Välipäivien puuhasteluja

31.12.2019

Vuoden viimeinen päivä on aluillaan ja eilen alkoi jälleen arkinen aherrus töissä. Meillä toki on töissä vielä paljon niin lapsia kuin aikuisiakin lomalla, joten toiminta on sellaista hyvin joulun välipäiviin sopivaa rentoa meininkiä. Kotona joulun välipäivät ovat menneet myös hyvin rennosti ja olemme miehen kanssa puuhastelleet molemmat itselle tärkeitä asioita. Mies on lukenut ja minä olen neulonut.

Sain joululahjaksi Jonna Nordströmin uuden neulekirjan Villasukkarakkautta. Kirja on ilmestynyt juuri joulun alla ja se on saanut kovan suosion meidän neuleharrastajien joukossa. Kirjaa on kai jo neljäs vai peräti viides painos tulossa myyntiin. Olen viime talvena neulonut muutamia villasukkia Jonnan ohjeilla ja tätä kautta rakkaus JonSukkiin on syntynyt. JonSukat ovat kivoja neulottavia ja tälläinen aloittelevakin neuloja osaa niitä tehdä. Lisäksi nyt tässä kirjassa on hyvät ja selkeät sanalliset ohjeet, joista ymmärtää helposti, mitä milloinkin pitää tehdä. Voin siis lämpimästi suositella tätä kirjaa kaikille neuleharrastajille. 

Koska minulla ei ollut mitään neuletta jouluna puikoilla, aloitin heti tapaninpäivänä neulomisen. Olen pitkään ja monesti ihaillut instagramissa kauniita pipoja, mutta en ole koskaan rohjennut niitä itse neuloa. Nyt päätin kuitenkin tarttua härkää sarvista ja valitsin kirjasta JonttuPipon, jota lähdin sitten neulomaan. Langaksi valitsin tuttuun tapaani Novitan seiska veikan, mitäs muutakaan. Puikkojen koon pidin samana kuin villasukkia neuloessani ja sehän olikin sitten virhe. En ollut lukenut ohjeistusta huolella ja muihin kuin villasukkiin suositellaan tuolle langalle nelosen puikkoja. Pipo tuli kuitenkin tehtyä noilla pienemmillä puikoilla, kun ei muitakaan kotona ollut. Minulla on sen verran tiukka käsiala, että pipon koko ei vastannut ohjeen kokoa ja oli siis minulle vähän liian tiukka. Noh, ei hätää. JonttuPipo oli juuri sopiva tyttärelleni ja hän sai siitä itselleen uuden pipon. 


Perjantai-illaksi sain kutsun Katin luo marttailemaan eli kudin mukaan ja niinhän me sitten neulottiin yhdessä. Paikalla oli vielä kolmaskin ystävämme, joka myös aloitteli villasukkien neulomista kummitytölleen. Samalla Kati neuvoi minulle tuon tupsun teon pipoon, kun minulla ei ollut ihan tuoreessa muistissa sen tekeminen. Tupsukehikon avulla homma onnistui kätevästi ja sunnuntaina olikin sitten pakko ostaa itselle oma, kun kävimme miehen kanssa prismassa. Itseasiassa sain sen myöhäisenä joululahjana mieheltäni yhdessä uusien puikkojen ja valitsemieni lankojen kanssa. Mies ei ollut keksinyt minulle mitään lahjaa jouluksi (on vähän huono näissä) ja itsekin keksin tämän lankalahjaidean vasta joulun jälkeen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Nyt on nelosen puikot ja lisää lankaa tulevia neuleprojekteja varten. 

Miten teidän joulun välipäivät ovat sujuneet? Oletteko jo palanneet töihin vai oletteko vielä lomalla? Mitä olette siis puuhailleet? 

Oikein hyvää uudenvuodenaattoa teille kaikille ♥

16 kommenttia:

  1. Ihana pipo, olet kyllä taitava käsistäsi!
    Mulla ei onnistus, olen niin huono käsitöissä.

    Täällä välipäivät ovat menneet töissä. Tänään olen vapaalla, mutta huomenna menen taas töihin. Ihanaa oli viettää joulu vapailla, uutta vuotta emme sen kummemmin juhlikaan.

    Mukavaa vuoden viimeistä sinne ja tsemppiä töihin ja hyvää uutta vuotta 2020 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ❤️ Minäkin luulin,etten osaa neuloa, mutta onneksi kokeilin reilu vuosi sitten villasukkien neulomista ja siitä se sitten lähti. Paljon on vielä opittavaa, mutta en luovuta. Into on kova.

      Poista
  2. Ihana pipo!
    Välipäivien puuhasteluun on kuulunut lenkkeily merenrannalla ja ystävien tapaaminen illanistujaisissa ja päiväretki vuorille.
    Toivotan upeaa Uutta Vuotta 2020 sinulle ja perheellesi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Susanna 💙 Ihania välipäivien puuhasteluja teilläkin on ollut. Meri,vuoristoretki ja ystävät. Mitä voisi enää enempää toivoa.

      Poista
  3. Ihanan pipon olet neulonut.<3
    Taisin juuri tänään kotiuttaa kauppareissulta tuon samaisen vaaleanpunaisen seiskaveikan. :)

    Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta sinulle Kristiina! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Sari ❤️ Tuo vaaleanpunainen on niin kiva väri myös. Mitä siitä syntyy,en vielä tiedä, mutta aika näyttää.

      Poista
  4. Kaunis pipo ja ihanat värisävyt!
    Onnellista ja valoisaa uutta vuotta sinulle <3

    VastaaPoista
  5. Anonyymi1.1.20

    Ihana pipo ♥️ ihanaa uutta vuotta 2020 sinulle ja perheellesi ♥️

    VastaaPoista
  6. Kaunis pipo ♥ ja hyvää välipäivien puuhastelua!
    Tuntuu, että välipäivinä tuli ulkoiltua paljon Minnien kanssa ja luettua.
    Ihanaa uutta vuotta ja vuosikymmentä Krisse ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Marjo ♥️ Neulominen on kyllä tosi hyvää ajanvietettä ja siitä tulee vielä hyvä olo ja mieli, kun näkee heti kättensä tuotoksia. Hyvää ajanvietettä on myös ulkoilu ja lukeminen.

      Poista
  7. Ihana pipo! Noin kaunis pipo saa minullakin sormet syyhyämään, että pitäisiköhän yrittää neuloa pitkästä aikaa. Viimeksi olen kutonut, kun pojat olivat pieniä. En taida silti vielä uskaltaa tarttua puikkoihin. Olen nyhjännyt välipäivinä töissä ison esityksen kasaan sillä seurauksella, että oikea puoli on jumissa.

    Onnellista uutta vuotta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Rva Kepponen ❤️ Suosittelen kyllä lämpimästi neulomista. Se on hyvää vastapainoa työlle. Niska-hartia vaivoihin se ei ikävä kyllä tuo helpotusta.

      Poista
  8. Kaunis pipo! Olet kyllä taitava! Täällä välipäivät sujahti nopeasti töitä tehden:) Oikein ihanaa ja onnellista uutta vuotta💖

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,Päde ❤️ Olen iloinen, että opettelin reilu vuosi sitten neulomisen uudelleen. Se on jotenkin niin palkitseva harrastus. Täällä työt alkoivat maanantaina ja tänäänkin olin iltapäivän töissä.

      Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan