Yökyläilyä ja puutarhaunelmia

24.7.2019

Olen taas viimeisen viikon aikana useammankin kerran saanut todeta, kuinka ihana asia hyvät, aidot ystävät ovat. Samanhenkisen ja samoista asioista pitävän ystävän löytäminen ja ennenkaikkea pitäminen osana elämää on todella tärkeää. Vaikka parisuhde ja perhe-elämä olisikin kunnossa, siitä huolimatta ystäviä tarvitaan. Ystävät ovat voimavara, jonka arvoa ei välttämättä aina tule ajateltua tai arvostettua riittävästi. Itse olen siis niinkin onnellisessa asemassa, että minulla on tälläisiä ystäviä useampikin.

Yksi tälläisistä ystävistäni on Kati, jonka kanssa olemme tunteneet vasta muutaman vuoden. Entisen työpaikkani kautta tapasimme toisemme ja pikku hiljaa vain huomasimme, että moni asia yhdisti meitä ja olimme kiinnostuneita pitkälti samoista asioista. Siitä alkoi ystävyys, joka mielestäni on vain lujittunut ajan kuluessa. Olemme Katin kanssa tehneet monta mukavaa reissua ja viimeisin oli viime viikkoinen Tuusulan reissu, kun kävimme mm. Koiramäen Pajutallilla. Tästä on tulossa vielä ihan oma postauksensa. Me molemmat pidämme kodin sisustamisesta, kaikenlaisesta tuunailusta, vanhoista huonekaluista ja esineistä sekä kierrättämisestä yleensäkin. Kirppiksillä saatamme suorastaan kisailla, kumpi löytää ensin sen kaikista parhaimman aarteen.

Katin kautta olen alkanut kiinnostumaan entistä enemmän puutarhahommista. En ole koskaan pitänyt itseäni kovinkaan kummoisena puutarhurina, mutta Katin avulla olen oppinut, että kannattaa kokeilla vaan rohkeasti erilaisia juttuja eikä se nyt niin hirveästi haittaa, jos kaikki ei mene ihan niin justiinsa. Niinpä olenkin aloittanut nyt kotipihallamme oman kierrätyspuutarhan rakentamisen. Tarkoituksena on rakentaa tätä puutarhan osaa mahdollisimman pitkälti kierrätystavaroilla. Roskalavalta löytää vaikka mitä kierrätyspuutarhaan sopivaa. Nyt vaan on niin kova into päällä, ettei millään malttaisi odottaa, että löytää juuri ne oikeat palaset sinne omaan puutarhaan. Tälläistä puutarhaahan ei voi kovin tarkasti suunnitella etukäteen, vaan se rakentuu sen mukaan, miten kierrätysmaterialleja ja -perennoja löytyy. 

Myös Kati asuu omassa rintamamiestalossaan, jossa on syötävän suloinen piha ja puutarha. Viime viikonloppuna olinkin Katin apuna lapiohommissa, kun taloon on tulossa uudet portaat ja terassi. Yhdessä touhuaminen on mukavaa ja kyllähän sitä valmistakin sitten tulee nopeammin kuin yksin puurtaessa. Ja eihän me tälläkään kertaa otettu tätä hommaa liian vakavasti, vaan välillä istuttiin keinuun huilimaan ja suunnittelemaan jo seuraavia projekteja.


Mies oli viime viikonloppuna oman ystävänsä häissä eikä siis ollut kotona, joten minäkin jäin sitten Katin luo yöksi. Hikisen uurastuksen jälkeen lämmitettiin vielä sauna ja vähän ennen puolta yötä hikoiltiin kaikki liat pois saunan lauteilla. Saunan raikkaana oli mukava istua talon rappusilla vielä puolen yön jälkeenkin lämpimässä kesäillassa ystävän kanssa. Sisällä katselimme pinterestistä toinentoistaan ihanampia puutarhakuvia, jotka tietenkin poikivat lisää uusia puutarhasuunnitelmia. En muista, koska viimeksi olisin valvonut yhteen asti yöllä. Ystävän seurassa aika sujui nopeasti eikä väsymyskään haitannut. 


Kuten kuvista näkyy, Katin koti on myös sisältä päin kuin karkki. Ihanaa värien ilotulitusta, kauniita tapetteja ja upeita vanhoja esineitä ja huonekaluja. Ihailen Katin kykyä yhdistellä värejä. Sen taidon haluaisin itsekin oppia. Kiitos mukavasta viikonlopusta sekä vieraanvaraisuudestasi, Kati ♥

Mitä ystävät sinulle merkitsevät? Onko sinulla luottoystävää, jonka kanssa ajatukset kohtaa ja juttu luistaa? Miten sinä vietät aikaasi ystävien kanssa?

17 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Katilla on kaunis koti.

  Minulle ystävät ovat tärkeitä. Vaikka en ehdikään näkemään ystäviäni kovin usein, niin kyllä he ovat mielessäni aivan päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Rva Kepponen ♥ Katin koti on ♥ Ei kyllästy koskaan siihen. Aina on jotain uutta, kun sinne menee. En minäkään aina ehdi näkemään ystäviäni niin usein kuin haluaisin, mutta sitten kun tapaamme, juttu jatkuu siitä, mihin se viimeksi jäi.

   Poista
 2. Oi mitä ihanuuksia, purkkeja ja purnukoita (hamsteri täällä kieli pitkällä katselee). Minulla paras ystäväni on iso-siskoni, aina ollut ja tulee aina olemaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös rakastan peltipurkkeja enkä vaan voi olla ihailematta Katin purkkihyllyä. Niin upea ♥ Itselläkin on jonkin verran, mutta ei läheskään näin kauniisti esillä. Siskot ovat parhautta ♥

   Poista
 3. Olipa kaunis teksti ystävästä ja ystävyydestä <3 Ja hianat kuvat ja koti myös!

  Pätee muuten moneen asiaan elämässä, pitää kokeilla erilaisia juttuja ja uskaltaa. Helpommin sanottu kun tehty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu ♥ Ystävät ovat minulle tosi tärkeitä ja haluan pitää heistä kiinni. Arvostan heidän ystävyyttään. Tuo on totta, että pitää rohkeastti kokeilla uusia juttuja ja uskaltaa, vaikka välillä vähän hirvittääkin.

   Poista
 4. Ystävän kanssa vietetty aika on aina, kuin laittaisi rahaa pankkiin <3
  Itsekin kotiuduin tänään ystäväni Mian luota Karkkilasta. On kyllä ihanaa kun on samanlainen ystävä kuin itse olet, tai sellainen, jonka kanssa jutut ei lopu ja intressit ovat samat.
  Ihana koti sinun ystävällä on <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samanhenkisen ystävän kanssa on niin helppo olla. Voi jutella ihan mistä vaan ja toinen ymmärtää. Ihan parasta ♥ Kati koti on kaunis ♥

   Poista
 5. Kaunis koti ystävälläsi! Ystävät ovat tärkeä osa elämää ja ystävyyssuhteita kannatta vaalia.
  Hyvät ystävät kannattelevat silloinkin kun omat voimavarat ovat vähissä. Hyvässä ystävyydessä
  parasta on minusta vastavuoroisuus eli tuetaan toista ja saadaan myös tukea kun itse sitä
  tarvitaan. Pisin ystävyyssuhteeni on alkanut kun olimme 5-vuotiaita.
  Kivaa alkavaa viikonloppua Krisse <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo ♥ Olen samaamieltä, että ystävyyssuhteita pitää ja kannattaa vaalia. Hyvä vuorovaikutus on tärkeää. Ei ole oikein, että ystävyydessä vain toinen osapuoli on se antava osapuoli. Huikea ystävyyssuhde tuo sinun lapsesta asti kestänyt ystävyys ♥

   Poista
 6. Ystävät ovat elämän parasta antia! <3
  Kauniita kesän tunnelmia ja ihania vanhoja tavarita siellä onkin!
  Nautitaan kesän lumosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on jatkunut vielä tälläkin viikolla ja olen kyllä yrittänyt nauttia siitä kaikin mahdollisin keinoin. Ystävät ovat tärkeä osa elämää.

   Poista
 7. Kiitos, Suvi ♥ Ystävät ovat niitä arkipäivän enkeleitä, jotka tosiaan ovat mielessä päivittäin.

  Ps. Onko sinulla uusi blogi?

  VastaaPoista
 8. Niin kaunista ja oijoi tuota purkkikokoelmaa. Teillä ollut ihana yhteinen yökyläily.

  Oikein sydämellistä uutta viikkoa Kristiina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiia ♥ Katin purkkikokoelma on ♥ ja koti on muutenkin niin kaunis. Yökyläily oli mukavaa varsinkin samanhenkisen ystävän kanssa.

   Kivaa alkanutta viikkoa sinullekin, Tiia ♥

   Poista
 9. Kyllä on kaunista ja ihania tavaroita. Välillä on mukava valvoa ja nauttia ystävän seurasta.

  VastaaPoista
 10. Ystävät on kultaa ❤❤❤ Varsinkin avioeroni aikaan sain huomata, miten tärkeää on, että rinnalla on ystäviä, jotka kannattelevat elämän tuulissa. Ihanan kaunis koti ja puutarha näissä kuvissa!

  VastaaPoista

Kommenttilaatikkoni on avoin kaikille kommenteille. Kiitos, että lähetit rakentavan kommentin!

Vastaan Sinulle mahdollisimman pian!

CopyRight © | Theme Designed By Hello Manhattan