Back to school ja joulun purku

6.1.2018Kevätlukukauden ensimmäinen kouluviikko on ohi ja tänään on vapaapäivä. Tälläkin viikolla minulla on vain tämä yksi vapaapäivä, koska ehdin olla alkuviikosta kaksi päivää töissä ennen koulun alkua ja myös huomenna minulla on vielä työvuoro. Olen siis ollut tuolla ensimmäisessä harjoittelupaikassani keikkatöissä ja työvuoroja on ollut harjoittelun jälkeen ihan kivasti. No, ensi viikolla viikot vähän helpottuvat, kun ainakaan työvuoroja ei ole valmiiksi sovittuna ja hoidettavana on vain koulu. Ainahan voi toki tulla puhelinsoitto ja pyydetään töihin, jos joku on esimerkiksi sairastunut ja jos vain en ole koulussa niin sittenhän en osaa sanoa ei ja olen taas töissä. Työnteko ei kuitenkaan ole tuntunut raskaalta, vaikka työvuoron jälkeen väsyttääkin, koska tykkään työstäni, jota nyt saan tehdä.

Koulu ylipäätään on viime syksyn ja koko syyslukukuden jälkeen tuntunut paljon kevyemmältä ja helpommalta. Opintomme alkoivat viime syksynä perusopintojen laajimmalla ja vaativimmalla osalla ja nyt kun se osio on nyt tehty ja suoritettu, loppu tuntuu ihan lasten leikiltä. Noh, eipäs nyt kuitenkaan nuolaista ennenkuin tipahtaa, kuten vanhakansa sanoi aikanaan, vielä tässä saattaa tulla paniikki monta kertaa ennekuin kevät koittaa ja kesäloma alkaa!! Meidän luokka kun saa kyllä paniikin aikaiseksi aika helposti, naisia kun ollaan. Eilen meillä on teoriaopetusta hiukan vähemmän ja kävimme sitten pienryhmän kanssa eräässä palvelukeskuksessa pitämässä vanhuksille luovan toimintatuokion. Palkitsevinta oli jälleen kerran se, kun näki, kuinka vanhukset lopulta nauttivat siitä pienestä hetkestä, jonka saimme viettää heidän kanssaan. Samaan aikaan tunne pistoksen sydämessäni, kun en ole ole jouluaaton jälkeen ehtinyt käydä katsomassa omaa äitiäni ♥


Tänään on loppiainen ja joulu alkaa olla virallisestikin jo lopuillaan. Itse tänä aamuna odotellessani kahvin tippumista keräilin kaikki joulukoristeet; tontut ja muut, takaisin laatikkoon. Homma tosiaan hoitui helposti sillä aikaa, kun kahvi tippui, koska meillä ei hirveän paljon noita koristeita ollut esillä. Joulukuusi on meillä se joulun pääkoriste ja se löytyykin vielä olohuoneesta. Kasasin kuusen jo itsenäisyyspäivänä eli tasan kuukauden se on meitä ilahduttanut ja kaunistanut kotiamme. Tänään on kuitenkin tullut aika kerätä pallot ja muut koristeen pois kuusen oksilta ja pistää kuusi nippuun omaan laatikkoonsa odottamaan ensi joulua. Vähän haikein mielin tämän teen, mutta uskon, että homman jälkeen fiilis on kaikesta huolimatta hyvä. 

Joko teillä on joulu kerätty pois ja ajatukset käännetty kevääseen? Miten teidän vuoden ensimmäinen viikko on sujunut?

34 kommenttia:

 1. Nuo luovat tuokiot ovat ihania. Me tehtiin aikoinaan lopputyö luovien menetelmien käytöstä ikääntyvien kuntoutuksessa... Oli tosi mielenkiintoin projekti.
  Joulu alkaa täälläkin olla korjailtu pois. tosin joulukukkia on ympäriinsä, kun innostuin alessa vähän :D Mutta kukka on kukka, oli sitten joulu tai loppiainen, sitä ei heitetä pois vaan nautitaan täysin siemauksen sen kauneudesta <3
  Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Luovalla toiminnalla on tosiaan yllättävän suuri merkitys kuntoutuksessa. Uskon, että projektinne on ollut todella mielenkiintoinen. Mulla joulukukatkin alkavat olla jo ehtoopuolella. Mä vaan en saa niitä pysymään hengissä.

   Poista
 2. Upeaa, että viihdyt noihin hyvin uudessa työssäsi😘
  Joulu jatkuu meillä vielä Nuutin päivään saakka joten ei vielä kiirettä kerätä koristeita pois. Mukavaa loppiaista Krisse ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Olen itsekin todella yllättynyt, kuinka paljon olen tykännyt työstä vanhuspuolella. Tässä varmaan korostuu juuri se, että minulle on niin tärkeää tehdä vastuullista ja merkityksellistä työtä. Muistin, että sinun joulusi jatkuu vielä Nuutin päivään. Niinhän sitä sanotaan, että paha Nuutti joulun pois vie.

   Poista
 3. On kiva kuulla, että viihdyt hyvin koulussa sekä työssä, vaikka niiden yhdessä hoitaminen rankkaa onkin. Pikkuhiljaa tässä korjataan joulua pois, vaikka ei meilläkään mitään tavarapaljoutta ole. Tykkään Loppiaisesta. Se on pyhistä leppoisin. Lahjat on saatu ja annettu. Ja ne isoimmat mässäilyt on ohi. Me menemme perinteisille nimppareille, jotka ovat kuuluneet jo vuosia Loppiaisen ohjelmaan.
  Hyvää Loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuula ♥ Tuo on ihana totta, että loppiainen on joulun pyhistä se leppoisin. Minäkin tykkään siitä, kun ei ole mitään ns. pakotteita, vaikkei niitä hirveästi enää muutenkaan ole meidän jouluissa.

   Poista
 4. Meillä siivottiin joulu jo ennen uutta vuotta pois. Periaatteessa tänä vuonna olisin voinut pitääkin kuusta kauemmin, mutta kun lähdimme vuoden vaihteeksi mökille ja alkuvuosi on ollut neidin synttäreille valmistautumista, oli järkevää siivota kuusi jo pois. Itselläni kaikkein kivoin osuus joulussa on se odotus ja itse joulu. Sen jälkeen saakin joulu mennä.

  Tsemppiä sulle hirmuisesti opiskeluun ja työelämään! Ja myös ihanaa uutta vuotta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija ♥ Minäkin tykkään joulussa eniten sen odotuksesta ja juuri siksi kuusikin tulee meille jo heti adventin alettua. Itse joulu menee sitten niin nopeasti ohi, että muuten joulu jäisi ihan liian lyhyeksi, jos ei siitä nauttimista aloittaisi jo joulukuun alussa.

   Poista
 5. Meillä joulu siivotaan jo ennen uutta vuotta. Mun vain on pakko, en kestä enään sitä jouluttelua. Laitan sen ajoissa - yleensä - ja heti joulun pyhien jälkeen haluan taas oman kliinisen kodin takaisin ;) Mies ja lapset pyörittelee hymyillen päätään mun hössötyksille. Eli aina samat mietteet joulusta kuin Tuijalla...

  Minä saan vielä lomailla hetken, kouluni alkaa ensi torstaina. Saa nähdä nukunko edellistä yötä jännityksen vuoksi :)

  Mukavaa Loppiasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Mä ymmärrän tuon paakottavan tarpeen siivota joulu pois heti pyhien jälkeen. Itsellekin se tunne on tuttu ainakin menneiltä vuosilta. Kuusen purkamisessa on aikamoinen homma ja myös siksi sen purkaaminen venyy niin pitkälle kuin mahdollista. Mukaviaa lomapäiviä sinulle ja tsemppiä alkaviin opintoihisi!

   Poista
 6. Joulu on kerätty pois ennen uutta vuotta, se vähä mitä nyt yleensä sitä olin laittanut.

  Eka viikko oli mullakin jo kouluviikko, tosi ti ja pe oli etäpäiviä ja to olin Mikkelissä muissa merkeissä... että vain yksi koulupäivä sitten käytännössä olikin.

  Mulla tämä tammikuu näyttää ihan toiselta kuin sulla koulun puolesta, eli melko kiireiseltä. Ehkä turhankin..? Mulla on iso läjä tehtäviä palautettava jakson loppuun mennessä (jotakin 10kpl...) ja nyt mulla tulee olemaan joka päivä koulua, koska otin jo kaksi kurssia kakkosvuodeltakin itselleni... Välillä tuntuu, että paniikki iskee, se ei oo hyvä juttu koska jo muutenkin kärsin stressistä kropassani aika tavalla. Mutta koitan hengittää ja tehdä asian kerrallaan... ja jos en nyt sitten pystykään pingottamaan ja olemaan perfektionisti ja yrittämään sitä parasta tulosta, niin koitan opetella menemään myös hiukan löysemmin rantein välillä... sekin on mulle vaikeaa.

  Oikein mukavaa tammikuuta sulle, tsemppiä kouluun ja töihin! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Heli ♥ Mä olen myös opetellut tässä jaksossa tuota hiukan löysemmin rantein menoa. Sen opettelu kannattaa. Tsemppiä ja jaksamista Sinullekin ♥

   Poista
 7. Joulu on minullakin melkein kaikki kaapissa. Tosin kynttilöitä polttelen ja valopallot ovat vielä käytössä, sekä pihalla. Meillä kun ei ole katuvaloja on kiva kun piha on valaistu.
  Mukavasti on alkanut pienellä touhulla, tänään lähdetään illan suussa kyläilemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä jätin myös noita valosarjoja vielä esille, koska tässä vaiheessa miellän ne sisustusvaloiksi, hih... Meillä ei myöskään ole katuvaloja eli pihaltakin löytyy muutamat valot. Mukavaa kyläreissua teille!

   Poista
 8. Joulu on muutamaa tähteä vaille kaapissa, tähdetkin lähtee varmaan piakkoin.
  Jotenkin tulee keväinen olo, kun joulun korjaa pois, vaikka meillä on täällä täysi talvi ja niin paljon lunta!!!

  Mukavaa lauantaita Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minä havahduin myös tänään siihen kuinka avaraksi olohuone tuli, kun purkasin joulukuusen sieltä pois. Nyt kaipaaisin maljakkoon tuoreita kukkia. Joulutähti meni roskiin, koska mä en vaan saa koskaan niitä saäilymään pitkään hengissä.

   Poista
 9. Meillä on joulu jo paketissa ja ajatukset keväässä ja puutarhassa. Yllätys! Tsemppiä opintoihin, Krisse! Hyvää loppiaista ja alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Kyllä ne ajatuksen itselläkin kääntyy tulevaan kevääseen ja kesään. Niin erilinen, mutta mukava aika on edessäkin päin.

   Poista
 10. Enää on vain joulukuusi jäljellä. Tarkoitus oli ottaa pois se jo aiemmin, mutta sairastuin, eikä energiaa ole riittänyt edes kuusen poislaittoon. Mutta huomenna laitan sen odottamaan ensi joulua, jos vain kykynen...
  Mukavaa loppiaista ja tsemppiä kouluun ja töihin♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ♥ Voi kurjuus, kun olet sairastunut! Silloin onkin viisainta unohtaa kotiaskareet ja vain keskittyä paranemiseen. Pikaista paranemista Sinulle ♥

   Poista
 11. Joulu on kerätty pois. :) Mukavaa alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 12. Kiva että koulu maistuu hyvälle :) Täällä ahkeroitu töissä, aika takkuinen viikko kun tää pimeys väsyttää. Joulu läks kellariin ja tänään haettiin vähän uusia kukkia piristämään kotia. Mukavaa viikonloppua ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maiccu ♥ Muakin himotaais hakea jotain tuoreita kukkia maljakkoon. Tulppaaniaikahan on nyt just aluillaan.

   Poista
 13. Kiva lukea sun kuulumisia.:) Iloitsen myös aina, kun kuulen, että joku tykkää työstään. Niin usein kuulee pelkkää valitusta...
  Mukavaa loppiaista ja viikonlopun jatkoa Krisse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Taina ♥ Syksyn aikana varmistui, että olen tehnyt oikeaan valinnan ja lähtenyt opiskelemaan tätä alaa. Tää on niin mun juttu.

   Poista
 14. Luovia taukoja ja sitten asiaa. Mielestäni on tosi onnea, kun tykkää siitä mitä tekee :) Joten onnea vain jatkossakin!

  Joulu hiipuu tänä viikonloppuna. Vajaan vuoden päästä taas uudestaan. Toivottavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tuntuu, että ensi joulu on hurjan pitkän ajan päässä, mutta kyllä se sieltä taas tulee. Nopeammin kuin osaamme arvatakaan.

   Poista
 15. Leppoisaa paluuta koulunpenkille! ❤ Täällä pitäisi myös kaivaa opiskelumotivaatio jostain...työnteko meinaa viedä tämän opiskelijan nyt ihan mennessään! Mutta pakko olisi vielä vähän puristaa ja jaksaa raportteja ja esseitä kirjoitella.

  Aurinkoista sunnuntaita sulle Krisse! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marika ♥ Mä niin ymmärrän tuon, miten työ meinaa viedä mennessään. Tykkäsin tosi paljon olla joululomalla töissä. Hienoaa, että sinäkin olett saanut sijaisen hommia jo ennekuin olet edes valmistunut ♥

   Poista
 16. Täällä joulu on siivottu jo viime viikolla pois. joulun vietto, kun alkaa marraskuun puolella, niin sitä ei joulun jälkeen jaksa enää paljoa katsella.
  Minulla on neljän viikon työrupeama, jonka jälkeen jään opintovapaalle koko kevääksi. Viime syksy meni molempia yhdistellen ja kieltämättä välillä oli vähän rankkaa, vaikka molemmat (työ ja opiskelu)mukavia ovatkin. Ajattelin ottaa vähän omaa aikaa ja keskittyä vain opiskeluun.
  Mukavaa alkanutta vuotta ja opiskeluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu N ♥ Hienoa, että pystyt nyt ottamaan hiukan omaa aikaa ja keskittymään vin opiskeluihin. Uskon, että se kannattaa.

   Poista
 17. Eka viikko tästä vuodesta meni tyttöjen kanssa lomaillessa ja nyt ahdistaa kyllä kympillä tämä rytmin siirto arkeen, kun ei meinaa millään saada unta ajoissa! Muuten oli ihan tervetullutta tämä, sitten taas nauttii enemmän kun loman aika on, kun välillä ahertaa arkisia juttuja! :) Sulla ei siellä ole paljon vapaa-aikaa ollut mutta olen niin iloinen kun saat tehdä työtä ja käydä koulua mikä on ihan sun juttu ♥ Ei muuta kun kohmeisin sormin etiäpäin kohti kevättä, odotan niin kevättä, enkä saa lähdettyä oikein tuonne ulos millään vaikka kuinka tsemppaan itseäni.. Mutta onneksi päivät koko ajan valoistuu ja täytyy keksiä kivaa tekemistä jotta taittaa huomaamattomammin tämän talven selän ♥ Ihanaa uutta viikkoa sinulle ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja ♥ Kiitos myös kauniista sanoistasi ♥ Olen itsekin tosi iloinen, että minulle tarjoutui tämä mahdollisuus ja että se on jo heti alkuunsa osoittautunut hyväksi ratkaisuksi. Tästä tämä arki alkaa taas rullaamaan ja ihanaa tosian, kun mennään kokoajan kevättä ja valoa kohti.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan