisten askareiden ohjausta ja niissä avustamista. Kaikesta jännityksestä huolimatta on hienoa päästä osalliseksi heidän arkeensa ja mukaan näkemään, millaista elämä tuollaisessa asumisyksikössä oikeasti on. Totuushan on se, että menen tavallaan oman mukavuusalueeni ulkopuolelle, koska en vielä tiedä tuosta maailmasta mitään. Uskon, että juuri sillä alueella minulla on mahdollisuus oppia eniten ja myös kehittyä ja kasvaa taas hiukan myös ihmisenä.

Tänään vietän kuitenkin vielä vapaapäivän ja huomenna suuntaan levänneenä kohti uutta ja tuntematonta. Mieli on kuitenkin avoinna ja tiedän, että minun on käännetävä tämäkin kortti ja katsottava, mitä se tuo tullessaan. Totuushan on kuitenkin se, että olen ihan tosi innoissani ja lähden suurella mielenkiinnolla, vaikkakin pelonsekaisella jännityksellä, oppimaan uutta. Nyt otan vielä kupin kahvia ja teen pienen blogikierroksen muissa blogeissa. Kiitos muuten kaikille, jotka käytte näitä minun postauksiani lukemassa ja jaksatte myös niitä paljon kommentoida ♥ Olette tärkeitä ♥ Mutta nyt siis kuppi kahvia ja sitten lähdetäänkin katsomaan äitiäni minun kotikonnuilleni. Kivaa sunnuntaita kaikille ♥

Miten teidän viikonloppu on mennyt? Oletteko pystyneet lepäämään vai onko aika mennyt arkisessa aherruksessa? Mitä yleensä touhuilette vapaillanne?

14 kommenttia:

 1. Olet jännän ääressä, mutta kaikki menee varmasti hyvin. Ihanaa, että on ollut pieni breikki ennen uuden alkua. Kivaa sunnuntaita Krisse ja ihanat kuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Mini-loma teki hyvää ennen harjoitelun alkua. Kohtaa jännitys helpottaa, kun saan harjoittelun alkuun. Tänään iltavuoro.

   Poista
 2. Varmasti jännittää huominen ja uuden työssäharjoittelujakson alkaminen mutta hyvin se tulee menemään. Olet rauhallinen luonteeltasi ja otat kyllä tilanteen haltuun.

  Ihanat rosanväriset talvinilkkurit! Varmasti mukavat myös jalassa.

  Viikonloppuna tulee nukuttua vähän pidempään ja nautittua rauhassa aamiainen.
  Hyvää viikonloppua Krisse :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Kaiken järjen mukaan harjoittelun pitäisi mennä ihan hyvin, mutta koskaanhan ei voi tietää, mitä tulee vastaan. Kenkulit ovat ihanat ja myös lämpimät ♥

   Poista
 3. Ymmärrän jännityksesi, vastaavan edessä kun opiskeluaikoina olin. No, se harjoittelu meni hyvin, koska opiskelujen jälkeen löysin itseni erityiskoululta töistä sekä jatko-opiskelemassa alaa. Joten, avoiminmielin huomiseen ja samalla myös rehellisenä itselle. Ei kaikki työt sovi kaikille, itse en esim vanhustyötä koe itselelni sopivaksi. Onneksi meille jokaiselle on se oma paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa sanoistasi ja tuestasi ♥ Viisaita sanoja. Avoimin mielin tosiaan lähden kohti uutta. Aika näyttää, mistä minun paikkani löytyy.

   Poista
 4. Olen töissä erityiskoulussa ja annan saman neuvon kuin Kaisakin edellisessä kommentissa (ja hän ollut meillä töissä <3 ). Avoimin mieli harjoittelupaikkaan. Uskoisin, että tulet huomaamaan itsessäsi ihan uusia puolia. Kannattaa välillä kuunnella omaa itseä ja mitä ajatuksia harjoittelu herättää (mukavia ja vähän vähemmän mukavia). Ole vain oma itsesi ja rehellinen. Uskoisin, että tulet saamaan erittäin arvokasta kokemusta, joka kantaa pitkälle...ehkä jopa koko elämän mittaista... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu N ♥ Jotenkin tuolla hoitajan työssä on tosi helppo olla oma itsensä. Ainakin HoHun jaksolla huomasin itsessäni uusia puolia. Avoimin mielin lähden tänään iltavuoroon ja uskon, että illalla on jo helpompi hengittää. Vaikka tämä harjoittelu onkin siellä mukavuusalueen ulkopuolella, uskon, että tämäkin on vain nähtävä ja koettava juuri tuon arvokkaan kokemuksen vuoksi.

   Poista
 5. Itse olen huomannut että juuri oman mukavuusalueen ulkopuoliset jutut menee parhaitten, koska niihin pitää oikeasti skarpata :)

  Viikonloppu mennyt ihan kotihommissa ( = siivotessa, pyykätessä, kokatessa), kirppiksiä kolutessa ja opiskelujuttuja miettiessä...meillä on jokuainan viikonloppu 3 päiväinen tai no maanatai on ns. etäpäivä eli aikaa tehdä tehtäviä...viikolla sitten pää höyryten opiskellaan uusia taitoja ja puretaan tehtävät.. Tämä aikuisopiskelu on oikeasti hauskaa!!!
  Mukavaa uutta elämystä sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Näin se juuri on, että mukavuusalueen ulkopuolella menestyy ja suoriutuu kaikista parhaiten. Näin haluan uskon, että nytkin käy. Kiva kuulla, että sinäkin olen nauttinut aikuisopiskelusta, koska onhan tämä ihan huippua. Kivoja nuo kolmen päivän viikonloput ♥

   Poista
 6. Ihanat kuvat:) Ja paljon onnea työharjoitteluun, toivottavasti on oikein mukava työharjoittelu:)

  VastaaPoista
 7. Tsemppiä harjoitteluun! Siitä tulee varmasti mielenkiintoinen ja opettavainen, niinkuin käytännön jaksot aina :) Uuden oppiminen on rankkaa, muista siis myös levätä ♥ Kivaa loppuviikkoa sinne! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Nämä ensimmäiset päivät ovat olleet jo tosi opettavaisia ja mielenkiintoisia. Uutta oppii paljon niin työstä kuin itsestäänkin. Kivaa viikonloppua Sinullekin, Marika ♥

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan