Meidän joulu

29.12.2019

Niin on joulun pyhät taas takana ja minulla viimeinen vapaapäivä. Mihin hävisi minun yhdeksän päivän vapaani? No onneksi joulu jatkuu vielä, vaikka työt huomenna alkavatkin. Yhdeksän päivän vapaat ovat olleet ruhtinaalliset ja tänä vuonna sain valmistautua jouluun kaikessa rauhassa, koska minulla ei ollut enää aatonaattona eikä sitä edeltävänä viikonloppuna töitä. Joulun pyhät menivät oikein hyvin ja takana on siis ihana joulu ♥
Jouluaattona nuorin tytöistämme tuli meille aamupäivällä joulupuurolle avopuolisonsa kanssa. Keitin aamulla tytön toiveesta sekahedelmäkeittoa joulupuuron kanssa. Sekahedelmäkeitosta tulee aina oma lapsuus ja lapsuuden joulut mieleen. Äitini keitti aina jouluksi sekahedelmäkeittoa, jota syötiin ihan sinällään jälkiruokana. Meillä kun ei koskaan ollut lapsuudenkodissani riisipuuroa jouluna. Asuin lapsuuteni maalla ja isäni suosi kotimaisia viljoja, joita itsekin viljeli ja niinpä meillä oli aina joulunakin ohrapuuroa. Olin siitä lapsena hiukan pahoillani ja liekö se syynä, että nykyisin pidän niin paljon riisipuurosta. No oli miten oli, söimme joulupuurot yhdessä, jonka jälkeen siirryimme olohuoneeseen kuuntelemaan joulurauhan julistusta Suomen Turusta. Ennen joulurauhan julistuksen alkamista piti tietenkin veikata, millä sanoilla julistus alkaa. Kuka muistaa? Telkkari oli ollut auki koko aamupäivän, koska meillä katsellaan aina aattona Joulupukin kuumaalinjaa, vaikkei meillä enää olekaan pieniä lapsia, vain lapsenmielisiä aikuisia. Hetken päästä siskoni liittyi seuraamme ja joimme vielä yhdessä joulukahvit. 

Aattoillan vietimme sitten miehen kanssa ihan kahden. Esikoinen vietti joulua oman perheensä kanssa omassa kodissaan ja kaksi muuta tytärtämme nautti jouluateriaa appivanhempiensa luona. Ruokailun jälkeen avasimme miehen kanssa lahjat, joita oli viikon aikana ilmestynyt kuusemme alle. Saimme lahjaksi mm. uudet lakanat, Luin Livingin kylpypyyhkeet ja laudeliinan, omatekoisia hilloja ja joulumakeisia sekä ravintolalahjakortin. Lisäksi mies sai kirjoja, vehnätyynyn ja salmiakkia ja minä sain Marimekon kulhon, vuosikalenterin sekä ihanan neulekirjan, Villasukkarakkautta. Kiitos vielä tätäkin kautta kaikille lahjoista ♥Joulupäivänä meille sitten kokoontui koko pieni sukuni jouluaterialle. Paikalla olivat lapset, lapsenlapset, sisarukseni sekä äitini eli yhteensä 12 aikuista ja kaksi lasta. Tästä isäni aikanaan aloittamasta perinteestä on pidetty tiukasti kiinni aina näihin päiviin asti. Ehkäpä perinne joskus muuttaa muotoaan, mutta vielä mentiin sen mukaan. Olin erityisen iloinen, että äitini oli mukana joulupäivän vietossa kanssamme ja viihtyi välillä melko kovaäänisessäkin seurassamme niin hyvin. 


Tapaninpäivän vietimme miehen kanssa hyvin rennosti kotona. Mies luki lahjakirjoja ja minä aloin tutkimaan saamaani neulekirjaa ja aloitinpa sieltä ensimmäisen neuleenkin neulomisen. Välillä lämmitimme jouluruokia, joita on muuten vieläkin. Telkkarista on tullut katseltua paljon jouluisia elokuvia ja ohjelmia. Miten teidän joulu meni? Onko teillä joitain perinteitä jouluna, joista pidetään kiinni vuodesta toiseen? Olitteko olleet kilttejä? Saitteko mieluisia lahjoja? 

Mukavaa sunnuntaita kaikille ♥

14 kommenttia:

 1. Hienoa että sait rauhassa valmistella joulua. Tänä vuonna tuntuikin että aikaa oli vaikka kuinka kun oli ensin viikonloppu ja sitten vaan yksi arkipäivä ennenkuin oli aatto.
  Ihanalta kuulostaa joulunne; sekä yhdessäolon hälinää että omaa rauhaa.
  Mukavia vuodenvaihteen päiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kristiina ♥ Vanhemmiten arvostan kiireettömyyttä entistä enemmän. Kiire tekee minut vain vihaiseksi ja ärtyisäksi, joten senkin vuoksi oli ihana valmistautua rauhassa, pikku hiljaa suureen juhlaan. Minusta joulu on ehdottomasti paras ja suurin juhla vuodessa ja on ihanaa saada viettää sitä myös läheisten kanssa.

   Mukavaa loppuvuotta sinulle, Kristiina ♥

   Poista
 2. Perinteisesti mentiin. Aatonaattona toieella hautausmaalla, aattona toisella. Aaton vetovuoro oli tänä vuonna veljelläni ja hänen vaimonsa olikin loihtinut upean jouluaterian, josta mitään ei puuttunut. Joulupäivänä ajoimme perinteisesti anoppilaan, jossa joulu vol. 2 jatkui eiliseen. Nyt voikin olla kaksi arkisempaa päivää ennen uuden vuoden juhlintaa ystävien kanssa. Perinteiset menot nekin, olemme heidän kanssaan viettäneet vuoden vaihdetta jo toistakymmentä vuotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on ollut perinteinen joulu. Ihanaa, kun on rakkaita ympärillä ja saa viettää heidän kanssaan joulua ja uutta vuotta.

   Poista
 3. Mukava joulu teillä ja olet saanut nauttia ruhtinaallisista vapaista ♥ Meidän joulusta jo blogiin kirjoitinkin, hyvin meni. Meillä on jouluaaton kulku joka vuosi samanlainen, kai sitä sitten perinteeksikin voisi kutsua.

  Ihanaa sunnuntaita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Maikku ❤️ Joulu oli tosiaan ihana ja vapaat tulivat tarpeeseen. Täytyykin käydä lukemassa blogissasi teidän joulusta.

   Poista
 4. Ihania, jouluisia kuvia! Kiva, että olet saanut lomailla ja viettää kiireetöntä joulua. Mun joulupostaus tulee kohta. Se oli jo valmis Bloggerin appissa, mutta katosi kun lataaminen epäonnistui. Muistin taas miksi en käytä kyseistä appia! Ihanaa alkavaa viikkoa❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Virpi ♥️ Tiedätkö minulle kävi tämän postauksen kanssa ihan sama juttu. Kirjoitin tämän postauksen kahteen kertaan,huoh... niin tylsää.

   Mutta kiireettömyys oli tosi kiva juttu tänä jouluna. Arvostan sitä todella paljon 😊

   Poista
 5. Oi miten kaunista teillä on..joulutunnelma välittyy kuvistasi🎄❤Mukavaa vuodenvaihdetta toivottelen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos paljon, Kristiina ♥ ja mukavaa vuoden vaihdetta sinullekin.

   Poista
 6. Kaunis jouluinen koti <3 Ihana oli lukea, kuinka vietitte joulun.
  Vaikka jouluvalmistelut aloitettiin ajoissa, tulla tupsahti joulu sitten jotenkin äkkiä. Vaikka joulu hienoisesti tuli yllättäen, oli joulu kiireetöntä yhdessä oloa. Vietimme joulun mieheni ja kotona asuvien tyttärieni kanssa. Uusi vuosi ollaan sitten miehen kanssa kahdelleen. Jouluperinteitä ovat mm. jouluruuat ja -herkut, kuusen koristelu yhdessä, aattoyönmessussa käynti, joulusauna, yhdessä pelaaminen, leffojen katsominen. Onnea ja iloa uuteen vuoteen 2020 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos,Tarja K ♥️ Monesti se joulu tulla tupsahtaa, vaikka siihen kuinka valmistuisi. Teidänkin joulunne kuullosti mukavalta. Mekin olemme uutena vuotena miehen kanssa kahden,tosin käymme aattoiltana anoppilassa ja minä olen uuden vuoden päivänä iltapäivällä töissä.

   Poista
 7. Anonyymi30.12.19

  Niiiin ihania joulukuvia ❤️ joulu on rentoutumisen aikaa ja ihanaa yhdessä olemista perheen ja läheisten kanssa ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ronja ♥ Sitä joulu juurikin parhaimmillaan on. Toivottavasti sinullakin oli ihana joulu.

   Poista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan