Vinkkejä juhlien järjestäjille

25.1.2017


Vaikka kesään ja vuoden vilkkaimpaan juhlakauteen on vielä aikaa, on varmasti hyvä kerrata muutama asia juhlien järjestämisestä.

Aloita juhlien järjestäminen tekemällä kutsuvieraslista. Juhlan luonteesta riippuen, mieti ketä kutsutaan. Mieti missä juhlat pidetään. Saatko järjestettyä kaikille istumapaikkoja? Miten saisit järjestettyä lisäpöytiä? Voiko puutarhaa hyödyntää? Saisitko jostain lainaksi juhlateltan ja löytyisikö sinne jostain pöydät ja tuolit/penkit? Tee kutsukortit ajoissa. Voit askarrella ne valmiiksi jo reilusti etukäteen. Etsi osoitteet valmiiksi. Lähetä kutsut viimeistään kolme viikkoa ennen juhlia. Hääkutsut muutama kuukausi ennemmin. Laita kutsuihin ehdottomasti ilmoittautuminen. Kun tiedät kuinka paljon vieraita on tulossa, sinun on helpompi arvioida ja toteuttaa tarjottavien määrä. Näin tarjottavat eivät lopu kesken tai niitä ei jää hirveästi yli. Muista laittaa kutsuihin myös ilmoituspyyntö mahdollisista ruoka-aineallergioista!Suunnittele koristelu. Askartele tai osta tarvittavat koristeet hyvissä ajoin ennen juhlia. Valitse teemaväri, jonka ympärille suunnittelet koristelun. Myös servetit ja kakkupaperit voit hankkia jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Tarkista, että sinulla on riittävästi pöytäliinoja ja ne ovat puhtaina ja silitettyinä. Kesäisin koristelussa kannattaa hyödyntää luonnon kukkakaupan tarjontaa.

Suunnittele menu. Päätä tarjoillaanko juhlissa ruoka vai viedäänkö juhlat läpi pelkillä kahveilla! Mieti tarkkaan omien voimavarojesi mukaan/perusteella, mitä juhlissa tarjotaan. Esimerkiksi meillä rippijuhlissa on ollut kahvi- ja kakkutarjoilu ja YO-juhlissa/valmistujaisissa keitto + kakkukahvit. Mieti mitä pystyt tekemään itse ja mitä voit tilata valmiina. Jos päädyt tilaamaan jotakin, tee tilaukset ajoissa. Huomioi, että juhlia varten tarvitset normaalia enemmän kylmäsäilytystilaa. Tarvittaessa sovi lisäkaapin lainaamisesta jo hyvissä ajoin ennen juhlia. Kesäjuhlissa on hyvä olla esimerkiksi hanakanistereissa riittävästi kylmää juomista helposti kaikkien saatavilla. Muista huomioida juhlissa myös allergiset! Kun tiedät tarjottavat, tarkista, että sinulla on riittävästi tarjoiluastioita. Jos ei, sovi niiden lainaamisesta hyvissä ajoin. Myös ottimet ja kakkulapiot kannattaa laskea.


ÄLÄ STRESSAA! Tärkeää on, että teet kaiken mahdollisen valmiiksi ja pois alta hyvissä ajoin ennen juhlia. Hyvin tehdyt kutsukortit ilmoittautumisineen ja allergioineen helpottavat työtäsi.

TEE MUISTILISTOJA! KAIKESTA! Näin saat juhlat pysymään hyvin kasassa.

Varaa isompiin juhliin kahvinkeittäjä ja tarjoilijoita. Sinun pitää myös itse päästä nauttimaan juhlista.

KUVAA JUHLAT tai pyydä jotain toista kuvaamaan.

NAUTI!

12 kommenttia:

 1. Hyvä postaus, tärkeät asiat olet kerännyt listalle! Meillä ei itsellä ole nyt juhlia tiedossa, parin vuoden päästä alkaakin taas oikein juhlakausi! Onneksi tulevan kesänä päästään vieraaksi ainakin pariin häihin sekä syntymäpäiville!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Juhlat on kyllä niin ihania ja niitä on mukava järjestellä. Hyvissä ajoin kun aloittaa ei paniikkiakaan tule missään vaiheessa. Pientä jännitystä korkeintaan, mutta se kuuluu asiaan.

   Poista
 2. Hyviä neuvoja onnistuneiden juhlien järjestämiseen.
  Mukavaa keskiviikkoiltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi ♥ Moni varmasti sortuu siihen, että aloittaa valmistelut liian myöhään ja sitten iskee paniikki. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Kun jaksottaa tekemisiä pidemmälle ajalle, ei itse juhlissakaan ole sitten ihan väsyksissä, vaan pystyy itsekin nauttimaan niistä.

   Poista
 3. Ihan loistava postaus! Kaikkea ei aina muista ja huomaa ottaa huomioon, mutta näillä ohjeilla juhlat ei voi kuin onnistua! Tärkein on tuo "älä stressaa", sillä ohjeella meillä mentiin tyttären yo-juhlat ja hyvin meni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marita ♥ Itse olen aiemmin ollut tosi kova stressaamaan kaikkea, mutta kokemuksen myötä ja hyvin valmistellen siitäkin pääsee eroon.

   Poista
 4. Hyvä postaus, oleellisia juttuja! Kauniit luonnonkukat ♥

  VastaaPoista
 5. Hyvä valmistelu onkin kaiken a ja o.

  Suurimmat juhlat kotona taisivat olla 40 hengen yllätysjuhlat, joihin tein ruoan pääsääntöisesti samana päivänä kun päivänsankari oli saatu turvallisesti useaksi tunniksi pois! Olin kyllä suunnitellut kaiken huolellisesti ja ulkonakin oli juuri sopiva "jääkaappikeli". Mieluiten kuitenkin teen ruoat ja katan pöydän viimeistään edellisenä päivänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätysjuhlat ovat kivoja. Itsekin suosin tuota samaa, että kaikki mahdollinen tehdään valmiiksi jo edellisenä päivänä. Juhlapäivän aamuun ei sitten jää enää kuin viimeistelyhommia. Näin pystyy itsekin nauttimaan paremmin juhlista, kun ei ole ihan rättipoikki väsymyksestä.

   Poista
 6. Nimetön8.5.17

  Kiitos,juhlat tulossa ja suunnitelma ollut valmiina jo pitkään,tuohon vois vielä lisätä että hommaa kukkia varten esim.sinkkiämpäri,kanaverkkoa päälle ja sioita se vastaanotto paikkaan johon vieraat voi laittaa kukkansa,myöhemmin ajankanssa sit maljakoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kerran ollutkin juhlissa, joissa oli tämä ämpäri varattuna kukkia varten. Super hyvä idea pitää kukat vaikka koko juhlan ajan siinä, jos kukkia tulee paljon.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan