DIY: Keittiönkaapin ovet

28.1.2017


Tuossa marraskuun puolen välin jälkeen kirjoittelin teille vähän juttua meidän keittiöstä. Mitä remppaa siellä oli tehty ja mitä oli tulevaisuudessa suunnitteilla? Kyseiseen blogipostaukseen pääset tästä. Aiemmin syksyllä olin maalannut meidän ruokailuhuoneen tuolit kalkkimaalilla ja mähän sitten menin ihan rakastumaan tuohon maaliin. Tuolien maalaaminen oli tosi kova urakka, mutta ilmeisesti se on sitten niin, että kun jotain oikein kovasti haluaa, niin on valmis tekemään vaikka kuinka paljon töitä unelmansa ja haavensa toteuttamiseksi. Niin kävi nytkin. Asiaa kyllä edesauttoi paljon se, että tuo kalkkimaali ei vaadi juurikaan mitään pohjatöitä. Pelkkä maalattavan pinnan puhdistus riittää. Noh, jälkiviisaana voin sanoa, että jos ei halua kaikkien kolhujen näkyvän, niin kannattaa hiukan hioa kolhuisimpia kohtia. Mutta jokatapauksessa tuolien maalaamisen jälkeen aloitin ruskeiden keittiön kaappien ovien maalaamisen valkoiseksi ja niitä oviahan riitti. 


Nyt työ on kuitenkin tehty ja olen kyllä tosi tyytyväinen lopputulokseen. Maalasin ovet kahteen kertaan siis kaksi kerrosta maalia ja sitten vahaus. Lakka olisi ehkä ollut kestävämpi ja parempi vaihtoehto, mutta kun vahaa oli kotona, laitoin sitä. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin tuo kalkkimaali sitten kestää ovissa. Kaappien päädyistä poistetiin ruskeat levyt ja senkin vuoksi keittiön ilme valostui tosi paljon. Noille työtasoille ei vielä tehty mitään, kun mun suunnitema päällystää ne dc-fixillä ei mennyt miehelle läpi. Mies on varmaan ihan oikeassa, että lopputulos ei välttämättä olisi ollut kovinkaan hyvä. Dc-fixillä päällystettävä pinta kun pitäisi olla ihan tasainen hyvän lopputuloksen saavuttamiseksi toisin kuin meidän kolhuiset tasot. Nyt täytyy siis vain odottaa, että mies ehtii, jaksaa ja viitsii hiomaan ja petsaamaan nuo tasot uudelleen.

Kuten kuvasta näkyy jätin nuo avohyllyosat maalaamatta. Niiden irrottaminen maalausta varten olisi ollut mahdotonta eikä niiden maalaaminen paikoillaan olisi ollut ihan helpoin homma, joten ne saavat ainakin toistaiseksi olla entisellään. Hyllyjen reunaan olen kuitenkin suunnitellut laittavani sellaiset kapeat pitsit, mutta en vain vielä ole saanut aikaiseksi käydä ostamassa niitä. Loppuun vielä pari ennen ja jälkeen kuvaa.

Ennen


ja Jälkeen.

Ennen
...ja Jälkeen.

No, mitäs tuumitte? Kannattiko alkaa näinkin suureen hommaan?

33 kommenttia:

 1. On iso muutos.Voisiko nuo katon palkit maalata vielä?Joskus hyvä uudistaa vanhaa kuin ostaa uutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin. Aina ei tarvitse ostaa uutta, kun tuunaamalla saa suht helposti vnhastakin ihan uudenlaista. Kattoparrujen maalaaminen ei ole tullut mieleen enkä kyllä usko, että mies des antaisi niitä maalata, vaikka itse siihen ratkaisuun päätyisinkin.

   Poista
  2. Älä maalaa kattoparruja ethän :) ovat osa teidän vanhaa taloa ja niiden pitää minun mielestäni olla juuri tuon väriset. Sorry Aikku!

   Poista
  3. Marjo, en maalaa! Kyllä ne saavat olla ihan tuollaiset, kun keittiössä on muutakin ruskeaa, kuten tasot ja kattolistat.

   Poista
 2. Kannatti kyllä, ihanan valoisaa nyt!!!
  Mukavaa lauantaita sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minustakin tuo keittiön valoistuminen ja muutenkin sen ilmeen raikastuminen on niin ihanaa. Tasojen uudistusta tosin kaipaan kovsti, mutta ehkäpä niidenkin aika vielä koittaa. Mukavaa lauantaita sinnekin!

   Poista
 3. On kyllä upea muutos!
  Näyttää tosi hienolta!
  Kivaa illan jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Onneksi löysin noita vanhoja kuvia, joihin oli hyvä verrata. Muutosta on tosiaan tapahtunut ja vähän olen kyllä marittanut tavaraakin pois kaappien päältä ja tasoilta. Kivaa iltaa Sinullekin ♥

   Poista
 4. Anonyymi28.1.17

  Todellakin kannatti, upea muutos! Meillä on mdf-ovet kertaalleen maalattu vaniljasta valkoiseksi mdf maalilla. Hieman on vaan kellastunut parin vuoden aikana ja pohdittiin pitäisikö ulkopinta maalata vielä kerran. Mietinkin, että kävisköhän tuo kalkkimaali siihen... Olisi vaan niin paljon nopeammin kuivuvaa kuin tuo mdf maali... :)
  Sari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mä luulen, että tuo kalkkimaali kävisi teidänkin oviin. Tuo lyhyt kuivumisaika oli myös tosi hyvä juttu tuossa kalkkimaalissa. Nopeutti isoa projektia aikalailla.

   Poista
 5. Raikkaalta ja kivalta näyttää! :) Meillä kalkkimaalatut ja vahatut vanhat tikkaat on pysyneet ainakin tosi hyvinä, eli uskoisin, että se vaha pitää myös kaapinovet kunnossa! Siitä tulee niin palkitseva olo kun itse on osannut ja tehnyt jotain näkyvää! <3

  Huomenna nähdään! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Olen kyllä myös itseeni niin tyytyväinen, että rohkaistuin aloittamaan tämän projektin ja sain/jaksoin viedä sen myös loppuun asti. Jeee, ihanaa nähdä huomenna ♥

   Poista
 6. Wau! Kyllä todella kannatti, näyttää kyllä raikkaalta :) valkoinen maali saa ihmeitä aikaan❤

  Mukavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Niina ♥ Valkoinen on hyvä väri ja siihen on sitten helppo lähteä yhdistelemään muita värejä. Muksaa viikonloppua Sinnekin ♥

   Poista
 7. Ihan mielettemön kauniit, mahtava muutos -kuin uusi kaapisto !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Kyllä valkooisella maalilla saa ihmeitä aikaan :))

   Poista
 8. Kylläpä tulikin raikas ilme.
  Iso urakka siinä on varmaan ollut, mutta lopputulos tosi hyvä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Kyllähän siitä aika monta iltaa meni, kun ovia maalailin, mutta nyt työ on tehty ja voi nauttia lopputuloksesta!!

   Poista
 9. No todellakin kannatti!! Keittiö on nyt entistä kauniimpi ja ihanan valoisa :)
  Nuo tummat kattoparrutkin tulevat minusta nyt tosi hienosti esiin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ansku ♥ Minustakin nuo kattoparrut ovat tosi kivat ja antavat vähän sellaista rouheutta tähän keittiöön. Kuvista huomaa nyt kuinka paljon keittiö tosiaankin valostui maalaamisen myötä.

   Poista
 10. Ullapulla28.1.17

  Kyllä kannatti ihanan valoisa tunnelma☺

  VastaaPoista
 11. Kyllä kannatti nähdä vaiva <3

  Meillä oli vanhassa kodissa hyvin paljon samanoloiset kaapit, jotka maalautimme liikkeessä. Katot maalasimme myös valkoiseksi. Voi sitä valon määrää!!!

  En vättämättä työtasolle tekisi mitään, sopii mielestäni yhteen kattoparrujen kanssa (joita en missään nimessä maalaisi). Niin ja tuo maalamatta jäänyt hyllykkö ja ruokapöytäkin sopii kokonaisuuteen. Hyvä Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Valoistuminen on kyllä ihana asia ♥ Sen merkitys varmasti vielä korostuu näin keväällä pitkän pimeän jaksin jälkeen. Työtasot saavan olla ruskeat jatkossakin, mutta uusi petsaus olisi kyllä mielestäni tarpeen. Muuttaisin hiukan tuota sävyä.

   Poista
 12. Wau miten upeaksi teidän keittiö on muuttunut! Olet tehnyt siitä ihan erinäköisen :) niin valoisan kaunis kutsuva. Hyvä Krisse ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Mä tykkään kyllä tuosta vaaleudesta ja valoisuudesta. Vielä kun oppisi muuten sisustamaan keittiötä kivasti :))

   Poista
 13. Ihan huikea muutos! Kyllä kannatti ehdottomasti! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Tykkään kyllä itsekin ja olen niin ylpeä, että suoriuduin urakasta työn ohella aivan itse.

   Poista
 14. Anonyymi23.1.18

  On todella upea lopputulos! Samaa projektia suunnittelen ja kiinnostaisi tietää maalin menekki, noin suunnilleen.

  VastaaPoista
 15. Anonyymi20.4.18

  Hei! Miten hyvin kalkkimaali on kestänyt ovissa? Samaa suunnittelen :)

  VastaaPoista
 16. Anonyymi17.5.19

  Hei! Vähän on aikaa kulunut urakastasi! Todella hieno lopputulos, wau!! Samaa proggista harkitsen itse, mutta mietin, että voisinkohan tehdä tuon irrottamatta ovia... Miten sinä teit, irrotitko ovet? Ja kiinnostaisi myös, että onko kalkkimaali kestänyt ovissa?

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan