Näin minä tein meille joulun

15.12.2019

Hyvää 3.adventtia sinne kaikille ♥ Tänä vuonna joulu lähestyy nopeammin kuin ehkä koskaan. Tuntuu, etten millään meinaa ehtiä mukaan, mutta ehkäpä se joulu sitten joulun pyhinä tuntuu entistäkin jouluisemmalta, kun jouluttelun on aloittanut vähän myöhemmin kuin normaalisti. Itsenäisyyspäivän jälkeen sain miehen avustamana kuitenkin koristeltua jo joulukuusen. Meillä on ollut tekokuusi jo varmaankin viisi vuotta, vaikka aiemmin olin täysin vannoutunut aidon kuusen kannattaja. Aikanaan aina isän kanssa haettiin kuusi omasta metsästä ja lapsuudenkodissani oli siis aina aito kuusi ja niin oli omassakin kodissani vielä pitkään. Sitten tuli joulu, kun kuusen hankinta jäi miehen reissutöiden vuoksi viime tippaan ja tuloksena oli rumin joulukuusi ikinä. Muistan kuinka lapsetkin (jo aikuiset lapset) nauroivat kuuselle ja täytyy kyllä rehellisesti sanoa, että kyllä minua harmitti. Sinä jouluna päätin, ettei meillä enää ikinä ole rumaa joulukuusta ja seuraavana jouluna marssin prismaan ja ostin ison, vihreän tekokuusen. Kuusessa on valot valmiina, joten niidenkään kanssa ei tarvitse rimpuilla. Ripustelee vain koristeet kuusen oksille. Nauhoista luovuin muutama joulu sitten, kun minusta joulukuusi on kaunis ilman niitäkin, kunhan koristeita on riittävästi. Vuosien varrella palloja on kertynyt jo ihan kivasti eikä uusia välttämättä tarvitse, ellei satu löytämään jotain erilaista koristetta edulliseen hintaan. 


Myös tonttulaatikkoni on täyttynyt ääriään myöden täyteen vuosien varrella. Joka joulu ostan yhden tai kaksi uutta tonttua lisää. Monesti hyödynnän joulukoristeiden alemyynnit ja ostan tonttuja ja muitakin koristeita alennusmyynneistä, jotka alkavat jo hyvissä ajoin ennen joulua. Tällä viikolla ostin ikkunoihin uudet tähdet Honkkarista, kun siellä oli kaikki joulutähdet puoleen hintaan. Ei enää jäänyt montaa euroa tähdille hintaa. Nyt tontut ovat hyppineet hyllyille ja pöydille ympäri kotiamme. Joulu ei siis vaadi välttämättä suuria summia rahaa, jos ei niin halua. Vanhat joulukoristeet käyvät mainioisti jouluisen ilmeen luomiseen vuodesta toiseen. Joulutonttujen tyyli, kun ei muutu miksikään. Tonttu on tonttu ja pysyy.

Vuosien varrella on tullut hankittua myös muutamia led-kynttilöitä. Niitä minulla on kuistilla lyhdyissä sekä olohuoneessa ja kuistilla ihan tavallisten kynttilänjalkojen päällä. Led-kynttilät toimivat pattereilla ja niitä toki tarvitsee sitten olla aina varastossa. Mutta aito tuli on aina kaunis ja siitä tuleva valo. Aitoja pilarikynttilöitä en juurikaan käytä, mutta tuikkuja poltan sitten sitäkin enemmän. Erilaisia tuikkusomisteita on myös kertynyt vuosien varrella useita ja onkin kiva, kun niitäkin riittää joka puolelle kotia. Alimmassa kuvassa näkyvä Perfect Homen Winter lights somiste on tämän syksyn uutuus, jonka sain emännän lahjana pidettyäni syksyllä sisustuskutsut. Olen aina ihaillut tätä somistetta Sydämellä tehtyä-blogin Katjan kodissa ja olen nyt niin iloinen, kun minullakin on tämä kaunis somiste. Sopii minusta ihan täydellisesti meidän vaalean eteisen tunnelmaan. 

Eilen tein pitkästä aikaa vähän suuremman ja paremman siivouksen. Heti tuntui koti paljon mukavammalta olla, kun tietää, että ainakin suurimmat pölyt ja liat ovat poissa. Minä en siivoa kaappeja jouluksi enkä vaihda puhtaita mattoja lattialle, kuten nuorempana tuli tehtyä. Keittiön ikkunaan  minulla on olemassa jouluinen rullakappa, mutta en vielä tiedä viitsinkö vaihtaa sitä tänä vuonna ikkunaan. Ruokailuhuoneen pöydälle silitän jouluisen kaitaliinan lähempänä joulua ja siinä alkaakin sitten olemaan meidän joulu kasassa. Tuikut, kynttilät ja valosarjat päälle, joululaulut hiljaa soimaan taustalle ja voin istahtaa nojatuoliin neulomaan joulukuusen katveeseen. Joulu saa siis tulla.

Miten teillä on valmistauduttu jouluun tai miten sinä luot joulun kotiinne? Siivoatko myös keittiön kaapit jouluksi? vaihdatko lattialle joulumatot ja ikkunoihin jouluverhot? Onko teillä aito vai tekokuusi? 

13 kommenttia:

 1. Meillä on kanssa jo kuusi koristeltuna, tekosellainen meilläkin ja olenkin sitä jo postauksissani näyttänyt. Se on niin helppo ottaa esille, ei varista neulasia ja on ihan kauniskin. Tonttuja en tänä vuonna halunnut ottaa ollenkaan esille enkä joululiinoja, paitsi ruokapöydän iso liina on sellainen jota käytämme vain jouluna. Pari kaappia olen siivonnut kun olivat niin epäjärjestyksessä, mutta sen siivouksen olisin tehnyt muutenkin, enkä vain siksi että sattuu olemaan joulu kohta. Verhoja tai matoja meillä ei vaihdeta, vaan samoilla mennään kuin muutenkin.
  Mukavaa ja leppoisaa joulun odotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Aidon kuusen ehdoton huono puoli on se, että neulaset karisevat ja niitä löytyy nurkista ja lattialistojen välistä vielä juhannuksenakin. Tekokuusi on sen suhteen parempi. Leppoisalta kuullostaa sinunkin jouluvalmistelusi ja hyvä niin ♥

   Poista
 2. Täällä koristeltiin kuusi perjantaina. Oikeaa kuusta meille ei ole voinut allergian takia tuoda enää vuosiin. Valkoinen kuusi valoineen ja koristeineen tuo täällä joulun tunnelmaa. Muutamia uusia palloja ostin Tallinnan reissulta ja pientä uutta ilmettä siis on kuusessa tänä vuonna.
  Pipareita paistelin tuossa äskettäin ja koti tuoksuu ihan joululta. Lahjoja on vielä paljon hankkimatta, kun olen ollut niin puolikuntoinen, etten kauppoihin ole jaksanut lähteä. No, yritän olla ottamatta stressiä lahjoista. Ensi viikolla sitten uusi yritys. Verhoja en vaihtele, enkä mattojakaan. Joulu tulee juurikin tontuista,kuusesta ja erilaisista tunnelmaa tuovista valoista.Pari uutta tyynyä saattaa sohvalle ilmestyä. Vähän paremman siivouksen teen ennen joulua, mutta kaapit kerkiää siivoilla muulloinkin.;)

  Kaunista joulutunnelmaa siellä sinulla! <3

  Ihanaista ja leppoisaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Tuoksut kuuluvat jouluun ja yksi ehdoton joulun tuoksu on pipareiden tuoksu. Kyllä minunkin täytyy vielä viikonloppuna hikan paikata siivoilujani, mutta minäkään en jaksa stressata. Toivottavasti sinäkin säästyt lahjastressiltä ♥

   Poista
 3. Teillä on koti jo niin jouluinen. Meillä tuodaan kuusi perinteisesti sisälle vasta lähempänä aattoa ja kuusi haetaan itse metsästä yhteistuumin.
  Ihanaa joulun odotusta! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa ♥ Aito kuusi meilläkin tuotiin sisälle vasta aatonaattona, mutta tämän tekokuusen kanssa olen villiintynyt ihan täysin ja kasaan sen esille jo hyvissä ajoin.

   Poista
 4. Meilläkin ollut tekokuusi jo monta vuotta, on niin helppo.
  Oikeita pikku kuusia tuon sisälle myös muutamia, niin tulee kuusen tuoksua.
  Aikalailla on valmis joulukoti, lähempänä aattoa vielä muutamia kukkasia.
  En vaihtele jouluverhoja, samat vaaleat verhot lasissa aina, kun tykkään vaaleista.
  Valot, kuusi ja muut tunnelmanluojat tekevät joulun.
  Aika vain todellakin menee liian nopeaan!

  Ihanaa joulunaikaa sulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sari ♥ Minullakin on ollut pari kuusen oksaa lasipurkissa jo marraskuusta lähtien. Ne ovat niin kivoja. Minulla sama, että kun tykkää vaaleista sävyistä ei kaipaa jouluksikaan muuta. Toivon, että aika hiukan jarruttelisi tällä viikolla eikä joulu tulisi niin pian.

   Poista
 5. Ihanat kuvat ja niin kaunista joulutunnelmaa teillä! Kaunis joulukuusi! Täällä pitäisi aloittaa vielä joulusiivoilu ja leipomusten teko, vaan vieläpä on aikaa;) Leppoisaa alkavaa viikkoa❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde ♥ Vielä on onneksi aikaa ja täälläkin leipomukset vielä kokonaan tekemättä. En kyllä oikein vielä tiedä, mitä leivon, mutta aika näyttää.

   Poista
 6. Meillä ei ole Minnien takia ollut kuusta vaan parvekkeella oleva pajukartio toimittaa meillä joulukuusen virkaa. Eilen virittelin viimeiset parvekevalot mutta muutenhan joulu on vielä
  vaiheessa. Perinteisesti minähän aloitan vasta noin viikkoa ennen jouluaattoa. Toki valmisteluja
  on tehty pitkin marraskuuta jo. Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Meillä nuorin tytöistäni haaveili myös kuusesta, mutta ei sitä sitten kissojen vuoksi voi pieneen kotiin hankkia. Minulla olisi vielä yhdet ulkovalot, jotka voisi vieritellä vaikka siihen vanhaan polkupyörään, kun taitaa ennusteen mukaan tulla tänne meillekin musta joulu. Jouluviikolle jää pakostakin paljon valmisteluja, kun on siivoukset ja ruokien hankinnat sekä leipominen, mutta niiden avulla pääsee kyllä sitten hyvin tunnelmaan.

   Poista
 7. Anonyymi1.2.22

  The best and best slot machines by Pragmatic Play
  Pragmatic Play slots are some of the most beloved and popular games at the world's largest online gambling market, luckyclub and it's a great choice

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan